Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 26 Αυγούστου 2018 #1 Share 26 Αυγούστου 2018 Ελεγα επιτέλους να προσθέσω ενα φίλτρο στο σπίτι μου για το νερό που πινω. Φαντάστηκα πως επειδή πολλοι εδω μέσα ξερετε πραγματικά τα παντα σχετικά με τη φιλτρανση νερου ισως να το εχετε ψαξει και για οικιακή χρήση. Τι λέτε? παμε στη λυση του πολυδιαφημισμένου camelot ή ειναι παπατζα και κοιταμε αλλου? προτασεις? Ελεγα να μπει στον νεροχύτη οχι στη κυρια παροχή του σπιτιου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Babis Gold 26 Αυγούστου 2018 #2 Share 26 Αυγούστου 2018 (edited) Δεν χρειάζεται κάτι extreme. Σπιτι μου έχω αλλάξει πολλούς και συνήθως κινεζιες. Πρεπει να τσεκαρεις επίσης τις τιμες των ανταλλακτικών εκει σε ξεπετσιαζουν. Τα περισσότερα που περιέχουν άνθρακα είναι αρκετα για να καταστρέψουν τυχόν οργανισμούς κ να φιλτράρουν υπολείμματα. Επίσης όταν βάζουμε φίλτρο στην βρύση για να γεμίσουμε μπουκάλια νερου ποτε δεν ανοίγουμε την βρύση στο τέρμα. Είναι πιο αποτελεσματικός ο άνθρακας όταν το νερό ρέει απο μέσα του με αργους ρυθμούς. Μια καλη λύση είναι κ οι κανάτες νερου με εσωτερικό φίλτρο. Έγινε επεξεργασία 26 Αυγούστου 2018 - Babis Gold Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarbel 27 Αυγούστου 2018 #3 Share 27 Αυγούστου 2018 πήρα ενα φίλτρο πάγκου και σώθηκα...οικονομικό κι αποτελεσματικό. αλλάζεις το φίλτρο κάθε 3-6-12 μήνες (αναλογα τη χρηση και το είδος του φίλτρου) και τέλος. πολύ πιο οικονομική λύση απο camelot με τα πανακριβα ανταλλακτικά. και φυσικά πιο οικονομικό και καλυτερης ποιτητας απο το εμφιαλομένο. Το νερό του δικτύου μυρίζει χλώριο. με το συγκεκριμένο δεν μυρίζει σίγουρα. Τωρα περισσότερο δεν το έχω ψάξει... ουτε με το tds δεν το έχω μετρήσει ακόμα...αλλα ειμαι πολύ ευχαριστημένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 27 Αυγούστου 2018 Author #4 Share 27 Αυγούστου 2018 Κάθε σοβαρό φίλτρο έχει πάρει πιστοποιήσεις από διεθνής οργανισμούς για το παραγόμενο νερό του. Ανάλογα με τα επίσημα πιστοποιητικά που έχει καταφέρει να αποκομίσει γίνεται και η επιλογή του από εμάς. Και παίζει ρόλο και το τι ακριβώς θέλεις να σου φιλτράρει σε κάθε περίπτωση. Στερεά κατάλοιπα, οργανικά, να κάνει και αποσκλυρηνση, μεμβράνη με τι κοκομετρία? Όλα μαζί? Αλλά τη τιμή στα ανταλλακτικά την ανεβάζουν τα πιστοποιητικά κυρίως που διαθέτει το καθένα. Οι κανατες είναι παπατζα και κρατάνε μόνο χώμα πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnrc 27 Αυγούστου 2018 #5 Share 27 Αυγούστου 2018 τσέκαρε αυτό www.katharonero.gr ,το χρησιμοποιώ χρόνια ,καταλαβαίνεις διαφορά και τα ανταλλακτικά του είναι πολύ φτηνά...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 27 Αυγούστου 2018 #6 Share 27 Αυγούστου 2018 Εγώ τα τελευταία 8 χρόνια έχω στο σπίτι το Olympus και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 27 Αυγούστου 2018 #7 Share 27 Αυγούστου 2018 Αν θέλετε να μαλακώνετε το νερό και όχι απλά να το ψευτοφιλτράρετε (γιατί τις πιο σοβαρές μολύνσεις τις κρατάει η μεμβράνη) τότε θέλετε αντίστροφη όσμωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 27 Αυγούστου 2018 #8 Share 27 Αυγούστου 2018 Εγώ στο σπίτι εδώ και 6 χρόνια έχω το eclipse απο τα ποίο ακριβά της αγοράς αλλά πάρα πολύ καλό!!!!!! με 4 στάδια και UV στον κάδο με το κρύο νερό.... η συντήρηση του είναι περίπου 120 ευρώ το χρόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 27 Αυγούστου 2018 #9 Share 27 Αυγούστου 2018 Η uv κατ' εμέ θα έπρεπε να έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια. Το κύριο μειονέκτημά της είναι ότι σκοτώνει τα μικρόβια αλλά τα πίνουμε (νεκρά ναι μεν). Το καλύτερο είναι το φίλτρο uf (ultra filtration). Με διάμετρο πόρου μικρότερη από κάθε μικρόβιο (0.01m), απλά τα μικρόβια σταματάνε εκεί. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 27 Αυγούστου 2018 #10 Share 27 Αυγούστου 2018 4 minutes ago, AgMa said: Η uv κατ' εμέ θα έπρεπε να έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια. Το κύριο μειονέκτημά της είναι ότι σκοτώνει τα μικρόβια αλλά τα πίνουμε (νεκρά ναι μεν). Το καλύτερο είναι το φίλτρο uf (ultra filtration). Με διάμετρο πόρου μικρότερη από κάθε μικρόβιο (0.01m), απλά τα μικρόβια σταματάνε εκεί. Την UV την έχει στον κάδο που αποθηκεύει το φιλτραρισμένο νερό και το παγώνει γιατί όντας απαλλαγμένο από χλώριο είναι πάρα πολύ εύκολο να πιάσει μικρόβια στον κάδο όμως που αποθηκεύει το νερό και το κρατάει μόνιμα στους ζεστό δεν έχει UV γιατί δεν την χρειάζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 27 Αυγούστου 2018 #11 Share 27 Αυγούστου 2018 (edited) Αυτό δεν αναιρεί αυτό που λέω . Το νερό πιάνει μικρόβιο αν δεν ανανεώνεται το νερό (σε διάστημα 48 ωρών). Όλο το νόημα είναι να μπαίνει καθαρό στον κάδο, γιατί η μεμβράνη ανάλογα τις μολύνσεις κρατά από 97-99%. Σε περίπτωση λοιπόν που είναι να λείψουμε πάνω από 2 μέρες, απλά το αφήνουμε άδειο. Αυτός είναι και ο λόγος που στα ενυδρεία βάζουμε στο βαρέλι αλλαγής κυκλοφορητή να γυρίζει το νερό. Έγινε επεξεργασία 27 Αυγούστου 2018 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 27 Αυγούστου 2018 #12 Share 27 Αυγούστου 2018 πριν 47 λεπτά, το μέλος AgMa έγραψε: Αυτό δεν αναιρεί αυτό που λέω . Το νερό πιάνει μικρόβιο αν δεν ανανεώνεται το νερό (σε διάστημα 48 ωρών). Όλο το νόημα είναι να μπαίνει καθαρό στον κάδο, γιατί η μεμβράνη ανάλογα τις μολύνσεις κρατά από 97-99%. Σε περίπτωση λοιπόν που είναι να λείψουμε πάνω από 2 μέρες, απλά το αφήνουμε άδειο. Αυτός είναι και ο λόγος που στα ενυδρεία βάζουμε στο βαρέλι αλλαγής κυκλοφορητή να γυρίζει το νερό. Μικροβιο? Τα βαρελια μου δεν αδειαζουν ποτε και δεν εχουν κυκλοφορια. Και ξερω και ατομο το οποιο μαζευει βροχινο νερο και το κραταει ολο το καλοκαιρι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 27 Αυγούστου 2018 #13 Share 27 Αυγούστου 2018 (edited) Κακώς. Δεν έχει χλώριο και δεν διατηρείται. Άφησε σε ένα μπουκάλι νερό φίλτρου για μια εβδομάδα και άφησε και εμφιαλωμένο (που περιέχει χλωριόντα) και μύρισέ τα μετά. http://www.iatropedia.gr/eidiseis/safari-mikroorganismon-se-stasimo-nero-vinteo/33026/ Έγινε επεξεργασία 27 Αυγούστου 2018 - AgMa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 27 Αυγούστου 2018 #14 Share 27 Αυγούστου 2018 πριν 1 λεπτό, το μέλος AgMa έγραψε: Κακώς. Δεν έχει χλώριο και δεν διατηρείται. Άφησε σε ένα μπουκάλι νερό φίλτρου για μια εβδομάδα και άφησε και εμφιαλωμένο (που περιέχει χλωριόντα) και μύρισέ τα μετά. Aλλο το νερο δικτυου και αλλο το απιονισμενο... Εγω το λεω για τα βαρελια για τα ενυδρεια. Οπως αναφερα παραπανω φιλος κραταει δεξαμενες... Το νερο παει σε ευαισθητες γαριδες...αν ειχε κατι το νερο οι γαριδες θα την ακουγαν... Δεν προκειται να αγορασω φιλτρα για το ποσιμο νερο... Εχεις δει τι βρωμια κρατανε τα προφιλτρα? Ακόμη και η μεβρανη Αο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 27 Αυγούστου 2018 #15 Share 27 Αυγούστου 2018 (edited) πριν 18 λεπτά, το μέλος nicpapa έγραψε: Aλλο το νερο δικτυου και αλλο το απιονισμενο... Εγω το λεω για τα βαρελια για τα ενυδρεια. Οπως αναφερα παραπανω φιλος κραταει δεξαμενες... Το νερο παει σε ευαισθητες γαριδες...αν ειχε κατι το νερο οι γαριδες θα την ακουγαν... Δεν προκειται να αγορασω φιλτρα για το ποσιμο νερο... Εχεις δει τι βρωμια κρατανε τα προφιλτρα? Ακόμη και η μεβρανη Αο.... Αν κάνεις αλλαγή με νερό βρύσης οκ, έχει χλώριο. Το ότι κρατάει νερό για γαρίδες δεν μου λέει κάτι. Οι γαρίδες είναι ευαίσθητες σε χημικά (πχ. χαλκός) όχι μικρόβια. Εξάλλου δεν νομίζω εκεί που ζούνε να είναι απολυμασμένα. Ναι έχω δει φίλτρα. Αλλά το κρατάνε, δεν το πίνεις. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα εργαστάσια με τα εμφιαλωμένα δεν χρησιμοποιούν φίλτρα; Η μεμβράνη μπουκώνει από άλατα. Για να έχει χώμα ή άνθρακα, θα πρέπει να έχει κορεστεί το φίλτρο στερεών και ήθελε αλλαγή (χώμα) και ο άνθρακας ήταν κοκκοειδής και δεν έγινε το απαραίτητο ξέπλυμα πριν μπει σε λειτουργία με αποτέλεσμα όλη η μαυρίλα να κάτσει στην μεμβράνη. Έχω πολλά παραδείγματα να σου πω γιατί το νερό φίλτρου (α/ο συγκεκριμένα) είναι καλύτερο απ'τα υπόλοιπα. Έγινε επεξεργασία 27 Αυγούστου 2018 - AgMa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 27 Αυγούστου 2018 #16 Share 27 Αυγούστου 2018 Μία ώρα πριν, το μέλος AgMa έγραψε: Αν κάνεις αλλαγή με νερό βρύσης οκ, έχει χλώριο. Το ότι κρατάει νερό για γαρίδες δεν μου λέει κάτι. Οι γαρίδες είναι ευαίσθητες σε χημικά (πχ. χαλκός) όχι μικρόβια. Εξάλλου δεν νομίζω εκεί που ζούνε να είναι απολυμασμένα. Ναι έχω δει φίλτρα. Αλλά το κρατάνε, δεν το πίνεις. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα εργαστάσια με τα εμφιαλωμένα δεν χρησιμοποιούν φίλτρα; Η μεμβράνη μπουκώνει από άλατα. Για να έχει χώμα ή άνθρακα, θα πρέπει να έχει κορεστεί το φίλτρο στερεών και ήθελε αλλαγή (χώμα) και ο άνθρακας ήταν κοκκοειδής και δεν έγινε το απαραίτητο ξέπλυμα πριν μπει σε λειτουργία με αποτέλεσμα όλη η μαυρίλα να κάτσει στην μεμβράνη. Έχω πολλά παραδείγματα να σου πω γιατί το νερό φίλτρου (α/ο συγκεκριμένα) είναι καλύτερο απ'τα υπόλοιπα. Aπλα θελω να πιστευω οτι στα εμφιαλωμενα κανουν κατι καλυτερο... Εχω δοκιμασει το νερο μας , μεσω απο ενα φιλτρο του waterwaves ητανε 5 σταδιων, οχι Αο. Το νερο δεν μου αρεσε στην γευση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 27 Αυγούστου 2018 #17 Share 27 Αυγούστου 2018 (edited) πριν 27 λεπτά, το μέλος nicpapa έγραψε: Aπλα θελω να πιστευω οτι στα εμφιαλωμενα κανουν κατι καλυτερο... Εχω δοκιμασει το νερο μας , μεσω απο ενα φιλτρο του waterwaves ητανε 5 σταδιων, οχι Αο. Το νερο δεν μου αρεσε στην γευση. Δεν κάνουν κάτι καλύτερο. Η γεύση ρυθμίζεται, είτε με mineral είτε με βανάκι bypass που παρακάμπτεις την μεμβράνη και ανοίγοντάς το ανεβάζεις αγωγιμότητα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Αναφορικά, μερικοί λόγοι που θα ΕΠΡΕΠΕ να το προτιμούμε έναντι των εμφιαλομένων: 1) Δεν έχει χλώριο. 2) Το χρησιμοποιούμε και στο μαγείρεμα (και μην ακούσω ότι τα μικρόβια σκοτώνονται στο βράσιμο. Τα χώματα που πάνε; ) 3) Το ρυθμίζουμε όσο μαλακό θέλουμε ανάλογα τις ανάγκες μας (ενυδρείο, πρόβλημα στα νεφρά κλπ.). Τα εμφιαλωμένα ξεκινούν από 250μS το πιο ελαφρύ. 4) Δεν τρώει ατελείωτες ώρες ήλιου στις παλέτες. 5) Γλυτώνουμε το πλαστικό (μέχρι και μικρά κομμάτια πλαστικού έχουν βρεθεί σε έρευνες). 6) Γλυτώνουμε κουβάλημα. 7) Δεν πίνουμε νιτρικά, πολύ σημαντικό!!! Στο εξωτερικό ο νόμος επιτρέπει να υπάρχουν μέχρι 10ppm no3 στο πόσιμο νερό, ενώ στο Ελλαδιστάν μέχρι -άκουσον άκουσον- 50! Ένας μέσος όρος στα εμφιαλωμένα είναι ~10. Λες και εδώ είμαστε τα παιδιά του Hulk. Άσε που τα νεογέννητα δεν επιτρέπεται να πίνουν νερό πάνω από 5ppm no3 (βλ. νόσο του μπλε μωρού). Αυτά είναι κάποια απ' τα σημαντικά, για να μην αναφέρω και τα δευτερεύοντα (δεν ξεμένεις ποτέ). Τώρα αν κάποιους τους ελκύει η γεύση λόγω ανεβασμένου κάλιου-νάτριου, είναι δική τους απόφαση. Έγινε επεξεργασία 27 Αυγούστου 2018 - AgMa 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος