Jump to content

Paludarium 2.10_1.10_55

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Έχω φτάσει στο σημείο που θα βάλω τα φυτά και θα ολοκληρωθεί επιτέλους και το δικό μου paludarium .

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε φυτά με χρώμα αλλά με όχι πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας θα με βοηθήσει πολυ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον aquabag και εδώ για την βοήθεια που μου έδωσε σε ότι και αν τον ρώτησα .

Το paludarium έχει 22 εκατοστά νερό και και θα ήθελα να μου πείτε κάποια φυτά να βάλω μέσα τα οποία να ζουν σε υπόστρωμα μονό με άμμο, χωρίς λιπάσματα.....

Έχω βάλει ένα πόθο στην πλάτη και ένα μικρό κισσό αλλά θα ήθελα να μου προτείνετε αν υπάρχει κάποιο φυτό που να είναι αναρριχομενο και να βγάζει και κάποιο άνθος.

Στο χώμα θα βάλω κάποιες φτέρες αλλά και εκεί θα προτιμούσα αν υπήρχε κάτι με λίγο χρώμα..

Και στους κορμούς θα βάλω αεροφυτα .

Από φωτισμό έχω 3 λάμπες jungle dawn spot led 40w και το σύστημα ψεκασμού είναι το mistking ultimate με 10 μπεκ και ψεκασμό 3 φορές σε 24 ώρες από 35 δευτερόλεπτα την κάθε φορά.

Το νερό έχει 2 θερμοστάτες έναν σε κάθε μεριά και φιλτράρετε με ένα fluval 206 .

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• 4 weeks later...

Ωραίο ακούγεται. Δώσε μας μια γεύση. Πως το φαντάζεσαι;

Ειδικότερα  για φυτά ψάχνεις  εντός ή εκτός νερού ;

Fittonia argyroneura και fittonia red  για εκτός νερού θα δώσουν λίγο χρώμα εκτός νερού.  Για εντός νερού χωρίς ίσως καμία alternathera αλλά αμφιβάλω κατά πόσο θα δώσει τα χρώματα τις χωρίς λίπανση και με τον πόθο που θα τραβά ότι νιτρικό υπάρχει.  (Δεν μου έρχονται πολλά τώρα αλλά αν έχεις κανένα προσχέδιο μπορεί έχουν ιδέες και τα υπόλοιπα μέλη. )

Τώρα σε ποιά φάση δηλαδή βρήσκεται το paludarium; Έχεις διαμορφώσει το έδαφος και τον βυθό; Έχεις προσθέσει διακόσμιση (ξύλα. πέτρες κλπ);

Αν ναι, βάλε καμιά φώτο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...