Jump to content

Κάθε αρχή δύσκολη [emoji36]

Recommended Posts

Καλησπέρα στην ομάδα..

ζήτω συγνώμη για το μεγάλο ποστ που θα ακολουθήσει αλλά είμαι εντελώς αρχάριος και παρόλο το άπειρο διάβασμα που έχω ρίξει νομίζω πως έχω πολλά κενά..

πριν μέρες αγόρασα το πρώτο μου ενυδρείο..

Ένα Rio 180€ led και ένα εξωτερικό φίλτρο eheim classic 350..

Το έστησα έβαλα ένα ειδικό χώμα στον πυθμένα που μου έδωσαν γιατί τους είπα πως θελω να φυτέψω.. έβαλα στο ενσωματωμένο φίλτρο μόνο σφουγκαρια και το βαμβάκι..

στο εξωτερικό έβαλα το μακαρόνι και κάτι πετρούλες μικρές σαν χαλίκι.. έβαλα και ένα σφουγκαρι και ένα βαμβάκι έβαλα και το biobioster που μου έδωσαν έβαλα και αντιχλωριουχο hs Aqua Pro cell και τα έβαλα όλα μπροστά..σε καμία ώρα έβαλα και hs Aqua bactoturbo.. φαινομενικά όλα πήγαν καλά..

στην πορεία ανακάλυψα πως έχω άπειρες μικρές φυσαλίδες σε φάση πoυ θολώνουν τα νερά.. μου εξήγησαν πως έχω βιαστεί να βάλω μπροστά το εξωτερικό φίλτρο και πως πρέπει να κάνω εξαέρωση..

εκεί δυσκολεύτηκα λίγο γιατί το φίλτρο αντί κάτω απο το ενυδρείο το έχω δίπλα του σε ένα ντουλάπι.. και η διαδικασία που μου εξήγησαν για την εξαέρωση που χρειάζεται να δουλέψει το σύστημα χωρίς ρεύμα δεν κατάφερα ποτέ..

μου φτάνει η εξαγωγή μέχρι πριν την κορυφή 5-6 Πόντους και σταματάει..

Την λύση την βρήκα με μια άλλη συμβουλή να βάλω το Φίλτρο στο πλάι και να Φύγει ο αέρας από την προπέλα να πάει στο δοχείο. Το συγκεκριμένο κόλπο βοήθησε και οι φυσαλίδες εξαφανίστηκαν κατά 90%..

Αν έχετε κάποια συμβουλή σε αυτό το θέμα θα με βοηθούσε πολύ. Γιατί έχω την εντύπωση πως στην πρώτη αλλαγή νερού πάλι τα ίδια θα έχω..

Με τις προσπάθειες να κάνω εξαέρωση στο φίλτρο το είχα αδειάσει αρκετές φορές με αποτέλεσμα να χρειαστεί να συμπληρώσω νερό..

Οπότε αντίστοιχα συμπλήρωσα και βακτήρια και αντί χλωριούχο. Την επόμενη μέρα δηλαδή από χθες το βλέπω πιο θολό το νερό. Το τεστ που έχω από τις 7 μετρησεις οι 6 δείχνουν σωστές ή μία αντί πράσινο είναι μωβ. Ανεβάζω μια φωτογραφία και έχω κυκλώσει ποια ένδειξη δεν ταίριαζε αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει να μου πει τι είναι αυτό πώς διορθώνεται και γενικά με δύο λόγια πως μπορώ να καταλάβω τι είναι το καθένα στο τεστ..Ψάχνοντας εδώ στο forum διάβαζα πως έπρεπε να ρίξω και τροφή για να έχουν να τρέφονται τα βακτήρια κάτι το οποίο δεν έχω κάνει αυτές τις μέρες παρά μόνο σήμερα έριξα.. Γενικά έχω μπερδευτεί λίγο γιατί πηγαίνοντας σε δύο Μεγάλα και παλιότερα μαγαζιά στην Αθήνα μου είπαν εντελώς διαφορετικά πράγματα και με μπέρδεψαν...μου είπαν εντελώς διαφορετικά πράγματα.. Ο ένας επιμένει πως από τη δεύτερη μέρα πρέπει να ρίξω κάποια ψάρια για να δουλέψει η βιολογία ο άλλος επιμένει πως τα ψάρια πρέπει να Μπουν μετά από 15 μέρες αφού κάθε 2-3 μέρες βάζω βακτήρια.. και δεν μου ανέφερε ποτέ πως πρέπει να βάζω τροφή η κάτι άλλο.. και δεν ξέρω ποιον να ακούσω..

Έχω και ένα μικρό ενυδρείο με δύο χρυσόψαρα με ένα απλό φιλτράκι σαν Συντριβάνι. Θα ήθελα να μου πείτε αν μπορεί το νερό από αυτό να βοηθήσεις το μεγάλο ενυδρείο με κάποιο τρόπο.. Ή τα ίδια τα χρυσόψαρα μέχρι να έρθουν τα υπόλοιπα..

Έχω σκοπό αυτές τις μέρες να βάλω διακοσμητικά και τα φυτά και αν τελικά επιτρέπεται τα πρώτα ψάρια..

Επίσης θα ήθελα μια συμβουλή για το φωτισμό. Αυτή τη στιγμή έχει πολύ καλό φωτισμό της μάνας του με δύο Led λάμπες απλώς είναι λευκές και στο κατάστημα που το αγόρασα μου είπαν αν αλλάξω τις λάμπες με μία μπλε και μία ροζ θα βοηθήσω και στα ψάρια και στα φυτά στην ανάπτυξη...ισχύει αυτό ; Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας και οποιαδήποτε παρατήρηση η συμβολή για τον εξοπλισμό για τα ψάρια ευπρόσδεκτη..

2f22591900d575905108cc3a96383991.jpga246ce5f4682da5e407723486a0d92e3.jpg7049b36a772e56e0378a509b41691288.jpg5e7f39bca45230d7257e40b8483fa509.jpg413ddbd9c0f7676bd8c6c34ce1c476ba.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

1- το χωμα σου δεν ειναι ειδικο για φυτεμενο, το βλεπω για απλο αμμοχαλικο.

2- θολουρα στο νεο ενυδρειο ειναι το κατι φυσιολογικο (θα φυγει, βαλε βακτηρια και να μην κανεις αλλαγες νερου) και  σε περιπου 3-7 ημερες θα εχεις καθαρο νερο.

3- το νερο απο το παλιο ενυδρειο μαζι με το βιολογικο υλικο (μακαρονι) θα βοηθησει.

4- υπαρχει τροπος στρωσιματος ενυδρειου με ψαρια, αλλα δεν το προτεινω σε αρχαριους

Διαβασε εδω -

συνεχιζουμε....

Το ενυδρειο ειναι στρωμενο οταν εχεις μετρησεις - NH3/NH4 (αμμωνια) = μηδεν ! ΝΟ2 (νιτρωδη)= μηδεν! ΝΟ3 (νιτρικα) πανω απο το μηδεν, μπορει να ειναι 10, 20, 30.... (ουτε σε 2 μερες, ουτε σε 2 εβδομαδες - βλεπουμε τι μας λενε οι μετρησεις).

Τα τεστακια σε στικ ειναι μαντεια 50/50 (δειχνουν στα περιπου), καλυτερα να παρεις υγρα τεστ (API, Salifert) ή βρες κανενα καταστημα, που μπορουν να τα κανουν μετρησεις με σωστα τεστακια και οχι στικ.

Τα τεστακια σου δειχνουν μηδενικα νιτρικα και νιτρωδη, γιατι ακομα δεν προλαβαν να ανεβουν. Πρωτα ανεβαινει  αμμωνια....

Διαβασε για τον κυκλο του αζωτου και για τα  Βασικά Στάδια Κύκλου Αζώτου εδω-

Φωτισμος....

Αν εχεις δυο λευκες λαμπες ειναι μια χαρα. Μπλε λαμπες ειναι για θαλασσα, ροζ βοηθανε τα φυτα, αλλα δεν ειναι καθολου απαραιτητες και μπορεις να βαλεις μονο μια ροζ, να μην εχεις Barbie- ενυδρειο με ολα ροζ μεσα....

Τα ψαρια βαζεις μονο οταν το ενυδρειο θα ειναι ετοιμο (δηλ. στρωμενο)

Τα φυτα μπορεις να βαλεις οποτε θελεις (και αυριο). Απλα διαλεξε ευκολα φυτα

Διαβαζεις εδω -

Έγινε επεξεργασία - natateo

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά..
Χρόνο έχουμε.. θα μελετήσω αυτά που λινκαρατε να έχω ιδέα...
Αν μπορείτε να μου προτείνεται κάποια εξοπλισμό που θα ήταν χρήσιμο θα ήθελα να μου πείτε.. θα αγοράσω καλύτερα τεστ.. υγρά θα ζητήσω απο ότι κατάλαβα.. αν υπήρχε μηχάνημα που κάνει τα τεστ σε μόνιμη βάση θα το αγόραζα..
Έχετε να μου προτείνεται κάποια εύκολα φυτά ; Θα ήθελα μπροστά σχεδόν μέχρι μέση σαν γρασίδι /γκαζόν.. μου αρέσει πολύ..
Πίσω 1-2 διαφορετικά αρκετά ψιλά.. και μέσα οτιδήποτε όμορφο.. ίσως κάποιο έντονο χρωμα.. αρκεί να μην είναι πολύ δύσκολα φυτά μέχρι να αρχίσω να καταλαβαίνω την γλώσσα τους..
Και πάλι σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας..

• Like 1

Δεν υπαρχει ευκολο γρασιδι (δυστυχως). Αν θελεις γρασιδι και χρωματα- θελεις και καλο φωτισμο και μπουλαλα με CO2+λιπανση.

Μπορεις να διαβαζεις εδω

Καλή σου μέρα και καλή αρχή.

Σχετικά με τα φυτά και μιας και θέλεις γκαζόν εγώ θα το πάω ένα βήμα παραπέρα και θα σου πω ότι θέλεις κάτι που να μένει χαμηλό για το μπροστινό μέρος σωστά? Το γκαζόν με σωστό φωτισμό δεν ξεπερνάει τα 5 εκ ύψος αλλά με λίγο φωτισμό φτάνει και τα 10 εκατοστά ή και παραπάνω γιατί το φυτό παίρνει ύψος για να φτάσει πιο κοντά στην πηγή του φωτός. Που θέλω να καταλήξω. Ότι ένα φυτό των 10 πόντων πχ σε 30 εκ. ύψος ενυδρείου είναι το 1/3. Αλλά στους 70 πόντους του δικού σου είναι το 1/7. Δηλαδή δεν χρειάζεται να βάλεις γκαζόν, που είναι και δύσκολο στην τελική, αλλά πχ ένα φυτό όπως το stayrogyne repens ή bacopa compact που είναι εύκολα και ναι μεν φτάνoυν το ύψος των 10 πόντων αλλά παρ'όλα αυτά με κουρέματα θα δείξουν σαν γκαζόν στο ενυδρείο σου λόγω του ύψους ;) 

Καλημέρα παιδιά..ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.. έχω αρχίσει σιγά σιγά να καταλαβαίνω λίγα πράγματα.. το βαθμό δυσκολίας και της σοβαρότητας βασικά.. δεν με πειράζει να βάλω και μπουκάλα η έξτρα φωτισμό.. απλως δεν θελω να βιαστω και να τα μάθω σιγά σιγά..
όταν λέμε παραπάνω φωτισμό εννοούμε να αλλάξω της 2 λάμπες led 23wat που έχει απο το εργοστάσιο και να βάλω μεγαλύτερες ; Η απλώς να προσθέσω και αλλά φώτα;
Κάτι Άλλο που με απασχολεί και πήρα αρνητική απάντηση απο το κατάστημα που πήρα το ενυδρείο είναι τα χρυσόψαρα μου..
απο την αρχή είχα στο μυαλό μου να φτιάξω ένα μεγάλο ωραίο ενυδρείο να βάλω μέσα τα χρυσόψαρα μου (2 περίπου 10cm) και μερικά αλλά είδη ψαριών που ταιριάζουν μεταξύ τους.. στο κατάστημα μου είπαν χρυσόψαρο μόνο με χρυσόψαρο..
Επειδή θελω οποσδιποτε να βάλω τουλάχιστο 3-4 είδη ψαριών έχω προβληματιστεί..
Ισχύει η άποψη πως δεν μπαίνουν τα χρυσόψαρα με κανένα άλλο είδος ;
Δεν με νοιάζει να βάλω συγκεκριμένο ψάρια.. αρκεί να έχω επιλογές μικρά μεγάλα ψαράκια.. καμία γαρίδα.. η οποιοδιποτε άλλο είδος ταιριάζει.. αν χρειαζόταν έξτρα εξοπλισμός για να γίνει δουλειά θα το προτιμούσα..

Όντως, Αλέξη, τα χρυσόψαρα μόνο με χρυσόψαρα. Δεν γίνεται να βάλεις ψάρια κρύου νερού μαζί με τροπικά.

Επίσης, εφόσον ασχοληθείς με χρυσόψαρα περιορίζεσαι και όσον αφορά τα φυτά. Μπορείς να βάλεις μόνο

ανούμπιες, βαλισνέριες, εχινόδορους, κρυπτοκορίνες...

@Alexis Foccacia Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να σκεφτείς πως θέλεις εσύ το ενυδρείο σου και στη συνέχεια να πράξεις. Όχι μόνο θα προλάβεις περιττά έξοδα αλλά θα είναι και καλύτερο για τα ψάρια γιατί θα το έχεις στήσει με ένα σκεπτικό από την αρχή. Αν στη πορεία θέλεις να αλλάξεις κάτι τότε θα πάει αλυσιδωτά δηλαδή αν το ξεκινήσεις με χρυσόψαρα και αργότερα θες να το πας σε φουλ φυτεμένο, θα πρέπει να μεταφερθούν και τα χρυσόψαρα αλλιώς θα σου ξηλώσουν τα φυτά.

Η μπουκάλα του co2 είναι έξοδο των 100 ευρώ περίπου αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για παροχή co2, τουλάχιστον στα λίτρα σου και ανάλογα φυσικά με τα φυτά που έχεις. Όταν θέλεις παραπάνω φωτισμό αυτό θα στο πουν τα φυτά και αντίθετα αν έχεις πολύ, η άλγη. Συνήθως οι εργοστασιακές λάμπες από αυτά που έχω δει εγώ μέχρι στιγμής κάνουν για χαμηλών απαιτήσεων φυτά. Αν τώρα θέλεις να ασχοληθείς με προχωρημένα πράγματα τότε το βλέπουμε τι θα χρειαστείς παραπάνω.

@Φρου Φρου δεν είμαι ειδικός στα του κρύου νερού αλλά δεν μπορούν να συγκατοικήσουν χρυσόψαρα με white cloud που ανήκουν στην ίδια κατηγορία?

Έγινε επεξεργασία - Panagiotis Dms-Xgs

[mention=65017]Alexis Foccacia[/mention] Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να σκεφτείς πως θέλεις εσύ το ενυδρείο σου και στη συνέχεια να πράξεις. Όχι μόνο θα προλάβεις περιττά έξοδα αλλά θα είναι και καλύτερο για τα ψάρια γιατί θα το έχεις στήσει με ένα σκεπτικό από την αρχή. Αν στη πορεία θέλεις να αλλάξεις κάτι τότε θα πάει αλυσιδωτά δηλαδή αν το ξεκινήσεις με χρυσόψαρα και αργότερα θες να το πας σε φουλ φυτεμένο, θα πρέπει να μεταφερθούν και τα χρυσόψαρα αλλιώς θα σου ξηλώσουν τα φυτά.
Η μπουκάλα του co2 είναι έξοδο των 100 ευρώ περίπου αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για παροχή co2, τουλάχιστον στα λίτρα σου και ανάλογα φυσικά με τα φυτά που έχεις. Όταν θέλεις παραπάνω φωτισμό αυτό θα στο πουν τα φυτά και αντίθετα αν έχεις πολύ, η άλγη. Συνήθως οι εργοστασιακές λάμπες από αυτά που έχω δει εγώ μέχρι στιγμής κάνουν για χαμηλών απαιτήσεων φυτά. Αν τώρα θέλεις να ασχοληθείς με προχωρημένα πράγματα τότε το βλέπουμε τι θα χρειαστείς παραπάνω.

[mention=64962]Φρου Φρου[/mention] δεν είμαι ειδικός στα του κρύου νερού αλλά δεν μπορούν να συγκατοικήσουν χρυσόψαρα με white cloud που ανήκουν στην ίδια κατηγορία?

Να σου πω την αλήθεια δεν με πειράζει να βάλω λίγα φυτά με λίγες απαιτήσεις απλώς για να υπάρχουν.. αυτό που θα ήθελα πολύ είναι να καταφέρω να συνδυάσω τα χρυσόψαρα μου με αλλά 3-4 είδη ζωντανά και να συμβιώνουν αρμονικά χωρίς απώλεια.. για αυτό το σκοπό θα διέθετα παραπάνω χρήματα για εξοπλισμό αν χρειαζόταν..

Μόλις τώρα, το μέλος Panagiotis Dms-Xgs έγραψε:

@Φρου Φρου δεν είμαι ειδικός στα του κρύου νερού αλλά δεν μπορούν να συγκατοικήσουν χρυσόψαρα με white cloud που ανήκουν στην ίδια κατηγορία?

Παναγιώτη, όντως τα white cloud ανήκουν στην ίδια κατηγορία, αλλά λόγω μεγέθους είναι προτιμότερο να κρατιούνται μόνα τους.

Και για του λόγου το αληθές παραθέτω:

Often they are sold as companions for Goldfish, due to both species preferring colder water temperatures. However, Goldfish can and often do eat fish the size of White Cloud Mountain Minnows. Therefore, combining those two species in the same aquarium is not a good idea.

• Like 2
  • Thanks 1

πριν 9 ώρες, το μέλος Panagiotis Dms-Xgs έγραψε:

Καλή σου μέρα και καλή αρχή.

Σχετικά με τα φυτά και μιας και θέλεις γκαζόν εγώ θα το πάω ένα βήμα παραπέρα και θα σου πω ότι θέλεις κάτι που να μένει χαμηλό για το μπροστινό μέρος σωστά? Το γκαζόν με σωστό φωτισμό δεν ξεπερνάει τα 5 εκ ύψος αλλά με λίγο φωτισμό φτάνει και τα 10 εκατοστά ή και παραπάνω γιατί το φυτό παίρνει ύψος για να φτάσει πιο κοντά στην πηγή του φωτός. Που θέλω να καταλήξω. Ότι ένα φυτό των 10 πόντων πχ σε 30 εκ. ύψος ενυδρείου είναι το 1/3. Αλλά στους 70 πόντους του δικού σου είναι το 1/7. Δηλαδή δεν χρειάζεται να βάλεις γκαζόν, που είναι και δύσκολο στην τελική, αλλά πχ ένα φυτό όπως το stayrogyne repens ή bacopa compact που είναι εύκολα και ναι μεν φτάνoυν το ύψος των 10 πόντων αλλά παρ'όλα αυτά με κουρέματα θα δείξουν σαν γκαζόν στο ενυδρείο σου λόγω του ύψους ;) 

εχει 70 εκ υψος;;;; νομιζω 50 εκ... ειναι το rio...

• Like 1

πριν 4 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

εχει 70 εκ υψος;;;; νομιζω 50 εκ... ειναι το rio...

Έχεις δίκιο το θυμόμουν για 70....:poster_oops:

Καλημέρα παιδιά..
είναι 100*40*50..
Θα ήθελα μια χάρη.. οποιος ξέρει καλά απο ψάρια να μου πει 1-2 συνδυασμούς ψαριών που μπορώ να ταιριάξω χωρίς δυσκολία.. θα ήθελα να βάλω και μικρά τύπου νέον τετρα και λίγο μεγαλύτερα..
Και καθαριστές.. αν γίνεται και άλλους οργανισμούς.. δεν ξέρω γαρίδες σαλιγκάρια..
θελω να βγει ένα ωραίο ενυδρείο με αρκετή ζωή..
Δεν θα ήθελα να έχει πολύ λίγα.. χωρίς υπερβολές βέβαια αλλά μου είπαν πως χωράει έως και πάνω απο 100 σύνολο..

πριν 12 ώρες, το μέλος Alexis Foccacia έγραψε:

Καλημέρα παιδιά..
είναι 100*40*50..
Θα ήθελα μια χάρη.. οποιος ξέρει καλά απο ψάρια να μου πει 1-2 συνδυασμούς ψαριών που μπορώ να ταιριάξω χωρίς δυσκολία.. θα ήθελα να βάλω και μικρά τύπου νέον τετρα και λίγο μεγαλύτερα..
Και καθαριστές.. αν γίνεται και άλλους οργανισμούς.. δεν ξέρω γαρίδες σαλιγκάρια..
θελω να βγει ένα ωραίο ενυδρείο με αρκετή ζωή..
Δεν θα ήθελα να έχει πολύ λίγα.. χωρίς υπερβολές βέβαια αλλά μου είπαν πως χωράει έως και πάνω απο 100 σύνολο..

Πανω απο 100, μονο γαριδες (νεοκαριδινα) χωρανε....

Μπορεις να βαλεις τετρα με τετρα με κορυ και danios + γαριδες Amano

https://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/36896-paracheirodon-axelrodi-schultz-1956/?tab=comments#comment-323415

https://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/36775-corydoras-aeneus-gill-1858/?tab=comments#comment-323419

Ψαρακια 3-4εκ(νεον) μεχρι 40 στα 200λ

αν θελεις και cory, τοτε 30 νεον+ 8-10 cory

κτλ......

Ευχαριστώ πολύ παιδιά..προσεχώς θα ανεβάσω και φωτό με τα πρώτα ψαράκια..

• Like 2

πριν 7 ώρες, το μέλος Alexis Foccacia έγραψε:

Ευχαριστώ πολύ παιδιά..προσεχώς θα ανεβάσω και φωτό με τα πρώτα ψαράκια..

Προσοχη! Δεν βαζουμε ολα τα ψαρια (30-40) μαζι την πρωτη μερα!

Προοδευτικα αυξανουμε τον αριθμο των ψαριων, δηλ. μπορεις να παρεις 8-10 νεον την πρωτη εβδομαδα και μετα καθε επομενη εβδομαδα να βαζεις ακομα 5-6.

Μην αγοραζεις ψαρια απο καταστηματα, στα οποια βλεπεις ψοφια ψαρακια μεσα στα ενυδρεια.

• Like 1

Να συμπληρώσω στη σωστή παρατήρηση της Ναταλίας ότι 

προσέχουμε επίσης τα ψαράκια που θα αγοράσουμε να έχουν ίσιο σκελετό, να μην έχουν φθαρμένα πτερύγια και φαγωμένες ουρές. Στα γράφω αυτά γιατί στα μικρόψάρα λόγω μεγέθους δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά αλλά χρειάζονται λίγη παρατήρηση. Τα ψαρια του βυθού πρόσθεσε τα τελευταία.:)

• Like 1

Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδιά.. θα τα προσέξω όλα.. τελικά τα χρυσοψαρα μου αποφάσισα να τα πάω στο γραφείο.. αγόρασα ένα 60αρι τετρα και θα βάλω αλλά 2-3 χρυσοψαρα να κάνουν παρέα .. το ένα έχει κάτι περίεργο στον πωπο..
ξέρουμε τι είναι; b0900788adb816978cdadb34aa0cd4fe.jpg23adffcb7e2d865c84d78285cc6c3b83.jpg

Δεν καταλαβα καλα.... Στην φωτογραφια ειναι 60λ ενυδρειο με 2 χρυσοψαρα, που εχεις;

Θελεις να παρεις (ή πηρες) ενα 60λ και να βαλεις μεσα τα δυο δικα σου και συν ακομα δυο, που θα αγορασεις;

Τα δικα σου χρυσοψαρα θα μεγαλωσουν κι αλλο, χρειαζονται απο 50 λ για το καθενα! Στα 60λ μονο 2 fancy μπανουν....

Ριξε μια ματια εδω

Και κατι αλλο..... Αλλαξες ολο το νερο στο ενυδρειο με χρυσοψαρα; Γιατι βλεπω φυσαλιδες να φτανου σχεδον μεχρι κατω....(ή 2/3 αλλαξες);

Βγαλε και βαμμενες πετρες....

Για τον ποπο....  μαλλον φταιει η διατροφη (νηματοειδες ή διαφανα περιττώματα; ). Με τι  ταιζεις τα ψαρακια σου;

• Like 1

Χαχαχχα θα προσπαθήσω να σου τα εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ γιατί προς το πάρω τα μισά απο ότι λέμε εδώ μου ακούγονται κινεζικά..
τα δυο χρυσοψαρα τα είχα στο σπίτι απο δώρο σε ένα άθλιο μικρό πλαστικό με ένα ανύπαρκτο φίλτρο.. 2-3 χρόνια.. τώρα που μου κίνησε το ενδιαφέρων γενικά το θέμα κατάλαβα ποσο τραγική είναι η κατάσταση τους.. και προσπαθούσα να βρω τρόπο να τα βάλω μαζί με τα υπόλοιπα ότι θα είναι έτοιμο το ΡΙΟ 180 (στρώνει ακόμα το νερό) αλλά τελικά είπαμε πως μόνο με χρυσοψαρα πάνε και δεν ήθελα το μεγάλο ενυδρείο να το κάνω μόνο χρυσοψαρα..
οποτε αγόρασα ένα τετρα 60*30*30 προχθές..
μου είπε ο Πωλητης να βάλω αντιχλωριο και βακτήρια να δουλέψουν 2 μέρες και να βάλω τα χρυσοψαρα χωρίς το νερό τους γιατί χωρίς συντήρηση θα είναι χαλια..οποτε στην ουσία απο ένα πλαστικό έχουν μεταφερθεί σε καινούργιο εντελώς στρωμένο σχεδόν 2 μέρες νερό.. 10708828365d404182a4a4205f978ff6.jpg
Το φαγητο τους ήταν αυτό..
Σήμερα τους έδωσα φυλλαράκια που είχε στην συσκευασία του Καινούργιου ενυδρείου.. αλλά έχω ένα θέμα με τα φύλλα.. το κίτρινο είναι ζωηρό και τα τρώει όλα κατευθείαν.. δεν ξέρω αν πειράζει να τα τρίβω πρώτα για να έχει και ο άλλος..
είχα σκοπό να βάλω αλλά 2 χρυσοψαρα και έναν καθαριστή.. έχω μπερδευτεί με τους αριθμός.. πρέπει να είναι πολύ λιγότερα απο ότι λένε στα μαγαζιά.. μου είπαν πως χωράει 10 χρυσοψαρα για πλάκα αυτό που πήρα.. και είχα άκοπο να τα κάνω 5 χρυσοψαρα και έναν καθαριστή..

Μην ξαναπάς στο συγκεκριμένο πετ σοπ για κανένα λόγο.. διάβασε το λινκ για τα χρυσόψαρα πιο πάνω...

1- διαβασες καθολου τα θεματα, που εβαλα λινκ στο ποστ #3;

2-.... και το τελευταιο για τα χρυσοψαρα;

Πρεπει να τα μελετήσεις καλα. Τους πωλητές δεν τους ακουμε, η δουλεια τους ειναι να πουλανε......

Το ενυδρειο ειναι 54λ , καθαρα θα ειναι 45-48 λ. Ειναι αστρωτο , αναγκαστικά το στρωσιμο θα γινει με ψαρια....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...