nikopol 16 Μαίου 2007 #1 Share 16 Μαίου 2007 Kαλησπερα σε ολους.Εδω και πεντε μηνες εβαλα στο ενυδρειο μου 4 δισκακια ενα απο αυτα ομως απο τοτε μεχρι και τωρα ετρωγε απο καθολου εως ελαχιστα.Δοκιμασα παρα πολλες και διαφορετικες τροφες τις οποιες σχεδον παντα αντιμετωπιζε με παγερη αδιαφορια.Τα υπολοιπα ψαρια τρωγαν κανονικα με αποτελεσμα να εχουν και την αναλογη αναπτυξη λαμπερα χπωματα γενικως δειχνουν γεματα υγεια.Το μιζερο ομως δισκακι σιγα σιγα αρχισε να χανει τα χρωματα του εχει αδυνατισει παρα πολυ και εχει κοψιματα στα πτερυγια του.Εδω και λιγες μερες εχει απομονωθει απο τους αλλους .Δεν ξερω τι να κανω εχω ενα ακομη ενυδρειο 60 λιτ με τις αναλογες παραμετρους ,να τον βαλω εκει και να ξεκινησω καποια θεραπεια?Μηπως μπορειτε να μου προτεινετε κατι,στεναχωριεμαι να τον βλεπω ετσι ,και απο την αλλη παντα ηταν δειλος σε σχεση με τους αλλους.Τι να κανω βρε παιδια αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 16 Μαίου 2007 #2 Share 16 Μαίου 2007 το ψαρι σου δεν εχει νευρικη ανορεξια...... εχει ''νευρικα'' παρασιτα..και μαλιστα ενδοπαρασιτα..... βαλτον σε καραντινα,και ποτισε την τροφη του σε φλατζιλ των 500mg(το αγοραζεις απο φαρμακειο)... για περισσοτερες πληροφοριες κανε μια αναζητηση και θα βρεις πολλα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopol 16 Μαίου 2007 Author #3 Share 16 Μαίου 2007 Ok να το κανω αλλα οπως ειπα γενικοτερα ειναι δυσκολος στην τροφη αν δεν φαει και την ποτισμενη με φαρμακο τροφη? Ευχαριστω για την αμεση απαντηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 16 Μαίου 2007 #4 Share 16 Μαίου 2007 Ok να το κανω αλλα οπως ειπα γενικοτερα ειναι δυσκολος στην τροφη αν δεν φαει και την ποτισμενη με φαρμακο τροφη? Ευχαριστω για την αμεση απαντηση αν δεν φαει,ετσι κι αλλιως μια καραντινα με αεροπετρα και 32 βαθμους γιασ μερικες μερες(ισως και με την προσθηκη φλατζιλ στο νερο...)και το δισκακι σου θα το ξανασκεφτει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopol 16 Μαίου 2007 Author #5 Share 16 Μαίου 2007 Ευχαριστω ξανα κλαζ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 16 Μαίου 2007 #6 Share 16 Μαίου 2007 Η αυξηση της θερμοκρασιας που σου προτεινε ο klaz θα βοηθησει στην αυξηση του μεταβολισμου του ψαριου οποτε και πιθανοτατα στην ορεξη του!Απο εκει και περα αν δε φαει ξεκινα θεραπεια μιας καψουλας flagyl ανα 30lt νερου για 3 συνεχομενες ημερες με καθημερινες αλλαγες νερου πριν τη νεα δοση.Ειναι ακραια αλλα δοκιμασμενη δοση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopol 17 Μαίου 2007 Author #7 Share 17 Μαίου 2007 OK Nidal θα ξεκινησω την δοσολογια που προτεινεις ,ελπιζω να πανε ολα καλα σ ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giatrope 18 Μαίου 2007 #8 Share 18 Μαίου 2007 Να συμπλρώσω στα λεγόμενα των Klaz και Nidal σύμφωνα με προσωπικές εμπειρίες. Τα φώτα σβηστά κατα την διάρκεια της θεραπείας με flagyl. Για να τον δελεάσεις να φάει πότισε με flagyl την τρόφη που του αρέσει πιο πολύ. Συνήθως τρελένονται για bloodworms. Τουλάχιστον σε όσους είχα πρόβλημα ήταν το πρώτο πράγμα που ήθελαν να φάνε. Μετα μεγαλώνεις την γκάμα των τροφών. Αν δείς οτι δεν ανταποκρίνεται στην δοσολογία που προτείνει ο Νidal, διπλασίασε την. Αν και ισχυρή η θεραπεία, αποδεδειγμένα αντέχουν οι δίσκοι. Είχα δίσκο με flagyl για πάνω από 1 μήνα και συνήλθε. Ιδιαίτερη βαρύτητα στις καθημερινές αλλαγές. Προσωπικά θα έβαζα και αλάτι της ΑΡΙ στις αναλογίες που προτείνει, νομίζω 2 κουταλιές της σούπας σε 40 lt. Καλή επιτυχία!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest orck 19 Μαίου 2007 #9 Share 19 Μαίου 2007 τι ειναι το flagyl; πως να ψαξω πληροφοριες για αυτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 19 Μαίου 2007 #10 Share 19 Μαίου 2007 τι ειναι το flagyl; πως να ψαξω πληροφοριες για αυτο; επειδη ειναι αρκετα ισχυρο φαρμακαο με πολλες ιδιααιτεροτητες θα σου προτεινα να μην ασχοληθεις αν δεν υπαρχει καποιος εμπειρος να σε συμβουλεψει.Για την ιστορια το flagyl ειναι φαρμακο ανθρωπινης χρησης και κυκλοφορει σε καψουλες των 500mg. Αν δείς οτι δεν ανταποκρίνεται στην δοσολογία που προτείνει ο Νidal, διπλασίασε την Φιλε Giatrope ηδη η δοση που προτεινα ειναι τραβηγμενη!!! 500mg για τριαντα λιτρα νερου ειναι ηδη πολυ!!!Δεν με βρισκεις λοιπον συμφωνο στην υπερβολικη δοσολογια.Το οτι ο δισκος αντεχει δεν σημαινει οτι ειναι σωστο καθως μακροπροθεσμα -Αν αντεξει τα 500mg ανα 15λιτρα!- θα εμφανησει αλλα προβληματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giatrope 19 Μαίου 2007 #11 Share 19 Μαίου 2007 Φίλε Nidal έχεις δίκιο αλλά όταν βλέπεις ότι ο ασθενής δεν ανταποκρίνεται στο φάρμακο και ετοιμάζεται να χαιρετήσει για τον άλλο κόσμο, πιστεύω ότι η μόνη λύση είναι να διπλασιάσεις την δοσολογία. Προς το παρόν το δισκάκι που έσωσα δεν δείχνει κάποια συμπτώματα, ισα ίσα που σαρώνει. Στο μέλλον βέβαια, που το απεύχομαι, μπορεί να παρουσιάσει διάφορα. Σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρεις για να το λές! Να σημειώσω ότι οι αλλαγές πρέπει να είναι της τάξης των 30%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliascryptic 20 Μαίου 2007 #12 Share 20 Μαίου 2007 Η αυξηση της θερμοκρασιας που σου προτεινε ο klaz θα βοηθησει στην αυξηση του μεταβολισμου του ψαριου οποτε και πιθανοτατα στην ορεξη του!Απο εκει και περα αν δε φαει ξεκινα θεραπεια μιας καψουλας flagyl ανα 30lt νερου για 3 συνεχομενες ημερες με καθημερινες αλλαγες νερου πριν τη νεα δοση.Ειναι ακραια αλλα δοκιμασμενη δοση! Φιλε μου nidal..η ερωτηση μου ειναι η εξης.....οταν εγω ειχα παρομοιο προβλημα με τον φιλο μας εκανα ακριβως τα ιδια,το προβλημα ηταν ομως το εξης...οταν παρουσιαστηκε το προβλημα εβγαλα νερο απο το μεγαλο ενυδρειο το εβαλα στο μικρο......και αφου τοποθετησα τον δισκο που ειχε το προβλημα αρχισα την θεραπεια.το αποτελεσμα ηταν να υποτροποιασει γιατι μετα απο 1 μερα οι συνθηκες του νερου ειχαν αλλαξει εντελως......οταν λεμε ενυδρειο καραντινα πρεπει το ενυδρειο να ειναι ΗΔΗ ΣΤΡΩΜΕΝΟ???? στις ιδιες συνθηκες με το ενυδρειο που φιλοξενει και τα ψαρακια μας αλλα να ειναι αδειο και οταν το χρειαστουμε (ευχομαι ποτε) να κανουμε την αγωγη στις συνθηκες που υπηρχαν για το δισκακι μας????? PLEASE φωτισε μας λιγο γιατι αυτη η ιστορια με εχει μπερδεψει αρκετα θα ελεγα........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 20 Μαίου 2007 #13 Share 20 Μαίου 2007 Κατά τη γνώμη μου, η σωστή καραντίνα- νοσοκομείο (θεωρητικά και πρακτικά) θα πρέπει να είναι μια μικρογραφία ουσιαστικά του κυρίως ενυδρείου, με ίδιες συνθήκες και περιβάλλον, πολύ καλή φίλτρανση και δυνατότητα επίσης καλού αερισμού. Σε αυτήν θα πρέπει να είσαι σε θέση να ελέγχεις όσο γίνεται περισσότερο τις συνθήκες του νερού ανάλογα με την περίπτωση (και να μην αλλάζουν αυτές τυχαία από διάφορες παραμέτρους), προσφέροντας στο άρρωστο ψάρι αυτό ακριβώς που χρειάζεται, όποτε το χρειάζεται (ή πρέπει). Η χρήση της δεν είναι μόνο για να μην κολλήσουν και τα υπόλοιπα, αλλά κυρίως για να προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε τον ασθενή, σε πιο ελεγχόμενες συνθήκες, αλλά και για να μην "τρώνε" τσάμπα θεραπείες ψάρια που δεν χρειάζεται (όταν δεν χρειάζεται). Αυτό σημαίνει για τον φροντιστή (για να το πω και διαφορετικά) περισσότερος μπελάς απ' ότι στο κυρίως ενυδρείο. Καθημερινές μετρήσεις, ίσως πολύ συχνές αλλαγές (ανάλογα την περίπτωση) και φυσικά πλήρης εξοπλισμός για την σωστή υλοποίηση όλων αυτών. Και φυσικά θα πρέπει οταν χρησιμοποιείται η καραντίνα, να είναι σε αυτήν ΑΠΟΛΥΤΑ μηδενικές οι τιμές αμμωνίας και ΝΟ2, καθώς και πολύ χαμηλά τα ΝΟ3 => στρωμένο φίλτρο και καλή βιολογία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliascryptic 20 Μαίου 2007 #14 Share 20 Μαίου 2007 Κατά τη γνώμη μου, η σωστή καραντίνα- νοσοκομείο (θεωρητικά και πρακτικά) θα πρέπει να είναι μια μικρογραφία ουσιαστικά του κυρίως ενυδρείου, με ίδιες συνθήκες και περιβάλλον, πολύ καλή φίλτρανση και δυνατότητα επίσης καλού αερισμού. Σε αυτήν θα πρέπει να είσαι σε θέση να ελέγχεις όσο γίνεται περισσότερο τις συνθήκες του νερού ανάλογα με την περίπτωση (και να μην αλλάζουν αυτές τυχαία από διάφορες παραμέτρους), προσφέροντας στο άρρωστο ψάρι αυτό ακριβώς που χρειάζεται, όποτε το χρειάζεται (ή πρέπει). Η χρήση της δεν είναι μόνο για να μην κολλήσουν και τα υπόλοιπα, αλλά κυρίως για να προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε τον ασθενή, σε πιο ελεγχόμενες συνθήκες, αλλά και για να μην "τρώνε" τσάμπα θεραπείες ψάρια που δεν χρειάζεται (όταν δεν χρειάζεται). Αυτό σημαίνει για τον φροντιστή (για να το πω και διαφορετικά) περισσότερος μπελάς απ' ότι στο κυρίως ενυδρείο. Καθημερινές μετρήσεις, ίσως πολύ συχνές αλλαγές (ανάλογα την περίπτωση) και φυσικά πλήρης εξοπλισμός για την σωστή υλοποίηση όλων αυτών. Και φυσικά θα πρέπει οταν χρησιμοποιείται η καραντίνα, να είναι σε αυτήν ΑΠΟΛΥΤΑ μηδενικές οι τιμές αμμωνίας και ΝΟ2, καθώς και πολύ χαμηλά τα ΝΟ3 => στρωμένο φίλτρο και καλή βιολογία. Φιλε μου καλημερα!!με λιγα λογια αν αρρωστησει το ψαρι και δεν εχει καποιος ηδη στρωμενο ενυδρειο καραντινα το ψαρακι δεν παιζει να επιβιωσει ....τσαμπα το ταλαιπωρουμε δηλαδη.....εγω παντως ειχα πληρη αποτυχια σε 2 ψαρακια οταν τα εβαλα στην καραντινα που δυστυχως δεν ειχα στρωσει............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giatrope 20 Μαίου 2007 #15 Share 20 Μαίου 2007 Φίλε iliascryptic θα σου πω εγω προσωπικα τι κάνω. Στην καραντίνα των 45 λίτρων που έχω, όταν χρειαστεί, βάζω ένα φίλτρο 2213 του όποίου τα υλικά τα πέρνω από τα φίλτρα του κυρίως ενυδρείου. Βάζω και το μισό νερό απο το κυρίως ενυδρείο και μετά απο δύο μέρες μπαινει και ο ασθενής. Δεν ξέρω αν είναι απόλυτα σωστή η μέθοδος αλλα μεχρι τώρα δουλεύει. Μπορεί να είμαι και τυχερός. Η μόνη παράμετρος που δεν υπάρχει περίπτωση να διατηρήσω ίδια με το μεγάλο ενυδρείο είναι το pH καθώς η χρήση αερόπετρας και η ανυπαρξία συστήματος CO2 ανεβάζουν την τιμή του. Ας περιμένουμε και τους ειδικούς να μας πουν την γνώμη τους!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 20 Μαίου 2007 #16 Share 20 Μαίου 2007 (edited) Φιλε μου καλημερα!!με λιγα λογια αν αρρωστησει το ψαρι και δεν εχει καποιος ηδη στρωμενο ενυδρειο καραντινα το ψαρακι δεν παιζει να επιβιωσει ....τσαμπα το ταλαιπωρουμε δηλαδη.....εγω παντως ειχα πληρη αποτυχια σε 2 ψαρακια οταν τα εβαλα στην καραντινα που δυστυχως δεν ειχα στρωσει............. Ουσιαστικά δεν υπάρχουν στρωμένα ενυδρεία, αλλά στρωμένα φίλτρα. "Στρωμένο" λέγεται κανονικά ένα ενυδρείο (ανεξάρτητα από το φίλτρο) όταν είναι σε λειτουργία τουλάχιστον 5-6 μήνες, οπότε θεωρείται ώριμο (σε επίπεδο βυθού, πετρών, φυτών και άλλων αντικειμένων που έχει μέσα, αλλά και επειδή το όλο σύστημα "έχει βρει ένα δρόμο"...). Αυτό που χρειάζεται η κάθε καραντίνα-νοσοκομείο, είναι ένα πολύ καλά στρωμένο φίλτρο, το οποίο για να έχεις όποτε το χρειάζεσαι, μια καλή λύση είναι να λειτουργεί ένα δεύτερο μικρό εσωτερικό στο κυρίως ενυδρείο, που να μπορεί όμως να υποστηρίξει την καραντίνα σου όταν θα τη χρειαστείς. (και που φυσικά η αφαίρεσή του από το κυρίως ενυδρείο, δεν θα επηρεάσει σημαντικά τη ζωή σε αυτό). Έγινε επεξεργασία 20 Μαίου 2007 - filoxenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliascryptic 20 Μαίου 2007 #17 Share 20 Μαίου 2007 Ουσιαστικά δεν υπάρχουν στρωμένα ενυδρεία, αλλά στρωμένα φίλτρα. "Στρωμένο" λέγεται κανονικά ένα ενυδρείο (ανεξάρτητα από το φίλτρο) όταν είναι σε λειτουργία τουλάχιστον 5-6 μήνες, οπότε θεωρείται ώριμο (σε επίπεδο βυθού, πετρών, φυτών και άλλων αντικειμένων που έχει μέσα, αλλά και επειδή το όλο σύστημα "έχει βρει ένα δρόμο"...). Αυτό που χρειάζεται η κάθε καραντίνα-νοσοκομείο, είναι ένα πολύ καλά στρωμένο φίλτρο, το οποίο για να έχεις όποτε το χρειάζεσαι, μια καλή λύση είναι να λειτουργεί ένα δεύτερο μικρό εσωτερικό στο κυρίως ενυδρείο, που να μπορεί όμως να υποστηρίξει την καραντίνα σου όταν θα τη χρειαστείς. (και που φυσικά η αφαίρεσή του από το κυρίως ενυδρείο, δεν θα επηρεάσει σημαντικά τη ζωή σε αυτό). Eυχαριστω!!!! πολυ χρησιμες οι συμβουλες σου!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 20 Μαίου 2007 #18 Share 20 Μαίου 2007 Αυτό που χρειάζεται η κάθε καραντίνα-νοσοκομείο, είναι ένα πολύ καλά στρωμένο φίλτρο, το οποίο για να έχεις όποτε το χρειάζεσαι, μια καλή λύση είναι να λειτουργεί ένα δεύτερο μικρό εσωτερικό στο κυρίως ενυδρείο, που να μπορεί όμως να υποστηρίξει την καραντίνα σου όταν θα τη χρειαστείς. (και που φυσικά η αφαίρεσή του από το κυρίως ενυδρείο, δεν θα επηρεάσει σημαντικά τη ζωή σε αυτό). Ακριβως ετσι!!! Αυτο που λεει ο filoxenos ειναι η πιο ευκολη και σωστη λυση.Εννοειται οτι οταν χρειαστει να μπει σε λειτουργια το ενυδρειακι της καραντινας θα γεμισει με νερο του κυριως ενυδρειου. Τελος θα θελα να πω οτι ψαρια σε ενυδρειο καραντινας, μπαινουν μονο οταν μιλαμε για ασθενειες μη μεταδοτικες.Αν επι περαδειγματι μιλαμε για καποια βακτηριακη μολυνση η θεραπεια θα γινει στο κυριως ενυδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopol 14 Ιουνίου 2007 Author #19 Share 14 Ιουνίου 2007 Mετα απο αρκετες μερες καραντινας και θεραπειας μπορω να σας πω με χαρα οτι το δισκακι μου τα καταφερεκαι πλεον κολυμπαει ευτυχισμενο μαζι με τους φιλους του.Ευχαριστω πραγματικα για την βοηθεια για μια ακομα φορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος