giannisv 1 Ιουνίου 2018 #1 Share 1 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα. Έχω πάρει αυτή την λάμπα( exo terre Reptile UVB 100- 13W )την οποία την έχω πάνω σε αυτό το φωτιστικό ( EXO TERRA GLOW LIGHT SMALL) και θέλω να ρωτήσω πόσες ώρες πρέπει να την έχω αναμμένη. Να ενημερώσω ότι έχω είδη ένα φωτιστικό γραφείου που έχει πάνω του μια απλή λάμπα 5w και είναι αναμμένη 10 ώρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 2 Ιουνίου 2018 #2 Share 2 Ιουνίου 2018 Καλημέρα Γιάννη. Τί ζωάκι έχεις? Μπορείς να βάλεις φωτό να δούμε το setup σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisv 2 Ιουνίου 2018 Author #3 Share 2 Ιουνίου 2018 Συγνώμη κιόλας , αλλά από κεκτημένη ταχύτητα δεν το ανάφερα ...... Λοιπόν έχω δυο μικρά χελωνάκια τα γνωστά κόκκινο μάγουλα. Η γιαλα έχει διάσταση 40μηκος και 25 πλάτος το ύψος του νερού το έχω στους 8 πόντους. Μεσα στο νερό έχω έναν θερμοστάτη και ένα μικρό εσωτερικό φίλτρο με σφουγγάρι λίγο μακαρόνι. Θερμοκρασια νερού είναι από 26 μέχρι 28 βαθμούς και αέρα γύρω στους 26 με 27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 2 Ιουνίου 2018 #4 Share 2 Ιουνίου 2018 την έχεις αναμένει όσες ώρες είναι αναμμένος και ο βασικός φωτισμός σου, απλά ανάβουν όλα μαζί και κλείνουν όλα μαζί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisv 9 Ιουνίου 2018 Author #5 Share 9 Ιουνίου 2018 Καλημέρα . Θελω να ρωτήσω σχετικά με την λάμπα UVA εάν στην θέση της βάλουμε μια κανονική λάμπα ένως απλού φωτιστικου σε συνδυασμό με μια UVB εάν θα έχουν κανένα πρόβλημα τα χελωνάκια σχετικά με αυτό που χρειζοντε να περνούν από την λάμπα Το ρωτάω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο ποστ επειδή νομίζω η ερώτηση είναι σχετική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ειρήνη Σκλαβούνου 11 Ιουνίου 2018 #6 Share 11 Ιουνίου 2018 (edited) On 9/6/2018 at 11:18 ΠΜ, το μέλος giannisv έγραψε: Καλημέρα . Θελω να ρωτήσω σχετικά με την λάμπα UVA εάν στην θέση της βάλουμε μια κανονική λάμπα ένως απλού φωτιστικου σε συνδυασμό με μια UVB εάν θα έχουν κανένα πρόβλημα τα χελωνάκια σχετικά με αυτό που χρειζοντε να περνούν από την λάμπα Το ρωτάω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο ποστ επειδή νομίζω η ερώτηση είναι σχετική. Έγινε επεξεργασία 11 Ιουνίου 2018 - Ειρήνη Σκλαβούνου λαθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ειρήνη Σκλαβούνου 11 Ιουνίου 2018 #7 Share 11 Ιουνίου 2018 να σου πω την αληθεια την ιδια απορια εχω και εγω αλλα με τη κοινη λογικη μια λαμπα δε βγαζει τοση θερμοτητα οπως μια uva αν και τωρα το καλοκαιρι δε χρειαζεται μιας και οι θερμοκρασιες δωματιου σε λιγο καιρο θα γινουν κατι παραπανω απο ιδανικες για αυτες.προσοχη μονο μη τις χτυπαει κανενα ερκοντισιον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisv 11 Ιουνίου 2018 Author #8 Share 11 Ιουνίου 2018 Μία ώρα πριν, το μέλος Ειρήνη Σκλαβούνου έγραψε: να σου πω την αληθεια την ιδια απορια εχω και εγω αλλα με τη κοινη λογικη μια λαμπα δε βγαζει τοση θερμοτητα οπως μια uva αν και τωρα το καλοκαιρι δε χρειαζεται μιας και οι θερμοκρασιες δωματιου σε λιγο καιρο θα γινουν κατι παραπανω απο ιδανικες για αυτες.προσοχη μονο μη τις χτυπαει κανενα ερκοντισιον! Όποτε προς το παρόν τώρα την UVA την αφήνουμε για τον χειμώνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος