Jump to content

προβλημα με το νερο

alex 120

Recommended Posts

καλήμερα... είμαι καινούργιος στο forum αλλά κ στο χόμπι..  έχω ένα 120 λιτρο 1 βδομάδα και αφού έχω ξεκινήσει και έβαλα νερό χαλίκι κ υπόστρωμα έβαλα προχτές ένα ξύλο που αγόρασα από μαγαζί κ μια πέτρα. 2 μέρες τώρα το νερό στην επιφάνεια αφρίζει και αφήνει υπολείμματα στο τζάμι καφέ στο τζάμι... από το μαγαζί μου είπαν ότι άπλα να ξεπλύνω τα ξύλα κ είναι έτοιμα.

20190406_000008.jpg

Έγινε επεξεργασία - SOTIRIS

καλως ηρθες και στο χομπι και στο φορουμ λοιπον alex  ! 

εγω προσωπικα οτι ξυλα εχω παρει τα βραζω και επειτα τα αφηνω σε μια λεκανη με νερο απο μια βδομαδα εως και μηνα με αλλαγες νερου καθε 10 μερες , το χαλικι το ξεπλυνες και αυτο ??

Επισης μην ξεχνας στο τελευταιο χερι ξεπλυματος αντιχλωρια !!

Μια συμβουλη θα σου δωσω σαν νεος και εγω ΠΟΤΕ μην ακους τι σου λενε στα μαγαζια , κατσε διαβασε σπιτι και πηγαινε διαβασμενος ! :) 

• Like 1

το επλυνα καθαρισε τελειος... θα τα βρασω και γω γιατι το χρωμα που βγαζει ειναι σαν το χρωμα... παντος αυτο που λες γιαωτα μαγαζια εχω παει σε 4 διαφορετικα μαγαζια κ εχει τθχει κ αγοραζω και ολοι μου λενε διαφορετικες αποψεις...θα κανω αυτο που μου πες κ μακαρι να στρωσει το θεμα μεχρι ν μπουν ψαρια 

Καλημέρα και καλώς ήρθες :)

μη βιαστείς να βάλεις ψαράκια.. έχεις σκεφτεί τί θα βάλεις;

καλημερα εχω και σ ενα ποιο μικρο ενυδρειο 4 moly γι αρχη αυτα θα βαλω και βλεπω μετα 

• Like 1

Θα σου ελεγα να σκεφτεις πως θα ηθελες το ενυδρειο σου πριν βαλεις ταα molly. Μπορει να το θες φυτεμενο οποτε καλο θατααν ναεβαζες τα ξυλα και τα φυτα κααι να επαιζες με πολυ διοξειδιο για να μειωσεις τις αλγες για λιγο διαστημα μεχρι να ισορροπησεις το συστημα. Ημπορει να πας σε ψαρια με κοχυλιαα ή πετρες.

πριν 16 ώρες, το μέλος christos efthimiou έγραψε:

Θα σου ελεγα να σκεφτεις πως θα ηθελες το ενυδρειο σου πριν βαλεις ταα molly. Μπορει να το θες φυτεμενο οποτε καλο θατααν ναεβαζες τα ξυλα και τα φυτα κααι να επαιζες με πολυ διοξειδιο για να μειωσεις τις αλγες για λιγο διαστημα μεχρι να ισορροπησεις το συστημα. Ημπορει να πας σε ψαρια με κοχυλιαα ή πετρες.

εχω ηδη φυτεψει 4 φυτα κ εχω ενα ξυλο οππτε γι αρχη μ αρεσει ετσι .. πως εννοεις να παιξω με το διοξειδιο ... δεν ξερω τετοιες λεπτομερειες...

Αμα εχεις σκοπο να το κανεις φυτεμενο μερικοι βαζουν μονο τα φυτα που θελουν ανεβαζουν πολυ το διοξειδιο που ριχνουν μεσα στο ενυδρειο, ωστε τα φυτα να εχουν πολυ μεγαλη αναπτυξη και να μειωσουν οσο μπορουν την αλγη.

Αλλα σε ενυδρεια με πολλα περισσοτερα φυτα

πριν 32 λεπτά, το μέλος christos efthimiou έγραψε:

Αλλα σε ενυδρεια με πολλα περισσοτερα φυτα

αντε να βαλω αλλα 2 πουωειδα και μ αρεσαν δεν θυμαμαι το ονομα τους...κοκκινωπα ηταν ... και μετα καμιαβπετρα και τα ψαρια

πριν 3 ώρες, το μέλος alex 120 έγραψε:

αντε να βαλω αλλα 2 πουωειδα και μ αρεσαν δεν θυμαμαι το ονομα τους...κοκκινωπα ηταν ... και μετα καμιαβπετρα και τα ψαρια

ludwigia μηπως ? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...