Jump to content

45lt Crowntail Betta

gyristroula

Recommended Posts

:DΣούζα τα έχει η κυρά!

Και μικρά δεν τα λες πια ... μεγάλωσαν πολύ!

• Like 1

πριν 4 ώρες, το μέλος gixxer έγραψε:

:DΣούζα τα έχει η κυρά!

Και μικρά δεν τα λες πια ... μεγάλωσαν πολύ!

Ναι, είναι αυστηρή μαμά :hehe:

Κάτι δεν πάει καλά με την κυρά Κιλλερίνα.. από φάρμακα δεν έχω τίποτα, και είναι Παρασκευή, δηλαδή και να παραγγείλω κάτι θα έρθει Τριτη-Τετάρτη.. 

ετοιμάζω νερό να κάνω μια καλή αλλαγή και.. θα δείξει.. :(

• Sad 1

Μην απογοητεύεσαι, κάνε αυτό που ειπες και παρατήρησέ την.

Τί έχει? Υποτονική κλπ ή διακρίνεις σημάδια ασθένειας?

• Like 1

πριν 19 λεπτά, το μέλος gixxer έγραψε:

Μην απογοητεύεσαι, κάνε αυτό που ειπες και παρατήρησέ την.

Τί έχει? Υποτονική κλπ ή διακρίνεις σημάδια ασθένειας?

Βλέπω φουσκωμένα λέπια.. όχι ακριβώς ανασηκωμένα, να πετάνε, αλλά είναι κάπως "φουσκωμένα"

και βλέπω και κατεστραμμένα πτερύγια (αυτό πάλι πώς έγινε από τη μια μέρα στην άλλη;) το πάνω και το κάτω.. η βλακεία είναι ότι από τον πανικό μου δεν έκανα μετρήσεις πριν την αλλαγή...

• Sad 1

Το ψάρι δεν μου φαίνεται καλά... για dropsy θα καταλάβεις μόνο με φωτό από πάνω αλλά δεν νομίζω να έχει 

• Like 1

πριν 2 λεπτά, το μέλος bbetta έγραψε:

Το ψάρι δεν μου φαίνεται καλά... για dropsy θα καταλάβεις μόνο με φωτό από πάνω αλλά δεν νομίζω να έχει 

Διάβασα ένα σωρό θέματα για το dropsy και έχω ψιλοφρικάρει.. εκτός από dropsy τί θα μπορούσε να είναι;

On 8/17/2019 at 12:23 AM, gyristroula said:

Διάβασα ένα σωρό θέματα για το dropsy και έχω ψιλοφρικάρει.. εκτός από dropsy τί θα μπορούσε να είναι;

Dropsy είναι σύμπτωμα, όχι ασθένεια και συνήθως οφείλεται σε κακές συνθήκες νερού. 

Το ψάρι ήταν μέσα στο ίδιο ενυδρείο μαζί με άλλα; Για εμένα βασικό λάθος το ότι αρχικά έβαλες 2ο ψάρι στην ίδια γυάλα χωρίς να έχεις εμπειρία από το είδος. Θα χαιρόσουν ακόμα τον αρσενικό σου μονομάχο. Δεν καταλαβαίνω γιατί μπήκε 2ο ψάρι.

• Like 1

Λυπάμαι για την 2η απώλειά σου. Κρίμα...Τα τροπικά ψάρια είναι ευαίσθητα ψάρια. Τουλάχιστον πολύ πιο ευαίσθητα απ' τα χρυσόψαρα κατά τη γνώμη μου. Δεν συγχωρούν εύκολα λάθη ή παραλείψεις. Πάντως το θηλυκό απ' ότι θυμάμαι ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο απ' όταν το πήρες...Ο Κώστας ίσως έχει δίκιο στην τοποθέτησή του. Θυμάμαι που σου είχαμε πει να μην βάλεις κάποιο άλλο ψάρι, αλλά εσύ (αφού όλες οι άλλες επιλογές απερρίφθησαν), τσουπ, στα μουλωχτά, μας παρουσίασες τη νύφη...Νομίζω όμως ότι δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτα βέβαιος ότι ο αρσενικός έφυγε εξαιτίας αυτού. Βέβαια, αν το δούμε από άποψη στατιστικής (πόσες είναι οι χήρες και πόσοι οι χήροι), φαίνεται να είναι το πιθανότερο σενάριο...:hehe:

πριν 12 ώρες, το μέλος gyristroula έγραψε:

αυτό ήταν, θα βρω να δώσω τα μικρά και δεν ξαναασχολούμαι..

Αυτό κάνω πως δεν το διάβασα. Η @spithas (δεν ξέρω αν την θυμάσαι) που έλεγε ακριβώς το ίδιο, ήταν δικαιολογημένη. Ήταν αρχάρια, ήταν το πρώτο της ψάρι... Από εσένα τέτοια αντίδραση ομολογουμένως δεν την περίμενα...Και με στεναχωρεί...:(

Έγινε επεξεργασία - Φρου Φρου
  • Like 1

πριν 2 ώρες, το μέλος KostasGr έγραψε:

Dropsy είναι σύμπτωμα, όχι ασθένεια και συνήθως οφείλεται σε κακές συνθήκες νερού. 

Το ψάρι ήταν μέσα στο ίδιο ενυδρείο μαζί με άλλα; Για εμένα βασικό λάθος το ότι αρχικά έβαλες 2ο ψάρι στην ίδια γυάλα χωρίς να έχεις εμπειρία από το είδος. Θα χαιρόσουν ακόμα τον αρσενικό σου μονομάχο. Δεν καταλαβαίνω γιατί μπήκε 2ο ψάρι.

Έχεις δίκιο.. έπρεπε να είχα αφήσει τον Κίλλερ μόνο του κ θα ήταν μια χαρά.. 

πριν 14 λεπτά, το μέλος Φρου Φρου έγραψε:

Λυπάμαι για την 2η απώλειά σου. Κρίμα...Τα τροπικά ψάρια είναι ευαίσθητα ψάρια. Τουλάχιστον πολύ πιο ευαίσθητα απ' τα χρυσόψαρα κατά τη γνώμη μου. Δεν συγχωρούν εύκολα λάθη ή παραλείψεις. Πάντως το θηλυκό απ' ότι θυμάμαι ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο απ' όταν το πήρες...Ο Κώστας ίσως έχει δίκιο στην τοποθέτησή του. Θυμάμαι που σου είχαμε πει να μην βάλεις κάποιο άλλο ψάρι, αλλά εσύ (αφού όλες οι άλλες επιλογές απερρίφθησαν), τσουπ, στα μουλωχτά, μας παρουσίασες τη νύφη...Νομίζω όμως ότι δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτα βέβαιος ότι ο αρσενικός έφυγε εξαιτίας αυτού. Βέβαια, αν το δούμε από άποψη στατιστικής (πόσες είναι οι χήρες και πόσοι οι χήροι), φαίνεται να είναι το πιθανότερο σενάριο...:hehe:

Αυτό κάνω πως δεν το διάβασα. Η @spithas (δεν ξέρω αν την θυμάσαι) που έλεγε ακριβώς το ίδιο, ήταν δικαιολογημένη. Ήταν αρχάρια, ήταν το πρώτο της ψάρι... Από εσένα τέτοια αντίδραση ομολογουμένως δεν την περίμενα...Και με στεναχωρεί...:(

Στεναχωρήθηκα βρε @Φρου Φρου.. πρώτα ο αρσενικός (που ήταν και κούκλος)

και τώρα η κυρά του.. και βλέπω άλλους που παίρνουν μονομάχους κ τους έχουν σε δίλιτρα πλαστικά χωρίς φίλτρο χωρίς φυτά χωρίς τίποτα και είναι μια χαρά και τρελαίνομαι... 

Κρίμα :(

Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Το φούσκωμα στην κοιλιά μπορεί να είναι και αυγά που σε άλλες περιπτώσεις απορροφώνται από το σώμα του θυληκού αλλά εδώ μπορεί να μην τα κατάφερε. Το φιν ροτ μαρτυράει πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το ψάρι καθ'αυτό είτε με το νερό. 

Όσο για τους μονομάχους στα δίλιτρα που λες να μην ζηλεύεις καθόλου γιατί να είσαι σίγουρη πως αν ζηλεύεις εσύ μια που τους βλέπεις ωραίους άλλο τόσο ζηλεύουν αυτοί το ενυδρείο σου. Για μένα πάντως μην το παρατήσεις, τόση προσπάθεια έκανες με τα φυτά κτλ και θα είναι διπλό κρίμα να πάει τζάμπα. Διάλεξε ένα ωραίο αρσενικό από τα ποτηράκια να σωθεί μια ζωή ακόμα :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - Panagiotis Dms-Xgs
  • Like 1

πριν 2 λεπτά, το μέλος Panagiotis Dms-Xgs έγραψε:

Κρίμα :(

Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Το φούσκωμα στην κοιλιά μπορεί να είναι και αυγά που σε άλλες περιπτώσεις απορροφώνται από το σώμα του θυληκού αλλά εδώ μπορεί να μην τα κατάφερε. Το φιν ροτ μαρτυράει πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το ψάρι καθ'αυτό είτε με το νερό. 

Όσο για τους μονομάχους στα δίλιτρα που λες να μην ζηλεύεις καθόλου γιατί να είσαι σίγουρη πως αν ζηλεύεις εσύ μια που τους βλέπεις ωραίους άλλο τόσο ζηλεύουν αυτοί το ενυδρείο σου. Για μένα πάντως μην το παρατήσεις, τόση προσπάθεια έκανες με τα φυτά κτλ και θα είναι διπλό κρίμα να πάει τζάμπα. Διάλεξε ένα ωραίο αρσενικό από τα ποτηράκια να σωθεί μια ζωή ακόμα :thumbup:

Η κοιλιά της ήταν τούμπανο, δεν ξέρω σε τί οφειλόταν, ήταν πολύ φουσκωμένη και είχε χάσει εντελώς το χρώμα της.. 

τώρα παλεύω να βρω σπιτικό για τα δύο μικρά που έχουν μείνει.. αλλά μονομάχο δεν νομίζω να ξαναπάρω.. πανέμορφο ψάρι, αλλά μάλλον χρειάζεται περισσότερα απ'όσα μπορώ να προσφέρω.. 

Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από όσα έχεις ήδη. Στο υπογράφω αυτό. Την τροφή του, το νερό του και είναι κομπλέ. Τώρα θα μου πεις και πριν τα έκανα αυτά αλλά αν ξέραμε σε κάθε απώλεια ψαριού τι πήγε στραβά τώρα θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι, εντάξει δυστυχισμένοι μεν αλλά ευτυχισμένοι που ξέρουμε την αιτία. 

• Like 2

Να πάρω κάτι να ρίξω στο ενυδρείο για τα μικρά; δεν έχουν εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα (ακόμα) αλλά μήπως χρειάζεται; τώρα το σκέφτηκα.. 

Καλημερα!! 

Κριμα ρε συ .. Λυπαμαι που φυγε κ η κερα Κιλλερινα.. Το ζευγαρι αυτο ηταν επισοδιακο !! Δε θελω να ακουω τρελά  τωρα ομως!!

Η γνωμη μου ειναι κανε καθημερινές μικρές αλλαγες κ καμια σκουπα να ξαναπαρει τα πανω της η γυάλλα .. 

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΕΣ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΔΙΝΕΣ ΤΑ ΚΙΛΛΕΡΟΠΟΥΛΑ ??  

αν αποφασισεις να τα κρατησεις κ χρειαζεσαι εξτρα γυαλλα για να τα χωρισεις πες.. ολο κ κάποια αδεια γυαλλα θα βρισκεται να σκονιζεται στις αποθηκες μας.. 

• Like 2

πριν 4 ώρες, το μέλος thedrowningman έγραψε:

Καλημερα!! 

Κριμα ρε συ .. Λυπαμαι που φυγε κ η κερα Κιλλερινα.. Το ζευγαρι αυτο ηταν επισοδιακο !! Δε θελω να ακουω τρελά  τωρα ομως!!

Η γνωμη μου ειναι κανε καθημερινές μικρές αλλαγες κ καμια σκουπα να ξαναπαρει τα πανω της η γυάλλα .. 

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΕΣ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΔΙΝΕΣ ΤΑ ΚΙΛΛΕΡΟΠΟΥΛΑ ??  

αν αποφασισεις να τα κρατησεις κ χρειαζεσαι εξτρα γυαλλα για να τα χωρισεις πες.. ολο κ κάποια αδεια γυαλλα θα βρισκεται να σκονιζεται στις αποθηκες μας.. 

Καλημέρα :) 

Να σου πω την αλήθεια το ψιλοσκέφτομαι,μήπως τα κρατήσω.. γυάλα υπάρχει,εικοσάλιτρη, έχει μια γνωστή μου, αυτή που θα έπαιρνα όταν πήρα τη θυληκιά σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά.. ευχαριστώ πολύ πολύ όμως.. πραγματικά :wub:

Σκέφτηκα και κάτι άλλο.. αν δεν βρω να τα δώσω και τα κρατήσω και μεγαλώσουν λίγο ακόμα και φανεί το φύλο τους μπορώ να χωρίσω το ενυδρείο στη μέση.. 50cm μήκος είναι, θα πάρει μισό ενυδρείο το καθένα, πιστεύω θα βολευτούν.. :bigemo_harabe_net-134:

• Like 1

Σε άλλα νέα (εντελώς άλλα όμως) 

... εδώ βλέπουμε μια περίπτωση που το σπίτι είναι ακόμα στα μπετά αλλά κάποια (μια από το χωριό, δεν την ξέρετε) υπολογίζει πού θα βάλει το ενάμισο μέτρο ενυδρείο που θέλει :wootwoot:

20190821_180926-1040x585.jpg

• Haha 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...