ngt 7 Ιανουαρίου 2019 #1 Share 7 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα κ καλή χρονιά σε όλους! Έχω ένα τιγρακι κ παρατήρησα εδώ κ 1 βδομάδα να έχει ένα κόκκινο σημάδι δίπλα στο πτερύγιο. επίσης σα να προεξέχει κάτι από αυτό το κόκκινο σημειο.. Οι μετρήσεις είναι οκ (NO2, NO3, NH4) Έχετε καμία ιδέα για το τι μπορεί να είναι; Μαζί με το τιγρακι έχω κ ένα molly Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 7 Ιανουαρίου 2019 #2 Share 7 Ιανουαρίου 2019 Φαινεται σαν μια πληγη. Απο φαρμακα (για ενυδρειο) τι εχεις στο σπιτι; Εχεις πλαστικα φυτα, μπορει να τραυματιστικε απ΄αυτα. Γιατι εχεις μονο ενα τιγρακι; Ειναι κοπαδοψαρα, πρεπει να εχεις απο 6-7 και πανω. Το ενυδρειο πόσα λ ειναι; και πόσα ψαρια εχεις μεσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngt 7 Ιανουαρίου 2019 Author #3 Share 7 Ιανουαρίου 2019 Φαινεται σαν μια πληγη. Απο φαρμακα (για ενυδρειο) τι εχεις στο σπιτι; Εχεις πλαστικα φυτα, μπορει να τραυματιστικε απ΄αυτα. Γιατι εχεις μονο ενα τιγρακι; Ειναι κοπαδοψαρα, πρεπει να εχεις απο 6-7 και πανω. Το ενυδρειο πόσα λ ειναι; και πόσα ψαρια εχεις μεσα; Ευχαριστώ για την απάντηση Δεν έχω φάρμακα τι πρέπει να πάρω; Έχω πλαστικά φυτά κ βραχάκια που είναι αιχμηρά. Σκοπεύω να πάρω κ αλλα τιγρακια..τώρα έχει 2 ψαρακια. η αρχική μου σύνθεση δεν ήταν σωστή.. είναι 70λ. πόσα πιστεύεις ότι πρέπει να έχω συνολικά; Ποσταρω κ άλλη 1 φωτό για να δείξω με το βελος το κομμάτι που προεξέχει..λες να είναι το δέρμα του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 7 Ιανουαρίου 2019 #4 Share 7 Ιανουαρίου 2019 πριν 15 λεπτά, το μέλος ngt έγραψε: Ευχαριστώ για την απάντηση Δεν έχω φάρμακα τι πρέπει να πάρω; Έχω πλαστικά φυτά κ βραχάκια που είναι αιχμηρά. Σκοπεύω να πάρω κ αλλα τιγρακια..τώρα έχει 2 ψαρακια. η αρχική μου σύνθεση δεν ήταν σωστή.. είναι 70λ. πόσα πιστεύεις ότι πρέπει να έχω συνολικά; Ποσταρω κ άλλη 1 φωτό για να δείξω με το βελος το κομμάτι που προεξέχει..λες να είναι το δέρμα του; Δες εδω σελ 19 https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_GR.pdf μπορει να ειναι lernaea anchor worm, το βγαζεις αυτο το "σκουλικακι" προσεκτικα και μετα κανεις θεραπεια στο ψαρι με Bactopur για να κλεισει η πληγη. Διαβασε. Και δες και τα αλλα ψαρια (μπορει να εχουν). Υπαρχουν ειδικα φαρμακα για αυτο το παρασιτο(αν ειναι αυτο- δεν φαινεται καλα), αλλα ειναι πολυ ακριβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 7 Ιανουαρίου 2019 #5 Share 7 Ιανουαρίου 2019 πριν 3 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Δες εδω σελ 19 https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_GR.pdf μπορει να ειναι lernaea anchor worm, το βγαζεις αυτο το "σκουλικακι" προσεκτικα και μετα κανεις θεραπεια στο ψαρι με Bactopur για να κλεισει η πληγη. Διαβασε. Και δες και τα αλλα ψαρια (μπορει να εχουν). Υπαρχουν ειδικα φαρμακα για αυτο το παρασιτο(αν ειναι αυτο- δεν φαινεται καλα), αλλα ειναι πολυ ακριβα. Και βγαλε ολα τα πλαστικα απο το ενυδρειο. Μπορει να βγαζουν και καποιες "κακες" ουσιες στο νερο. Βαλε καποια ευκολα φυτα (anubias, microsorum,vallisneria). Μην βιαζεσαι να παρεις αλλα ψαρακια. Πόσο τρεχει το ενυδρειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngt 7 Ιανουαρίου 2019 Author #6 Share 7 Ιανουαρίου 2019 Και βγαλε ολα τα πλαστικα απο το ενυδρειο. Μπορει να βγαζουν και καποιες "κακες" ουσιες στο νερο. Βαλε καποια ευκολα φυτα (anubias, microsorum,vallisneria). Μην βιαζεσαι να παρεις αλλα ψαρακια. Πόσο τρεχει το ενυδρειο; Ναι αυτό είναι, Λερναία, έχει κ τους 2 σάκους όπως γράφει στο κείμενο που έστειλες...πως το αφαιρώ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 7 Ιανουαρίου 2019 #7 Share 7 Ιανουαρίου 2019 πριν 1 λεπτό, το μέλος ngt έγραψε: πριν 13 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Και βγαλε ολα τα πλαστικα απο το ενυδρειο. Μπορει να βγαζουν και καποιες "κακες" ουσιες στο νερο. Βαλε καποια ευκολα φυτα (anubias, microsorum,vallisneria). Μην βιαζεσαι να παρεις αλλα ψαρακια. Πόσο τρεχει το ενυδρειο; Ναι αυτό είναι, Λερναία, έχει κ τους 2 σάκους όπως γράφει στο κείμενο που έστειλες...πως το αφαιρώ; Βαζεις το ψαρακι σε ενα βρεγμενο (με νερο ενυδρειου) πανι. Με ενα μικρο τσιμπιδακι (φρυδιων) τραβας με προσοχη σιγα σιγα το παρασιτο.Προσπαθησε να το βγαλεις ολο. Τελος. Αφηνεις το ψαρι στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 7 Ιανουαρίου 2019 #8 Share 7 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, το μέλος natateo έγραψε: Βαζεις το ψαρακι σε ενα βρεγμενο (με νερο ενυδρειου) πανι. Με ενα μικρο τσιμπιδακι (φρυδιων) τραβας με προσοχη σιγα σιγα το παρασιτο.Προσπαθησε να το βγαλεις ολο. Τελος. Αφηνεις το ψαρι στο ενυδρειο. Μην ξεχασεις να κανεις θεραπεια με Bactopur μετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngt 7 Ιανουαρίου 2019 Author #9 Share 7 Ιανουαρίου 2019 Τέλεια...μου μένει μόνο να το...πιάσω...καμία ιδέα;[emoji16] Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 7 Ιανουαρίου 2019 #10 Share 7 Ιανουαρίου 2019 πριν 2 ώρες, το μέλος ngt έγραψε: Τέλεια...μου μένει μόνο να το...πιάσω...καμία ιδέα; Αποχή δεν Έχεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngt 8 Ιανουαρίου 2019 Author #11 Share 8 Ιανουαρίου 2019 Έχω αλλά το άτιμο εξαφανίζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 8 Ιανουαρίου 2019 #12 Share 8 Ιανουαρίου 2019 Χαμηκωσε την σταθμη του νερου και πιαστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngt 10 Ιανουαρίου 2019 Author #13 Share 10 Ιανουαρίου 2019 Το ταισα τλκ κ έτσι μπόρεσα να το πιάσω. Έβγαλα το σκουλίκι με αρκετο παιδεμα κ έκτοτε έχει φύγει η κοκκινίλα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 15 Ιανουαρίου 2019 #14 Share 15 Ιανουαρίου 2019 Δεν ξεμπέρδεψες . Τη θεραπεία όμως , πρέπει να την κάνεις όπως σου είπε ο natateo . Το σκουλήκι αυτό δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις έξω απ το σώμα του ψαριού . Δε ξέρω μήπως θα πρέπει να πας σε ποιό ισχυρό και εξειδικευμένο φάρμακο απο τη σειρά profesional της Sera , γιατί απ τη στιγμή που εμφανίστηκε έξω απ το ψάρι θα έχει γεννήσει στο ενυδρείο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 15 Ιανουαρίου 2019 #15 Share 15 Ιανουαρίου 2019 πριν 26 λεπτά, το μέλος ΣΤΑΜΑΤΗΣ έγραψε: Δεν ξεμπέρδεψες . Τη θεραπεία όμως , πρέπει να την κάνεις όπως σου είπε ο natateo . Το σκουλήκι αυτό δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις έξω απ το σώμα του ψαριού . Δε ξέρω μήπως θα πρέπει να πας σε ποιό ισχυρό και εξειδικευμένο φάρμακο απο τη σειρά profesional της Sera , γιατί απ τη στιγμή που εμφανίστηκε έξω απ το ψάρι θα έχει γεννήσει στο ενυδρείο . Το φαρμακο ειναι πανακριβο και ειναι ποσοτητα για μια λιμνη, νομιζω. Αν εχεις μικρο ενυδρειο και λιγα ψαρια, αρκει να ψαχνεις για κανα 2 εβδομαδες τα ψαρια(και αν εχουν σκουλικακια - να τα βγαζεις) συν σκουπα βυθου καθε 3 ημερες. Υπαρχουν καλες πιθανοτητες να γλιτώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 16 Ιανουαρίου 2019 #16 Share 16 Ιανουαρίου 2019 On 15/1/2019 at 8:32 ΠΜ, το μέλος natateo έγραψε: ....... αρκει να ψαχνεις για κανα 2 εβδομαδες τα ψαρια(και αν εχουν σκουλικακια - να τα βγαζεις) συν σκουπα βυθου καθε 3 ημερες. Υπαρχουν καλες πιθανοτητες να γλιτώσεις. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με την Ύδρα . Και νομίζω ότι όλη η σειρά profesional βγαίνει και σε 25ml που δεν είναι για μια λίμνη , δε ξέρω αν και το Argulol βγαίνει και αυτό στα 25 ml αλλα καλό θα ήταν να το ψάξει για να έχει ήσυχο το κεφάλι του . Απλά επειδή είναι profesional θέλει προσοχή στο χειρισμό του φαρμάκου , με την έννοια ότι δεν παίζεις με τις δοσολογίες και με τους χρόνους όπως με άλλα φάρμακα , που λέμε δε πειράζει και να πέσει καμιά σταγόνα παραπάνω . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngt 16 Ιανουαρίου 2019 Author #17 Share 16 Ιανουαρίου 2019 Θα το παρακολουθώ αρχικά διότι τα 80€ που κοστίζει δεν τα διαθετω Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 16 Ιανουαρίου 2019 #18 Share 16 Ιανουαρίου 2019 πριν 6 ώρες, το μέλος ngt έγραψε: Θα το παρακολουθώ αρχικά διότι τα 80€ που κοστίζει δεν τα διαθετω καλα θυμόμουν, πως ειναι πανακριβο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος