DeLk 22 Νοεμβρίου 2018 #1 Share 22 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα στην παρέα. Ψάχνω πληροφορίες (επιστημονικές δημοσιευμένες κυρίως) για τον τρόπο αναπαραγωγής και το πόσο γρήγορα γίνεται αυτή στη γνωστή μας φακή. Ψάχνω και δεν μπορώ να βρω ανάλογη βιβλιογραφία. Είναι κανείς που γνωρίζει;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 22 Νοεμβρίου 2018 #2 Share 22 Νοεμβρίου 2018 ea56a705ea5d551709775b2dd92a12270a01.pdf 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 22 Νοεμβρίου 2018 Author #3 Share 22 Νοεμβρίου 2018 17 minutes ago, Husky_Jim said: ea56a705ea5d551709775b2dd92a12270a01.pdf Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Δημήτρη Προσπαθώ να πείσω μία ομάδα του πανεπιστημίου να ασχοληθούμε με το φυτάκι για phytoremediation 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 22 Νοεμβρίου 2018 #4 Share 22 Νοεμβρίου 2018 Πολύ ενδιαφέρον Νίκο! Δεν ξέρω τι δυνατότητα έχει η Lemna να αφαιρέσει επιβλαβείς ρύπους από την στήλη του νερού, σίγουρα όμως κάνει δουλειά στην αφαίρεση νιτρικών και συνεπώς στην μείωση της άλγης. Πιο εύκολο φυτό δεν θα μπορούσες να βρεις στην ενυδρειακή κοινότητα ίσως.... Να μας κρατάς ενήμερους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 22 Νοεμβρίου 2018 Author #5 Share 22 Νοεμβρίου 2018 1 hour ago, bbetta said: Πολύ ενδιαφέρον Νίκο! Δεν ξέρω τι δυνατότητα έχει η Lemna να αφαιρέσει επιβλαβείς ρύπους από την στήλη του νερού, σίγουρα όμως κάνει δουλειά στην αφαίρεση νιτρικών και συνεπώς στην μείωση της άλγης. Πιο εύκολο φυτό δεν θα μπορούσες να βρεις στην ενυδρειακή κοινότητα ίσως.... Να μας κρατάς ενήμερους! Λόγω της ευκολίας της μου ήρθε στο μυαλό. Αναπαράγεται σχετικά γρήγορα!! Μέτριος χρόνος ζωής (30-31 μέρες) αλλά είναι enough θαρρώ. Είδα μελέτες που χωρίς αλλαγές το φυτό αφαιρεί νικέλιο, αμόλυβδη, χρώμιο.. Και επειδή εκεί κινούνται οι ιδέες μου τελευταία είπα να το δω παραπάνω. Με τις κατάλληλες γενετικές τροποποιήσεις πιστεύω πως έχει ΠΟΛΛΕΣ περισσότερες δυνατότητες. Το πρόβλημα είναι πως ο χρόνος που μας δίνεται είναι απαγορευτικός για να ασχοληθεί κανείς με φυτά, οπότε ίσως γίνει το ανάποδο (στοιχεία από το φυτικό μεταβολισμό να μεταφερθούν σε βακτήρια). Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 22 Νοεμβρίου 2018 #6 Share 22 Νοεμβρίου 2018 πριν 7 λεπτά, το μέλος DeLk έγραψε: Λόγω της ευκολίας της μου ήρθε στο μυαλό. Αναπαράγεται σχετικά γρήγορα!! Μέτριος χρόνος ζωής (30-31 μέρες) αλλά είναι enough θαρρώ. Είδα μελέτες που χωρίς αλλαγές το φυτό αφαιρεί νικέλιο, αμόλυβδη, χρώμιο.. Και επειδή εκεί κινούνται οι ιδέες μου τελευταία είπα να το δω παραπάνω. Με τις κατάλληλες γενετικές τροποποιήσεις πιστεύω πως έχει ΠΟΛΛΕΣ περισσότερες δυνατότητες. Το πρόβλημα είναι πως ο χρόνος που μας δίνεται είναι απαγορευτικός για να ασχοληθεί κανείς με φυτά, οπότε ίσως γίνει το ανάποδο (στοιχεία από το φυτικό μεταβολισμό να μεταφερθούν σε βακτήρια). ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ! πολύ ενδιαφέρον 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 22 Νοεμβρίου 2018 Author #7 Share 22 Νοεμβρίου 2018 2 minutes ago, natateo said: ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ! πολύ ενδιαφέρον Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον!! Προσωπικά είμαι απείρως ενθουσιασμένος αλλά κρατάω μικρό καλάθι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος