Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 15 Νοεμβρίου 2020 Author #151 Share 15 Νοεμβρίου 2020 (edited) Με μια πρώτη ματιά τι πιστεύετε οτι έχει μόλις αρχίσει να στραβώνει με αυτό το φυτό? ξέρει κανείς το προφίλ του? στο ιντερνετ δίνουν μεγάλο εύρος σκληρότητας και ph κτλπ... στην πράξη που ευδοκιμεί? Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2020 - Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 16 Νοεμβρίου 2020 #152 Share 16 Νοεμβρίου 2020 Μηπως εχεις πολυ μαλακό νερο και ριχνεις πολυ καλιο; Οταν το ειχα και σέμενα που και που στραβωναν -σε πολυ μαλακο νερο με TDS στα 100 περιπου. GH και ΚΗ πόσο εχεις; Δες λιγο εδω- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 17 Νοεμβρίου 2020 Author #153 Share 17 Νοεμβρίου 2020 @natateo Εκει αποσκοπούσα να μάθω στην πράξη ποσο σκληρό νερό θέλει αυτό και τι ph. KH μπορώ να μετρήσω για την ώρα και έχω 4.1, κάλιο ρίχνω 14ml κάθε 2 μέρες μέσω της δοσομετρικής.... μπορεί να είναι λίγο τσιμπημένη η δόση αν συγκρίνω με άλλους χομπίστες. Και έλεγα να το κάνω 15ml καθε 3 μέρες. το PH και το co2 ειναι με controller σταθερά 6,5 . νιτρικά λίγο τσιμπημένα στο 30. tds 230. Στο νερό δεν βάζω καθόλου οσμοσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 17 Νοεμβρίου 2020 #154 Share 17 Νοεμβρίου 2020 (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος έγραψε: @natateo Εκει αποσκοπούσα να μάθω στην πράξη ποσο σκληρό νερό θέλει αυτό και τι ph. KH μπορώ να μετρήσω για την ώρα και έχω 4.1, κάλιο ρίχνω 14ml κάθε 2 μέρες μέσω της δοσομετρικής.... μπορεί να είναι λίγο τσιμπημένη η δόση αν συγκρίνω με άλλους χομπίστες. Και έλεγα να το κάνω 15ml καθε 3 μέρες. το PH και το co2 ειναι με controller σταθερά 6,5 . νιτρικά λίγο τσιμπημένα στο 30. tds 230. Στο νερό δεν βάζω καθόλου οσμοσης. Δοκιμασε να μην ριχνεις τόσο πολυ καλιο. Τα φωσφορικα εχεις μετρησει; Πριν 2-3-ς εβδομαδες ξαναεβαλα την Α. μινι στο ενυδρειο (emersed). Καλα παει . TDS 120-150. Εχω να κανω μετρησεις...... δεν θυμαμαι απο πότε. Θα κανω τωρα..... Ριχνω στα 100λ περιπου(μερικες φορες ξεχναω) - Easy life 3Χ3μλ καλιο την εβδομαδα, 2Χ2μλ φωσφορικα, 1Χ2μλ KNO3. Ταιζω με το κιλο, για αυτο δεν ριχνω νιτρικα παραπανω. Και flourish 3X2,5ml την εβδομαδα. Χτες διαβασα, στο σαιτ της ADA, οτι με το soil δεν χρειαζεται σχεδον καθολου να ριχνεις φωσφορικα. Θελω να δοκιμασω...... @URBAN SCAPER, αν εχεις μια άποψη.... Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2020 - natateo Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 17 Νοεμβρίου 2020 #155 Share 17 Νοεμβρίου 2020 Εκανα μετρησεις - νιτρικα=10, ΡΟ4=καπου 0,1 , ΡΗ=6,8-7,0 , ΚΗ=3 , GH δεν μπορω να μετρησω, περασε ημ.ληξ του τεστ πριν απο 5 χρόνια Εβαλα σημερα 1 κγ απο GH+ salt για CRS που ειναι, TDS πηγε 170. Μαλλον ετσι και θα το κρατησω. Τα φυλλα της Α.μινι δεν στραβωνουν ακομα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 20 Νοεμβρίου 2020 Author #156 Share 20 Νοεμβρίου 2020 @natateo φωσφορικά εχω 0,25 ειχα καιρό να μετρήσω. απο λιπάσματα ρίχνω τα δυο χρώματα της tropica (τα οποία έλεγα να αλλάξω με κανένα χειροποίητο κάποια στιγμή). μαλλον το ενα (δεν θυμαμαι ποιο ειναι για φοσφωρο ) θα το μειώσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 20 Νοεμβρίου 2020 #157 Share 20 Νοεμβρίου 2020 (edited) πριν 1 ώρα, το μέλος Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος έγραψε: @natateo φωσφορικά εχω 0,25 ειχα καιρό να μετρήσω. απο λιπάσματα ρίχνω τα δυο χρώματα της tropica (τα οποία έλεγα να αλλάξω με κανένα χειροποίητο κάποια στιγμή). μαλλον το ενα (δεν θυμαμαι ποιο ειναι για φοσφωρο ) θα το μειώσω Το special nutrition εχει. Κανονικα δεν ειναι πολλα τα φωσφορικα. Λιγο τα νιτρικα, ναι τσιμπιμενα. Κατι άλλο φταιει. Νομιζω με το καλιο λιγο παραεκανες. Εγω τοσα λιγα φωσφορικα εχω γιατι εχω soil. Tα ρουφαει. Έγινε επεξεργασία 20 Νοεμβρίου 2020 - natateo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 5 Μαρτίου 2021 Author #158 Share 5 Μαρτίου 2021 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 29 Απριλίου 2021 Author #159 Share 29 Απριλίου 2021 Δεν θα προκόψει αυτό το φυτό ποτέ σε εμένα....! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 30 Απριλίου 2021 #160 Share 30 Απριλίου 2021 Δοκιμασε να το βαλεις σε πιο σκιερο μερος και καμια ταμπλετα με μακρο- μικρο στις ριζες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 30 Απριλίου 2021 #161 Share 30 Απριλίου 2021 πριν 18 ώρες, το μέλος Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος έγραψε: Δεν θα προκόψει αυτό το φυτό ποτέ σε εμένα....! Ομως η cuba σου ηταν για ζηλια! Ασ το το κ@λ@φυτο! Βαλε καποιο άλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 30 Απριλίου 2021 Author #162 Share 30 Απριλίου 2021 @natateo δεν ειναι μόνο αυτή... και τα στέμ φυτά χηλά γίνονται τούμπανο και απο τη ρίζα μεχρι τη μέση τους χάνουν φύλλα και λιώνουν....μονο η κουμπα και το μοντεκαρλο πανε καλά σε αυτό το ενυδρείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 1 Μαίου 2021 #163 Share 1 Μαίου 2021 πριν 16 ώρες, το μέλος Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος έγραψε: @natateo δεν ειναι μόνο αυτή... και τα στέμ φυτά χηλά γίνονται τούμπανο και απο τη ρίζα μεχρι τη μέση τους χάνουν φύλλα και λιώνουν....μονο η κουμπα και το μοντεκαρλο πανε καλά σε αυτό το ενυδρείο! Αν εχουν θεμα μονο τα κατω φυλλα, ψαξε μάκρο (N-P-K-Mg-Ca). Αυτα λειπουν. Δεν νομιζω να φταει το φως, αλλά τα τ5 (αν εχεις αυτα), καλυτερα να αλλαζεις καθε 1-1,5, το πολυ 2 χρονια. GH δες. Να ειναι πανω απο 5 σιγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 23 Αυγούστου 2021 Author #164 Share 23 Αυγούστου 2021 Επιτέλους αλλαξα το εργοστασιακό led του rio125 ! κατευθείαν απο το αμέρικα.... για να δουμε αν ειναι τόσο καλό οσο λένε εκεί στη δύση! (πολύ μπλέξιμο όμως η ρύθμιση του ρε παιδί μου!) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 24 Αυγούστου 2021 #165 Share 24 Αυγούστου 2021 Για πες... και η τιμη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 24 Αυγούστου 2021 Author #166 Share 24 Αυγούστου 2021 120 δολλάρια μου το έφεραν επισκέπτες οπότε δεν είχα μεταφορικά και τελωνείο! 2 μέρες τρέχει δεν έχω άποψη. Έχει φουλ παραμετροποίηση αν έχεις την υπομονή και στα τεστ στην Αμερική παίζει στην τοπ 3αδα μαζί με το current USA και ένα ακόμη. Διάλεξα το finnex γιατί έχει περισσότερα κόκκινα αλλιώς το current USA ήταν που ήθελα πολύ μιας και έχω το αντίστοιχο στο θαλασσινό. Θα δούμε.... Θα το κρατήσω ένα μήνα να δω τι κάνει και να το ρυθμίσω σωστά και μετά θα ξηλωσω τα πάντα και θα ξαναστησω όλο το ενυδρείο από την αρχή για τελειώνω με την BBA που είναι πλέον λίγη αλλά υπάρχει και να αλλάξω λίγο σχέδιο... Επίσης λέω να βάλω το serene που πήρα για το reef σε αυτό τελικά 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 24 Αυγούστου 2021 Author #167 Share 24 Αυγούστου 2021 ξέρουμε κανέναν που να φτιάχνει και να πουλάει καλά (βασικά πολύ καλα) λιπάσματα για να αλλάξω τα tropica? θελω ολο το σέτ και καλιο ..... κάτι δοκιμασμένο σε δύσκολα φυτά ομως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik7 24 Αυγούστου 2021 #168 Share 24 Αυγούστου 2021 Γειά σου Δημήτρη, Το serene τι είναι? Καλορίζικο το φωτιστικό και όσον αφορά την ρύθμιση δεν σε φοβάμαι, είμαι σίγουρος ότι θα το βρεις με την εμπειρία που έχεις. Η εμπειρία μου στο φυτεμένα (3 έχω) είναι όλα στο medium και με δύσκολα φυτά μια χαρά πάνε χωρίς να παλεύω με άλγες. Για λίπανση ψάξε στις αγγελίες, είναι η κοπέλα από Μεταμόρφωση Αττικής είναι master και σου φτιάχνει ότι θες.. έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 24 Αυγούστου 2021 Author #169 Share 24 Αυγούστου 2021 18 minutes ago, mik7 said: Γειά σου Δημήτρη, Το serene τι είναι? Καλορίζικο το φωτιστικό και όσον αφορά την ρύθμιση δεν σε φοβάμαι, είμαι σίγουρος ότι θα το βρεις με την εμπειρία που έχεις. Η εμπειρία μου στο φυτεμένα (3 έχω) είναι όλα στο medium και με δύσκολα φυτά μια χαρά πάνε χωρίς να παλεύω με άλγες. Για λίπανση ψάξε στις αγγελίες, είναι η κοπέλα από Μεταμόρφωση Αττικής είναι master και σου φτιάχνει ότι θες.. έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Καλή συνέχεια to serene ειναι αυτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik7 24 Αυγούστου 2021 #170 Share 24 Αυγούστου 2021 Καλά μιλάμε είναι ΜΑΓΕΙΑΑΑΑΑ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 24 Αυγούστου 2021 Author #171 Share 24 Αυγούστου 2021 στα θαλασσινά δεν δείχνει ετσι (για εκει το πήρα) γιατί σαν να σου κόβει αυτό το ωραίο μπλέ που έχουν.... ενα σταθερό σκουρο φόντο νομίζω ειναι καλύτερο! γιαυτό λεω να το βάλω στο φυτεμένο. Ακομη δοκιμές κανω 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 6 Σεπτεμβρίου 2021 Author #172 Share 6 Σεπτεμβρίου 2021 Σύντομα θα ξαναστήσω το ενυδρείο... ξέρετε κανένα υπόστρωμα που να βοηθάει κάπως τη cuba να μένει λίγο στη θέση της??? Επίσης ιδέες για ενεργό υπόστρωμα? (ναι το ξέρω ότι δεν χρειάζεται αλλά πάντα έτσι ξεκινάω, με βοηθάει πολύ το πρώτο 6μηνο, όχι δεν μου δημιουργούν αλγες όσες φορές το δοκιμασα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katrin 6 Σεπτεμβρίου 2021 #173 Share 6 Σεπτεμβρίου 2021 On 24/8/2021 at 6:07 ΜΜ, Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος said: ξέρουμε κανέναν που να φτιάχνει και να πουλάει καλά (βασικά πολύ καλα) λιπάσματα για να αλλάξω τα tropica? θελω ολο το σέτ και καλιο ..... κάτι δοκιμασμένο σε δύσκολα φυτά ομως. Αν επιτρέπεται γιατί θέλεις να αλλάξεις τα τρόπικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 6 Σεπτεμβρίου 2021 Author #174 Share 6 Σεπτεμβρίου 2021 Για το κόστος.... βλέπω εδώ μέσα μερικά πολύ καλύτερα ενυδρεία από το δικό μου και είναι μόνο με λιπάσματα απο τον συγκεκριμένο που πήρα. Δεν βλέπω το λόγο να πληρώνω τα 3πλάσια λοιπόν! Απλά το λάθος μου είναι ότι τα άλλαξα ταυτόχρονα με το φωτιστικό και τώρα δεν θα ξέρω τυχόν αλλαγές που θα προκύψουν στα φυτά που θα οφείλονται! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 16 Σεπτεμβρίου 2021 Author #175 Share 16 Σεπτεμβρίου 2021 Και τώρα περιμένουμε.... (θα μπουν κάποια φυτά ακόμη βέβαια) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος