Sakissss 22 Μαρτίου 2018 #1 Share 22 Μαρτίου 2018 (edited) Γεια σας.. Έχω ένα ενυδρείο 80 λίτρων με φίλτρο το Dophin 2000 που μέσα εχω μακαρόνι και sera siporax mini, σφουγγάρι και υαλοβάμβακα. Το ενυδρείο τρέχει κοντά στις δυόμισι εβδομάδες και είναι στο στρώσιμο με βακτήρια και τροφή όπως μου είπατε. Μέσα ψάρια δεν έχω ενω από φυτά έχω λίγο κερατόφυλο και java moss. Εχθές παρατήρησα ότι το java moss μου βγάζει κάτι σαν άσπρες κλωστές ή χνούδι δεν ξέρω τι ακριβώς είναι. Tο ίδιο πράγμα έχω και μπροστά στο τζαμί και το καθάρισα με τα μαγνητάκια. Τι ακριβώς είναι; Άλγη η μύκητας; Θα κάνει τον κύκλο του και θα φύγει; Είναι κάτι επικίνδυνο; Το ενυδρείο οπως είπα είναι στο στρώσιμο: Αμμωνία 0 νιτρώδη 5 Νιτρικά 20 PH 7 σκληρότητα 10 Σας παραθέτω και φωτογραφίες.. Έγινε επεξεργασία 24 Μαρτίου 2018 - SOTIRIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner30 23 Μαρτίου 2018 #2 Share 23 Μαρτίου 2018 πριν 13 ώρες, το μέλος Sakissss έγραψε: Γεια σας.. Έχω ένα ενυδρείο 80 λίτρων με φίλτρο το Dophin 2000 που μέσα εχω μακαρόνι και sera siporax mini, σφουγγάρι και υαλοβάμβακα. Το ενυδρείο τρέχει κοντά στις δυόμισι εβδομάδες και είναι στο στρώσιμο με βακτήρια και τροφή όπως μου είπατε. Μέσα ψάρια δεν έχω ενω από φυτά έχω λίγο κερατόφυλο και java moss. Εχθές παρατήρησα ότι το java moss μου βγάζει κάτι σαν άσπρες κλωστές ή χνούδι δεν ξέρω τι ακριβώς είναι. Tο ίδιο πράγμα έχω και μπροστά στο τζαμί και το καθάρισα με τα μαγνητάκια. Τι ακριβώς είναι; Άλγη η μύκητας; Θα κάνει τον κύκλο του και θα φύγει; Είναι κάτι επικίνδυνο; Το ενυδρείο οπως είπα είναι στο στρώσιμο: Αμμωνία 0 νιτρώδη 5 Νιτρικά 20 PH 7 σκληρότητα 10 Σας παραθέτω και φωτογραφίες.. Ειναι αλγη φιλε μου..Πολυ κοινο προβλημα για java..Μεγαλωνει γρηγορα ειδικα αν εχεις δυνατο φως στο ενυδρειο.Μπορεις να την αφαιρεσεις προσεκτικα με μια μαλακη οδοντοβουρτσα αλλα ειναι δυσκολο να αφαιρεθει ! Προσωπικα θα την εβγαζα και θα τοποθετουσα καινουργια ! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakissss 23 Μαρτίου 2018 Author #3 Share 23 Μαρτίου 2018 Ειναι αλγη φιλε μου..Πολυ κοινο προβλημα για java..Μεγαλωνει γρηγορα ειδικα αν εχεις δυνατο φως στο ενυδρειο.Μπορεις να την αφαιρεσεις προσεκτικα με μια μαλακη οδοντοβουρτσα αλλα ειναι δυσκολο να αφαιρεθει ! Προσωπικα θα την εβγαζα και θα τοποθετουσα καινουργια !Δε υπάρχει άλλος τρόπος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakissss 23 Μαρτίου 2018 Author #4 Share 23 Μαρτίου 2018 Εάν έβαζα καμία γαρίδα μέσα; Θα μου δημιούργοθσε προβλήμα στα guppy που θέλω να βάλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος Ζαφ. 23 Μαρτίου 2018 #5 Share 23 Μαρτίου 2018 πριν 17 ώρες, το μέλος Sakissss έγραψε: Το ενυδρείο οπως είπα είναι στο στρώσιμο: Αμμωνία 0 νιτρώδη 5 Νιτρικά 20 PH 7 σκληρότητα 10 Σας παραθέτω και φωτογραφίες.. Δεν είμαι ειδικός, αλλά απ' όσο γνωρίζω τα νιτρώδη πρέπει να διατηρούνται στο 0... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος Ζαφ. 23 Μαρτίου 2018 #6 Share 23 Μαρτίου 2018 ΟΥΠΣ!! Σόρρυ, δεν πρόσεξα ότι το ενυδρείο είναι σε στρώσιμο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakissss 23 Μαρτίου 2018 Author #7 Share 23 Μαρτίου 2018 ΟΥΠΣ!! Σόρρυ, δεν πρόσεξα ότι το ενυδρείο είναι σε στρώσιμο Τι άλλο μπορώ να κάνω; Μήπως θα φύγει με τακτικές αλλαγές μόλις στρώσει; Να κατεβάσω τον φωτισμό στις 6 ώρες; Μόνο java moss και κερατόφυλα έχω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος Ζαφ. 23 Μαρτίου 2018 #8 Share 23 Μαρτίου 2018 Δες αυτό: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος Ζαφ. 23 Μαρτίου 2018 #9 Share 23 Μαρτίου 2018 Η άλγη που έχει το ενυδρείο σου, μου μοιάζει πιο πολύ για: Staghorn Algae 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner30 23 Μαρτίου 2018 #10 Share 23 Μαρτίου 2018 πριν 10 ώρες, το μέλος Sakissss έγραψε: πριν 10 ώρες, το μέλος Runner30 έγραψε: Ειναι αλγη φιλε μου..Πολυ κοινο προβλημα για java..Μεγαλωνει γρηγορα ειδικα αν εχεις δυνατο φως στο ενυδρειο.Μπορεις να την αφαιρεσεις προσεκτικα με μια μαλακη οδοντοβουρτσα αλλα ειναι δυσκολο να αφαιρεθει ! Προσωπικα θα την εβγαζα και θα τοποθετουσα καινουργια ! Δε υπάρχει άλλος τρόπος; Ισως αν μειωνες τον φωτισμο .. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Μαρτίου 2018 #11 Share 24 Μαρτίου 2018 Παιδακια..δεν ειναι αλγη αυτο. Φιλε μου,κατα 90% ειναι απο τα βακτηρια που ριχνεις μεσα. Λογικα αν κουνησεις την μοςς θα διαλυθει και αν γινει αυτο τοτε ειναι 100% απο βακτηρια. Ειδικα αν ριχνεις sera nitrivex 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 24 Μαρτίου 2018 #12 Share 24 Μαρτίου 2018 Φιλε, @Sakissss , γιατι τοσο μπλε φως εχει η φωτο; Εχεις μπλε λαμπα η απλα ετσι φαινεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakissss 24 Μαρτίου 2018 Author #13 Share 24 Μαρτίου 2018 Παιδακια..δεν ειναι αλγη αυτο. Φιλε μου,κατα 90% ειναι απο τα βακτηρια που ριχνεις μεσα. Λογικα αν κουνησεις την μοςς θα διαλυθει και αν γινει αυτο τοτε ειναι 100% απο βακτηρια. Ειδικα αν ριχνεις sera nitrivexΝαι όντος ρίχνω κάθε μέρα βακτήρια.. έτσι μου εκχε πει ο πετσοπας μου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakissss 24 Μαρτίου 2018 Author #14 Share 24 Μαρτίου 2018 Φιλε, [mention=64043]Sakissss[/mention] , γιατι τοσο μπλε φως εχει η φωτο; Εχεις μπλε λαμπα η απλα ετσι φαινεται;Την μια την εβγαλαε το κινητό και την άλλη με μια άλλη μηχανή.. Ισορροπία λευκού λάθος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakissss 24 Μαρτίου 2018 Author #15 Share 24 Μαρτίου 2018 Άμαν με αυτόν τον πετσοπα που έχω... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος