asplinnos 5 Απριλίου 2019 #1 Share 5 Απριλίου 2019 Είναι από αυτές τις στιγμές που λες κρίμα γιατί μου άρεσε πολύ αλλά ξέρεις ποιο είναι το σωστό και τι πρέπει να κάνεις. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ξεκίνησα να στήνω ξανά το ενυδρείο μου και ήθελα να ξεφύγω από το κλασσικό set up που είχα τόσα χρόνια, να αλλάξω πέτρες να προσθέσω κι αλλά ξύλα να αλλάξω δομή. Ετσι κατέληξα στην χωματοτεχνική Κηφισιάς όπου τις βρήκα πέτρες Άτλας, ωραίες σκούρες μαυρο-πράσινες πέτρες μη ασβεστοληθικες (ντάξη Seiryu rocks θα θελα αλλά για 240lt. θά’πρεπε να θυσιάσω ένα πνεύμονα, ένα νεφρό και το συκώτι). Δοκιμάζω το τεστ αν θα αφρίζουν και αποφασίζω ότι αφού δεν αφρίζουν είναι safe. Έκανα λάθος όμως και οι σκληρότητες ανέβαιναν σταθερά 1μοναδα περίπου κάθε 2-3 μέρες. Άδειασα - ξαναγεμίσα με R/O και 25 μέρες μετά πάλι στο το 10 gh. Επειδή, ποτέ δεν είσαι σίγουρος έπρεπε να ξανατσεκαρω, όποτε έβαλα σε 3 ξεχωριστά μπουκαλάκια αποσταγμένο νερό και δοκίμασα ξεχωριστά το δείγμα (σκετο νερό), το flourite με νερό από το ίδιο δείγμα (παρότι ήξερα ότι είναι αδρανές από το προηγούμενο set up) και τις μερικά κομμάτια από τις πέτρες πάλι σε νερό από το δείγμα. Το αποτέλεσμα μετά από 20 μέρες έδειχνε την αιτία: ανεβασμένο ph & 2πλάσια σκληρότητα στο τρίτο φιαλίδιο από ότι στο δείγμα και στο χαλίκι. Τώρα να πρέπει να ξεστήσω και λυπάμαι γιατί μου άρεσε το αποτέλεσμα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 5 Απριλίου 2019 Author #2 Share 5 Απριλίου 2019 Ολοκληρωμένο είναι έτσι. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgis 5 Απριλίου 2019 #3 Share 5 Απριλίου 2019 υπομονη & επιμονη και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το τελικο αποτελεσμα σου θα ειναι πολυ καλυτερο !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 5 Απριλίου 2019 #4 Share 5 Απριλίου 2019 Πολύ όμορφο! Μία γνώμη μόνο. Θα μου άρεσε αν το άφηνες όπως στη πέμπτη φωτογραφία χωρίς τα επιπλέον ξύλα στα αριστερά και τη ρίζα στην επιφάνεια εκτός και αν σχεδιάζεις κάτι για αυτήν μελλοντικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 5 Απριλίου 2019 Author #5 Share 5 Απριλίου 2019 (edited) Αρχικά σκοπός ήταν αριστερά να μείνει τελείως άδειο και δεξιά φουλ, βέβαια δε πρόλαβε να δει και τα υπόλοιπα φυτά αυτό το scape . Θα δούμε τώρα με τις λάβες πως θα στηθεί. Κάπως έτσι θέλω να το βγάλω αλλά θα χάσω την αντίθεση γιατί οι πέτρες θα χάνονται στον βυθό που μοιάζουν χρωματικά. Έγινε επεξεργασία 5 Απριλίου 2019 - asplinnos Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Απριλίου 2019 #6 Share 6 Απριλίου 2019 Γινεται ομορφο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 6 Απριλίου 2019 #7 Share 6 Απριλίου 2019 Εμένα μου αρέσει και έτσι. Δεν χρειάζονται και πολλές αντιθέσεις. Το πράσινο των φυτών θα δημιουργήσει αυτό που πρέπει. Τί σκέφτεσαι από ψάρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 6 Απριλίου 2019 Author #8 Share 6 Απριλίου 2019 πριν 4 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Γινεται ομορφο! Ευχαριστω Μία ώρα πριν, το μέλος SOTIRIS έγραψε: Εμένα μου αρέσει και έτσι. Δεν χρειάζονται και πολλές αντιθέσεις. Το πράσινο των φυτών θα δημιουργήσει αυτό που πρέπει. Τί σκέφτεσαι από ψάρια? Η αντίθεση πάντα χρειάζεται, για να ξεφύγεις από την μονοτονία οπως είπες βοηθούν και τα φυτά αλλά και τα ξύλα. Από τα ψάρια και τις απαιτήσεις τους περιορίζομαι λίγο. Εδώ είμαστε..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 6 Απριλίου 2019 #9 Share 6 Απριλίου 2019 Πολύ όμορφα ζωντανά Γιαννάκο, αλλά το νεφρό σου δεν θα το γλιτώσεις. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gifil 6 Απριλίου 2019 #10 Share 6 Απριλίου 2019 Όμορφα ψαράκια, με ποια άλλα θα τα βάλεις μαζί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 12 Φεβρουαρίου 2020 #11 Share 12 Φεβρουαρίου 2020 Έχουμε κανένα νεότερο να πάρουμε ματι και εμείς τα ζωντανά; μπεεεε.... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 12 Φεβρουαρίου 2020 Author #12 Share 12 Φεβρουαρίου 2020 (edited) Αχ! Τι ωραία αντίθεση που έκαναν με το flurite οι πέτρες. Κρίμα που έπρεπε να φύγουν. πριν 5 ώρες, το μέλος Rik έγραψε: Έχουμε κανένα νεότερο να πάρουμε ματι και εμείς τα ζωντανά; μπεεεε.... ? Η αλήθεια @Rik είναι ότι το ενυδρείο στο παρών θέμα (δλδ με αυτές τις πέτρες), δε δούλεψε για περίπου 1 μήνα+. Αλλά με οι περιστάσεις με ανάγκασαν να βάλω πάλι λάβα?. Την συνέχεια μπορείτε να την δείτε εδώ (εχει μείνει λίγο πίσω αλλά θα επανορθώσω?). Παρόλα αυτά μπορεί να φανεί χρήσιμο αυτό το θέμα σε κάποιον που αναζητά πληροφορίες για της συγκεκριμένες πέτρες. Το συμπέρασμα που αποκόμισα είναι ότι δεν επηρεάζουν το Kh αλλά μόνο το Gh, και παρότι μοιάζουν μαύρο γκρι, μέσα στο νερό γκρίζο-πρασινίζουν. Spoil alert ? Ίσως να τις δείτε πάλι κάπου άλλου ? Έγινε επεξεργασία 12 Φεβρουαρίου 2020 - asplinnos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος