Jump to content

υπόστρωμα χαλαζιακη άμμος

Recommended Posts

ψάχνοντας για υπόστρωμα για το νεο μου ενυδρείο μου πρότειναν να βαλω χαλαζιακη άμμο και ψάχνοντας στα μαγαζιά εδω στην  κερκυρα που ειμαι , η μόνη που βρηκα ειναι της durostick , ειναι καλη η συγκεκριμένη?

https://www.durostick.gr/proioda/upostromata-hromata/-epoxeidika-poluourethanika-sustimata-2-sustatikon/durostick-xalaziaki-ammos

Ότι γράφει ότι είναι χημικά αδρανής δεν σημαίνει ότι είναι καθαρή από χημικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί  άφοβα?

πάρε ενα μπουκαλι "ακουα φορτε"  υδροχλωρικο οξυ καθαριστικό, βγες εξω ανοιχτο χωρο παρε αμμο απο αυτήν αν μπορεις και ριξε πανω της.. αν αφρισει  δεν ειναι χαλαζιακη...

Προσοχη στο ακουαφορτε ειναι ισχυρο οξύ μην παει σε ματια χερια κτλπ γιατι είναι επικίνδυνο...

πηγαινε σε ενα λατομείο ή νταμαρι να παρεις χύμα ειναι πολυ φθηνή...

δεν έχω βρει κάτι άλλο.
Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή παντως. Το σακί 25 κιλά βγαίνει γύρω στα 11 ευρώ.

Για κιχλιδες την θέλω.
Αν τελικά δεν είναι 100% καθαρός χαλαζίας τι πρόβλημα μπορεί να μου δημιουργήσει?

αν εχει αλλες προσμίξεις και χημικά θα παιθανουν τα ψαρια αν ειναι αμμος απλη δεν θα εχεις θεμα... αν τωρα ειναο ααβεστολιθικη θα ανεβασει σκληροτητες πραγμα που θελουμε στην Αφρική.... απο νταμαρι φαντασου τα 25 κιλα εχουν 4-5 ευρω μαξ....

για αυτο σας  εδωσα το λινκ για να το δειτε πριν το αγορασω.

γραφει στο φυλαδιο του οτι ειναι χημικα αδρανης. αυτο δεν σημαινει οτι ειναι καθαρη απο χημικα κλπ?

οπως και να εχει δεν εχω αλλες επιλογες η θα παρω αυτην την χαλαζιακη που σας εδειξα με 11 ευρω τα 25 κιλα

η διαφορετικά θα πρεπει να ξηλωθώ και να παρω απο πετσοπ μια ασπρη αμμο που βρηκα της aquadela με 8 ευρω το 5κιλο δηλαδη τα 20 κιλα που θελω 32 ευρω

Αλλο χημικά αδρανής και αλλο ασβεστολιθικη.

η ασβεστολιθικη άμμος θα σου ανεβάσει το ph οπου δεν το θελουμε εκτος αν θες να πας σε ψάρια σκληρού νερού .

επειδη ολο προβλήματα βλεπω σε άμμους απο χώμα τεχνικές και λατομεία θα πρότεινα να την πληρωσεις παραπανω οποτε θα εχεις την δυνατότητα . Καταχωρησε το σαν έξοδο που θα γινει μια φορα και θα αργήσεις πολυ να ξανακάνεις .

Αν εχει καλη κοκκομετρια και ειναι και καθαρη η τιμη για την αμμο που βρισκεις στο pet θεωρω πως ειναι μια χαρα!!

Btw οταν λεμε υποστρωμα ενυδρειου εννοουμε υλικα εμπλουτισμενα με θρεπτικα που βοηθουν στην αναπτυξη των φυτων.Αυτο που συζηταμε εδω ονομαζεται απλα βυθος... :)

Καλησπέρα. Μια ερώτηση. Αν τελικά δεν χρήσημοποιησω το εξωτερικό φίλτρο και μείνω με το εσωτερικό της juwel , με αυτό θα έχω πρόβλημα αν βάλω μόνο 4-5 similis?

Τα similis θελουν υψιλο ΡΗ γιατι χολοσκας εαν ειναι χαλαζιακος ο βυθος;;; και με το εσωτερικο φιλτρο μια χαρα δουλεια μπορεις να κανεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...