AlexChr 7 Ιανουαρίου 2018 #1 Share 7 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα σας, είμαι καινούριος στο χώρο. Είχα 4 μήνες σε γυάλα 1 χρυσόψαρο και 1 red cap και αποφάσισα να πάω σε ενυδρείο. Αγορασα ενα ενυδρείο 20L και το έστρωσα με έτοιμα βακτηρίδια, όπως μου πρότειναν στο pet shop. Τη δεύτερη μέρα έβαλα τα ψάρια και σήμερα είναι η τρίτη μέρα. Οι ερωτήσεις μου είναι 2. 1) οι αλλαγές νερού γίνονται κάθε βδομάδα με αφαίρεση 1/3 και σκούπα νερού; 2) Όταν θα κάνω αλλαγές και θα πλένω το φίλτρο δεν θα καταστρέφεται η αποικία των βακτηριδίων και αν ναι, να προσθετω βακτηρίδια σε καθε αλλαγή; (Εννοείται θα βαζω αντιχλωριο 1 μερα πριν την αλλαγη στο νερο που θα προορίζεται για την αλλαγη) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 7 Ιανουαρίου 2018 #2 Share 7 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα και καλή αρχή. Χωρίς να θέλω να σε αποπάρω το ενυδρείο είναι μικρό για τα ψαράκια... Θα έπρεπε να πας σε 60λίτρα κατ' ελάχιστο. Μπορείς να μας δώσεις πληροφορίες για το φίλτρο? Μάρκα, μοντέλο και υλικά που έχει μέσα? Για αρχή θα σου πρότεινα καθημερινές αλλαγές για 2 εβδομάδες 20% και προσθήκη βακτηριδίων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 7 Ιανουαρίου 2018 #3 Share 7 Ιανουαρίου 2018 Πολλές πληροφορίες θα βρείς εδώ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexChr 7 Ιανουαρίου 2018 Author #4 Share 7 Ιανουαρίου 2018 Resun μαρκα, minifilter το μοντελο. 5w, 200L/h output Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexChr 7 Ιανουαρίου 2018 Author #5 Share 7 Ιανουαρίου 2018 Έχει και αεραντλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexChr 7 Ιανουαρίου 2018 Author #6 Share 7 Ιανουαρίου 2018 Σε ευχαριστώ για το link Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 7 Ιανουαρίου 2018 #7 Share 7 Ιανουαρίου 2018 πριν 1 ώρα, το μέλος AlexChr έγραψε: Καλησπέρα σας, είμαι καινούριος στο χώρο. Είχα 4 μήνες σε γυάλα 1 χρυσόψαρο και 1 red cap και αποφάσισα να πάω σε ενυδρείο. Αγορασα ενα ενυδρείο 20L και το έστρωσα με έτοιμα βακτηρίδια, όπως μου πρότειναν στο pet shop. Τη δεύτερη μέρα έβαλα τα ψάρια και σήμερα είναι η τρίτη μέρα. Οι ερωτήσεις μου είναι 2. 1) οι αλλαγές νερού γίνονται κάθε βδομάδα με αφαίρεση 1/3 και σκούπα νερού; 2) Όταν θα κάνω αλλαγές και θα πλένω το φίλτρο δεν θα καταστρέφεται η αποικία των βακτηριδίων και αν ναι, να προσθετω βακτηρίδια σε καθε αλλαγή; (Εννοείται θα βαζω αντιχλωριο 1 μερα πριν την αλλαγη στο νερο που θα προορίζεται για την αλλαγη) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Οντως φιλε 20 λιτρα δεν το λες και ενυδρειο... Πιασε και γεμισε ενα κουβα το ιδιο πραγμα ειναι... Το μονο που μπορει να μπει σε αυτα τα λιτρα ειναι γαριδες, αν και με αυτες στο μελλον θα εχεις προβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος