Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος 26 Μαρτίου 2019 #1 Share 26 Μαρτίου 2019 καλησπέρα σε όλους, βρήκα το παλιό ενυδρείο το οποίο είναι αρκετά μικρό από όσο έχω διαβάσει δεν είναι κατάλληλο για να φιλοξενήσει ψαράκια..θέλω να μου πείτε την γνώμη σας.Θέλω να ξανά ασχοληθώ άλλα 3-4 μέρες διαβάζω σε πολλά φόρουμ διάφορα και πάρα πολλά και έχω καταλήξει πάνω κάτω τι θέλω,και έχω σκεφτεί και που το στήσιμο του ενυδρείου άπλα πριν τον κάνω θα ήθελα να πάρω γνώμες ώστε να κάνω ότι πιο βέλτιστο χρειάζεται.Αυτά που έχω σκεφτεί να πάρω είναι στις φωτογραφίες κάτω : 6 ψαράκια και 2 σαλιγκαράκια,όλα τα φυτά δεν είναι πλαστικά το ενυδρείο μου μάλλον είναι 30lt θα έχω κάποιο πρόβλημα επειδή θα έχω πολλά ψαριά ; είναι καλύτερο να βάλω άλλο είδος ψαριού ; (μικρού μεγέθους) ίσως κάποια από τα υλικά που σκέφτομαι δεν ταιριάζουν χρειάζομαι κάτι άλλο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 27 Μαρτίου 2019 #2 Share 27 Μαρτίου 2019 1- Σε 30 λ δεν μπαινουν τα νεον. Παρε μονομαχο. 2- Για μικρα κοπαδοψαρα - brigittae boraras, danio margaritatus- για μια ομαδα 6-8 ψαριων χρειαζεται απο 40 λ και πανω, με μηκος οχι λιγοτερο απο 40-45 εκ. 3- Αμμος- πουδρα δεν ειναι καταλληλο υποστρωμα για ενυδρειο (μονο για διακοσμηση (λιγο) μπορεις να βαλεις καπου μπροστα). Παρε χαλικακι 1-3 mm σκουροχρωμο. 4- apple snail μεγαλωνει αρκετα και οταν θα μεγαλωσει, μπορει να κανει ζημιες στα φυτα, κανει βολτες και εξω απο το ενυδρειο (αν δεν εχεις καπακι). 5- Vallisneria kai murdannia , που διαλεξες ειναι ψηλα φυτα, δεν νομιζω οτι ειναι καταλληλα για 30λ.... Γραψε τις διαστασεις του ενυδρειου σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 27 Μαρτίου 2019 #3 Share 27 Μαρτίου 2019 Καλή σου μέρα και από εμένα, Η natageo σου έδωσε ήδη τις σωστές κατευθύνσεις. Τα neon τα καημένα επειδή είναι μικρά πολλοί θεωρούν ότι χωρούν παντού. Δες εδώ το προφιλ τους για να καταλάβεις: https://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/37877-paracheirodon-innesi-myers-1936/?tab=comments#comment-335942 Μην τα παρατήσεις, ψάξε, μπορείς να φτιάξεις πολύ όμορφο ενυδρείο σε 30 λτ. Το apple οντως θα σου τρωει φυτά (εμένα μου τρώει ανουμπίες που είναι και σκληρά τα φύλλα τους και καλοτρώει δεν το έχω νηστικό). Δες στο κατάστημα που ήδη είδες τα υπόλοιπα προιόντα που παρέθεσες, για anubias nana / petit, είναι ανθεκτικά μικρά και χωρίς απαιτήσεις. Εχει και echinodorus cordifolius "mini" (max 25cm) που μάλλον σου κάνει. Δες και επιφανείας ειναι όμορφα (οχι κερατόφυλλο, αναφέρομαι σε salvinia). Εχει καπάκι το ενυδρείο; Τί φωτισμό θα έχεις; Πες για να δουμε τι μπορεί να μπει πχ θα μπορούσες να βάλεις (αν βρεις): - akysis vespa στον βυθό αλλα εξαρτάται και τις διαστάσεις του βυθού (με πολύ ψιλό χαλικάκι) με γαριδούλες ή - hara jerdoni στον βυθό (με πολύ ψιλό χαλικάκι) και γαριδούλες ή - carinotetraodon travancoricus ή - μονομάχο Νομίζω ότι το σύστημά σου θα μπορέσει να υποστηρίξει τα ανωτέρω, αν έχω κάνει λάθος θα "επέμβουν" οι εμπειρότεροι ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος 27 Μαρτίου 2019 Author #4 Share 27 Μαρτίου 2019 Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά !! τελικά το ενυδρείο μου είναι 13λ ? διαστάσεις 35x18x25,έχω κανονικά το καπάκι του το οποίο έχει μια λαμπίτσα δεν νομίζω να είναι αρκετή για φυτεμένο ενυδρείο..από ότι κατάλαβα με περιορίζει πολύ..ίσως είναι καλύτερα να κοιτάξω για κάποιο μεγαλύτερο ενυδρείο τι λέτε και εσείς ;; ακόμη θα μπορώ να βάλω γαριδούλες με κάποιο μικρό φυτό ( χαλί φυτό ) με τα τωρινά δεδομένα μου ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 27 Μαρτίου 2019 #5 Share 27 Μαρτίου 2019 Καλή σου μέρα και καλώς ήρθες 13 λίτρα είναι πολύ λίγο δυστυχώς. Γαρίδες θα μπορούσες αλλά είναι λίγα ακόμα και για μονομάχο. Αν όμως πας για μεγαλύτερο μην πετάξεις αυτό που έχεις και χρησιμοποίησε το μελλοντικά σαν καραντίνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 27 Μαρτίου 2019 #6 Share 27 Μαρτίου 2019 Γαριδούλες, σαλιγκαρακια ramshorn και εύκολα φυτά, moss (χαλί χλωμό εκτός αν θέλεις να ασχολήθείς με co2 κλπ εγώ δεν έχω γνώσεις επ αυτών) με κανένα ξυλαρακι/πετρούλα πιστεύω ότι μπορείς και το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι πολύ όμορφο. Ωστόσο, οι γαρίδες θέλουν στρωμένο βυθό, μην τις βάλεις αμέσως. Επίσης όταν γεννήσουν (αν βάλεις πχ red cherry) θα χρειαστεί να δώσεις κάποιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος 27 Μαρτίου 2019 Author #7 Share 27 Μαρτίου 2019 ίσως τώρα είμαι καλύτερα με αυτά ; 3 γαριδοούλες είναι αρκετές 2 βραχάκια να κάνω έναν ωραίο βυθό ένα ξυλαράκι είναι καλά (αν χωράνε και όλα μέσα ) : Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 27 Μαρτίου 2019 #8 Share 27 Μαρτίου 2019 Τις γαρίδες μην τις πάρεις από τώρα,δεν μπαίνουν αμέσως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος 27 Μαρτίου 2019 Author #9 Share 27 Μαρτίου 2019 ναιιιι....χρειάζομαι κάτι άλλο ;; πόσο καιρό να το αφήσω να στρώσει ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 27 Μαρτίου 2019 #10 Share 27 Μαρτίου 2019 πριν 3 λεπτά, το μέλος Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος έγραψε: ναιιιι....χρειάζομαι κάτι άλλο ;; πόσο καιρό να το αφήσω να στρώσει ; Περιπου ενα μηνα (αν δεν θα βρεις μπολι). Διαβαζεις εδω - για Στρώσιμο ενυδρείου Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 27 Μαρτίου 2019 #11 Share 27 Μαρτίου 2019 προσοχη! Δες αν υπαρχει δυνατοτητα ρυθμισης ροης στο φιλτρο, αλλιως θα σου κανει το ενυδρειο - πλυντηριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος 27 Μαρτίου 2019 Author #12 Share 27 Μαρτίου 2019 να κοιτάξω για εξωτερικό φίλτρο ;; αυτό που έχω αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 27 Μαρτίου 2019 #13 Share 27 Μαρτίου 2019 (edited) Δεν χρειάζεται για αυτά τα λίτρα. Στο κρεμαστό που έχεις διαλέξει υπάρχει κατά 99,9% ρυθμιστής ροής και συγκεκριμένα είναι αυτός πάνω από το σωλήνα εισαγωγής. Πέρα από το στρωμένο βυθό θα πρέπει και να προσέξεις τα τοιχώματα στην εισαγωγή του φίλτρου να μην είναι πολύ πλατιά αλλιώς υπάρχει περίπτωση να ρουφήξουν τις μικρές. Αυτό βέβαια αν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή. Κάτι άλλο και τελείως αισθητικά το προτείνω, αν είναι μην βάλεις και ξύλο και πέτρα. To mopani είναι συμπαγές σαν ξύλο και λίγο μονότονο θα έλεγα σε σχέση με το driftwood παρακάτω. Βέβαια το mopani βυθίζεται αμέσως ενώ το driftwood, αν το ρίξεις κατευθείαν χωρίς κάποιο βαρίδι ή με κάποια πέτρα πάνω του, κάνει κάποιες μέρες μέχρι να πέσει στον βυθό. . Έγινε επεξεργασία 27 Μαρτίου 2019 - Panagiotis Dms-Xgs Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 31 Μαρτίου 2019 #14 Share 31 Μαρτίου 2019 Λόγω λίτρων θα σου πρότεινα την μικρότερη διάσταση στα ξυλα που επέλεξες (έχει). Επίσης θα πρότεινα ή ξύλα ή πέτρα ή αν και τα δυο να τα δεις απο κοντα. Το υπόστρωμα θα είναι καφέ αν είδα σωστά, παίξε με χρώματα που θα σου αρέσουν οπτικά τα ταιριάσματα ή οι αντιθέσεις τους πχ γκρι πέτρα με καφε υπόστρωμα και καφε / μαυρο ξύλο ίσως δεν σε ικανοποιήσει. Την murdania δεν θα την εβαζα προσωπικά νομίζω θα ξεπεράσει το ύψος του ενυδρείου. Επέλεξε μία moss ειναι πολλά 3 είδη και φουντώνουν. Μην βιάζεσαι, ψάξε ενώ έχεις ήδη νερό, υπόστρωμα και φίλτρο για να αρχίσεις στρώσιμο και βάλε τον διάκοσμο εν καιρώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος