Jump to content

Καινούργια Αρχή

Recommended Posts

Γειά σας! Έχω ένα ενυδρείο 54 λίτρων με 2 θηλυκά cherry barbs και θέλω να βάλω κι άλλα. Πρίν από πάνω από ένα μήνα όμως, μου πέθανε 1 αρσενικό και 1 θηλυκό από swimbladder μάλλον και το χειρότερο είναι ότι την ημέρα πριν πεθάνουν τα έβλεπα σε μαύρα χάλια στον πάτο και την επόμενη δεν υπήρχαν πουθενά..:o!!!! Υπέθεσα ότι ήταν στη σπηλιά ενός μεγάλου πλαστικού διακοσμητικού που έχω, αλλά δεν τα βρήκα σε κανένα διακοσμητικό ούτε στο χαλίκι. Από τότε έχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα έχουν γίνει οργανική ύλη....Πώς μπορώ όμως να είμαι σίγουρος ότι τα ψαράκια που θα φιλοξενήσω θα ζουν σε ένα υγειές περιβάλλον; Πληροφορίες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες: Αλλαγή νερού κάνω περίπου κάθε εβδομάδα (τόσα χρόνια έκανα το 50%, αλλά πρόσφατα άρχισα να αλλάζω το 25%) αλλά τώρα έχω να το αλλάξω 12 μέρες γιατί μου είπαν ότι είναι πολύ συχνά για 2 ψαράκια, βιολογικό υλικό αγόρασα για πρώτη φορά πριν από 1 εβδομάδα και το τοποθέτησα στο φίλτρο χωρίς καμιά διαδικασία -απλά το ξέβγαλα με νερό, το υπόστρωμά μου είναι 5 κιλά άσπρο-γαλάζιο χοντρό χαλίκι, έχω και πρόβλημα άλγης- υπάρχει κάποιος απλός, γρήγορος και χωρίς κόστος τρόπος να την ξεφορτωθώ;:D, ο φωτισμός είναι 6W για περίπου 7-8 ώρες τη μέρα. Ελπίζω να μην σας φόρτωσα πολύ και να βρείτε λίγο χρόνο να μου λύσετε τα προβλήματα^_^^_^

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...