jimfytakis 11 Μαίου 2007 #1 Share 11 Μαίου 2007 Το θέμα ασχολείται με τις ταινίες και ένα πρόβλημα που έχει προκύψει... Σας παραθέτω το κείμενο του e-mail, όπως μου το στείλανε... ... ... ... Αγαπητοί φίλοι Όπως ίσως θα γνωρίζετε, ήδη το γνωστό μας DVD βαδίζει προς την Δύση του και να νέου τύπου DVDs είναι πιά εδώ για να πάρουν τη θέση του. Οι κινηματογραφικές εταιρείες αποφάσισαν να μην συμπεριλάβουν τα ελληνικά στην λίστα των διατιθέμενων υποτίτλων. Με δύο λόγια, η γνωστή κίνηση που κάνατε μέχρι τώρα, πριν δείτε ένα έργο, να επιλέγετε ελληνικούς υποτίτλους πρώτα θα πάψει να υφίσταται ως δυνατότητα. Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να επιλέγετε κάποια άλλη εναλλακτική γλώσσα ( π.χ. Αγγλικά, Γαλλικά κτλ. ανάλογα με το ποια ξένη γλώσσα μιλά κάποιος) προκειμένου να δείτε την αγαπημένη σας ταινία. Αυτή την περίοδο γίνεται μία προσπάθεια συλλογής υπογραφών που έχει σαν σκοπό την ενσωμάτωση ελληνικών υποτίτλων στα νέου τύπου DVD (High Definition DVDs και Blu-Ray Discs). Η μέχρι τώρα πρόθεση των εταιρειών είναι να μην περιλάβουν την γλώσσα μας στις επιλογές υποτίτλων πράγμα που σημαίνει ότι «όποιος ξέρει Αγγλικά βλέπει έργο ενώ όποιος δεν ... τρώει πόρτα από την βιομηχανία του κινηματογράφου». Ας δώσουμε δύο λεπτά από τον χρόνο μας και ας κάνουμε μία βόλτα βάζοντας την υπογραφή μας κι εμείς, ειδάλως θα το δούμε κάποτε μπροστά μας. Μέχρι στιγμής εχουν μπεί 12.200 υπογραφές στο site, νούμερο μάλλον χαμηλό για να πείσει, κατά συνέπεια καλό θα ήταν να βοηθήσετε κι εσείς στην προσπάθεια δημοσιοποίησης της προσπάθειας κάνοντας forward το e-mail αυτό σε όσους γνωρίζετε προκειμένου να επιταχυνθεί η συλλογή υπογραφών στο μέτρο του δυνατού. Το Link έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και είναι το : http://www.petitiononline.com/grsubs/petition.html . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 11 Μαίου 2007 #2 Share 11 Μαίου 2007 Αν το κανουν αυτο ΚΑΝΕΝΑΣ να μην αγορασει ή νοικιασει dvd Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony 11 Μαίου 2007 #3 Share 11 Μαίου 2007 Καλημέρα σαν "fun" καθως και συλλεκτης ταινιων..κατι τετοιο 8α ηταν καταστροφηκο..για τον κοσμο τον ταινιοφιλον..αν και κατα τη γνωμη μου οι οι "επιχειρησεις δημοσιων και ιδιωτικων θεαματον και παραγωγης και εκμεταλλευσης οπτικοακουστικων εργων".. δεν νομίζω να αφήσουν να συμβη κατι τετοιο.Παντος ηδη εχουν κυκλοφορισει ορισμενες ταινιες "blu-ray"οι οποιες εχουν ενσωματομενους Ελληνικους υποτιτλους.. ευχομαι να μην συμβη κατι τετοιο.. παντος το περιμενα πως με την εισαγωγη των blu ray στην αγορα θα δημιουργοταν καποιο προβλημα.. Mηπως ειναι ενας τυπος "Μποικοταζ" η "προπαγανδας" για τα blu-ray αυτο το e-mail και δεν ισχυει?¨ κατα την δικη μου αποψη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 11 Μαίου 2007 #4 Share 11 Μαίου 2007 Ηδη ψιφησα,και ειμαι το νουμερο 14940.Πρεπει ολοι μας να ψιφησουμε,και μακαρι κατι να πετυχουμε.Γιατι χωρις υποτιτλους οσο καλα Αγγλικα και να ξερεις δεν ειναι το ιδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony 11 Μαίου 2007 #5 Share 11 Μαίου 2007 η αποφαση ειναι απο καποιο επισημο site? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 11 Μαίου 2007 #6 Share 11 Μαίου 2007 (edited) Το συγκεκριμένο θέμα κατά τη γνώμη μου έχει μάλλον άλλες προεκτάσεις και σκοπούς. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν οι τοπικές εταιρείες να αφήσουνε κάτι τέτοιο να συμβεί και να κάτσουνε με σταυρωμένα τα χέρια χάνοντας εκατομμύρια ευρό... Θα κλεισουνε δηλαδή? Μην τρελλαθούμε Το να μην υπάρχουνε ελληνικοί υπότιτλοι ήτανε συχνή πρακτική και σε ΠΑΡΑ πολλά DVDs, για τα οποία οι τοπικές εταιρείες διανομής φτιάχνανε δικές τους εκδόσεις που φυσικά περιείχανε και ελληνικά. Χαρακτηριστικό ήτανε ότι τα συγκεκριμένα DVD είχανε άθλιο Interface και συνήθως δεν είχανε καν τα διάφορα κλειδώματα πχ macrovision κλπ... Δεν το έχω ψάξει βέβαια περισσότερο, και καλό είναι να υπήρχανε τα Ελληνικά εξαρχής, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού... Έγινε επεξεργασία 11 Μαίου 2007 - dimkasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 11 Μαίου 2007 #7 Share 11 Μαίου 2007 Το να μην υπάρχουνε ελληνικοί υπότιτλοι ήτανε συχνή πρακτική και σε ΠΑΡΑ πολλά DVDs, για τα οποία οι τοπικές εταιρείες διανομής φτιάχνανε δικές τους εκδόσεις που φυσικά περιείχανε και ελληνικά. Χαρακτηριστικό ήτανε ότι τα συγκεκριμένα DVD είχανε άθλιο Interface και συνήθως δεν είχανε καν τα διάφορα κλειδώματα πχ macrovision κλπ... Nα εισαστε σιγουροι οτι καποια στιγμη θα μπει. Να σας θυμησω πως οταν ειχε πρωτοβγει το DVD (πω..πω.....σα χθες βρε παιδια..... ) παλι υπηρχαν καποιες εταιριες που εκαναν το ιδιο. Αποτελεσμα? Αγοραζαμε ολοι απο αμερικη με region 1 και σπασμενα players... Μπερδευτηκατε? Μην ξεχνατε πως τοτε στην αμερικη η πρεμιερα γινοταν τουλαχιστον 6 μηνες ποιο πριν. Οποτε οταν την ειχαμε την ταινια στους κινιματογραφους. Την ειχαμε και στο σπιτι μας(πολλες φορες νωριτερα...) σε τελεια ποιοτητα!! Η αγορα η ιδια αλλαξε τα δεδομενα και ποια εχουμε πρεμιερες παγκοσμια ταυτοχρονα κτλ κτλ. Να ειστε σιγουροι πως ειναι θεμα χρονου να βαλουν ελληνικα, γιατι πολυ απλα ξαφνικα οι "μαυροι" σε ολο το κοσμο θα πουλανε ταινιες με υποτιτλους και φυσικα το νομιμο εμποριο θα πεθανει... Απλα τα πραγματα. Υστ.. Μην νομιζετε οτι ελληνικα εχουν μονο τα region 1. Εχουν και τα region 4. Τι ειναι αυτη η περιοχη? Αυστραλια. Και σχεδον ολες οι ταινιες εχουν ελληνικα λογο της ομογενειας. Απλα τα πραγματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
george hmmy 11 Μαίου 2007 #8 Share 11 Μαίου 2007 Βασικά αν γίνει τελικά θα είναι αποτέλεσμα της αυξημένης πειρατείας που υπάρχει στη χώρα μας. Αυξημένης, είναι λίγο αστείο αφού στην ευρωπαϊκή κατάταξη είμαστε μόλις... πρώτοι! Είναι πιθανόν να εφαρμοστούν και να ισχύσουν ακόμα δραστικότερα περιοριστικά μέτρα από διάφορες εταιρίες, μεταξύ αυτών πιθανολογείται και η Microsoft, προκειμένου να πατάξουν το νοσηρό αυτό φαινόμενο. Μέχρι πρόσφατα έβλεπες να πωλούνται κυρίως μουσικά CD από πλανόδιους, τον τελευταίο μήνα και ταινίες. Δε μου αρέσει που θα το πω, αλλά δικαίως κι οι διάφορες εταιρείες λαμβάνουν όποια μέτρα μπορούν. Ειδικά πάνω σε αυτό που αναφέρθηκε για αγορά από άλλη χώρα, πλέον κι αυτό έχει καταρριφθεί με τη διάδοση του ευρυζωνικού ίντερνετ. Είναι θέμα νοοτροπίας κυρίως, δεν είναι τυχαίο και το ρητό που υπάρχει στη χώρα μας: μόνο το κλεψίμιο κρέας έχει νοστιμιά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos 11 Μαίου 2007 #9 Share 11 Μαίου 2007 Βρε παιδιά σιγά την δουλειά... εγώ στα πρόσφατα dvd που έβρισκα στην καλύτερη των περιπτώσεων να είχε 25 γλώσσες! Τι θεωρείτε οτι όλες οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου δεν έβλεπαν τις ταινίες αυτές? απλά περίμεναν ένα τσάκ παραπάνω! Ε και για εμας κάτι αντίστοιχο θα γίνει... αυτο που να φοβάστε ειναι να μην αρχίσουν να ντουμπλάρουν τις φωνές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος