Jump to content

85 λιτρο ενυδρειο

Recommended Posts

Καλησπερα και παλι και καλη χρονια.

Προσφατα μου χαριστηκε ενυδρειο 85 λιτρων της aquael απο αυτα τα κομπλε με θερμοστατες, φιλτρα, λαμπες κλπ.

Σκεφτομαι να το μετατρεψω σε καραντινα για το 325 λιτρο μου.

Το θεμα ειναι οτι ηταν ΠΟΛΥ βρωμικο, οποτε αφου καθαρισα τα τζαμια με ξυδι, αποφασισα να το γεμισω και να ριξω μεσα 2 καπακια χλωρινη.

Τωρα το αδειαζω μετα απο ενα 24ωρο γεματο με νερο και χλωρινη και προσεξα οτι εξατμιστηκε νερο πανω στο καπακι (το ειχα καπακωμενο γιατι μυριζε ολο το σπιτι).

Ξερω οτι το ενυδρειο θα πρεπει να το γεμισω και να το ξανα ξεπλυνω 1-2 φορες ακομα και μετα να το μπουκωσω με prime για να καθαρισει εντελως η χλωρινη πριν αρχισω να στηνω φιλτρο.
Με το καπακι ομως τι γινεται; εαν το αφησω στον ηλιο θα εξατμιστει η χλωρινη; Η να βαλω τις φωνες; :hehe

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας

Κάνε του ένα ξέπλυμα και άστο να στεγνώσει, δεν θα έχεις θέμα. 

Mπορείς να κάνεις και κάτι έξτρα που είχα κάνει και εγώ.

Γέμισε το , πέτα μέσα αντιχλώριο χ5 για τα λίτρα και άστο.

Μετά άδιασε το και στη συνέχεια όταν το γεμίσεις κανονικά τρέξε άνθρακα στο φίλτρο για 48 ώρες.

Κανένα πρόβλημα

3 hours ago, Fred13 said:

Mπορείς να κάνεις και κάτι έξτρα που είχα κάνει και εγώ.

Γέμισε το , πέτα μέσα αντιχλώριο χ5 για τα λίτρα και άστο.

Μετά άδιασε το και στη συνέχεια όταν το γεμίσεις κανονικά τρέξε άνθρακα στο φίλτρο για 48 ώρες.

Κανένα πρόβλημα

για την ωρα το αδειασα, το ξανα γεμισα, το ξανα αδειασα και το ξαναγεμισα και εριξα 40μλ πραιμ μεσα, ξεπλυνα και το καπακι και το αφησα εξω να στεγνωσει καμια ωρα και μετα το εβαλα και αυτο απο πανω.

Το φιλτρακι που εχει το βρισκω ανεπαρκεστατο οποτε θα παω να παρω ενα καινουργιο το οποιο σιγουρα θα εχει ανθρακα μεσα οποτε κομπλε!
Μετα αυτον τον ανθρακα θα τον αφαιρεσω;

Nαι τον άνθρακα δεν τον χρειάζεσαι στη συνέχεια.

Θα τραβήξει μυρωδιές και τίποτα ίχνη χημικού που μπορεί να έχουν απομείνει και τέλος μετά το βγάζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...