skoros 10 Μαίου 2007 #1 Share 10 Μαίου 2007 Ενώ όλα πήγαιναν καλά ξαφνικά και μέσα σε 10 ημέρες είχα 8 απώλειες. Έκανα όλες τις μέτρησης στο νερό όλα καλά. Μήπως ο υπερβολικός θόρυβος και οι δόνησης λόγο εργασιών που πραγματοποιούνται σε διπλανό χώρο έφεραν αυτά τα αποτελέσματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 10 Μαίου 2007 #2 Share 10 Μαίου 2007 Ενώ όλα πήγαιναν καλά ξαφνικά και μέσα σε 10 ημέρες είχα 8 απώλειες. Έκανα όλες τις μέτρησης στο νερό όλα καλά. Μήπως ο υπερβολικός θόρυβος και οι δόνησης λόγο εργασιών που πραγματοποιούνται σε διπλανό χώρο έφεραν αυτά τα αποτελέσματα? Το οτι ενοχλουνται απο δυνατους θορυβους,αυτο αληθευει αλλα για να πεθανουν, σε λιγο χρονικα διαστημα αυτο προσωπικα δεν το πιστευω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george hmmy 10 Μαίου 2007 #3 Share 10 Μαίου 2007 Τόσο μαζικοί θάνατοι μου θυμίζουν δηλητηρίαση από αμμωνία. Τα τεστ πότε τα έκανες? Γενικά ποια διαδικασία ακολούθησες για το στρώσιμο του ενυδρείου σου? Πες περισσότερα στοιχεία για να σε βοηθήσουμε. Από το θόρυβο σε διπλανό δωμάτιο να πεθάνουν τα ψάρια μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 10 Μαίου 2007 Author #4 Share 10 Μαίου 2007 Το ενυδρείο είναι στρωμένο εδώ και 7 μήνες και η αμμωνία μετρημένη με υγρά τεστ δείχνουν 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
istellas 11 Μαίου 2007 #5 Share 11 Μαίου 2007 Σίγουρα τόσο μαζικός θάνατος δεν έχει να κάνει με θορύβους. Έλεγξε το νερό σου ASAP Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 11 Μαίου 2007 Author #6 Share 11 Μαίου 2007 Εκτός από ΝΗ3-4 , ΝΟ2, ΝΟ3, PH, DGH, KH, FE, PO4, CU τι άλλο πρέπει να μετρήσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
istellas 12 Μαίου 2007 #7 Share 12 Μαίου 2007 Πες μας γι αυτά και κοίτα ότι έχεις καλή ανατάρραξη νερού (κοινώς ικανοποιητική οξυγόνωση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 12 Μαίου 2007 Author #8 Share 12 Μαίου 2007 NH3-4 =0 NO2 = 0 NO3 = 5 DGH = 9 KH = 7 PH = 8 FE= 0.10 - 0.25 PO4 =0 CU = 0 Τις 3 τελευταίες ημέρες που μειώθηκε ο θόρυβος από τις εργασίες δεν βρίσκω πτώματα στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 12 Μαίου 2007 #9 Share 12 Μαίου 2007 Μπορείς να μας περιγράψεις αναλυτικά και με λεπτομέρειες, για τι είδους εργασίες και θορύβους μιλάς..? Εάν είναι ακραία, έντονη και συνεχής κατάσταση, φυσικά και μπορεί να έχεις απώλειες από αυτό το λόγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 12 Μαίου 2007 Author #10 Share 12 Μαίου 2007 Οκτώ ώρες την ημέρα για οκτώ ημέρες κομπρεσέρ έτρεμε το δάπεδο. Δεν μπορούσα να κάτσω μέσα στο δωμάτιο. Ευτυχώς τελείωσε τώρα, από εδώ και πέρα θα έχει σχετική ησυχία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 12 Μαίου 2007 #11 Share 12 Μαίου 2007 Για μένα αυτό είναι αρκετός λόγος για να εξηγήσει τις απώλειες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 14 Μαίου 2007 Author #12 Share 14 Μαίου 2007 Δεν ξέρω αν φταίει το ότι είμαι αρχάριος αλλά τελικά συμβαίνουν πράγματα στο ενυδρείο μου που όχι μόνο δεν τα καταλαβαίνω αλλά ακόμα και όταν μου το λέει κάποιος δεν το πιστεύω. Μετά από δυο νέκρα ψαράκια ακόμα και ενώ η φασαρία από την ανακαίνιση δεν υπάρχει πια άρχισα να κάνω ξανά από την αρχή όλες τις μετρήσεις. Αυτή την φορά αποφάσισα να ανοίξω και το δεύτερο σετ με τεστ και να μετρήσω την αμόνια δυο φορές με τεστ από διαφορετικές εταιρίες. Αποτέλεσμα το ένα τεστ που έως τώρα χρησιμοποιούσα έδηξε αμόνια 0 και το καινούριο αμόνια 0,5. Να λιπών γιατί τόσα νέκρα ψαράκια και μου το είχαν πει αλλά εγώ ……. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 14 Μαίου 2007 #13 Share 14 Μαίου 2007 Πόσα λίτρα και πόσα και τι ψάρια έχεις μέσα? Επίσης τι φίλτρανση έχεις και πως ταΐζεις (και πόσο)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 14 Μαίου 2007 Author #14 Share 14 Μαίου 2007 100 λίτρα νερό καθαρό. 8 ενήλικα και 15 ανήλικα gappy. Ένα γλείφτη ένα cae μια γαρίδα. Ταΐζω 6-7 φιλαράκια μια ή δυο φορές την ημέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 14 Μαίου 2007 #15 Share 14 Μαίου 2007 Παράξενο να έχεις αμμωνία με τέτοια δεδομένα που μας λες και εάν το ενυδρείο έχει στρώσει και λειτουργεί κανονικά εδώ και 7 μήνες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 14 Μαίου 2007 Author #16 Share 14 Μαίου 2007 Άρα υπάρχει περίπτωση το δεύτερο τεστ να μετράει λάθος? Και αν όντως ισχύει αυτό γιατί συνεχίζουν οι θάνατοι? Παντός και με 50% αλλαγή νερού πάλι 0.5 δείχνει την αμμωνία. Δεν ξέρω θα μετρήσω και το νερό της βρύσης να δω τι θα δείξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 14 Μαίου 2007 #17 Share 14 Μαίου 2007 Τι φίλτρο έχεις και με τι μέσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 14 Μαίου 2007 Author #18 Share 14 Μαίου 2007 Τελικά βρίσκω αμμωνία και στο νερό της βρύσης λιγότερο από του ενυδρείου αλλά όχι μηδέν. Τελικά κανένα από τα δυο τεστ δεν είναι σωστό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 14 Μαίου 2007 Author #19 Share 14 Μαίου 2007 Έχω ένα εξωτερικό φίλτρο με κυκλοφορία 900 λίτρα/ ώρα με 2 λίτρα μακαρόνι υαλοβάμβακα και 2 σφουγγάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 14 Μαίου 2007 #20 Share 14 Μαίου 2007 Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά... με βάση αυτά που μας λες δεν μπορώ να βγάλω άκρη... Ψάξε μήπως μπήκε κάποια ουσία μέσα στο ενυδρείο και σου τσάκισε τη βιολογία ή δηλητηρίασε τα ψάρια. Επίσης, παρατήρησέ τα προσεκτικά για τυχόν παράξενες συμπεριφορές ή συμπτωματολογία συγκεκριμένων παθογόνων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος