Jump to content

πότε μπορώ να ξαναβάλω ψάρι στο ενυδρείο

Recommended Posts

Καλησπέρα!ηθελα να ρωτήσω πότε και μετά από ποια διαδικασια μπορώ να ξαναβάλω ψάρι στο ενυδρείο μετα από το θάνατο του μονομάχου μου .Πρέπει να πάρω από άλλον μπόλι η κάνει το παλιό?ο μονομάχος μου ηταν 2 ετων και μας αφησε απο γηρατεια.Η διαδικασιαπου ακολουθησα ηταν αδειασμα του νερου (60λιτρο),μετα esha 2000, μετα ξανα αδειασμα και βρασιμο πετρων ριζων  και ξανα γεμισμα με προσθηκη βακτηριδίων αντιχλωριο κλπ

Πρακτικά διελυσες κάθε ίχνος βιολογίας που υπήρχε στο ενυδρείο, δηλαδή ξεκινάς στρώσιμο από το 0.

Πλην του μονομάχου, υπήρχαν και άλλοι οργανισμοί στο ενυδρείο; 

Εφόσον δεν πέρασε κάποια ασθένεια το ενυδρείο δεν χρειάζονταν όλα αυτά. Μπορείς να βάλεις ψάρι.

Ποια βακτήρια έβαλες; τι αναγράφουν οι οδηγίες; κάποια βακτήρια επιτρέπουν την άμεση εισαγωγή ψαριών, σε άλλα όμως ίσως όχι. 

Οπότε προσοχή και κάνε καμιά μέτρηση, γιατί όπως έγραψα το ενυδρείο ξεκινά από το 0.

Οι μετρήσεις πιάνουν κάποιους βασικούς κύκλους και χρειάζεται τουλάχιστον 6 μήνες για να πάρει πραγματικά το ενυδρείο τον δρόμο του. 

Και καμιά φωτογραφία να δούμε βάλε :)

όχι δεν υπήρχαν άλλοι.φίλτρο δεν πείραξα,βακτήρια της σερα

Όταν άδειασες το ενυδρείο, ξαναγεμισες με νερό και έριξες φάρμακο, το φίλτρο λειτουργούσε κανονικά; 

ναι.Αποτέλειωσα  τη βιολογία λες;

Συνολικά οι ενέργειες νομίζω ότι τουλάχιστον έγινε μεγάλη ζημιά. Κάνε καμιά μέτρηση να δεις που είσαι κ ακολούθησε τις οδηγίες του σκευασματος που χρησιμοποιείς. 

Αφού κράτησες 2 χρόνια το προηγούμενο ζωντανό, έχεις ικανότητα και γνώση να προχωρήσεις 

Ασχετο αλλα το ενυδρειο της εικονας ειναι μονο 60 λιτρα?φαινεται πολυ μεγαλυτερο...εχει μικρο πλατος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...