PanagiotisSp 1 Ιανουαρίου 2018 #1 Share 1 Ιανουαρίου 2018 Καλημέρα, χρονια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.Πρόσφατα πήρα ένα ενυδρείο με διαστάσεις 100x36x45 και χωρητικότητα γύρω στα 160 λίτρα.Μαζί με το ενυδρειο, μού εδωσαν και κάποια πλαστικά φυτά και διακοσμητικά για το ενυδρείο,τα οποία τοποθέτησα προσωρινά.Ακόμη,μαζί είχε και ένα εσωτερικό φίλτρο με απόδοση 750l/h και εναν θερμοστάτη των 150 W.Θα ήθελα να μου πείτε τι συνδυασμούς ψαριών θα μπορούσα να βάλω σε ένα τετοιο ενυδρείο..Επίσης,θα ηθέλα να μου προτείνετε και αλλαγές στην διακόσμηση του ενυδρείου..Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
invisiblesurfer 1 Ιανουαρίου 2018 #2 Share 1 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα, καλή χρονιά. Έχεις πολλές επιλογές, σε κάθε περίπτωση ψάρια μικρού μεγέθους ώστε να είναι άνετα στο ενυδρείο. - Κιχλίδες Αφρικής (άμμο+πέτρα) - Κιχλίδες Αμερικής (άμμο+φυτά) - Κοπάδια τετρα (άμμο+φυτά) Καλή διασκέδαση Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 2 Ιανουαρίου 2018 #3 Share 2 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα, καλή χρονιά. Έχεις πολλές επιλογές, σε κάθε περίπτωση ψάρια μικρού μεγέθους ώστε να είναι άνετα στο ενυδρείο. - Κιχλίδες Αφρικής (άμμο+πέτρα) - Κιχλίδες Αμερικής (άμμο+φυτά) - Κοπάδια τετρα (άμμο+φυτά) Καλή διασκέδασηΤα τετρα θελουν μαλακό νερό θα ασχοληθει με κατι τέτοιο ο φίλος μας;Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
invisiblesurfer 2 Ιανουαρίου 2018 #4 Share 2 Ιανουαρίου 2018 Η πραγματικότητα είναι ότι 9/10 καταστήματα και εκτροφείς διατηρούν τα τετρα σε νερό του τοπικού δικτύου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 2 Ιανουαρίου 2018 #5 Share 2 Ιανουαρίου 2018 Μία ώρα πριν, το μέλος invisiblesurfer έγραψε: Η πραγματικότητα είναι ότι 9/10 καταστήματα και εκτροφείς διατηρούν τα τετρα σε νερό του τοπικού δικτύου. Συμφωνω, αλλα εγω ειμαι της άποψης οτι κάθε ψαρακι θελει τα νερά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
invisiblesurfer 2 Ιανουαρίου 2018 #6 Share 2 Ιανουαρίου 2018 Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, αλλά μη χάνουμε το δάσος. Αν το πάμε με αυστηρά βιοτοπικά κριτήρια καταλήγουμε σε πολύ συγκεκριμένους συνδυασμούς ψαριών, φυτών, υποστρώματος και φωτισμού, ο περιορισμός των οποίων συνδυασμών καθιστούν το χόμπυ μας πολύ δύσκολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 2 Ιανουαρίου 2018 #7 Share 2 Ιανουαρίου 2018 On 1/1/2018 at 1:02 ΜΜ, το μέλος PanagiotisSp έγραψε: Καλημέρα, χρονια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.Πρόσφατα πήρα ένα ενυδρείο με διαστάσεις 100x36x45 και χωρητικότητα γύρω στα 160 λίτρα.Μαζί με το ενυδρειο, μού εδωσαν και κάποια πλαστικά φυτά και διακοσμητικά για το ενυδρείο,τα οποία τοποθέτησα προσωρινά.Ακόμη,μαζί είχε και ένα εσωτερικό φίλτρο με απόδοση 750l/h και εναν θερμοστάτη των 150 W.Θα ήθελα να μου πείτε τι συνδυασμούς ψαριών θα μπορούσα να βάλω σε ένα τετοιο ενυδρείο..Επίσης,θα ηθέλα να μου προτείνετε και αλλαγές στην διακόσμηση του ενυδρείου..Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Καλη Χρονια, φιλε @PanagiotisSp.Πες μας για το νερο,που εχετε στην περιοχη σας. Ph και Kh τουλαχιστον και απο τα ψαρικια - ποια σ΄αρεσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanagiotisSp 2 Ιανουαρίου 2018 Author #8 Share 2 Ιανουαρίου 2018 36 minutes ago, natateo said: Καλη Χρονια, φιλε @PanagiotisSp.Πες μας για το νερο,που εχετε στην περιοχη σας. Ph και Kh τουλαχιστον και απο τα ψαρικια - ποια σ΄αρεσουν. Αυτές είναι οι πληροφορίες που μπόρεσα να βρω σχετικά με το νερό της περιοχής μου...Σε ψάρια σκεφτόμουν σε κιχλιδες Αφρικής...αλλα δεν γνωρίζω πολλά για τέτοιου είδους ψάρια..Βεβαία θ ήθελα και την γνώμη των μελών για το τι μπορώ να βάλω σε ένα τέτοιου είδους ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 2 Ιανουαρίου 2018 #9 Share 2 Ιανουαρίου 2018 Παιδιά καλησπέρα, Τα περισσότερα ψάρια πλέον αναπαράγονται , εκτρέφονται και γεννιούνται σε νερό ''βρύσης''. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να φιλοξενήσει τέτρα σε νερό δικτύου εφόσον δεν μιλάμε για φοβερές διαφορές όπως ένα πολύ υψηλό ph η πολύ μεγάλες σκληρότητες λόγω της περιοχής. Και τους δίσκους (όχι τους άγριους) σε νερό δικτύου τους κρατάνε. Σωστό ή λάθος κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ακρίβεια. Στο dna τους υπάρχουν οι καταγραφές αλλά αναπαραγωγή με την αναπαραγωγή αυτά αλλοιώνονται και τα συγκεκριμένα ψάρια δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο νερό του δικτύου μας. Ξεκαθαρίζω πως αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε 8 ph ή ότι βάζουμε μέσα ασβεστολιθικά πετρώματα. 1 πράγμα που πρέπει κάποιος να προσέξει είναι οι θερμοκρασίες. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να είσαι ακριβής. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες ακόμα και 1-2 βαθμούς κάποια είδη τείνουν να χάνουν το προσδόκιμο ζωής τους ,να μην είναι δραστήρια και να μην υπάρχει αναπαραγωγική διάθεση. Αυτό ισχύει και για τις χαμηλότερες. Καλό είναι να μελετάμε τους οργανισμούς που θα φιλοξενήσουμε και να γνωρίζουμε από πριν πως όλοι ευημερούν στα ίδια θερμοκρασιακά πλαίσια. Κάποιες άλλες μικρές παρατηρήσεις τώρα που είσαι στο ξεκίνημα σου είναι να αποβάλλεις από μέσα οτιδήποτε μη φυσικό, πλαστικά διακοσμητικά ή χρωματιστό χαλίκι. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω πως το πλαστικό θα δημιουργήσει πρόβλημα μέσα στο ενυδρείο. Αλλά δεν έχει και κανένα όφελος. Οτιδήποτε φυσικό (ξύλο, φυτό, χαλίκι) θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα και από τους κατοίκους αλλά εν τέλει και από το μάτι σου!!! Έχεις διαστάσεις για να κάνεις πολλά πράγματα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 2 Ιανουαρίου 2018 #10 Share 2 Ιανουαρίου 2018 πριν 4 ώρες, το μέλος PanagiotisSp έγραψε: Αυτές είναι οι πληροφορίες που μπόρεσα να βρω σχετικά με το νερό της περιοχής μου...Σε ψάρια σκεφτόμουν σε κιχλιδες Αφρικής...αλλα δεν γνωρίζω πολλά για τέτοιου είδους ψάρια..Βεβαία θ ήθελα και την γνώμη των μελών για το τι μπορώ να βάλω σε ένα τέτοιου είδους ενυδρείο. Καλο νερακι εχεις για κιχλιδες Αφρικης, να ηταν ακομα λιγο πιο σκληρο - ακομα καλυτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 2 Ιανουαρίου 2018 #11 Share 2 Ιανουαρίου 2018 πριν 1 λεπτό, το μέλος natateo έγραψε: Καλο νερακι εχεις για κιχλιδες Αφρικης, να ηταν ακομα λιγο πιο σκληρο - ακομα καλυτερα. Κατι ακομα-καλα ειπε ο @Fred13 - πεταξε ολα τα πλαστικα απο μεσα. Γραψε ποσες μερες(μηνες) τρεχει το ενυδρειο σου και μετρησεις νερου στο ενυδρειο σου(NO2, NO3, NH4/NH3). Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 2 Ιανουαρίου 2018 #12 Share 2 Ιανουαρίου 2018 Κανε βιοτοπικο Tanganyika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanagiotisSp 2 Ιανουαρίου 2018 Author #13 Share 2 Ιανουαρίου 2018 (edited) 3 hours ago, Fred13 said: Παιδιά καλησπέρα, Τα περισσότερα ψάρια πλέον αναπαράγονται , εκτρέφονται και γεννιούνται σε νερό ''βρύσης''. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να φιλοξενήσει τέτρα σε νερό δικτύου εφόσον δεν μιλάμε για φοβερές διαφορές όπως ένα πολύ υψηλό ph η πολύ μεγάλες σκληρότητες λόγω της περιοχής. Και τους δίσκους (όχι τους άγριους) σε νερό δικτύου τους κρατάνε. Σωστό ή λάθος κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ακρίβεια. Στο dna τους υπάρχουν οι καταγραφές αλλά αναπαραγωγή με την αναπαραγωγή αυτά αλλοιώνονται και τα συγκεκριμένα ψάρια δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο νερό του δικτύου μας. Ξεκαθαρίζω πως αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε 8 ph ή ότι βάζουμε μέσα ασβεστολιθικά πετρώματα. 1 πράγμα που πρέπει κάποιος να προσέξει είναι οι θερμοκρασίες. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να είσαι ακριβής. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες ακόμα και 1-2 βαθμούς κάποια είδη τείνουν να χάνουν το προσδόκιμο ζωής τους ,να μην είναι δραστήρια και να μην υπάρχει αναπαραγωγική διάθεση. Αυτό ισχύει και για τις χαμηλότερες. Καλό είναι να μελετάμε τους οργανισμούς που θα φιλοξενήσουμε και να γνωρίζουμε από πριν πως όλοι ευημερούν στα ίδια θερμοκρασιακά πλαίσια. Κάποιες άλλες μικρές παρατηρήσεις τώρα που είσαι στο ξεκίνημα σου είναι να αποβάλλεις από μέσα οτιδήποτε μη φυσικό, πλαστικά διακοσμητικά ή χρωματιστό χαλίκι. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω πως το πλαστικό θα δημιουργήσει πρόβλημα μέσα στο ενυδρείο. Αλλά δεν έχει και κανένα όφελος. Οτιδήποτε φυσικό (ξύλο, φυτό, χαλίκι) θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα και από τους κατοίκους αλλά εν τέλει και από το μάτι σου!!! Έχεις διαστάσεις για να κάνεις πολλά πράγματα! Σας ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σας,εχετε κάποιες ιδέες σχετικα με το τι συνδυασμους ψαριων θα μπορουσε να φιλοξενήσει αυτό το ενυδρείο? Έγινε επεξεργασία 2 Ιανουαρίου 2018 - PanagiotisSp Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanagiotisSp 2 Ιανουαρίου 2018 Author #14 Share 2 Ιανουαρίου 2018 1 hour ago, natateo said: Κατι ακομα-καλα ειπε ο @Fred13 - πεταξε ολα τα πλαστικα απο μεσα. Γραψε ποσες μερες(μηνες) τρεχει το ενυδρειο σου και μετρησεις νερου στο ενυδρειο σου(NO2, NO3, NH4/NH3). Το ενυδρείο τρέχει απο την προηγουμενη εβδομαδα περιπου...του εχω προσθεσει τα απαραίτητα για να κανει τον κυκλο του(βακτηρια,αντιχλωριο)....Εχω και μπολι απο υγειες ενυδρειο...Μετρησεις νερου δεν εχω κανει ακομη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 2 Ιανουαρίου 2018 #15 Share 2 Ιανουαρίου 2018 πριν 20 λεπτά, το μέλος PanagiotisSp έγραψε: Το ενυδρείο τρέχει απο την προηγουμενη εβδομαδα περιπου...του εχω προσθεσει τα απαραίτητα για να κανει τον κυκλο του(βακτηρια,αντιχλωριο)....Εχω και μπολι απο υγειες ενυδρειο...Μετρησεις νερου δεν εχω κανει ακομη.. Σε μια εβδομαδα κάνε την πρώτη μέτρηση , ακομα μια στο τελος 3ης εβδομαδας(τοτε πρεπει να μηδενισουν ολα) και μετα - θα μπουν και τα ψαρακια. P.S. Δεν ειμαι ειδικος στις κιχλιδες αφρικης- πρεπει να σου απαντησει ενας εμπειρος(δες στην ενοτητα "κιχλιδες αφρικης'' , πρεπει να υπαρχουν απαντησεις για το ποσες και τι ειδος χωρανε στο δικο σου ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanagiotisSp 2 Ιανουαρίου 2018 Author #16 Share 2 Ιανουαρίου 2018 (edited) 2 minutes ago, natateo said: Σε μια εβδομαδα κάνε την πρώτη μέτρηση , ακομα μια στο τελος 3ης εβδομαδας(τοτε πρεπει να μηδενισουν ολα) και μετα - θα μπουν και τα ψαρακια. P.S. Δεν ειμαι ειδικος στις κιχλιδες αφρικης- πρεπει να σου απαντησει ενας εμπειρος(δες στην ενοτητα "κιχλιδες αφρικης'' , πρεπει να υπαρχουν απαντησεις για το ποσες και τι ειδος χωρανε στο δικο σου ενυδρειο. Ωραια σε ευχαριστω...εκτος απο κιχλιδες αφρικης,εχεις να μ προτεινεις αλλων ειδων ψαρια ή συνδυασμους αυτων που κανουν για το ενυδρειο μου? Έγινε επεξεργασία 2 Ιανουαρίου 2018 - PanagiotisSp Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 2 Ιανουαρίου 2018 #17 Share 2 Ιανουαρίου 2018 πριν 12 λεπτά, το μέλος PanagiotisSp έγραψε: Ωραια σε ευχαριστω...εκτος απο κιχλιδες αφρικης,εχεις να μ προτεινεις αλλων ειδων ψαρια ή συνδυασμους αυτων που κανουν για το ενυδρειο μου? Μ΄αρεσουν τετρες. 30-40 neon tetra ανετα μπενουν σε 160 λ. Δεν κοπαδιαζουν ομως πολυ. Αν θελεις κοπαδι - τοτε ροδοστομους(Hemigrammus bleheri) καλυτερα μεχρι 30 ψαρακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanagiotisSp 2 Ιανουαρίου 2018 Author #18 Share 2 Ιανουαρίου 2018 15 minutes ago, natateo said: Μ΄αρεσουν τετρες. 30-40 neon tetra ανετα μπενουν σε 160 λ. Δεν κοπαδιαζουν ομως πολυ. Αν θελεις κοπαδι - τοτε ροδοστομους(Hemigrammus bleheri) καλυτερα μεχρι 30 ψαρακια. ωραια....ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος