nikos_1981 25 Ιανουαρίου 2018 #1 Share 25 Ιανουαρίου 2018 (edited) Καλησπέρα. Επειδή επιτέλους θα αρχίσω με το στήσιμο του ενυδρείου 4 ερωτήσεις για αρχή. 1. Υγρά τεστ της ΑΡΙ αγοράζονται κανονικά από ebay ή μήπως θα υπάρχει θέμα με τα ταχυδρομεία-τελωνεία λόγω "υγρών"; 2. Ρίζες από ebay μπορούμε να αγοράσουμε ή υπάρχει κάποιος περιορισμός και εκεί; 3. Καταλληλότερο αντιχλώριο είναι της seachem prime σωστά; Ποια η διαφορά ανάμεσα στα παρακάτω 2 προϊόντα εκτός της ετικέτας; https://www.aquavivere.gr/analosima/frontida-nerou/seachem-prime#/670-size-100ml http://www.ydatinos-kosmos.gr/product.aspx?proion=1023&kat=-1&manufact=16 4. Επειδή παρότι έψαχνα για εξωτερικό φίλτρο τελικά λόγω χώρου-ευκολίας (δεν θέλω να αρχίσω με κοψίματα καπακιού κτλ) θα κινηθώ προς εσωτερικό. Ποιό θεωρείται ότι είναι το καταλληλότερο-καλύτερο εσωτερικό; Το ενυδρείο είναι της aquael 85lt. Σκοπεύω να βάλω μερικά εύκολα φυτά και για ψαράκια θα δούμε αργότερα. Ευχαριστώ πολύ. Έγινε επεξεργασία 25 Ιανουαρίου 2018 - nikos_1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιανουαρίου 2018 #2 Share 25 Ιανουαρίου 2018 1) Απ οτι ξερω πολλοι αγοραζαν απο ebay υγρα τεστ,δε ξερω αν αλλαξαν κατι τωρα τελευταια. 2)Ριζες θα σου ελεγα να παρεις απο πετ σοπ στην Ελλαδα.Θα τις δεις καλυτερα απο κοντα και μπορεις να αποφασισεις καλυτερα ποια κανει για το ενυδρειο σου. 3)Τα ιδια ακριβως ειναι 4)Προσωπικα θα πηγαινα σε καποιο εξωτερικο φιλτρο,τα συν ειναι πολυ περισσοτερα απο τα μειων 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos_1981 25 Ιανουαρίου 2018 Author #3 Share 25 Ιανουαρίου 2018 Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάποιος που να έχει πρόσφατη εμπειρία για τα τεστ μη φάω κανένα άκυρο και πάνε χαμένα τα λεφτά; Για τα εξωτερικά ξέρω ότι είναι σαφώς καλύτερα με περισσότερα πλεονεκτήματα αλλά νομίζω ότι σε μένα στην παρούσα φάση θα ταίριαζε καλύτερα ένα εσωτερικό. Σκέφτηκα για κρεμαστό αλλά και πάλι θα πρέπει να κόψω το καπάκι και πάλι δεν θα κλείνει καλά κτλ. Οπότε από τα εσωτερικά ανεξαρτήτως μάρκας και τιμής προς τα που να κινηθώ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 25 Ιανουαρίου 2018 #4 Share 25 Ιανουαρίου 2018 Στα 85 λιτρα ποσα ψαρακια θα βαλεις; Θα φτανει η βιολογια να σηκωσει την ιχθυοφορτιση; Τα εσωτερικα φιλτρα παιρνουν πολυ λιγο βιολογικο υλικο. Θα πρεπει να τα σκεφτεις ολα πριν προβεις σε αγορα οποιουδηποτε φιλτρου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 25 Ιανουαρίου 2018 #5 Share 25 Ιανουαρίου 2018 Για εσωτερικο φιλτρο μπορεις να πας σε κατι αναλογο.... για παραγγελιες απο ebay απο οτι εχω διαβασει κατα καιρους αργουν να φτασουν και γενικος υπαρχουν αρκετα παράπονα εξυπηρετησης και τελωνίου μερικες φορες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 25 Ιανουαρίου 2018 #6 Share 25 Ιανουαρίου 2018 Δες και εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 26 Ιανουαρίου 2018 #7 Share 26 Ιανουαρίου 2018 πριν 9 ώρες, το μέλος nikos_1981 έγραψε: Καλησπέρα. Επειδή επιτέλους θα αρχίσω με το στήσιμο του ενυδρείου 4 ερωτήσεις για αρχή. 1. Υγρά τεστ της ΑΡΙ αγοράζονται κανονικά από ebay ή μήπως θα υπάρχει θέμα με τα ταχυδρομεία-τελωνεία λόγω "υγρών"; 2. Ρίζες από ebay μπορούμε να αγοράσουμε ή υπάρχει κάποιος περιορισμός και εκεί; 3. Καταλληλότερο αντιχλώριο είναι της seachem prime σωστά; Ποια η διαφορά ανάμεσα στα παρακάτω 2 προϊόντα εκτός της ετικέτας; https://www.aquavivere.gr/analosima/frontida-nerou/seachem-prime#/670-size-100ml http://www.ydatinos-kosmos.gr/product.aspx?proion=1023&kat=-1&manufact=16 4. Επειδή παρότι έψαχνα για εξωτερικό φίλτρο τελικά λόγω χώρου-ευκολίας (δεν θέλω να αρχίσω με κοψίματα καπακιού κτλ) θα κινηθώ προς εσωτερικό. Ποιό θεωρείται ότι είναι το καταλληλότερο-καλύτερο εσωτερικό; Το ενυδρείο είναι της aquael 85lt. Σκοπεύω να βάλω μερικά εύκολα φυτά και για ψαράκια θα δούμε αργότερα. Ευχαριστώ πολύ. Δεν ξερω αν μπορεις να παρεις api απο το εξωτερικό αλλα επειδη τα χρησιμοποίησα καιρο θα σου τονίσω τη δυσκολία που εχουν στο να διαβαζεις σωστα τα χρωμα τους κυρίως στα no3. Βγάζουν πολλα τεστ για τα λεφτα τους αλλα θα πιάσεις τον εαυτό σου να δυσκολεύεται να καταλαβει. θα σου ελεγα να κινηθείς σε jbl και salifert. για το ph ενα καλο ηλεκτρονικό στυλο ειναι παντα πιο αξιόπιστο και γρήγορο αλλα δυστυχως καλο και φτηνό δυσκολα θα βρεις . Ριζα οχι , δες την απο κοντα . περιεργασου τη , μέτρησε τη βεβαιώσου οτι σου κανει . Το prime δεν ειναι το καταλληλότερο αλλα το φτηνότερο και πραγματικα ενα μπουκαλάκι κραταει πολυ . επισης σε υπερδοσολογια εχει την ικανότητα να μηδενίζει αμμωνία νιτρώδη σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης . Σαν αντι χλώριο υπαρχουν και καλυτερα που περιέχουν και αλοε βέρα και σύμπλεγμα βιταμίνης b για να δωσεις το κατι εξτρα στα ψαράκια αλλα και στο ταμείο του πετ σοπ καθώς στοιχίζουν .. Δυστυχως εξωτερικό θα σου ελεγα και εγω . πρακτικο , δεν μπουκώνει ευκολα, χώρος για υλικά ειναι μονο λιγα απο τα ωφέλη του σε σχεση με το εσωτερικό . Αν παρόλα αυτα επιμείνεις σε εσωτερικό θα βρουμε κατι καλο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos_1981 26 Ιανουαρίου 2018 Author #8 Share 26 Ιανουαρίου 2018 (edited) Παιδιά το ξέρω ότι τα εξωτερικά είναι καλύτερα αλλά για να το κάνω πιο συγκεκριμένο: α. Το ενυδρείο είναι δίπλα από το σαλόνι (ουσιαστικά εφάπτεται σχεδόν στον κεντρικό καναπέ) και ούτε ο κατάλληλος χώρος υπάρχει, ούτε ντουλάπι με πόρτα, οπότε θα είναι αισθητικά άσχημο να βρίσκεται χύμα δίπλα από το ενυδρείο (+ τα λάστιχα που θα φαίνονται)..θα φάω παντόφλα και από τη γυναίκα άμα το δεί.. β. Εγώ δεν το έχω με τις χειροτεχνίες γενικά οπότε μου φαίνεται βουνό να πάρω το καπάκι να το κόψω κατάλληλα για να μπουν τα σωληνάκια (παίζει να το διαλύσω..) κτλ κτλ... γ. Ιχθυοφόρτιση μεγάλη δεν θα έχω ή τουλάχιστον δεν θα το επιδιώξω..αυτό που έχω στο μυαλό μου όπως σας είπα είναι κυρίως ένα όμορφο οπτικά αποτέλεσμα με μερικές πέτρες λάβας, 1-2 ρίζες, μερικά εύκολα φυτά και λίγα ψαράκια (μονομάχοι θα ναι λίγα κοπαδόψαρα θα το δούμε στην πορεία). δ. Τύπου Biobox δεν θέλω να βάλω (έχω ήδη ένα από το μεγαλύτερο ενυδρείο που καθεται), γιατί θα μου χαλάσει τη μία πλαϊνή πλευρά + ότι θα χάσω αρκετά λίτρα από ένα άλλο εσωτερικό. Εξάλλου όπως σας είπα δεν πρόκειται να κάνω τίποτα εξειδικευμένο. Ένα εύκολο από κάθε άποψη ενυδρείο που θα ομορφύνει το χώρο και τα μάτια!! Θα τα καταφέρω πιστεύω και με εσωτερικό όπως και πολλοί άλλοι τα κατάφεραν.. Οπότε με βάση αυτά τα δεδομένα προτείνεται μου αν μπορείτε 2-3 εσωτερικά (ότι καλύτερο μπορώ να πάρω)..Έχω από τον Οκτώβριο που το λιβανίζω το ενυδρείο και πρέπει να το στήσω επιτέλους..Σας μερσώ!! Έγινε επεξεργασία 26 Ιανουαρίου 2018 - nikos_1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 27 Ιανουαρίου 2018 #9 Share 27 Ιανουαρίου 2018 https://www.aquavivere.gr/eksoplismos/eswterika-filtra/eheim-biopower-200-2412 https://www.pet-it.gr/sacem-synthesis-6823.html http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=137028776&ref=skroutz Και τα τρια ειναι πολυ καλα και ποιοτικα φιλτρα. Φυσικα υπαρχουν και φτηνοτερες λυσεις αξιοπιστες με λιγοτερα confor και φτηνοτερων πλαστικων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos_1981 5 Φεβρουαρίου 2018 Author #10 Share 5 Φεβρουαρίου 2018 Παιδιά καλησπέρα. Παράγγειλα προς το παρόν υγρά τεστ και ένα Elitech STC-100. Φίλτρο τελικά αποφάσισα να πάρω το eheim biopower που θεωρώ ότι είναι το καλύτερο εσωτερικό. Να πάρω το μοντέλο 240 με τα 4 καλάθια ή το 200 με τα 3; Δύο περιορισμούς έχω στην επιλογή. Ο ένας είναι το ύψος του ενυδρείου που είναι 43 εκ. μείον 5-6 εκ το υπόστρωμα πάμε στα 37 εκ περίπου. Σύμφωνα με το site τα φίλτρα είναι 27εκ το 200αρι και 32,5 εκ το 240 αλλά δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνεται και το σωληνάκι στην κεφαλή που φαίνεται στη φωτογραφία. https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/internal-filters/biopower-240 Το έχει κάποιος στο ενυδρείο του και μπορεί να το μετρήσει; Το νερό πόσα εκατοστά κάτω από το χείλος του ενυδρείου πρέπει να είναι; Ο δεύτερος περιορισμός είναι στην ένταση του φίλτρου. Τα καθαρά λίτρα του ενυδρείου δεν νομίζω να είναι πάνω από 65-70. Υπάρχει περίπτωση στο μεγάλο 240 να είναι υπερβολική η ροή (αν και έχει ρυθμιστή έντασης) και να το κάνει πλυντήριο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos_1981 6 Φεβρουαρίου 2018 Author #11 Share 6 Φεβρουαρίου 2018 Καμιά άποψη επί του θέματος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος