eerie_shroom 2 Μαρτίου 2019 #1 Share 2 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα σας! Μόλις έφτιαξα λογαριασμό, αφού σκέφτομαι να ξαναφτιάξω το μικροσκοπικό 25 λίτρων ενυδρείο που παράτησα πριν καιρό και μαζεύει σκόνη. Τα σχέδιά μου περιέχουν: Χαλίκι στο βυθό, Ένα διακοσμητικό βαζάκι Ένα Ammania sp. "Bonsai" μπροστά, Ένα microsorum pteropus στη μέση Ένα anubias barteri van nava πάνω σε ένα ξύλο πίσω, προς το φίλτρο 1-3 σαλιγκάρια ζέβρα (πείτε μου πόσα χρειάζομαι) Και ένα μονομάχο Τι λέτε? (Στέλνω φωτό της τωρινής του κατάστασης) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eerie_shroom 2 Μαρτίου 2019 Author #2 Share 2 Μαρτίου 2019 (edited) (Δεν με έφτανε ο χώρος?) Έγινε επεξεργασία 2 Μαρτίου 2019 - eerie_shroom Έβαλα φωτό 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eerie_shroom 2 Μαρτίου 2019 Author #3 Share 2 Μαρτίου 2019 Επίσης σκέφτομαι να βάλω κάποιο φυτό επιφάνειας, αφού έχω ακούσει ότι αρέσουν στους μονομάχους! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 2 Μαρτίου 2019 #4 Share 2 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα και καλώς ήρθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
eerie_shroom 2 Μαρτίου 2019 Author #5 Share 2 Μαρτίου 2019 πριν 1 λεπτό, το μέλος gyristroula έγραψε: Καλησπέρα και καλώς ήρθες Ευχαριστώ πολύ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eerie_shroom 2 Μαρτίου 2019 Author #6 Share 2 Μαρτίου 2019 (edited) Έχω βέβαια μερικές ερωτήσεις Πρώτη και βασική: Θα τα καταφέρουμε, ή είναι πολύ φιλόδοξο το project; Οι άλλες είναι: Πόσα σαλιγκάρια να βάλω; Τι είδους λάμπα να πάρω; Υπάρχει κάποιο καλό site να ψωνίσω; Υπάρχει κάποιο φυτό επιφάνειας που θα μπορούσα να βάλω; Υπάρχει κάποια διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω πριν ρίξω ψάρια/φυτά μέσα; (Κάτι είχα ακούσει για "στρώσιμο") Μπορώ να βάλω κάτι θαλασσόξυλα που βρήκα μέσα; Αν ναι, τι είδους διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω πρώτα; Έγινε επεξεργασία 2 Μαρτίου 2019 - eerie_shroom Προστέθηκε μια ερώτηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 2 Μαρτίου 2019 #7 Share 2 Μαρτίου 2019 Αναλυτικά εδώ, πρέπει να στρώσει πρώτα το ενυδρείο πριν βάλεις ψαράκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
eerie_shroom 2 Μαρτίου 2019 Author #8 Share 2 Μαρτίου 2019 πριν 27 λεπτά, το μέλος gyristroula έγραψε: Αναλυτικά εδώ, πρέπει να στρώσει πρώτα το ενυδρείο πριν βάλεις ψαράκι Είδα την τελευταία πρόταση και τρόμαξα! Θέλει τρεις ολόκληρους μήνες; Δεν υπάρχει κάποιος πιο σύντομος τρόπος; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 2 Μαρτίου 2019 #9 Share 2 Μαρτίου 2019 Εννοείται πως υπάρχει. Με το μπόλι, δηλαδή υλικό από φίλτρο ήδη στρωμένου ενυδρείου, στρώνει αμέσως. Ή με τροφή, παίρνει περίπου ένα με ενάμισο μήνα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eerie_shroom 2 Μαρτίου 2019 Author #10 Share 2 Μαρτίου 2019 Ή με ειδικά σκευάσματα, σωστά; Με αυτά μπορείς να βάλεις τον μονομάχο απευθείας μέσα; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 2 Μαρτίου 2019 #11 Share 2 Μαρτίου 2019 Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
eerie_shroom 2 Μαρτίου 2019 Author #12 Share 2 Μαρτίου 2019 Καλά, ευχαριστώ... Τίποτα άλλο, καμία συμβουλή ή καμία απάντηση στις υπόλοιπες ερωτήσεις μου; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 2 Μαρτίου 2019 #13 Share 2 Μαρτίου 2019 Θα σου έλεγα να μη βιαστείς. Στήσε πρώτα το ενυδρείο σου, βάλε κάτι κάτω, ή άμμο ή χαλικάκι, ό,τι σου αρέσει αρκεί να είναι φυσικό,μην πάρεις χρωματιστά.. βάλε νερό, βάλε υλικά στο φίλτρο, βαλ'το να δουλεύει, θα ξεκινήσεις και να παίρνεις φυτάκια,θα χρειαστείς και θερμαντήρα για το μονομάχο, είναι τροπικό ψαράκι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 2 Μαρτίου 2019 #14 Share 2 Μαρτίου 2019 Για τα βακτήρια κάτσε να σου πει κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει για το πώς λειτουργούν.. αλλά πιστεύω;αν βάλεις αγγελία για μπόλι θα βρεις.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eerie_shroom 2 Μαρτίου 2019 Author #15 Share 2 Μαρτίου 2019 Έχω ένα μπλε σφουγγάρι στο φίλτρο, από παλιές προσπάθειες? Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μπολι; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 2 Μαρτίου 2019 #16 Share 2 Μαρτίου 2019 Όχι,το μπόλι είναι βιολογικό υλικό,πχ σιποράξ, από ενυδρείο που είναι σε λειτουργία 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 2 Μαρτίου 2019 #17 Share 2 Μαρτίου 2019 Μόνο σφουγγάρι έχει το φίλτρο; Το ενυδρείο έχει φως;; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eerie_shroom 2 Μαρτίου 2019 Author #18 Share 2 Μαρτίου 2019 Ναι, μόνο σφουγγάρι είχε το φίλτρο, αλλά θα βάλω ενυδρειακό βαμβάκι και βιολογικό μακαρόνι. (Είναι ενσωματωμένο στο καπάκι) Είχε λάμπα, αλλά με κάποιο τρόπο κατάφερε να διαβρωθεί και να χαλάσει, οπότε την έβγαλα ? Τώρα που το σκέφτομαι, καλό θα ήταν να αγοράσω ξεχωριστό καπάκι και φίλτρο, ή μπα; Όσον αφορά τον φωτισμό, χρειάζομαι μέτριο για τα φυτά που έχω επιλέξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 2 Μαρτίου 2019 #19 Share 2 Μαρτίου 2019 πριν 2 ώρες, το μέλος eerie_shroom έγραψε: Επίσης σκέφτομαι να βάλω κάποιο φυτό επιφάνειας, αφού έχω ακούσει ότι αρέσουν στους μονομάχους! Ammania bonsai να ξεχασεις, αυτο το φυτο εχει απαιτήσεις. Απο αυτα, που μπορεις να βαλεις ακομα ειναι - δες εδω (ευκολα φυτα) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eerie_shroom 2 Μαρτίου 2019 Author #20 Share 2 Μαρτίου 2019 (edited) Το ξανασκέφτηκα, και σκέφτομαι να βάλω ένα Anubias Barteri Var Nana σε ένα ξύλο, κάτω απ'το φίλτρο στη πίσω αριστερή γωνία, ένα Ludwigia Sp στη δεξιά πίσω γωνία προς τη μέση, και Echinodorus Quadricostatus μπροστά! Τι λέτε; Έγινε επεξεργασία 2 Μαρτίου 2019 - eerie_shroom Προσέθεσα εικόνες 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 2 Μαρτίου 2019 #21 Share 2 Μαρτίου 2019 Από αυτά που λες εγώ ξέρω μόνο την ανουμπια Εγώ στο δικό μου έβαλα anubia petit, vallisneria, hygrophila polysperma rosanervig, και στην επιφάνεια lemnobium (ή κάπως έτσι).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eerie_shroom 2 Μαρτίου 2019 Author #22 Share 2 Μαρτίου 2019 πριν 43 λεπτά, το μέλος gyristroula έγραψε: Από αυτά που λες εγώ ξέρω μόνο την ανουμπια Εγώ στο δικό μου έβαλα anubia petit, vallisneria, hygrophila polysperma rosanervig, και στην επιφάνεια lemnobium (ή κάπως έτσι).. Πολύ ωραία σύνθεση ακούγεται! Απλά νιώθω πως θα προτιμούσα ένα πιο έντονο και ζωηρό χρωματικά ενυδρείο!? Πολύ θα ήθελα να βάλω και εγώ κανένα limnobium, αλλά δεν ξέρω αν κάνει σε τόσο μικρό ψαροκούτι. ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 2 Μαρτίου 2019 #23 Share 2 Μαρτίου 2019 (edited) Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Για να σου λυθούν οι απορίες μία μία. Χαλίκι στο βυθό, Μαύρο, κοκκομετρίας 1-3mm. Ένα διακοσμητικό βαζάκι. Oχι, τα πλαστικά με τον καιρό βγάζουν ουσίες που είναι βλαβερές για τα ψάρια. Στόχος σου να είναι το ενυδρείο να φαίνεται φυσικό. Ludwigia Sp στη δεξιά πίσω γωνία προς τη μέση, Αν πάμε με καλό φως αλλά και διοξείδιο ναι. Echinodorus Quadricostatus. Ναι αν το βρεις. Ένα anubias barteri van nava πάνω σε ένα ξύλο πίσω, προς το φίλτρο. Ναι, καλύτερα θα σου πρότεινα την anubia petite. Μικρότερα φύλλα και πιο μαζεμένη. 1-3 σαλιγκάρια ζέβρα (πείτε μου πόσα χρειάζομαι) 2 είναι εντάξει. Και ένα μονομάχο Μεγάλο ναι! Θα τα καταφέρουμε, ή είναι πολύ φιλόδοξο το project; Θα τα καταφέρεις μια χαρά. Τι είδους λάμπα να πάρω; Ανάλογα τα φυτά που θα επιλέξεις τελικά. Υπάρχει κάποιο καλό site να ψωνίσω; Μπορείς να ενημερωθείς από το φόρουμ στην ενότητα παραλαβές Υπάρχει κάποιο φυτό επιφάνειας που θα μπορούσα να βάλω; Salvinia auriculata για αυτά τα λίτρα. Το έχω σε 35 και είναι πολύ ωραίο. Υπάρχει κάποια διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω πριν ρίξω ψάρια/φυτά μέσα; (Κάτι είχα ακούσει για "στρώσιμο") Φυτά με το που το στήσεις και κατά προτίμηση εύκολα και γρήγορης ανάπτυξης για πρόληψη των άλγεων. Έστω και προσωρινά δηλαδή egeria densa μέχρι να στρώσει. Περισσότερα εδώ: https://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/79787-στρώσιμο-ενυδρείου/ Ψάρια όταν μετρήσεις μηδενική αμμωνία και νιτρώδη. Μπορώ να βάλω κάτι θαλασσόξυλα που βρήκα μέσα; Αν ναι, τι είδους διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω πρώτα; Επικίνδυνο μου ακούγεται. Προτίμησε τα του εμπορίου ή μάζεμα από κάποιο μέρος μακριά από πόλη (καυσαέρια) Έγινε επεξεργασία 2 Μαρτίου 2019 - Panagiotis Dms-Xgs 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eerie_shroom 2 Μαρτίου 2019 Author #24 Share 2 Μαρτίου 2019 Ευχαριστώ πολύ! πριν 42 λεπτά, το μέλος Panagiotis Dms-Xgs έγραψε: Oχι, τα πλαστικά με τον καιρό βγάζουν ουσίες που είναι βλαβερές για τα ψάρια. Το βαζάκι είναι πήλινο, και ό,τι χρώμα είχε πάνω εξαλείφθηκε, μαζί με τις προηγούμενες προσπάθειες μου. πριν 43 λεπτά, το μέλος Panagiotis Dms-Xgs έγραψε: Αν πάμε με καλό φως αλλά και διοξείδιο ναι Σκέφτομαι να βάλω μεσαίο φωτισμό, αυτό δε σημαίνει λιγότερες απαιτήσεις σε CO2; πριν 43 λεπτά, το μέλος Panagiotis Dms-Xgs έγραψε: Ναι αν το βρεις Απ' ό,τι κατάλαβα, το Echinodorus Quadricostatus είναι σπάνιο. Κανά ωραίο φυτάκι για μπροστά; πριν 43 λεπτά, το μέλος Panagiotis Dms-Xgs έγραψε: Salvinia auriculata για αυτά τα λίτρα. Το έχω σε 35 και είναι πολύ ωραίο. Για το Salvinia auriculata δεν βρίσκω πληροφορίες... Σε τι διαφέρει από το Salvinia Natans; Link to comment Share on other sites More sharing options...
eerie_shroom 2 Μαρτίου 2019 Author #25 Share 2 Μαρτίου 2019 Και πάλι ευχαριστώ πολύ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος