Jump to content

Κανει αυτο το επιπλο για βαση ενυδρειου?

Recommended Posts

Θελω να χρησιμοποιησω την συρταριερα της φωτογραφιας για βαση ενυδρειου 120 λιτρα 

Αλλα βλεπω οτι το επανω μερος κανει μια κουρμπα ( βαθουλωμα)  στο κεντρο.

Εχω βαλει και μια ευθια ασπρη ταβλα για να φανει καλυτερα.

Υλαρχει προβλημα να το χρησιμοποιησω?

20180125_185700.jpg

θα ανοίξει φιλε μου, εγω το χαλασα, πρεπει να παταει στις ακρες του επίπλου για να παρουν το βαρος τα καθετα... τι ενυδρειο εχεις? φαντασου 120 λιτρα συν βαρος τζαμιου και διακοσμου.... 

Έγινε επεξεργασία - Irakles
  • Like 1

Δεν εχω παρει ακομα ενυδρειο απλα κοιτουσα μηπως γλυτωσω τα χρηματα της  βασης.

Τa juwel lido 120 που μου αρεσουν ειναι πανακριβα και χωρις επιπλο... επισης δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα στον προμυθευτη απο οτι εμαθα...

Μαλον για κανα sun sun rh600 με βλεπω. Εκτοε αν εχετε να προτηνετε καποιο αλλο καλυτερο σε παραπλησια χρηματα....

https://www.aquavivere.gr/enudreia/sunsun-hr600-enudreio-90l

πριν 10 λεπτά, το μέλος ababapanos έγραψε:

Δεν εχω παρει ακομα ενυδρειο απλα κοιτουσα μηπως γλυτωσω τα χρηματα της  βασης.

Τa juwel lido 120 που μου αρεσουν ειναι πανακριβα και χωρις επιπλο... επισης δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα στον προμυθευτη απο οτι εμαθα...

Μαλον για κανα sun sun rh600 με βλεπω. Εκτοε αν εχετε να προτηνετε καποιο αλλο καλυτερο σε παραπλησια χρηματα....

https://www.aquavivere.gr/enudreia/sunsun-hr600-enudreio-90l

Ακατάλληλη η βάση στο λινκ, είναι για μικρότερο ενυδρείο. Η κάθε βάση είναι σχεδιασμένη για συγκεκριμένο βάρος, και είναι φτιαγμένη στις διαστάσεις του ενυδρείου, ώστε να υπάρχει απόλυτη επαφή. Βάσεις μικρότερες, που αφήνουν κενά στην επαφή, ενυδρεία που εξεχουν, συνήθως είναι συνταγές καταστροφής. Καλύτερα βρες κάποιο έπιπλο που να αντέχει σίγουρα το ενυδρείο ή ακόμα καλύτερα, μάζεψε κάποια χρήματα όταν μπορέσεις κ πάρε μια σωστή βάση, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο :)

• Like 2

Καταρχήν ξεκινάς σε λάθος βάση. Δεν μπορείς να βάλεις τη συρταριέρα ως βάση ενυδρείου, λόγω πρακτικότητας: πολύ απλά, δεν θα έχεις χώρους για εξωτερικό φίλτρο, χρονοδιακόπτες, πολύπριζα, φαγητά, τεστάκια νερού, αντιβιοτικά, φάρμακα κλπ, ενώ ένα ντουλάπι με 2-3 θέσεις θα σου λύσει τα χέρια. Άσε που θα πρέπει να ανοίξεις τρύπες στο έπιπλο, ενώ στο τέλος θα δεις να συντονίζονται τα συρτάρια και να θες να το σπάσεις...:judge:

Από εκεί και πέρα όπως επισήμανες και εσύ, η κούρμπα που κάνει το έπιπλο σίγουρα θα είναι καταστροφική για το μέλλον του ενυδρείου. Κάποια στιγμή θ'ανοίξει και μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις, σκουπίζοντας το νερό από το πάτωμα και ψάχνοντας κουβά για προσωρινή κατοικία των ψαριών σου, άσε τη γκρίνια της γυναίκας σου... :argue: Μάλιστα, αν δεν προλάβει ν'ανοίξει το ενυδρείο, μπορεί να διαλύσει από το βάρος το έπιπλο, πράγμα που πάλι θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα...

Βάσει αυτών, η αγορά μιας σωστής βάσης ενυδρείου είναι μονόδρομος, όπως σου είπαν και οι άλλοι συγχομπίστες. Μόνο στην περίπτωση που πιάνουν τα χέρια σου θα έλεγα να κάνεις μια ιδιοκατασκευή, αλλά αν δεν έχεις την ανάλογη εμπειρία, ίσως να κάνεις λάθη που θα'χουν επίπτωση στο ενυδρείο σου. :death:

Ρίξε και μια ματιά στις αγγελίες, σίγουρα θα βρεις καλές και φτηνές λύσεις για το πρόβλημά σου. Και μην ξεχνάς ότι τα ημίμετρα που υποτίθεται ότι είναι οικονομικά, αργότερα τα πληρώνουμε χρυσά! :headonwall:

Έγινε επεξεργασία - worldiver

πριν 3 ώρες, το μέλος DIMITRIOS έγραψε:

Ακατάλληλη η βάση στο λινκ, είναι για μικρότερο ενυδρείο. Η κάθε βάση είναι σχεδιασμένη για συγκεκριμένο βάρος, και είναι φτιαγμένη στις διαστάσεις του ενυδρείου, ώστε να υπάρχει απόλυτη επαφή. Βάσεις μικρότερες, που αφήνουν κενά στην επαφή, ενυδρεία που εξεχουν, συνήθως είναι συνταγές καταστροφής. Καλύτερα βρες κάποιο έπιπλο που να αντέχει σίγουρα το ενυδρείο ή ακόμα καλύτερα, μάζεψε κάποια χρήματα όταν μπορέσεις κ πάρε μια σωστή βάση, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο :)

Για το Ενυδρειο sun sun λες? Μα αυτή είναι η βάση του ίδιου του ενυδρείου που έχει κατασκευαστεί για αυτό... 

υπαρχει με τιμή 200-250 ευρώ σετ Ενυδρειο και βάση μαζί στα 120 λίτρα?

φιλε μου αν πιάνουντα χερια σου πήγαινε παρε μελαμινη και φτιάξε το μόνος σου στη μιση τιμη... δεν είναι δυσκολο... τα ξυλα θα στα κοψουν στο Ξυλουργείο ή πρακτικερ ή λερου μερλιν παίρνεις βίδες και το στήνεις κόβεις και δυο πορτακια και ετοιμος... 

το κανεις 80 ποντους υψος νομιζω ειναι τα εργοστασιακα και οσο μηκος πλατος εχει το ενυδρείο.... δες στο ιντερνετ εχει πολυ πράμα.... και εδω στο φορουμ στην κατηγορία DIY ...

Σε ευχαριστω. Σίγουρα θα ήταν καλό να μπορούσα να το κάνω μόνος μου αλλά δεν έχω τον χρόνο. Για αυτό ψάχνω μια έτοιμη λύση.

Δεν θα ηθελα να παω σε μτχ. Ασε που ειμαι κερκυρα και πρεπει να μου σταλει ενα ενυδρειο με εργοστασιακη συσκευασια για να μην υπαρχουν προβληματα...

Απο του εμποριου με βαση τι επιλογες εχω?

Τελικά δεν θα χρησιμοποιηθεί η συρταριερα. Θα πάω σε αγορά ενυδρείου και βάσης 

πια η γνώμη σας για το POSEIDON ALUMINIUM 60 ? 

http://petstory.eu/index.php?route=product/product&path=65&product_id=1276

Γιατί κυβος;

Τι σκέφτεσαι για ψαροσυνθεση;

Σε αυτά τα λεφτά πάντως παίρνεις επώνυμο ενυδρείο.

Ήθελα κάτι μαζεμένο λόγω χώρου. Και να μην ξεπερνάω τα 80 εκ.

κατι σε κιχλιδές  ήρεμες το βλέπω να κάνω 

ωπα ωπα....  τι κιχλιδες??? και ποιες ήρεμες???

πολλα λεφτα παντως καλυτερα να ψάξεις σε αθηναϊκό καταστημα και να στο στείλουν.... σιγουρα θα παρεις κατι καλύτερο.....

Δεν εχω αποφασησει ακομα ... μαλλον  κατι σε Labidochromis Yellow

Ειμαι Κερκυρα. σε ποιο Αθηναικο καταστημα να ψαξω?

εχουμε αρκετα καταστηματα εδω στο φορουμ που ειναι τα καταστήματα και ολα εχουν ηλεκτρονικό κατάστημα... για να δεις τι σου αρεσει και τι περιέχει ... γιατι εχει και πακετα....

τα ψαράκια που λες υποθέτω οτι εννοεις τα labidochromis caeruleus εγω θα τα εβαζα σε ελάχιστο 1 μετρο μηκος γιατι θα πέφτουν σφαλιάρες κλασσικά και μαλιστα δεν θα εβαζα τίποτα αλλο μεσα... 

στη συγκεκριμένη συρταριέρα έχω ένα 60λιτρο εγώ και του έβαλα μερικές γωνίες πίσω για στήριξη.

με μία τρύπα πίσω έκανα το πρώτο συρτάρι ενυδρειακό . για 120 δε θα το τολμούσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...