Aquadominus 18 Μαρτίου 2019 #1 Share 18 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα παιδιά σε πολλά βίντεο στο YouTube πολλοί Aquascapers χρησιμοποιούν σε φυτεμένα ενυδρεία την εν λόγω συσκευεί την έχει κάποιος έχει κανένα παιδί γνώμη για την αποτελεσματικότητα του σε σχέση με τις λάμπες UV Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 19 Μαρτίου 2019 #2 Share 19 Μαρτίου 2019 πριν 11 ώρες, το μέλος Aquadominus έγραψε: Καλησπέρα παιδιά σε πολλά βίντεο στο YouTube πολλοί Aquascapers χρησιμοποιούν σε φυτεμένα ενυδρεία την εν λόγω συσκευεί την έχει κάποιος έχει κανένα παιδί γνώμη για την αποτελεσματικότητα του σε σχέση με τις λάμπες UV Δεν γραφει με ποιο τροπο γινεται "αποστειρωση" του νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 26 Μαρτίου 2019 Author #3 Share 26 Μαρτίου 2019 On 3/19/2019 at 9:13 AM, natateo said: Δεν γραφει με ποιο τροπο γινεται "αποστειρωση" του νερου. The "Chihiros Doctor" composed by a reactor, controlled by an external control unit, releases active oxygen by electrolysis, active trace elements that promote the growth of plants at the expense of the algae. Destroys also suspended algae, pathogenic bacteria such as Aeromonas Hydrophila, herpes, fungi and Coli, acting in a positive way on the skin, mucous membranes, gills and gastrointestinal apparatus of fishes and shrimps. Επίσης ψάχνοντας είδα ότι είναι παρόμοιο με αυτές τις συσκευές.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 27 Μαρτίου 2019 #4 Share 27 Μαρτίου 2019 To twinstar το reactor μου το έστειλε δώρο η εταιρία μετά από μία συνεργασία που είχαμε. Αν καταφέρω ποτέ και γεμίσω το ενυδρείο θα κάνω ένα μικρό review.. Αν και πιστεύω πως αυτό που επιτυγχάνουν τα συγκεκριμένα είναι την αύξηση του οξυγόνου στο νερό και όχι πως αποτρέπουν την άλγη. Υπάρχει μία θεωρία σχετικά με τους σπόρους της άλγης και τις φυσαλίδες του οξυγόνου αλλά δεν ξέρω.. Στην πραγματικότητα δεν το χρειάζεται κανείς μας. Θα σας πω σύντομα εμπειρία.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 27 Μαρτίου 2019 #5 Share 27 Μαρτίου 2019 εμένα μου φαίνεται σαν τα χάπια αδυνατίσματος υπόσχονται πολλά και κάνουν λίγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 27 Μαρτίου 2019 #6 Share 27 Μαρτίου 2019 Απο την περιγραφη της συσκευεις δεν μπορεις να βγαλεις ακρη... Γιατι; Λεει - releases active oxygen by electrolysis - αλλα μιλαμε για ηλεκτρολυση.... ανοδος- 2H2O → O2 + 4H+ + 4e− καθοδος - 2H2O + 2e− → H2 + 2OH− δηλ. οξυγονο - Ο2 και υδρογονο Η2 Ομως γραφει οτι δημηουργειται active oxygen - ozon(Ο οχι Ο2), αλλα μιλαμε για ozon generator ; Υπαρχουν ειδικα ηλεκτροδια με τα οποια κατα την ηλεκτρολυση θα εχουμε οζον ( Ο) και "οξυζενε" (Η2Ο2)..... Αν ειναι ozonazer (ozon generator), τοτε δεν μπορουμε να μιλαμε για χρηση του σε φυτεμενο ενυδρειο (τα μικρο- και σιδηρο θα περασουν σε αδυαλυτη μορφη).... Μονο ερωτησεις...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 27 Μαρτίου 2019 Author #7 Share 27 Μαρτίου 2019 Με λίγα λόγια πεταμένα λεφτά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 27 Μαρτίου 2019 #8 Share 27 Μαρτίου 2019 πριν 6 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Απο την περιγραφη της συσκευεις δεν μπορεις να βγαλεις ακρη... Γιατι; Λεει - releases active oxygen by electrolysis - αλλα μιλαμε για ηλεκτρολυση.... ανοδος- 2H2O → O2 + 4H+ + 4e− καθοδος - 2H2O + 2e− → H2 + 2OH− δηλ. οξυγονο - Ο2 και υδρογονο Η2 Ομως γραφει οτι δημηουργειται active oxygen - ozon(Ο οχι Ο2), αλλα μιλαμε για ozon generator ; Υπαρχουν ειδικα ηλεκτροδια με τα οποια κατα την ηλεκτρολυση θα εχουμε οζον ( Ο) και "οξυζενε" (Η2Ο2)..... Αν ειναι ozonazer (ozon generator), τοτε δεν μπορουμε να μιλαμε για χρηση του σε φυτεμενο ενυδρειο (τα μικρο- και σιδηρο θα περασουν σε αδυαλυτη μορφη).... Μονο ερωτησεις...... Όχι όχι , δεν είναι οζονιστήρας.. Δεν έχει και καμία μυρωδιά που να θυμίζει οζονιστήρα. Είναι ξεκάθαρα εκατομμύρια φυσαλιδίτσες οξυγόνου οι οποίες σύμφωνα με την εταιρία εξουδετερώνουν τους σπόρους της άλγης κατά την αρχή τους αν χρησιμοποιηθεί στα αρχικά στάδιο ενός ενυδρείου. Σε άλγη που υπάρχει ήδη , δεν κάνει τίποτα. Trick είναι , κακό δεν θα κάνει επειδή θα ανεβάσει πολύ τα επίπεδα οξυγόνου αλλά στο θέμα άλγης είναι trick.. Όταν το δοκιμάσω και περάσουν και δύο μήνες θα σας πω. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 27 Μαρτίου 2019 Author #9 Share 27 Μαρτίου 2019 Εάν ανεβάζει τα επίπεδα οξυγόνου τι γίνεται με το διοξείδιο;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 27 Μαρτίου 2019 #10 Share 27 Μαρτίου 2019 Μπερδεύεσαι με την ανατάραξη που μειώνει τα επίπεδα του Co2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 27 Μαρτίου 2019 Author #11 Share 27 Μαρτίου 2019 Πάντως το χρησιμοποιούν πάρα πολύ aquascapers στα ενυδρεία που φτιάχνουν στο Youtube δεν ξέρω αν είναι διαφημιστικό κόλπο ή αν όντως κάνει κάτι πάντως από ότι έχω βρεί μέχρι στιγμής δεν υπόσχονται ότι καταπολεμάει όλα τα είδη άλγης ούτε ότι είναι η λύση σε ενυδρεία με είδη σχηματισμένει άλγη μόνο εμποδίζει να μην σχηματιστεί νέα άλγη πραγματικά αναρωτιέμαι αν δουλεύει και το σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiros007 27 Σεπτεμβρίου 2019 #12 Share 27 Σεπτεμβρίου 2019 Και εγώ αυτήν την περίοδο σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω...Δεν ξέρω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dearangelo 26 Ιανουαρίου 2020 #13 Share 26 Ιανουαρίου 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dearangelo 26 Ιανουαρίου 2020 #14 Share 26 Ιανουαρίου 2020 ΚΑΙ DIY Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 24 Φεβρουαρίου 2021 #15 Share 24 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Τελικά βοηθάει καθόλου ή μπα . . . ; Το δοκιμάσατε; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος