mal 8 Μαίου 2007 #1 Share 8 Μαίου 2007 ποια λαχανικα κανουν και για πια ψαρια;τα ριχνουμε αμεσος στο ενυδρειο ή θελουν καποια επεξεργασια; τα φωτα σας παρακαλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΟΠΟ 8 Μαίου 2007 #2 Share 8 Μαίου 2007 αγγουρη μαρουλη καροτο μπορει να ξεχναω κατι καλο πολυ καλο ξεπλυμα γενικοτερα ειναι για τα ψαρια βυθου ομως..... αν κανω λαθος ας με διορθοσετε παρακαλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 8 Μαίου 2007 Author #3 Share 8 Μαίου 2007 θελουν καπια επεξεργασια ή τα ριχνω αμεσσως μεσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramis 8 Μαίου 2007 #4 Share 8 Μαίου 2007 συν σπανάκι, αρακά (για καρότο δεν ξέρω). Όπως ειπώθηκε, καλό πλύσιμο και κατ' ευθείαν μέσα. Κι επειδή είναι όπως είπε ο ΠΟΠΟ συνήθως για ψάρια βυθού προσέχουμε να μην επιπλέουν και να μείνουν στον πάτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elli 8 Μαίου 2007 #5 Share 8 Μαίου 2007 Μαρούλι πολύ καλά πλυμένο στα κοι και στα χρυσόψαρα έχω δοκιμάσει και δεν υπαρχει κανένα πρόβλημα (το μαρούλι δεν είναι εμπορίου αλλά απο κήπο). Μεγάλη προσοχή όμως γιατί όλα τα λαχανικά εχουν φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες που δεν φεύγουν με πλύσιμο και ίσως αποβούν μοιραία για τα ψάρια που είναι τόσο ευαίσθητα. Αλλοι λένε πως αρακάς αποφλοιωμένος βοηθά όταν το ψάρι έχει δυσκοιλιότητα. Στα ψάρια γλυκού νερού όμως γνώμη μου είναι να μην κάνουμε πειράματα και να εμπιστευόμαστε τις έτοιμες τροφές του εμπορίου εκτος πια κι αν μας πείσει κάποιος για το αντίθετο. Μόνος σου αποφασίζεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest orck 8 Μαίου 2007 #6 Share 8 Μαίου 2007 ο αρακας χωρις βρασιμο και καθαρισμα της φλουδας; ετσι οπως ειναι απο την καταψηξη στο ενυδρειο; (μα καλα τι σκεφτηκα ο αλητης να ταισω τα ψαρακια μου με κατεψυγμενα; τωρα παω να παρω φρεσκο ) συν σπανάκι, αρακά (για καρότο δεν ξέρω). Όπως ειπώθηκε, καλό πλύσιμο και κατ' ευθείαν μέσα. Κι επειδή είναι όπως είπε ο ΠΟΠΟ συνήθως για ψάρια βυθού προσέχουμε να μην επιπλέουν και να μείνουν στον πάτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 8 Μαίου 2007 #7 Share 8 Μαίου 2007 Και για κολο κολοκιθακια εχω ακουσει,φυσικα βρασμενα.Οσο για τον αρακα εχω διαβασει πως θελει και αυτος βρασιμο,οστοσο δεν ηερω κατα ποσο ευσταυει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramis 8 Μαίου 2007 #8 Share 8 Μαίου 2007 Ναι, ο αρακάς (όπως και τα υπόλοιπα) χωρίς βράσιμο. Βασικά αυτό που κάνω είναι το κόβω στην μέση. Επίσης ξέχασα, το ίδιο κάνω και με κολοκυθάκι (το κόβω εγκάρσια). Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 8 Μαίου 2007 #9 Share 8 Μαίου 2007 ΟΛΑ θέλουν βράσιμο (10-15 λεπτά σε ένα μπρικάκι), πλην του αγγουριού που απλώς πρέπει να καθαρίζετε καλά τη φλούδα του (κρατάει τοξίνες). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 9 Μαίου 2007 Author #10 Share 9 Μαίου 2007 και το μαρουλι θελει βρασιμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 9 Μαίου 2007 #11 Share 9 Μαίου 2007 (edited) Οχι. Θέλει όμως ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ξέπλυμα... Έγινε επεξεργασία 9 Μαίου 2007 - filoxenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 9 Μαίου 2007 Author #12 Share 9 Μαίου 2007 και πως το κραταω βυθισμενο;γιατι οταν το εριξα μεσα κανενα ψαρι δεν το εδωσε συμασια.εχω πλεκο,θορακατουμ γατοψαρο,γκαπυ,σερπα,silver tips. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 9 Μαίου 2007 #13 Share 9 Μαίου 2007 Το πιάνεις με λαστιχάκι ή ακόμα καλύτερα με μικρό δεματικό ηλεκτρολόγων, είτε σε μια πέτρα (σχετικά μακρόστενη) είτε σε κάποιο σημείο του ξύλου (αν έχεις στο ενυδρείο σου). Την επόμενη μέρα το αφαιρείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 9 Μαίου 2007 Author #14 Share 9 Μαίου 2007 ευχαριστω πολυ.θα το δοκιμασω και θα σας πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramis 9 Μαίου 2007 #15 Share 9 Μαίου 2007 Εγώ πάντως θα επιμείνω ότι δεν χρειάζονται βράσιμο. Μπορεί να μαλακώνουν, αλλά χάνουν τη θρεπτική τους αξία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 9 Μαίου 2007 #16 Share 9 Μαίου 2007 Εγώ πάντως θα επιμείνω ότι δεν χρειάζονται βράσιμο. Μπορεί να μαλακώνουν, αλλά χάνουν τη θρεπτική τους αξία. Χρειάζεται για 3 λόγους: 1. Απολυμαίνονται από τυχόν ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς. 2. Καθαρίζονται καλύτερα από τυχόν ουσίες (φυτοφάρμακα). 3. Μαλακώνουν και έτσι μπορούν και τα τρώνε τα ψάρια. Αν χάνανε τη θρεπτική τους αξία με 10-15 λεπτά βράσιμο σε μπρίκι, όλα τα βραστά λαχανικά που τρώει ο άνθρωπος θα ήταν εξίσου ή και περισσότερο άχρηστα (με πολύ περισσότερο βράσιμο). Δεν είναι όμως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramis 9 Μαίου 2007 #17 Share 9 Μαίου 2007 Φίλε filoxene, Από όσα έχω διαβάσει το ζεμάτισμα συστήνεται για να μαλακώνει τα λαχανικά που προορίζονται για μικρά σε ηλικία ή μέγεθος ψάρια, ενώ τα ενήλικα ή μεγαλύτερα δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Επίσης έχω διαβάσει – χωρίς να το έχω δοκιμάσει – ότι καταψύχοντάς τα και μετά την απόψυξη είναι μαλακότερα. Το ότι θέλουν πολύ καλό πλύσιμο για τα φυτοφάρμακα δεν το συζητώ, είναι must. Άλλωστε αυτό δεν κάνουμε και για αυτά που τρώμε εμείς? Τώρα για τους μικρο-οργανισμούς που λες δεν ξέρω να σου πω, αλλά έτσι δεν θα πρέπει να ταΐζουμε λαχανικά που δεν βράζονται όπως είπες το μαρούλι. Πάντως εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στα ψάρια μου. Τέλος όσον αφορά την διατροφική αξία, αν περιμένεις μόνο με το μπριάμι να πάρεις τις βιταμίνες που χρειάζεσαι, χωρίς σαλατούλες και φρούτα κάηκες! Εγώ πάντως καμένος είμαι γιατί λαχανικά δεν τρώω ούτε βραστά ούτε ωμά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 9 Μαίου 2007 Author #18 Share 9 Μαίου 2007 εβαλα μαρουλι δεμενο με λαστιχακι σε ενα ξυλο και τωρα που το βλεπω εχει αρχισει να αποσυντιθεται.το εβαλα στις 4 το μεσημερι.να το βγαλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 11 Μαίου 2007 #19 Share 11 Μαίου 2007 Αμέσως να το βγάλης.!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 11 Μαίου 2007 #20 Share 11 Μαίου 2007 Φίλε filoxene, Από όσα έχω διαβάσει το ζεμάτισμα συστήνεται για να μαλακώνει τα λαχανικά που προορίζονται για μικρά σε ηλικία ή μέγεθος ψάρια, ενώ τα ενήλικα ή μεγαλύτερα δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Επίσης έχω διαβάσει – χωρίς να το έχω δοκιμάσει – ότι καταψύχοντάς τα και μετά την απόψυξη είναι μαλακότερα. Το ότι θέλουν πολύ καλό πλύσιμο για τα φυτοφάρμακα δεν το συζητώ, είναι must. Άλλωστε αυτό δεν κάνουμε και για αυτά που τρώμε εμείς? Τώρα για τους μικρο-οργανισμούς που λες δεν ξέρω να σου πω, αλλά έτσι δεν θα πρέπει να ταΐζουμε λαχανικά που δεν βράζονται όπως είπες το μαρούλι. Πάντως εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στα ψάρια μου. Τέλος όσον αφορά την διατροφική αξία, αν περιμένεις μόνο με το μπριάμι να πάρεις τις βιταμίνες που χρειάζεσαι, χωρίς σαλατούλες και φρούτα κάηκες! Εγώ πάντως καμένος είμαι γιατί λαχανικά δεν τρώω ούτε βραστά ούτε ωμά!!! Αγαπητε Αραμη αν θες τα ψαρια σου να παραμεινουν υγιεις, οπως εχουν Τοτε δεν ειναι προβλημα για σενα να τα βραζεις 10/15 λεπττα.Γιατι σκοτωνονται οι ανεπιθθμιτοι μικροοργανισμοι και εχεις το κεφαλι σου υσηχο χωρις ασθενειες,δυχως ανγχος και στρεςς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπαρης 24 Μαρτίου 2020 #21 Share 24 Μαρτίου 2020 On 9/5/2007 at 12:43 ΠΜ, το μέλος filoxenos έγραψε: ΟΛΑ θέλουν βράσιμο (10-15 λεπτά σε ένα μπρικάκι), πλην του αγγουριού που απλώς πρέπει να καθαρίζετε καλά τη φλούδα του (κρατάει τοξίνες). Το καροτο θελει βρασιμο ξερεις ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος