Chocolate_Puma 15 Απριλίου 2018 #1 Share 15 Απριλίου 2018 Ενας άγνωστος υδάτινος κόσμος Ολοι, λίγο πολύ, γνωρίζουμε τι είναι το πλαγκτόν. Ο όρος προέρχεται από τη λέξη πλαγκτός, που θα πει «περιπλανώμενος» και χρησιμοποιείται για να περιγράψει μικροοργανισμούς που υπάρχουν στις θάλασσες και στα γλυκά νερά, που αποτελούν τροφή για μυριάδες ζωντανά του νερού και εκπέμπουν οξυγόνο! Χωρίς περαιτέρω επιστημονικές αναλύσεις, χωρίς πλαγκτόν απλά δεν θα μπορούμε να υπάρξουμε (εξ ου και η τόση κουβέντα, που κανείς δεν έχει ακούσει μάλλον, για την προστασία του). Το Μουσείο Γουναρόπουλου (Γουναροπούλου 6, Ανω Ιλίσια, τηλ. 210 7487657, 210 7777601) αφιερώνει μία ολόκληρη έκθεση στο πλαγκτόν, καθώς πέρα από ζωτική έχει και αισθητική αξία, λόγω της μεγάλης ποικιλίας μορφών και συμμετριών που αναπτύσσει στο νερό. Την έκθεση θα πλαισιώσουν, τα Σάββατα, εξαιρετικές ομιλίες (11.00-12.00): 28/4: «Ζωτική και αισθητική αξία πλαγκτού» Νίνα Φραγκοπούλου, καθ. Βιολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών 5/5: «Πλαγκτόν: ένας θαυμαστός υδάτινος κόσμος», ξενάγηση στην έκθεση από την Διονυσία Γιακουμή, ιστορικό Τέχνης 12/5: «Η τελευταία άγρια τροφή στο πιάτο μας ήταν κάποτε πλαγκτόν», Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος, κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών 19/5: «Από τον Δαρβίνο στον Ματίς σε όλες της γης τις γλώσσες», Κωνσταντίνος Στεργίου, διευθυντής Ινστιτούτου Θαλασσίων Βιολογικών Πόρων & Εσωτερικών Υδάτων, και ξενάγηση στην έκθεση. 2/6: «Οι μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες», Επαμεινώνδας Χρήστου, ερευνητής 9/6: «Τέχνη και οικολογία: συνηγορώντας υπέρ της ζωής», Θεώνη Αναστασοπούλου-Καπογιάννη, δρ Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Σορβόννης ▪ Από 18 Απριλίου – 16 Ιουνίου 2018 (Κυριακή - Δευτέρα: κλειστά). Είσοδος ελεύθερη. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος