Jump to content

Αποριες

Recommended Posts

Μετα απο διαβασμα στο φορουμ εχω 2 απορίες.1η διαβασα οτι μπορεις να καθαρισεις τον θερμοστατη με οδοντοβουρτσα για να φυγουν τα αλατα. Εννοειτε στα σημεια που εχει γινει θολος ασπρος σωστα? Σκληρη ή μαλακή οδοντοβουρτσα? Μεσα ή εξω απο το νερο?και φανταζομαι εκτος.μπριζας. Και η 2η διαβασα οτι με εναν κυκλοφοριτη μεσα στο βαρελι και με αναταραξη δεν χρειαζεσαι αντιχλωριο για την αλλαγη νερου.ισχυει?με τον κυκλοφορητη σε λειτουργια και χωρις αναταραξη γινεται? Και αν ναι τα 100 λιτρα ποση ωρα πρεπει να περιμενω?

Έγινε επεξεργασία - argy1

Αποχλωριοση μπορεις να κανεις και στον κουβα ή στο βαρελι σου.Αυτο κανω και εγω σε ενα ενυδρειο μου που δεν παιρνω απο φιλτρο νερου.Στο αλλο παιρνω απο φιλτρο οποτε δεν εχει χλωριο,ειναι και αυτη μια καλη λυση και πινεις και εσυ καθαρο νερο στο σπιτι σου.Το αφηνω με εναν κυκλοφοριτη ή μια αεραντλια απο βραδυς ωστε να ερθει και η θερμοκρασια εκει που θελω.

Σχετικα με τον θερμαντηρα μπορεις να τον καθαρισεις αλλα θα σου προτεινα εφοσον ασχολεισαι με ενυδρειο να απαλλαγεις απο αυτες τις εμμονες :P

Αργα ή γρηγορα θα ξαναγινει οποτε προσωπικα εχω σταματησει να ασχολουμαι με αυτα και πιστεψε με απο τοτε ολα πανε καλυτερα.Μονο τζαμια καθαριζω και φιλτρα.

Έγινε επεξεργασία - argy1

Καλησπεα argy. Να σου πω την αληθεια ποτε δεν εχω καθαρισει θερμοστατη για αυτο ρωτησα πως γινεται και μαλλον δεν θα το κανω. Δεν εχω ορεξη να τον ραγισω. Σχετικα με το αντιχλωριο τωρα. Αν βαλω τον κυκλοφορητη ολη νυχτα λογικα το πρωι στα 100 λιτρα θα ειμαι κομπλε. Το θεμα ειναι πως θα ειμαι σιγουρος?υπαρχει καποιος πινακας οπου σε συναρτηση καποιων στοιχειων φαινεται αν στο νερο υπαρχει χλωριο?

Αν βαλεις αντιχλωριο το νερο ειναι αμεσα ετοιμο. Αν προτιμησεις να το αναταρασεις για μια ημερα με κυκλοφορητη ειναι σιγουρα οκ, ο,τι χλωριο υπαρχει θα εχει εξατμιστει.

Μονο με τεστ χλωριου θα εισαι σιγουρος στσι οπως το αναφερεις.Δεν αξιζει τον ομως.Μεσα σε ενα βραδυ με αναταρξη θα εχει εξατμιστει.Αν θελεις ακομα περισσοτερη ασφαλεια μπορεις να το αφησεις 24 ωρες.

Μία ώρα πριν, το μέλος christos efthimiou έγραψε:

Καλησπεα argy. Να σου πω την αληθεια ποτε δεν εχω καθαρισει θερμοστατη για αυτο ρωτησα πως γινεται και μαλλον δεν θα το κανω. Δεν εχω ορεξη να τον ραγισω. Σχετικα με το αντιχλωριο τωρα. Αν βαλω τον κυκλοφορητη ολη νυχτα λογικα το πρωι στα 100 λιτρα θα ειμαι κομπλε. Το θεμα ειναι πως θα ειμαι σιγουρος?υπαρχει καποιος πινακας οπου σε συναρτηση καποιων στοιχειων φαινεται αν στο νερο υπαρχει χλωριο?

Το αντιχλώριο εξουδετερώνει και άλλες βλαβερές ουσίες πέραν του χλωρίου που πιθανόν βρίσκονται στο δίκτυο, όπως χλωραμίνες και βαρέα μέταλλα.:)

πριν 12 ώρες, το μέλος christos efthimiou έγραψε:

Επειδη λες απο το βραδυ κ μετα το πρωι να ειναι ετοιμο, δεν καταλαβαίνω ποσες ωρες λες ακριβως.εχε στο μυαλο σου ενα 12ωρο για να μπει στο ενυδρειο.

πριν 4 λεπτά, το μέλος Δημητρης Τ έγραψε:

Επειδη λες απο το βραδυ κ μετα το πρωι να ειναι ετοιμο, δεν καταλαβαίνω ποσες ωρες λες ακριβως.εχε στο μυαλο σου ενα 12ωρο για να μπει στο ενυδρειο.

Εξαρταται απο την θερμοκρασια του νερου,και την επιφανεια αναταραξης.

Εγω λοιπον,βαζοντας θερμαντηρα ωστε να αποκτησει την ιδανικη θεδμοκρασια,και προσθετοντας εναν δυνατο κυκλοφορητη να χτυπαει απο τον πατο προα την επιφανεια δξμιουργοντας δυνατη αναταραξη,το προετοιμαζω κανενα 8 ωρο.

Βεβαια αυτο μετα απο μια σχετικη εμπειρια.Ενας που θα ξσκινησει να πειραματιζεται και να αποχλωριονει με αυτο τον τροπο μπορει να το αφησει μινιμουμ 12 ωρες οπψς σωστα λες για να ειναι σιγουρος και στην πορεια και με το περασμα του χρονου θα μαθει πως λειτουργει καλυτερα σε αυτον.

Γενικα καλυτερα βα μεινει περισσοτερη ωρα παρα λιγοτερη.

Οσο πιο ζεστο το νερο και δυνατη αναταραξη ισον λιγοτερος χρονος.Σε κρυο νερο με χαμηλη αναταραξη θα χρειαστει περισσοτερες ωρες.

• Like 2

Οπότε ανακεφαλαιώνοντας εγω οταν χρησιμοποιω αντιχλωριο αν και νομιζω δρα αμεσα περιμενω κανα 30λεπτο, ενω με χαμηλη αναταραξη με θερμοστατη τα 100 λιτρα κανα14ωρο σωστα?

Ακομη 2 ερωτησουλες.1η Κατα την αλλαγη νερου μπορω τα βακτηρια αντι να τα ριξω κοντα στην εισαγωγη του εξωτερικου μου φιλτρου να τα ριξω μεσα στο φιλτρο οταν το εχω ανοιχτο και αφου εχω τελειωσει με το "ξεπλυμα" των σφουγγαριων και του βιολογικου υλικου?και η 2η. Εχω βγαλει τα 2 απο τα 4 επιπεδα του φιλτρου και τα εχω αντικαταστησει με βιολογικο υλικο τυπου σιπομαξ. Μπορω ναβγαλω και τα αλλα 2 και να μην εχω καθολου σφουγγαρια παρα μονο τον υαλοβαμβακα και στην θεση τους να βαλω βιολογικο υλικο τυπου ουπα ή κατι παρεμφερες?η χρειαζομαστε εστω και λιγο σφουγγαρι? Ο υαλοβαμβακας δεν μας καλυπτει?

Ενωσα τα δυο θεματα.Δεν υπαρχει λογος να ειναι ξεχωριστα.

Κανενα προβλημα...απλα δεν ξερω αν ειχαν διαβασει τις πρωτες μου αποριες ειδαν οτι απαντηθηκαν και δεν ξανααπαντησει κανενας :phone:

Για τα αλατα αρκει να αφησεις τον θερμοστατη ενα βραδυ σε νεροξυδο ....για το νερο καλη αναταραξη για να εξατμιστει το χλωριο....τωρα το αντιχλωριο δεσμευει και αλλες ακαταλληλες ουσιες οπως και να εχει....βακτηρια δεν υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος να βαζεις εαν το ενυδρειο ειναι καλα στρωμενο.... αν αφησεις μονο filter wool  θα μπουκωνει γρηγορα και μπορει να εχεις αρκετη αιωρουμενη μπιχλα στο ενυδρειο. .... καλη χρονια. :-)  

Σε ευχαριστω rik...καλη χρονια να χουμε...το ενυδρειο δεν τρεχει ουτε μηνα και επειδη χρησιμοποιω της jbl και ειναι αρκετα συμπυκνωμενα βαζω μολις 3 ml για αυτο ρωταω

Έγινε επεξεργασία - christos efthimiou
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...