fishbone! 13 Φεβρουαρίου 2019 #51 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 πριν 2 λεπτά, το μέλος Giwrgos Fragoulis έγραψε: Αν έχεις Νο2 είναι εξίσου άσχημα. Αν βάζεις νερό από θάλασσα μπορεί κάτι να έχεις φέρει στο σύστημα. Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Φίλε μου η πληροφόρηση είναι ελλιπής. Ούτε λίτρα γνωρίζουμε ούτε σε τι ενυδρείο βρίσκονται τα ζωντανά. Εικασίες κάνουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parasxos 13 Φεβρουαρίου 2019 Author #52 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 Πήγα να το δω το ψαράκι και μάλλον όταν το έπιανα τριφτηκε κάπου Δείτε πως είναι τώρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parasxos 13 Φεβρουαρίου 2019 Author #53 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 πριν 3 λεπτά, το μέλος fishbone! έγραψε: Φίλε μου η πληροφόρηση είναι ελλιπής. Ούτε λίτρα γνωρίζουμε ούτε σε τι ενυδρείο βρίσκονται τα ζωντανά. Εικασίες κάνουμε.... Τα είχα σε ένα δεκαλιτρο από θάλασσα και έκανα μετρήσεις ..το μεσημέρι τα έβαλα στο 30λιτρο γιατί η μετρήσεις από θάλασσα ήταν ακριβώς ίδιες με το μικρό όλα 0 μόνο no2 φουλ και στην θάλασσα το ίδιο δεν ξέρω γιατί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parasxos 13 Φεβρουαρίου 2019 Author #54 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 Παιδια το ξερω οτι κανετε μαντεψιες και ευχαριστω για τον χρόνο σας... μάλλον δε έπρεπε να πάρω νερό από θάλασσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos Fragoulis 13 Φεβρουαρίου 2019 #55 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 Σαφώς και γίνονται εικασίες και προσπαθεί να ξεδιπλωθεί και το κουβάρι παράλληλα. Για εμένα columnaris είναι. Δεν είναι μόνο το στόμα παρατηρώ μια ερυθρότητα στο σώμα Όσο πιο γρήγορα το αντιμετωπίσεις τόσο καλύτερα, και σαφώς είναι και μεταδοτικό. Άπαξ και διαβάζεις νο2 το ενυδρείο είναι ανώριμο. Το ότι έβαλες νερό από θάλασσα δεν σημαίνει ότι έστρωσε η βιολογία σου. Οι αποικίες αερόβιων και αναεροβιων βακτηρίων βρίσκεται στο βράχο σου, και προφανώς είναι ανώριμες και εκτός ισορροπίας. Hope for the Best.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parasxos 13 Φεβρουαρίου 2019 Author #56 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 πριν 12 λεπτά, το μέλος Giwrgos Fragoulis έγραψε: Σαφώς και γίνονται εικασίες και προσπαθεί να ξεδιπλωθεί και το κουβάρι παράλληλα. Για εμένα columnaris είναι. Δεν είναι μόνο το στόμα παρατηρώ μια ερυθρότητα στο σώμα Όσο πιο γρήγορα το αντιμετωπίσεις τόσο καλύτερα, και σαφώς είναι και μεταδοτικό. Άπαξ και διαβάζεις νο2 το ενυδρείο είναι ανώριμο. Το ότι έβαλες νερό από θάλασσα δεν σημαίνει ότι έστρωσε η βιολογία σου. Οι αποικίες αερόβιων και αναεροβιων βακτηρίων βρίσκεται στο βράχο σου, και προφανώς είναι ανώριμες και εκτός ισορροπίας. Hope for the Best. Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Νερό από θάλασσα είχα σε 10 λίτρο δοχείο νερού δεν είχα κάτι για να στρώσει όμως... εκτος αν εννοεις ενα φιλτρακι και ενα θερμαντηρα... ομως και εκεί είχα φουλ no2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 13 Φεβρουαρίου 2019 #57 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 πριν 25 λεπτά, το μέλος Parasxos έγραψε: Νερό από θάλασσα είχα σε 10 λίτρο δοχείο νερού δεν είχα κάτι για να στρώσει όμως... εκτος αν εννοεις ενα φιλτρακι και ενα θερμαντηρα... ομως και εκεί είχα φουλ no2 Φίλε αν και τα έχουμε πει και στα άλλα θέματα που έχεις ανοίξει , Έχεις κάνει πολλά λάθη και συνεχόμενα. Αντί να ξεκινήσεις με ένα ενυδρείο σωστά, έφτιαξες δύο λάθος. Ξαφνικά έγιναν 4 ..... Έχουν νιτρώδη.... άρα είναι τοξικά! Πήρες ψαράκια και τα έβαλες.... Τώρα έβαλες και ανεμώνες.... Πραγματικά δεν ξέρω πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Πρέπει να βάλεις μια τάξη σε όλα. Όπως σου είπα και σε άλλα θέματα που έχεις ανοίξει να προσπαθήσεις να ανοίξεις 1θεμα που να αναφέρεται στο ενυδρείο σου !!! Πάνω σε αυτό το θέμα που θα έχει όλες τις πληροφορίες θα πέρνεις και τις κατάλληλες απαντήσεις. Τώρα στο θέμα σου . Το πρόβλημα που έχει το ψαράκι είναι κατά πάσα πιθανότητα μια μυκητίακη μόλυνση. Είναι fungus ? Είναι saprolegnia? Πάντως είναι μια δευτερεύουσα μόλυνση. Ή θεραπεία θα περιλάβει και τα δύο ψαράκια, όσο πιο γρήγορα τόσο πιο καλά. Όπως είπα πιο πάνω "δευτερεύουσα " συμαινει οτι κατι αλλο φταίει και βλεπεις αυτο το σύμπτωμα. Άρα πρέπει σίγουρα να φτιάξεις την ποιότητα ζωής των οργανισμών που πήρες. ΆΜΕΣΑ!!!! Αυτή την στιγμή τα έχεις μέσα σε μια γυάλα λες και είναι χρυσόψαρα (θα με ακούσουν και οι γλυκόι και θα με δείρουν ) . Συντονισου και ρίξε το βάρος στο ένα ενυδρείο. Όποιο δεν έχει αμμωνία και νιτρώδη NO2 εκεί βάλε τα ψαράκια. Διώξε τις ανεμώνες! Που θα τις βάλεις???? Θα τα πάρεις όλα στο χέρι!!! Εγώ προσωπικά προτείνω τα δύο σκευάσματα τις esha το trimarin ή το oodinex! Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα. Άλλωστε δικά σου τα ψάρια και τα ενυδρεία! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thediscusman 13 Φεβρουαρίου 2019 #58 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 Εκτιμήσεις για το πρόβλημα και προτάσεις για θεραπεία έκαναν παραπάνω τα παιδιά. Εγώ θα σου πω το εξής. Αν θυμάσαι σου είχαμε πει ότι άστρωτο ενυδρείο είναι κίνδυνος θάνατος για τα ψάρια. Εκεί βρίσκεται η αιτία και δεν έχει νόημα να ψάχνουμε περισσότερο τα αίτια που αρρώστησαν τα ψάρια. Καλό είναι να ασχοληθείς με ένα ενυδρείο να το στρώσεις σωστά. 1 hour ago, Parasxos said: Τα είχα σε ένα δεκαλιτρο από θάλασσα και έκανα μετρήσεις ..το μεσημέρι τα έβαλα στο 30λιτρο γιατί η μετρήσεις από θάλασσα ήταν ακριβώς ίδιες με το μικρό όλα 0 μόνο no2 φουλ και στην θάλασσα το ίδιο δεν ξέρω γιατί... Αυτή τη στιγμή έχεις 4 ενυδρεία, από τα οποία τα δύο 10λιτρα, και τα ψάρια τα μεταφέρεις από το ένα στο άλλο και τους βάζεις και ανεμώνες σε 10λιτρο να δεις τι θα γίνει. Παράλληλα παίρνεις νερό από τη θάλασσα full στα νιτρώδη που πάει να πει ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Η απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη είναι τα ψάρια να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα. Πέραν από τη θεραπεία που σου πρότειναν τα παιδιά που είναι πλέον μονόδρομος, καλό είναι τα ψάρια να μεταφερθούν σε ικανοποιητικές συνθήκες αν όχι ιδανικές. Είτε τα πας σε άλλο ενυδρείο στρωμένο (χωρίς άλλους κατοίκους γιατί μιλάμε για άρρωστα πλέον ψάρια), είτε φέρνεις άμεσα στρωμένο ζωντανό βράχο όπως προτείναμε και κάνεις και θεραπεία. Αντί να χάνεις χρόνο και κόπο με αλχημείες με θαλασσινό αλλά μολυσμένο νερό και ανεμώνες και 4 ενυδρεία 2 βραχάκια ζωντανού βράχου θα έλυναν το πρόβλημα εύκολα και γρήγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thediscusman 13 Φεβρουαρίου 2019 #59 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 Μάλον γράφαμε ταυτόχρονα @fishbone! Εννοείται πως συμφωνώ απόλυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parasxos 13 Φεβρουαρίου 2019 Author #60 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 πριν 1 λεπτό, το μέλος fishbone! έγραψε: Φίλε αν και τα έχουμε πει και στα άλλα θέματα που έχεις ανοίξει , Έχεις κάνει πολλά λάθη και συνεχόμενα. Αντί να ξεκινήσεις με ένα ενυδρείο σωστά, έφτιαξες δύο λάθος. Ξαφνικά έγιναν 4 ..... Έχουν νιτρώδη.... άρα είναι τοξικά! Πήρες ψαράκια και τα έβαλες.... Τώρα έβαλες και ανεμώνες.... Πραγματικά δεν ξέρω πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Πρέπει να βάλεις μια τάξη σε όλα. Όπως σου είπα και σε άλλα θέματα που έχεις ανοίξει να προσπαθήσεις να ανοίξεις 1θεμα που να αναφέρεται στο ενυδρείο σου !!! Πάνω σε αυτό το θέμα που θα έχει όλες τις πληροφορίες θα πέρνεις και τις κατάλληλες απαντήσεις. Τώρα στο θέμα σου . Το πρόβλημα που έχει το ψαράκι είναι κατά πάσα πιθανότητα μια μυκητίακη μόλυνση. Είναι fungus ? Είναι saprolegnia? Πάντως είναι μια δευτερεύουσα μόλυνση. Ή θεραπεία θα περιλάβει και τα δύο ψαράκια, όσο πιο γρήγορα τόσο πιο καλά. Όπως είπα πιο πάνω "δευτερεύουσα " συμαινει οτι κατι αλλο φταίει και βλεπεις αυτο το σύμπτωμα. Άρα πρέπει σίγουρα να φτιάξεις την ποιότητα ζωής των οργανισμών που πήρες. ΆΜΕΣΑ!!!! Αυτή την στιγμή τα έχεις μέσα σε μια γυάλα λες και είναι χρυσόψαρα (θα με ακούσουν και οι γλυκόι και θα με δείρουν ) . Συντονισου και ρίξε το βάρος στο ένα ενυδρείο. Όποιο δεν έχει αμμωνία και νιτρώδη NO2 εκεί βάλε τα ψαράκια. Διώξε τις ανεμώνες! Που θα τις βάλεις???? Θα τα πάρεις όλα στο χέρι!!! Εγώ προσωπικά προτείνω τα δύο σκευάσματα τις esha το trimarin ή το oodinex! Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα. Άλλωστε δικά σου τα ψάρια και τα ενυδρεία! 4 έγιναν γιατί έβλεπα ανεβασμένες τιμές και ήθελα να πάρω θάλασσα για να έχει όσο το δυνατόν πιο καλό περιβάλλον άλλωστε ο λόγος που έβαλα θάλασσα αυτός ήταν να πάρω κάτι έτοιμο με καλό περιβάλλον για τα ψάρια το ότι πήρα ανεμωνες δεν σημαίνει ότι τα έβαλα μαζί Αφού μου είπατε να μην τα κάνω.. απλά μια χαζομάρα όπως έγραψα και πριν... 2 θα είναι τα ενυδρεία Link to comment Share on other sites More sharing options...
thediscusman 13 Φεβρουαρίου 2019 #61 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 (edited) Νερό από τη θάλασσα σε δοχείο όπου δεν γίνεται βιολογική διαχείριση των οργανικών κταλοίπων ακόμη και αν αυτό το νερό είναι τέλειο, σε μισή ώρα αρχίζει σταδιακά να γίνεται τοξικό. Αν δε, έχει και πολλά νιτρώδη από την αρχή, όπως είπες, ακόμη χειρότερα. Αν αλλάζεις νερό κάθε μέρα ή ακόμη χειρότερα κάθε 3-4 μέρες μέχρι την αλλαγή έχει γίνει θάλαμος τοξικών αερίων. Επιπλέον οι μεγάλες αλλαγές συνθηκών με προσθήκη νέου νερού από τη θάλασσα, το γεγονός ότι πιάνεις τα ψάρια, τους βάζεις ανεμώνες συνθέτουν ένα εκρηκτικό περιβάλλον για τα ψάρια σου. Θα γίνω κουραστικός αλλά χωρίς καλές συνθήκες άμεσα τα ψάρια δύσκολα τη βγάζουν καθαρή. Έγινε επεξεργασία 13 Φεβρουαρίου 2019 - thediscusman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parasxos 13 Φεβρουαρίου 2019 Author #62 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 πριν 3 λεπτά, το μέλος thediscusman έγραψε: Νερό από τη θάλασσα σε δοχείο όπου δεν γίνεται βιολογική διαχείριση των οργανικών κταλοίπων ακόμη και αν αυτό το νερό είναι τέλειο, σε μισή ώρα αρχίζει σταδιακά να γίνεται τοξικό. Αν δε, έχει και πολλά νιτρώδη από την αρχή, όπως είπες, ακόμη χειρότερα. Αν αλλάζεις νερό κάθε μέρα ή ακόμη χειρότερα κάθε 3-4 μέρες μέχρι την αλλαγή έχει γίνει θάλαμος τοξικών αερίων. Επιπλέον οι μεγάλες αλλαγές συνθηκών με προσθήκη νέου νερού από τη θάλασσα, το γεγονός ότι πιάνεις τα ψάρια, τους βάζεις ανεμώνες συνθέτουν ένα εκρηκτικό περιβάλλον για τα ψάρια σου. Θα γίνω κουραστικός αλλά χωρίς καλές συνθήκες άμεσα τα ψάρια δύσκολα τη βγάζουν καθαρή. Το θέμα είναι ότι ήθελα να κανω το καλύτερο... Τελικά δεν τα κατάφερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thediscusman 13 Φεβρουαρίου 2019 #63 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 Just now, Parasxos said: Το θέμα είναι ότι ήθελα να κανω το καλύτερο... Τελικά δεν τα κατάφερα.... Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί δεν πήρες 2-3 κιλά ζωντανό βράχο. Ακόμη και αν δε μπορείς να βρεις στη Ρόδο, σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να σου στείλει από Αθήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 13 Φεβρουαρίου 2019 #64 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 πριν 20 λεπτά, το μέλος thediscusman έγραψε: Μάλον γράφαμε ταυτόχρονα @fishbone! Εννοείται πως συμφωνώ απόλυτα Χα χα ! Πιάσε κόκκινο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 13 Φεβρουαρίου 2019 #65 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 Να κάνω μια κουφή ερώτηση??? Όταν πέρνεις νερό από την θάλασσα το αραιώνεις??? Τι αλατοτητα έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parasxos 13 Φεβρουαρίου 2019 Author #66 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 πριν 10 λεπτά, το μέλος fishbone! έγραψε: Να κάνω μια κουφή ερώτηση??? Όταν πέρνεις νερό από την θάλασσα το αραιώνεις??? Τι αλατοτητα έχεις? Με οσμωση 1024 έχω στα κλοουν είχα 1022 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parasxos 13 Φεβρουαρίου 2019 Author #67 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 πριν 24 λεπτά, το μέλος thediscusman έγραψε: Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί δεν πήρες 2-3 κιλά ζωντανό βράχο. Ακόμη και αν δε μπορείς να βρεις στη Ρόδο, σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να σου στείλει από Αθήνα. Γιατί είχαμε πει όταν ήθελα για στρώσιμο και λέω Αφού δεν βρίσκω εδώ ας τα αφήσω μόνα τους.. αν ηξερα οτι ούτε η θάλασσα έκανε θα έβρισκα κάπως.... τεσπα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thediscusman 13 Φεβρουαρίου 2019 #68 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 Το σημείο που παίρνεις νερό που βρίσκεται; Παράξξενο να έχςι νιτρώδη. Ή το τεστ είναι χαλασμένο ή το νερό μολυσμένο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parasxos 13 Φεβρουαρίου 2019 Author #69 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 (edited) πριν 23 λεπτά, το μέλος thediscusman έγραψε: Το σημείο που παίρνεις νερό που βρίσκεται; Παράξξενο να έχςι νιτρώδη. Ή το τεστ είναι χαλασμένο ή το νερό μολυσμένο Τι να πω Δεν ξέρω ισως δεν το παίρνω από κατάλληλο μέρος αλλά σε τεστ αμμωνιας που έκανα και no2 ήταν κομπλέ βέβαια δεν έκανα no3 στην αρχη..να μετρήσω και το γλυκό που το έχω 1 χρόνο να δω τι θα δείξει; εκεί όμως βάζω νερό από φίλτρο βρύσης και βάζω αντιχλωριο δεν ξέρω αν είναι οκ να το κάνω... και πριν λίγο έκανα και αλλαγή όλος τυχαίος.... Έγινε επεξεργασία 13 Φεβρουαρίου 2019 - Parasxos Link to comment Share on other sites More sharing options...
thediscusman 13 Φεβρουαρίου 2019 #70 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 Τα εχεις μπερδέψει λιγο , μας εχεις μπερδέψει και μας. Απο θαλασσα νιτρώδη(NO2) ή νιτρικά(NO3) μετρας αυξημένα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parasxos 13 Φεβρουαρίου 2019 Author #71 Share 13 Φεβρουαρίου 2019 πριν 7 λεπτά, το μέλος thediscusman έγραψε: Τα εχεις μπερδέψει λιγο , μας εχεις μπερδέψει και μας. Απο θαλασσα νιτρώδη(NO2) ή νιτρικά(NO3) μετρας αυξημένα; Γιατί φίλε μου καλά τα λέω. . Σε όλες τις περιπτώσεις τα no3 ήταν ανεβασμένα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thediscusman 14 Φεβρουαρίου 2019 #72 Share 14 Φεβρουαρίου 2019 (edited) 5 hours ago, Parasxos said: Δεν έχει αμμωνια είναι 0 και τα NO3 0 NO2 είναι φουλ σε όλα όμως ακόμη και στο νερο που βάζω απο την θαλασσα Δες λίγο το ποστ σου με αρ. 47. Λες NO2 είναι φουλ σε όλα όμως ακόμη και στο νερο που βάζω απο την θαλασσα Να εχεις ανεβασμένα ΝΟ3 δεν ειναι τραγικο αρκει να μην ειναι πολύ ψηλα. Όλα αυτα που είπαμεγια μεγάλη τοξικότητα αφορούν τα ΝΟ2 που ειπες ειναι fullακόμη και στο νερό της θαλασσας. Επίσης ανεβασμένα ΝΟ3 σημαίνει ότι το ενυδρείο αρχίζει σιγά σιγά να στρώνει. Ωστόσο ανεβασμένα ΝΟ3 στο νερό απο θάλασσα σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι τοξικο αλλα ότι είναι βεβαρυμένο με διάφοροθς ρυπαντές. Πες μας ξανά τι τιμές εχεις Έγινε επεξεργασία 14 Φεβρουαρίου 2019 - thediscusman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parasxos 14 Φεβρουαρίου 2019 Author #73 Share 14 Φεβρουαρίου 2019 (edited) πριν 6 ώρες, το μέλος thediscusman έγραψε: Δες λίγο το ποστ σου με αρ. 47. Λες NO2 είναι φουλ σε όλα όμως ακόμη και στο νερο που βάζω απο την θαλασσα Να εχεις ανεβασμένα ΝΟ3 δεν ειναι τραγικο αρκει να μην ειναι πολύ ψηλα. Όλα αυτα που είπαμεγια μεγάλη τοξικότητα αφορούν τα ΝΟ2 που ειπες ειναι fullακόμη και στο νερό της θαλασσας. Επίσης ανεβασμένα ΝΟ3 σημαίνει ότι το ενυδρείο αρχίζει σιγά σιγά να στρώνει. Ωστόσο ανεβασμένα ΝΟ3 στο νερό απο θάλασσα σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι τοξικο αλλα ότι είναι βεβαρυμένο με διάφοροθς ρυπαντές. Πες μας ξανά τι τιμές εχεις Με συγχωρείς τότε όλα 0 και τα no3 full... Επειδή σε όλα τα no3 είναι πάνω και το ιδιο συμβαίνει στο δοχείο με τις ανεμωνες θα έχουν θέμα; Έγινε επεξεργασία 14 Φεβρουαρίου 2019 - Parasxos Link to comment Share on other sites More sharing options...
thediscusman 14 Φεβρουαρίου 2019 #74 Share 14 Φεβρουαρίου 2019 (edited) 4 hours ago, Parasxos said: Με συγχωρείς τότε όλα 0 και τα no3 full... Επειδή σε όλα τα no3 είναι πάνω Όταν λες ανεβασμένα τι εννοείς; Αν είναι στο 20 ας πούμε και δεδομένου ότι βρίσκεσαι σε φάση στρωσίματος δεν υπάρχει θέμα. Αργότερα και ανάλογα με τα κοράλια που θα κρατήσεις θα χρειαστεί να πέσουν κάπου στο 5 με 10 το πολύ (γενικά μιλάμε τώρα, αν έχεις ένα απαιτητικό full sps, τότε και πιο κάτω). Αν όμως τώρα, το ανεβασμένα σημαίνει ότι είναι στο 100, τότε ναι πρέπει να κάνεις μια αλλαγή νερού να πέσουν δεδομένου ότι στην παρούσα φάση δεν έχεις άλλο τρόπο να τα ρίξεις. Το νερό από τη θάλασσα δε δικαιολογείται να έχει νιτρικά, τουλάχιστον σε μετρήσιμο βαθμό με τα δικά μας τεστ. Άντε το πολύ να βλέπεις μία μέτρηση γύρω στο 5. Εσύ τι μετράς στη θάλασσα και λες είναι ανεβασμένα (Full όπως λες); 4 hours ago, Parasxos said: Επειδή σε όλα τα no3 είναι πάνω και το ιδιο συμβαίνει στο δοχείο με τις ανεμωνες θα έχουν θέμα; Τώρα πιστεύεις ότι χρειάζεται να απαντήσω; Εντελώς φιλικά το λέω, είναι σαν να είσαι πρωτοετής φοιτητής σε καποια σχολή και σκέφτεσαι τον τίτλο του μεταδιδακτορικού σου... Μη με παρεξηγείς δε έχω διάθεση να σε κάνω να νιώσεις άσχημα, απλά το λέω κάπως γλαφυρά για να καταλάβεις πόσο ανέτοιμος είσαι και εσύ και τα ενυδρεία σου για να φιλοξενήσουν ανεμώνες. Έγινε επεξεργασία 14 Φεβρουαρίου 2019 - thediscusman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parasxos 14 Φεβρουαρίου 2019 Author #75 Share 14 Φεβρουαρίου 2019 πριν 27 λεπτά, το μέλος thediscusman έγραψε: Όταν λες ανεβασμένα τι εννοείς; Αν είναι στο 20 ας πούμε και δεδομένου ότι βρίσκεσαι σε φάση στρωσίματος δεν υπάρχει θέμα. Αργότερα και ανάλογα με τα κοράλια που θα κρατήσεις θα χρειαστεί να πέσουν κάπου στο 5 με 10 το πολύ (γενικά μιλάμε τώρα, αν έχεις ένα απαιτητικό full sps, τότε και πιο κάτω). Αν όμως τώρα, το ανεβασμένα σημαίνει ότι είναι στο 100, τότε ναι πρέπει να κάνεις μια αλλαγή νερού να πέσουν δεδομένου ότι στην παρούσα φάση δεν έχεις άλλο τρόπο να τα ρίξεις. Το νερό από τη θάλασσα δε δικαιολογείται να έχει νιτρικά, τουλάχιστον σε μετρήσιμο βαθμό με τα δικά μας τεστ. Άντε το πολύ να βλέπεις μία μέτρηση γύρω στο 5. Εσύ τι μετράς στη θάλασσα και λες είναι ανεβασμένα (Full όπως λες); Τώρα πιστεύεις ότι χρειάζεται να απαντήσω; Εντελώς φιλικά το λέω, είναι σαν να είσαι πρωτοετής φοιτητής σε καποια σχολή και σκέφτεσαι τον τίτλο του μεταδιδακτορικού σου... Μη με παρεξηγείς δε έχω διάθεση να σε κάνω να νιώσεις άσχημα, απλά το λέω κάπως γλαφυρά για να καταλάβεις πόσο ανέτοιμος είσαι και εσύ και τα ενυδρεία σου για να φιλοξενήσουν ανεμώνες. Μα θέλω να μου πείτε την αποψη σας καλοδεχούμενα όλα... Επειδή δεν εχω γνώσεις και έκανα επαναλαμβανόμενες χαζομάρες θέλω να μάθω γι'αυτό ρωτάω.. Όταν λέω φουλ εννοώ μετρήσιμα 100 που λέει το σαλιφερτ και με 3 μεγάλες αλλαγές πάνω από 30% δεν πέφτουν με τίποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος