maikl 14 Μαίου 2007 #1 Share 14 Μαίου 2007 Σε 120 λιτ φυτεμενο εχω 3 Ryoukin& 1 Black moore.Τις τελευταιες μερες η θερμοκρασια εχει ανεβει στους 26.5οC. Γνωριζω για το οτι πρεπει να λαβω δραστικα μετρα για την αντιμετωπηση της θερμοκρασιας(περιμενω τις επομενες μερες τα ανεμηστηρακια απο e-shop). To θεμα ειναι αντεχουν σ'αυτες τις θερμοκρασιες ή οχι και για ποσο καιρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 14 Μαίου 2007 #2 Share 14 Μαίου 2007 Οτι αντέχουν, αντέχουν. Αλλά δεν τους κάνει καλό να βρίσκονται σε τροπικές θερμοκρασίες για πολύ καιρό, γιατί αυξάνεται ο μεταβολισμός τους πολύ, έχουν ανάγκη από περισσότερο φαγητό και καλύτερη οξυγόνωση του νερού (=> και καλύτερη φίλτρανση, όπως και συχνότερες αλλαγές νερού) και γενικά γίνονται πιο ευάλωτα κυρίως σε βακτηριδιακές ασθένειες. Οσο πιο γρήγορα δώσεις λύση, τόσο καλύτερα. Πάντως τα ανεμιστηράκια χλωμό το βλέπω να μπορέσουν να κρατήσουν τη θερμοκρασία γύρω στο 22... απλώς θα σε βοηθήσουν να μην έχεις ακόμη χειρότερα, καθότι έρχονται ΜΕΓΑΛΕΣ ζέστες!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 14 Μαίου 2007 #3 Share 14 Μαίου 2007 Οτι αντέχουν, αντέχουν. Αλλά δεν τους κάνει καλό να βρίσκονται σε τροπικές θερμοκρασίες για πολύ καιρό, γιατί αυξάνεται ο μεταβολισμός τους πολύ, έχουν ανάγκη από περισσότερο φαγητό και καλύτερη οξυγόνωση του νερού (=> και καλύτερη φίλτρανση, όπως και συχνότερες αλλαγές νερού) και γενικά γίνονται πιο ευάλωτα κυρίως σε βακτηριδιακές ασθένειες. Οσο πιο γρήγορα δώσεις λύση, τόσο καλύτερα. Πάντως τα ανεμιστηράκια χλωμό το βλέπω να μπορέσουν να κρατήσουν τη θερμοκρασία γύρω στο 22... απλώς θα σε βοηθήσουν να μην έχεις ακόμη χειρότερα, καθότι έρχονται ΜΕΓΑΛΕΣ ζέστες!. Συμφωνώ με τον φίλο filoxeno. Απλά όμως, θε ήθελα να προσθέσω ότι με ψηλές θερμοκρασίες ο φίλος Black moor δύσκολα την βγάζει καθαρή, γιατί είναι πολύ ευαίσθητο ψάρι. Θα ήθελα για να είμαι ειλικρινής να το δοκιμάσω σε λίμνη αλλά το φοβάμαι και δεν το κάνω. Τα χρυσόψαρα μπορούν να ζήσουν σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες καθώς με την πτώση της θερμοκρασίας πέφτει και ο μεταβολισμός τους και τον χειμώνα σαν να κοιμούνται "ρrest period". Δεν αντέχουν όμως τις ψηλές θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 14 Μαίου 2007 Author #4 Share 14 Μαίου 2007 Η αληθεια ειναι οτι κανω αλλαγες νερου καθε 2 μερες αλλαζοντας 40 λιτ νερου το οποιο το ριχνω σιγα-σιγα (γυρω στους 18οC) με αποτελεσμα να πεφτει η θερμοκρασια στους 24... Αν αφαιρουσα την 2η λαμπα θα ειχα καποιο αποτελεσμα?Υποψιν εχω 1χ30watt daylight& 1x30 watt gro-lux στα 110λιτ. περιπου καθαρα.Αν ναι ποια να βγαλω? Απο φιλτρανση εχω σε φουλ ροη τον κυκλοφορητη(Hydor pico 750 λιτ/ωρα) στο εσωτ.φιλτρο(1.5 λιτ.sub.-pro,μπλε σφουγγαρι) και με οξυγονωση απο το Bernoulli στον κυκλοφορητη.Ειμαι καλα? Τα ανεμηστηρακια δεν θα με βοηθησουν??... Καπου ειχα διαβασει οτι τα fancy χρυσοψαρα αντεχουν και ζουν χωρις προβλημα μεχρι 27οC...τωρα που το θυμαμαι ηταν σε εντυπο της SERA σε μαγαζι εδω στη Βεροια.. Αλλη λυση υπαρχει?Κατι για chiller διαβαζω τωρα τελευταια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 14 Μαίου 2007 #5 Share 14 Μαίου 2007 (edited) Αν βγάλεις τη μία λάμπα, κάτι θα γλυτώσεις και από εκεί (προτείνω να αφήσεις τη Gro lux, γιατί όλο και κάποιο φυτό θα υπάρχει μέσα, έτσι?) Τα τσίλερ είναι πανάκριβα... μόνο αν αντέχει η τσέπη σου... Τα ανεμιστηράκια θα βοηθήσουν και μάλιστα πολύ, αλλά ίσως να μην αρκούν από μόνα τους για να κρατήσεις τη θερμοκρασία αρκετά χαμηλά που θέλουν τα χρυσόψαρα (εξαρτάται βέβαια και πόσα θα βάλεις). Οι αλλαγές που κάνεις, κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστές (ως προς τη θερμοκρασία). Να φροντίζεις να μην έχει το νερό μεγαλύτερη διαφορά από 3 βαθμούς ΤΟ ΠΟΛΥ, γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα με ick. Και μην θεωρείς ότι έτσι τα δροσίζεις, γιατί είναι τελείως προσωρινό και σε λίγες ώρες έχει ξανανέβει η θερμοκρασία (άρα μένει μόνο το σοκ της κρυάδας, πράγμα όχι καλό). Προσωπικά θεωρώ ότι ειδικά το καλοκαίρι τα ενυδρεία με χρυσόψαρα, πρέπει να έχουν και αεραντλία να δουλεύει. Έγινε επεξεργασία 14 Μαίου 2007 - filoxenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 14 Μαίου 2007 Author #6 Share 14 Μαίου 2007 Μεσα εχω 5 Egeria densa,2 Hygrophilla corrymbosa, 2 ριζες απο φυτο που μου διαφευγειτο ονομα τωρα και 1 "Ποθο" (τον τελευταιο τον εβαλα δοκιμαστικα-και κρυφα αποτην γυναικα μου αφου εκοψα ενα κλαδακι- μια που διαβασα οτι μπαινει σε ενυδρεια σε καποιο ποστ) Σκεφτομαι να βαλω 2 των 4cm να χτυπαν στο νερο και 2 να απαγαγουν-διωχνουν την θερμοτητα (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804033) μια που το καπακι δε μου δινει τη δυνατοτητα για μεγαλυτερους..Θα εχω αποτελεσμα λες? Η αεραντλια μου ειναι δεσμευμενη στο 35λιτ.γενιστρα των corry's aenaus αφου δινει σε μια αεροπετρα25cm και ενα αεροφιλτρο... Προχωραω σε αφαιρεση της daylight λοιπον και βλεπουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 14 Μαίου 2007 #7 Share 14 Μαίου 2007 Η αφαίρεση της μίας λάμπας όμως, ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα άλγεων και πιθανά καχεξία ή όχι τόσο καλή ανάπτυξη στα φυτά σου. Να είσαι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, έτσι? (προσωπικά, θεωρώ πιο σημαντικά τα ψάρια...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 14 Μαίου 2007 Author #8 Share 14 Μαίου 2007 Η αφαίρεση της μίας λάμπας όμως, ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα άλγεων και πιθανά καχεξία ή όχι τόσο καλή ανάπτυξη στα φυτά σου. Να είσαι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, έτσι? (προσωπικά, θεωρώ πιο σημαντικά τα ψάρια...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 14 Μαίου 2007 #9 Share 14 Μαίου 2007 Απλα ηθελα να συμπληρωσω οτι αυξανοντας ο μεταβλισμος του ψαριου, ταυτοχρονα μειωνεται ο χρονος ζωης τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 14 Μαίου 2007 Author #10 Share 14 Μαίου 2007 Οι υπολοιποι που εχουν χρυσοψαρα τι κανουν? Αντε λοιπον πεστε μου τι εχετε κανει? Ειμαι ολος ........ ματια (για να διαβασω.. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος