Gianniskyr 4 Μαρτίου 2019 #1 Share 4 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα ομάδα !λοιπόν.. Θέλω σ'ενα ενυδρείο που εχω στα 75 λιτρα να το φυτέψω ...και επειδη εχω δει καλύτερη/διαφορετική αναπτυξη με λαμπες φθορισμού, να κάνω ενα set up με τ5 ! Στα άλλα δυο που εχω είναι led οπότε δεν εχω ιδέα απο λάμπες κλπ.... σκεφτόμουν μια grolux kαι μια day ligth. Πως σας φαίνεται; επίσης για high tech na προτιμήσω 2x8w η 2x14w .Ευχαριστώ εκ των προτέρων !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 5 Μαρτίου 2019 #2 Share 5 Μαρτίου 2019 Αν σε παίρνει σε μήκος βάλε καλύτερα 2*24w. Είναι 55 εκ. Τι διαστάσεις έχει η γυάλα? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gianniskyr 5 Μαρτίου 2019 Author #3 Share 5 Μαρτίου 2019 Είναι 60 cm! Δεν θα είναι πολυ το φως ; η οχι; επίσης να μου προτείνετε κάποια μάρκα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 5 Μαρτίου 2019 #4 Share 5 Μαρτίου 2019 Οχι δε νομιζω να ειναι πολυ το φως. Θα πρότεινα μια grolux και μια 6500Κ. Είτε ενυδρειακη (πχ Arcadia fresh water pro)ειτε απλή (Phillips 865) . Φαντάζομαι co2 θα υπάρχει, ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gianniskyr 5 Μαρτίου 2019 Author #5 Share 5 Μαρτίου 2019 Ναι εννοείται πως υπάρχει co2 ! Κάτι αλλο που θα ήταν η επόμενη ερώτηση....οι απλές τ5 όπως μου είπες για παράδειγμα την phillips είναι ακριβώς οι ίδιες με τις ενυδρειακες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 6 Μαρτίου 2019 #6 Share 6 Μαρτίου 2019 2 hours ago, Gianniskyr said: Ναι εννοείται πως υπάρχει co2 ! Κάτι αλλο που θα ήταν η επόμενη ερώτηση....οι απλές τ5 όπως μου είπες για παράδειγμα την phillips είναι ακριβώς οι ίδιες με τις ενυδρειακες αυτό ειναι κατι που σηκώνει λιγη συζήτηση. Πάντως στη πράξη δεν ειναι λιγοι αυτοι που χρησιμοποιούν εντελώς απλές λάμπες με πολύ καλό αποτέλεσμα σε διάφορα φυτά. απο την άλλη μιας και εσυ εχεις μόνο δυο λάμπες δεν ειναι και μεγάλο το ετήσιο εξοδο να τις εχεις ενυδρειακές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gianniskyr 6 Μαρτίου 2019 Author #7 Share 6 Μαρτίου 2019 Nai σίγουρα γύρω στα 30 ευρω ετήσιος δεν είναι πολλά..απλά μου κίνησε την περιέργεια γιατί η διαφορά τιμής είναι τεράστια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 6 Μαρτίου 2019 #8 Share 6 Μαρτίου 2019 Σίγουρα υπάρχει διαφορά, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο δικαιολογεί την διαφορά τιμής. Προσωπικά χρησιμοποιώ απλές Τ5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gianniskyr 6 Μαρτίου 2019 Author #9 Share 6 Μαρτίου 2019 Ναι... λέω να παίξω για αρχή με αυτές, γιατί όπως είπαμε και ποιο πανω δεν είναι και μεγάλο το ετήσιο κόστος...Επίσης σε δυο τρια μαγαζιά που κοίταξα είναι κατόπιν παραγγελίας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 7 Μαρτίου 2019 #10 Share 7 Μαρτίου 2019 Mπορώ να σε ρωτήσω αν ασχολείσαι καιρό με το χόμπι και αν έχεις ξανακάνει φυτεμένο ; Και κάτι σημαντικό ακόμα, τι φωτιστικό έχεις ; Έχει ανακλαστήρες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gianniskyr 7 Μαρτίου 2019 Author #11 Share 7 Μαρτίου 2019 Ναι και βεβαια ασχολουμαι 3 χρονια Το πρωτο μου ηταν πριν εναμιση χρονο και κατι παραπανω..... λοιπον εχει ενα καπακι το οποιο φοραει μια τ8....θα φτιαξω ομως δικο μου καπακι για να βαλω τις τ5. Όσο για τους ανακλαστήρες σκεφτόμουν να βάλω αυτήν την ταινία (δεν ξέρω πως λέγεται ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Μαρτίου 2019 #12 Share 7 Μαρτίου 2019 λοιπόν δεν θα σας πω για της διαφορές μεταξύ τον καθαρά ενυδρείακων λαμπτήρων και των απλών που κάνουν 2-3 ευρώ, απλά. εγώ όλα τα ενυδρεία μου που έχω στίσει τα τελευταία χρόνια με μη ενυδρειακές λάμπες με άρτια αποτελέσματα ανάπτυξης και γνωρίζω πως πολύ θαυμάζεται τα ενυδρεία του @nicpapa σας πληροφορώ και αυτός πως τα ενυδρεία του τα έχει με απλές λάμπες του εμπορείου. Το κόστος είναι μικρό έστω και για δοκιμή και αν δεν είσαι ευχαριστημένος τότε πάρε και της πανάκριβες ενυδρειακές λάμπες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gianniskyr 7 Μαρτίου 2019 Author #13 Share 7 Μαρτίου 2019 Ευχαριστώ για την απάντηση Χρήστο! Σίγουρα ξέρετε κάτι παραπάνω. Οπότε αν αναφερθούμε σε μη ενυδρειακες , υπάρχει κάποια συγκεκριμένη η μια απλή των 6.500 k ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Μαρτίου 2019 #14 Share 7 Μαρτίου 2019 προσωπικά χρησιμοποιώ osram, αν βάλεις 2 λάμπες πάρε μια μεταξύ 6000-6500 Κ, και μια 4000-4500 Κ. Αν βάλεις μια ή θες δυο ίδια χρώματα προσωπικά στο μάτι με αρέσει περισσότερο τα 4500Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gianniskyr 7 Μαρτίου 2019 Author #15 Share 7 Μαρτίου 2019 Εγώ έλεγα να βάλω μια grolux και η άλλη στα 6.500. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 7 Μαρτίου 2019 #16 Share 7 Μαρτίου 2019 Ο Χρήστος έχει δίκιο. Πλέον είμαι σε Led αλλά έχω χρησιμοποιήσει και εγώ τις OSRAM. Κανένα απολύτως πρόβλημα και διαφορά από τις ενυδρειακές λάμπες. Όταν συζητάμε για σύγκριση τ5 με τ5 οι διαφορές σε 2 λάμπες με τα ίδια kelvin είναι μικρές και αυτά που διαβάζεις είναι μάρκετινγκ των εταιριών. Αν λέγαμε τ5 με led εκεί είναι ολόκληρη συζήτηση. Εκεί που έχω καταλήξει πλέον είναι ότι το led και ενεργειακά και σε απόδοση χρωμάτων έχει πάρει κεφάλι. Με 2 σωστές όμως λάμπες τ5 θα έχεις πολύ καλό οπτικά αποτέλεσμα. Εφόσον θα κάνεις κατασκευή μόνος σου είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις ανακλαστήρες υψηλής ποιότητας εκτός αν γνωρίζεις από κατασκευές. Με βάση αυτό τότε και εγώ συμφωνώ με τον Αντώνη παραπάνω να πας σε 2χ24 για τα λίτρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gianniskyr 7 Μαρτίου 2019 Author #17 Share 7 Μαρτίου 2019 Θέλω να δοκιμάσω με τ5 γιατί αρχικά η σκέψη ξεκίνησε όταν είχα αφήσει κάποια κλαδέματα να αναπτυχθούν με τ8...έμεινα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ευχαριστημένος και προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχει διάφορα στην ανάπτυξη του φυτού( μπορεί να είναι και η ιδέα μου) . Έτσι ξεκίνησα να ψάχνω σιγά σιγά...και έτσι το έβαλα εμπρός. Οσον αφορά τις τ5 led ?! Θα ήθελα να μου πείτε κάποια πράγματα. Και επίσης όταν εννοείται ανακλαστήρες υψηλής ποιότητας....Δηλαδή σε τι υλικό αναφερόμαστε;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gianniskyr 14 Μαρτίου 2019 Author #18 Share 14 Μαρτίου 2019 Σχεδόν έτοιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος