Jump to content

Έκτακτη ανάγκη. Βοήθεια

Recommended Posts

Καλισπερα. Παιδια βοηθεια.αυριο μου ερχοντε 10 ψαρια. 6 ντανιο και 4 γκαπι. Και σημερα εβαλα το ενειδριο μου σε λειτουργεια. Εχω φυλτο και θερμαντηρα εριξα μεσα και αντιχλοριο. Αλλα δεν προλαβενω με τπτ να στρωσει το ενυδρειο μου. Ερχετε μαζι με την παραγκελεια και το υγρο για τα βακτιρια. Τι να κανω? Να τα βαλω μεσα στο καινουργιο ενυδρειο ι να τα αφησω μεσα στα μπολ που θα μου τα στηλουνε? Πηγα σε αλο πετ σοπ να τα αφησω για καπιεσ μερεσ αλλα δεν εχει χορο. Δεν μπορω να βγαλω ακρη. Παρακαλω βοηθηστε με. Αν τα βαλω μεσα στο καινουγιο αστροτο ενυδρειο τι να παω να παρω για να επιζησουν? Φωβαμαι και μην ανεβει και ι αμμονια και αρρωστησουν... Ακουσα οτι υπαρχειενα υγρο που ριχνεις για να πεσει ιαμμωνεια. Τι να κανω? 

Έγινε επεξεργασία - SOTIRIS

Απλο...Πάρε το πετσοπ που θα στα στείλει και πες του να μην τα βάλει στη παραγγελία.

• Like 1

Αν δεν γινεται ακυρωση παραγγελιας, τοτε

μπορεις να παρεις ενα κουτι αποθηκευσης 40λ και τα ψαρια να μεινουν εκει ( με συχνες αλλαγες νερου ), μεχρι να στρωσει το ενυδρειο σου.

Επειδη εισαι σε νησι δεν ξερω ποτε γινεται η αποστολη. Αν προλαβαινεις να τους πεις να περιμενουν λιγο ειναι η καλυτερη επιλογη οπως ειπε και ο @salamander πιο πανω

Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου ? 
Εαν ειναι μπολικα (120+ ) μιας και ειναι μικρα τα ψαρια βαλτα στο ενυδρειο εφοσον εχεις βαλει τα αντιχλωρια & βακτηρια, και μερα παρα μερα αλλαζε 20% του νερου + βακτηρια σε καθε αλλαγη , ταισμα ελαχιστο , ελαχιστο ομως
και οπωσδηποτε υγρα τεστ αμμωνιας/νιτρωδη/νιτρικα !!!! , θα αργησει περισσοτερο να στρωσει θα παιδευτεις και περισσοτερο αλλα θα γινει η δουλεια, 

τι φιλτρο εχει το ενυδρειο σου ?

Το ξερω πως ειναι τολμηρη η απαντηση μου , αλλα μιας και ειναι μονοδρομος... 

Έγινε επεξεργασία - Georgis
  • Like 1
  • love 1

Έτσι ακριβώς όπως είπαν πιο πάνω..

Με πρόλαβε!

6 ντανιο και τέσσερα γκαμπι από 60 λίτρα και πάνω μην σε ανησυχούν για αμμωνία.. 

Βγαζουν ολα μαζί όσο αμμωνία βγάζει ένα κομετ χρυσόψαρο (που λέει ο λογος)!

Ταιζε φειδωλα ..

Και αλλαγες κάθε 2-3 μέρες 30%..

Αν ανυσηχεις μπορεις να κανεις και συχνότερα.

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 1

Θα βοηθούσε και η χρήση prime seachem  σε διπλή δοσολογία για αποτοξικοποίηση της αμμωνίας.

https://www.seachem.com/prime.php

Όμως το ενυδρείο του φίλου δεν είναι 60+ λίτρα παιδιά δυστυχώς.. Νησί με νησί διαφέρει. Μύκονο που ήμουν τα τελευταία 3 χρόνια πάντως έχει πολλά πετ και σίγουρα 2 με ενυδρειακά. Σε ποιο νησί βρίσκεσαι @tzanis xmortal;

40 λ λεει ειναι. Ποστ#10

• Like 1

Ναι παιδια 40 λτ ειναι. Απλα ειναι αστροτο.απο κρητη τα παρηγιλα αλλα ειναι αστροτο ρε γαμοτο. Θα καβω αυτο που ειπε ο γιοργις. 

Αλλη μια ερωτηση εχω να κανω μιας και αυριο ετχοντε τα ψαρια και δεν εχει βακτιρια το ενυδρειι μπορω να χρεισιμοπιησω 2πλη δοση για βακτηρια? Και αν ναι για ποσεσ μερες? 

πριν 2 λεπτά, το μέλος tzanis xmortal έγραψε:

Αλλη μια ερωτηση εχω να κανω μιας και αυριο ετχοντε τα ψαρια και δεν εχει βακτιρια το ενυδρειι μπορω να χρεισιμοπιησω 2πλη δοση για βακτηρια? Και αν ναι για ποσεσ μερες? 

Οτι γραφουν οι οδηγιες του προΐοντος που πηρες, συνηθως σου λεει την πρωτη βδομαδα καθε μερα, οσο πιο ζεστα (χωρις να σκασεις τα ψαρια βεβαια ) και πιο σκοτινα τοσο πιο γρηγορα θα πολλαπλασιαστουν τα βακτηρια. Φροντησε και το νερο της αλλαγης να ειναι στην ιδια θερμοκρασια (οχι νερο θερμοσηφωνα!!! ) για να μην εχει μεγαλες διακυμανσεις

Καλη επιτυχια ! 

Καλησπερα σας. Λιγη βωηθεια παρακαλω. Λιπον καταρχας ξερω οτι ειναι λαθος αυτο που θα σας πω και κανω αλλα αυτι τι στιγμη ειναι μονοδρομος. Εξαναγκαστηκα επρεπε να βαλω σε αστροτο ενυδρειο 30 λιτρων. 7 ντανιο 3 γκαπι και ενα γλυφτη. Λιπον απο εδω και περα. 1η μερα βαζω βακτιρια και αντιχλοριο. Το ενυδρειο εχει μεσα θετμοστατη και εξοτερικο φυλτο και 2 αεραντλιες. Τεστ απο αμμονια 0.πεχα 7.6 νιτρωδη 0. Δευτερη μερα τα ιδια με βακτηρια παλι και αντιχλοριο και αλαγη νερου καθε μερα 30%.τα ψαρια μεχρι στιγμης φενιντε μια χαρα. Μου ειπαν 1 βδομαδα να ριχνω βακτηρια μεχρι να στρωθει σιγα σιγα το ενυδρειο. Και ξανα λεω ξερω ειναι λαθος. Η ερωτηση μου ειναι. Μετα απο 1 βδομαδα που θα ριχνω βακτηρια ποτε θα ξανα βαζω βακτηρια? Ι μετα απο 1 βδομαδα το σταματαω και ριχνω μονο αντιχλοριο σε καθε αλαγη νερου? Σασ παρακαλω σηγκεκρημενες απαντησεις πανω στο ερωτημα μονο αν γινετε. Και οτι αλο θελετε να προσθεσετε δεκτο. Αλλα σας λεω ειναι μονοδρομος δεν γινετε αλιως. 

Καλησπερα σας. Λιγη βωηθεια παρακαλω. Λιπον καταρχας ξερω οτι ειναι λαθος αυτο που θα σας πω και κανω αλλα αυτι τι στιγμη ειναι μονοδρομος. Εξαναγκαστηκα επρεπε να βαλω σε αστροτο ενυδρειο 30 λιτρων. 7 ντανιο 3 γκαπι και ενα γλυφτη. Λιπον απο εδω και περα. 1η μερα βαζω βακτιρια και αντιχλοριο. Το ενυδρειο εχει μεσα θετμοστατη και εξοτερικο φυλτο και 2 αεραντλιες. Τεστ απο αμμονια 0.πεχα 7.6 νιτρωδη 0. Δευτερη μερα τα ιδια με βακτηρια παλι και αντιχλοριο και αλαγη νερου καθε μερα 30%.τα ψαρια μεχρι στιγμης φενιντε μια χαρα. Μου ειπαν 1 βδομαδα να ριχνω βακτηρια μεχρι να στρωθει σιγα σιγα το ενυδρειο. Και ξανα λεω ξερω ειναι λαθος. Η ερωτηση μου ειναι. Μετα απο 1 βδομαδα που θα ριχνω βακτηρια ποτε θα ξανα βαζω βακτηρια? Ι μετα απο 1 βδομαδα το σταματαω και ριχνω μονο αντιχλοριο σε καθε αλαγη νερου? Σασ παρακαλω σηγκεκρημενες απαντησεις πανω στο ερωτημα μονο αν γινετε. Και οτι αλο θελετε να προσθεσετε δεκτο. Αλλα σας λεω ειναι μονοδρομος δεν γινετε αλιως. 

Στις οδηγιες για σκευασματα με βακτηρια πολλες φορες γραφουν - την δεύτερη εβδομαδα 1-2 φορες μετα την αλλαγη νερου. Διαβασε καλα το φυλλαδιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...