Jump to content

45lt Crowntail Betta

gyristroula

Recommended Posts

Μόλις τώρα, το μέλος natateo έγραψε:

πιστια ειναι πιο "ανθεκτικη" απο το λιμνομπιουμ.

Αν θελεις παρε καλιο (potassium) και σιδηρο.

Οκ

Σ ευχαριστώ :D

Άλλη μια απορία. Κλασσικό κ αγαπημένο melafix ή bettafix (να υπάρχει για ώρα ανάγκης);;

πριν 1 ώρα, το μέλος gyristroula έγραψε:

Εντάξει... Αυτό κάποιος το έφαγε :o

Λες ο μονομαχος σου ειναι χορτοφάγος;;;;;;;;;;;;; :D Εχεις δει τα σαλιγκαρια σου να τρωνε τα φυτα;;;;

Τα δικα μου ramshorn δεν τρωνε φυλλα  φυτων....

Στα παλια φυλλα της Hygrophila εχει μικρες τρυπουλες;(ετσι μου φανηκε) Αν ναι, εχει ελλειψη καλιου και πολυ ασπρα νεα φυλλα(μπορει να ειναι ετσι η φωτο)- ελλειψη σιδηρου.

• Like 1

πριν 2 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε:

Λες ο μονομαχος σου ειναι χορτοφάγος;;;;;;;;;;;;; :D Εχεις δει τα σαλιγκαρια σου να τρωνε τα φυτα;;;;

Τα δικα μου ramshorn δεν τρωνε φυλλα  φυτων....

Στα παλια φυλλα της Hygrophila εχει μικρες τρυπουλες;(ετσι μου φανηκε) Αν ναι, εχει ελλειψη καλιου και πολυ ασπρα νεα φυλλα(μπορει να ειναι ετσι η φωτο)- ελλειψη σιδηρου.

Αν δεν είναι ο μονομάχος και δεν είναι και τα σαλιγκάρια τότε το μόνο πιθανό σενάριο είναι να έχω κάτι σε στυλ κράκεν στο υπόστρωμα που τις νύχτες βγαίνει κ μου τρώει τα φυτά :bigemo_harabe_net-73:

Τα κάτω φύλλα ναι, είναι πολύ χάλια, όλο τρυπούλες.. 

• Haha 1

Μόλις τώρα, το μέλος gyristroula έγραψε:

Αν δεν είναι ο μονομάχος και δεν είναι και τα σαλιγκάρια τότε το μόνο πιθανό σενάριο είναι να έχω κάτι σε στυλ κράκεν στο υπόστρωμα που τις νύχτες βγαίνει κ μου τρώει τα φυτά :bigemo_harabe_net-73:

Τα κάτω φύλλα ναι, είναι πολύ χάλια, όλο τρυπούλες.. 

Παρε καλιο (flourish potassium , easy life potassium) kai Fe.

• Like 1

πριν 4 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε:

Παρε καλιο (flourish potassium , easy life potassium) kai Fe.

Είναι στο πρόγραμμα ;)

• Like 1

On 20/3/2019 at 12:02 ΜΜ, το μέλος gyristroula έγραψε:

Άλλη μια απορία. Κλασσικό κ αγαπημένο melafix ή bettafix (να υπάρχει για ώρα ανάγκης);;

Ποτε σε λαμβυθοψαρα..

πριν 8 λεπτά, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Ποτε σε λαμβυθοψαρα..

Δεν είναι για μονομάχους το bettafix;

πριν 11 λεπτά, το μέλος gyristroula έγραψε:

Δεν είναι για μονομάχους το bettafix;

Το melafix είναι τελείως ακατάλληλο και η ίδια η εταιρεία δεν το προτείνει εδώ και καιρό για λαβυνθοψαρα και κάποια άλλα είδη ψαριών όπως τα pencil fish....

Το bettafix αντιστοιχα εχει πολλες καταγγελειες στα αγγλικα σαιτ οτι φραζει τους αναπνευστικους οδούς δυσκολευοντας τα να πάρουν οξυγόνο από την ατμόσφαιρα και προκαλοντας ασφυξια στα ψαρια..

Σε ψαρια που να φανταστείς χρειάζονται μικρο επίπεδα οξυγόνου για να επιβιώσουν στο νερό..

Αυτό δεν ξέρω κατά ποσο ισχυει αλλα θα ημουν επιφυλακτικος αναλογισμενος τι περιέχει το bettafix.

Αυτά θυμαμαι απο πιο παλια διαβασματα μου....

Θα ενημερωθώ και θα σου γράψω αν κάτι εχει αλλαξει..?

• Like 1

πριν 1 λεπτό, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Το melafix είναι τελείως ακατάλληλο και η ίδια η εταιρεία δεν το προτείνει εδώ και καιρό για λαβυνθοψαρα και κάποια άλλα είδη ψαριών όπως τα pencil fish....

Το bettafix αντιστοιχα εχει πολλες καταγγελειες στα αγγλικα σαιτ οτι φραζει τους αναπνευστικους οδούς δυσκολευοντας τα να πάρουν οξυγόνο από την ατμόσφαιρα και προκαλοντας ασφυξια στα ψαρια..

Σε ψαρια που να φανταστείς χρειάζονται μικρο επίπεδα οξυγόνου για να επιβιώσουν στο νερό..

Αυτό δεν ξέρω κατά ποσο ισχυει αλλα θα ημουν επιφυλακτικος αναλογισμενος τι περιέχει το bettafix.

Αυτά θυμαμαι απο πιο παλια διαβασματα μου....

Θα ενημερωθώ και θα σου γράψω αν κάτι εχει αλλαξει..?

Δεν το ήξερα, ευτυχώς δεν παραγγειλα τίποτα ακόμα... Τί προτείνεις να πάρω να υπάρχει στο "φαρμακείο";

πριν 1 λεπτό, το μέλος gyristroula έγραψε:

Δεν το ήξερα, ευτυχώς δεν παραγγειλα τίποτα ακόμα... Τί προτείνεις να πάρω να υπάρχει στο "φαρμακείο";

Καθαρό νερό.. ?

Και μεγάλη προσοχή σε ότι καινουργιο μπαίνει.. 

Εκεί πρέπει να επικεντωσεις την προσοχή σου!

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 1

πριν 12 λεπτά, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Καθαρό νερό.. ?

Και μεγάλη προσοχή σε ότι καινουργιο μπαίνει.. 

Εκεί πρέπει να επικεντωσεις την προσοχή σου!

Το καθαρό νεράκι εννοείται :)

• love 1

Επίσης θα ήθελα να μου κάνεις μια μεγάλη χάρη(αν δεν γίνομαι γεροπαραξενος)... 

Να μετρήσεις τα νιτρικά του νερού που γεμίζεις το ενυδρειο σου για τις αλλαγές και να μου πεις αν είναι στο τεστ το χρώμα ιδιο με αυτό του νερού του ενυδρείου σου πριν την αλλαγή.. 

Με λίγα λόγια αν το νερο της βρύσης σου έχει τα ίδια νιτρικά με το νερο του ενυδρείου σου.

• Like 1

πριν 3 λεπτά, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Επίσης θα ήθελα να μου κάνεις μια μεγάλη χάρη(αν δεν γίνομαι γεροπαραξενος)... 

Να μετρήσεις τα νιτρικά του νερού που γεμίζεις το ενυδρειο σου για τις αλλαγές και να μου πεις αν είναι στο τεστ το χρώμα ιδιο με αυτό του νερού του ενυδρείου σου πριν την αλλαγή.. 

Με λίγα λόγια αν το νερο της βρύσης σου έχει τα ίδια νιτρικά με το νερο του ενυδρείου σου.

Δεν βάζω από την βρύση,της βρύσης δεν πίνεται, συνήθως έχει γύρω στα 50 νιτρικά.. εμφιαλωμένο χρησιμοποιώ 

• Like 1
  • Thanks 1

πριν 46 λεπτά, το μέλος gyristroula έγραψε:

Δεν βάζω από την βρύση,της βρύσης δεν πίνεται, συνήθως έχει γύρω στα 50 νιτρικά.. εμφιαλωμένο χρησιμοποιώ 

Παρε ενα Α/Ο φιλτρο (φθηνο - 50€). Με εμφιαλωμενο βγαινει ... 8€ μια αλλαγη νερου.....

• Like 2

πριν 1 λεπτό, το μέλος natateo έγραψε:

Παρε ενα Α/Ο φιλτρο (φθηνο - 50€). Με εμφιαλωμενο βγαινει ... 8€ μια αλλαγη νερου.....

Αυτό ακριβώς..

Ή απλα ένα φιλτρο άνθρακα.. 

Η water waves ειδικεύεται σε αυτά και τα παιδιά θα χαρούν να σε βοηθήσουν γιατί είναι και χομπιστες.

• Like 1

Μόλις τώρα, το μέλος natateo έγραψε:

Η α/ο έχει συζητηθεί πολύ,κ με το προηγούμενο ενυδρείο που είχα, τελικά μου φαίνεται θ πάρω να ησυχάσω.. απλά βάζω προτεραιότητες στα ενυδρειακά ψώνια κ προς το παρόν δεν μπορώ να την"στριμώξω" κάπως.. :mellow:

Μόλις τώρα, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Αυτό ακριβώς..

Η water waves ειδικεύεται σε αυτά και τα παιδιά θα χαρούν να σε βοηθήσουν γιατί είναι και χομπιστες.

Ο ανθρακας δεν κραταει τα νιτρικα ....

• Like 1

Καλό νερό ήταν αυτό που χρησιμοποιούσα στα χρυσόψαρα, από μια πηγή στο χωριό, αλλά για τον μονομάχο δεν κάνει, έχει 7.8ph..  

πριν 5 λεπτά, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Αυτό ακριβώς..

Σε αο έχω καταλήξει, απλά δεν με παίρνει, τουλάχιστον όχι άμεσα..

πριν 3 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε:

Ο ανθρακας δεν κραταει τα νιτρικα ....

Έχεις δίκιο!

Αναλογως βεβαια από που προέρχονται αλλά αν πάρει τηλ το πιθανότερο είναι να της προτείνουν φίλτρο άνθρακα με ρητινες.

• Like 1

πριν 1 λεπτό, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Έχεις δίκιο!

Αναλογως βεβαια από που προέρχονται αλλά αν πάρει τηλ το πιθανότερο είναι να της προτείνουν φίλτρο άνθρακα με ρητινες.

Ναι, υπαρχει φιλτρο με ρητινες για νιτρικα , αλλα καλυτερα μια μεμβρανη α/ο να εχεις...:)

• Like 1

πριν 4 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε:

Ναι, υπαρχει φιλτρο με ρητινες για νιτρικα , αλλα καλυτερα μια μεμβρανη α/ο να εχεις...:)

Ολοι γνωριζουμε ποσο ασφαλες ειναι το νερο της α.ο..

Αν ήξερες ομως πόσο καιρό την παρακαλάω να πάρει μια!!χαχαχαχα

Από τότε που τα χρυσόψαρα της ήταν μωρά.. 

Οπότε ψαχνω να βρω εναλλακτικές λύσεις!!?

• Haha 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...