Jump to content

Υπο Ανακαίνιση

Recommended Posts

Υλικά Aquascape

Υπόστρωμα:

JBL Thermal Cable b60

JBL AquaBasis Plus

JBL ProScape Volcano Mineral

JBL ProScape Volcano Powder

JBL ProScape PlantStart

JBL Ferropol Root

Tropica Nutrition Capsules

EHEIM bacteria START

JBL ProScape PlantSoil 

JBL Sansibar Orange

HardScape:

Πέτρες Κόκκινη Λάβα

Ξύλα Μοπάνι

Ρίζες

Καρύδες

Σπηλιές

Το εγχείρημα θα βασιστή στον κανόνα Golden Ratio για αυτό και οι γραμμές στο πίσω τζάμι του ενυδρείου...Προτάσεις Δεκτές....

Έγινε επεξεργασία - Aquadominus
  • Like 2

Περιμενουμε!

Golden selection βλέπω. Ok ? 

Έχεις κατασταλάξει με τι δομή θα στήσεις;  

13 hours ago, asplinnos said:

Golden selection βλέπω. Ok ? 

Έχεις κατασταλάξει με τι δομή θα στήσεις;  

Είμαι ανάμεσα σε V και σε Triangle δεν έχω κατασταλάξει ακόμα εξάλλου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων θα λείπω αρκετά και προσανατολίζομαι να είμαι έτοιμος μετά της 15 Σεπτεμβρίου έως τότε θα προχωράω το φωτιστικό και στην συνέχεια το RoboTank ώστε να είμαι έτοιμος το Σεπτέμβριο...

Από τα υλικά που γράφω παραπάνω έχουν έρθει όλα και τώρα ψάχνω για πέτρες και έχω παραγγείλει και μια γυάλα που θα μπεί στο ένα ντουλάπι και θα κάνω μια πατέντα να βάλω μέσα 4 Ριακτοράκια της Sera σε σειρά συνδεδεμένα με μία Jebao 3000lt και σε αυτά θα κάνω χημική φίλτρανση και στην συνέχεια θα βρίσκεται η UV.... γενικά έχω αρκετές πατέντες που θέλω να κάνω....

Κάποια στιγμή θα ποστάρω και τη λίστα με τα φυτά που σκέφτομαι να βάλω να τα συζητήσουμε λιγάκι να μου πείτε και οι πιο έμπειροι την γνώμη σας!!!

• Like 1

πριν 3 ώρες, το μέλος Aquadominus έγραψε:

Είμαι ανάμεσα σε V και σε Triangle δεν έχω κατασταλάξει ακόμα εξάλλου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων θα λείπω αρκετά και προσανατολίζομαι να είμαι έτοιμος μετά της 15 Σεπτεμβρίου έως τότε θα προχωράω το φωτιστικό και στην συνέχεια το RoboTank ώστε να είμαι έτοιμος το Σεπτέμβριο...

Από τα υλικά που γράφω παραπάνω έχουν έρθει όλα και τώρα ψάχνω για πέτρες και έχω παραγγείλει και μια γυάλα που θα μπεί στο ένα ντουλάπι και θα κάνω μια πατέντα να βάλω μέσα 4 Ριακτοράκια της Sera σε σειρά συνδεδεμένα με μία Jebao 3000lt και σε αυτά θα κάνω χημική φίλτρανση και στην συνέχεια θα βρίσκεται η UV.... γενικά έχω αρκετές πατέντες που θέλω να κάνω....

Κάποια στιγμή θα ποστάρω και τη λίστα με τα φυτά που σκέφτομαι να βάλω να τα συζητήσουμε λιγάκι να μου πείτε και οι πιο έμπειροι την γνώμη σας!!!

Στο φυτεμενο ξεχνα και UV και χημικη φιλτρανση. Τζαμπα θα πανε  τα μικρο- που θα ριχνεις....

20 minutes ago, natateo said:

Στο φυτεμενο ξεχνα και UV και χημικη φιλτρανση. Τζαμπα θα πανε  τα μικρο- που θα ριχνεις....

Σε όλα τα κανάλια των aquascaper και UV προτείνουν και purigen στα φίλτρα τους προτείνουν όλοι.... Μπορείς να το αναλύσεις λίγο παραπάνω;;;

πριν 6 λεπτά, το μέλος Aquadominus έγραψε:

Σε όλα τα κανάλια των aquascaper και UV προτείνουν και purigen στα φίλτρα τους προτείνουν όλοι.... Μπορείς να το αναλύσεις λίγο παραπάνω;;;

Στο φορουμ δεν βρηκα κατι ....Οπως καταλαβα, πρεπει να γραψω............... Οχι σημερα , οκ;  

Πες μου εναν γνωστο scaper, που εχει UV λαμπα συνεχεια στο ενυδρειο του; Ολοι αναβουν για 24 ωρες μετα την αλλαγη νερου, αλλα οταν το ενυδρειο ειναι στρωμενο, δεν χρειαζεται.

πριν 21 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε:

Στο φορουμ δεν βρηκα κατι ....Οπως καταλαβα, πρεπει να γραψω............... Οχι σημερα , οκ;  

Πες μου εναν γνωστο scaper, που εχει UV λαμπα συνεχεια στο ενυδρειο του; Ολοι αναβουν για 24 ωρες μετα την αλλαγη νερου, αλλα οταν το ενυδρειο ειναι στρωμενο, δεν χρειαζεται.

Ο κ. Τομ Barr λεει αν θα ριξεις χηλικό σίδηρο 3-ς φορες την εβδομαδα, τοτε δεν υπαρχει προβλημα με sterilizer.

https://barrreport.com/threads/uv-sterilizer-and-planted-tanks.13855/

Αυτος, ομως δεν το χρησιμοποιει (τουλαχιστον καθημερινα)......

25 minutes ago, natateo said:

Οκ όποτε έχεις χρόνο.... αν δεν σου κάνει κόπο....

Αυτή τη λεπτομέρεια για την χρήση UV 24/7 ή δεν την πρόσεξα ή δεν την λένε θα το ψάξω μιάς και το ανέφερες... έχω παραγγείλει και το βιβλίο "The Art of Aquascaping" του James Findley για περισσότερο διάβασμα και παρακολουθώ Filipe Oliveira, George Farmer, Oliver Knott και γενικά προσπαθώ σε όσο χρόνο μου μένει να ενημερωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο πρίν ξεκινήσω το εγχείρημα... Για αυτό άνοιξα και το θέμα κιόλας για να πάρω και από εσάς όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται....

πριν 11 ώρες, το μέλος Aquadominus έγραψε:

Οκ όποτε έχεις χρόνο.... αν δεν σου κάνει κόπο....

Αυτή τη λεπτομέρεια για την χρήση UV 24/7 ή δεν την πρόσεξα ή δεν την λένε θα το ψάξω μιάς και το ανέφερες... έχω παραγγείλει και το βιβλίο "The Art of Aquascaping" του James Findley για περισσότερο διάβασμα και παρακολουθώ Filipe Oliveira, George Farmer, Oliver Knott και γενικά προσπαθώ σε όσο χρόνο μου μένει να ενημερωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο πρίν ξεκινήσω το εγχείρημα... Για αυτό άνοιξα και το θέμα κιόλας για να πάρω και από εσάς όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται....

Ξεσκονισα καποια site .... Δεν προτεινει κανενας γνωστος scaper την χρηση UV σε καθημερινη φαση... (ουτε αυτοι ,που ανεφερες)

Οι περισσοτεροι το χρησιμοποιουν μονο μετα τις αλλαγες νερου για 24 ωρες (οπως ανεφερα πιο πανω). Πχ PJ Magnin (PJAN) http://showcase.aquatic-gardeners.org/2005/show64.html

Εχει και θεμα στο APC http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/journals/11276-making-old-chinese-garden-pjan.html

Tom Barr μαλλον εχει δικιο, που λεει οτι δεν εχει δει διαφορά στην αναπτυξη φυτων (οχι μακροχρονια) αν υπαρχει UV συνεχεια ή οχι, γιατι μεχρι να περασει ολος ογκος του νερου απο το sterilizer, θα περασουν 24 ωρες (πανω κατω), αλλα .... τα φυτα προλαβαινουν να ρουφηξουν ολα τα απαραιτητα στοιχεια απο το νερο (μιλαμε για μερα παρα μερα λιπανση).

Καποιοι γραφουν, οτι δεν ειναι θεμα οτι καταστρεφονται chelators, αλλα τοτε που καταστρεφονται, δημηουργουνται καποιες βλαβερες για τα φυτα ουσιες... συγκεκριμένα δεν αναφερει κανενας ποιες ειναι αυτες....

Για χημικη φιλτρανση.... Το purigen, που ανεφερες, δεσμευει ολα τα αζωτουχα... Στο φυτεμενο (ειδικα στο πικνοφυτεμενα) θελουμε να υπαρχουν, χωρις αζωτο δεν μεγαλωνουν τα φυτα και εσυ θελεις να το βγαλεις απο το συστημα. Αν θα βαλεις ανθρακα, θα φιλτραρεις τα μικρο-

Θα ηθελα βεβαια να γραψουν δυο λογια και οι έμπειροι στο κομματι του φυτεμενου συγχομπιστες μας .

• 9 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...