Jump to content

Καινούργιος με απορίες!

Recommended Posts

πριν 6 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

Egeria densa να μην βαλεις στο μικρο ενυδρειο με γαριδες! Αν το κοψεις / κουρεψεις μεσα στο ενυδρειο(οπως και Anubias), μπορει να κανει ζημια στις γαριδες(ο "χυμος"τους περιεχει καποιες δηλητηρηωδες ουσιες).

Με συγχωρεις ο χυμος του δεν περιεχει τιποτα

• Απαντήσεις 100
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

λοιπον σήμερα έκανα τα πρώτα υγρά τέστ sera. μένει μόνο να κάνω για gh/kh που θα πάρω αύριο, οπότε μέχρι στιγμής έχουμε τα εξής:

ph: 6,8-7 (λογικά λόγω υποστρώματος), βρύση μέτρησα 7,8-8. θα πάρω ηλεκτρονικό πεχάμετρο κ ας είναι ακριβότερο.

NH3/NH4: 1mg/l

NO2: 5mg/l

NO3: 50mg και ίσως παραπάνω (το φιαλίδιο έχει πάρει το χρώμα του αίματος) :wacko:

Ξεκάθαρα το ενυδρείο είναι άστρωτο ακόμα αλλά θα βοηθούσαν τα φυτά που προτείνετε για τα νιτρικά (ντοματιά κτλπ)?

Έγινε επεξεργασία - PanosTetra

Μια χαρα.... Μην αγχωνεσε για τα νο3 ....συνεχιζεις το στρωσιμο κανονικα....εισαι σε καλο δρομο. Προσεχε οταν μετρα την αμμωνια το ταμπελακι που εχει μεσα το τεστ οπου η nh3nh4 ειναι σε σηναρτηση με το ph που μετρας αυτη την στιγμη. Μην αλλαζεις νερο ακομα.

πριν 16 ώρες, το μέλος stav έγραψε:

Με συγχωρεις ο χυμος του δεν περιεχει τιποτα

Με συγχωρεις,αλλα περιεχει! Ακομα περιεχει Anubias,Cryptocorina κ.α.Να σε βοηθησει το Google :bow:

Μπορεις να χρησιμοποιησεις Translator για αυτα τα site:

http://aquariymist.com/viewtopic.php?t=1196

http://www.aqua-store.ru/articles/elodeja-v-akvariume/

http://www.shrimpnow.com/forum/showthread.php/2305-Anubias-and-Cryptocryne-with-shrimp

http://zoolog.guru/akvariumnye-rybki/akvariumnoe-rastenie-elodeya-kanadskaya-opisanie-i-soderzhanie-rasteniya.html

πριν 23 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

Μια χαρα.... Μην αγχωνεσε για τα νο3 ....συνεχιζεις το στρωσιμο κανονικα....εισαι σε καλο δρομο. Προσεχε οταν μετρα την αμμωνια το ταμπελακι που εχει μεσα το τεστ οπου η nh3nh4 ειναι σε σηναρτηση με το ph που μετρας αυτη την στιγμη. Μην αλλαζεις νερο ακομα.

δεν το είχα προσέξει αυτό... ευχαριστώ! πότε να ξανακάνω τώρα μετρήσεις?

το mopani το έχω πάρει αλλά να το βάλω κατευθείαν ή να το αφήσω σε νερό πρώτα για να βγάλει τη κιτρινίλα? 

Μετρησεις μπορεις να κανεις οποτε θες......σε καμια εβδομαδα πιστευω θα εισαι σχεδον ετοιμος. Το ξυλο βαλτω στο ενυδρειο μια που με το ζεστο νερο θα ειναι ετοιμο και αυτο οταν τελιωσεις με το στρωσιμο. Η κιτρινιλα με την αλλαγη νερου στο τελος θα φυγει μην σε απασχολει.

Με συγχωρεις,αλλα περιεχει! Ακομα περιεχει Anubias,Cryptocorina κ.α.Να σε βοηθησει το Google :bow:

http://www.shrimpnow.com/forum/showthread.php/2305-Anubias-and-Cryptocryne-with-shrimp

http://zoolog.guru/akvariumnye-rybki/akvariumnoe-rastenie-elodeya-kanadskaya-opisanie-i-soderzhanie-rasteniya.html

Βρε natateo ρωσιδα εισαι??? :) το αγγλικο καπως το μασαμε αλλα αυτα τα γραμματα πολυ κιξεζικα βρε παιδι μου....., :D οταν κατσω στο pc θα το μεταφρασω.....προσωπικα δεν το γνωριζω το ολο θεμα, αλλα εχω γαριδες και ανουμπιες χρονια τωρα χωρις προβλημα.

Δεν χρειαζομαι το google ,egeria και anubia κλαδεψα πολλες φορες χωρις κανενα προβλημα.Μην

αναμασας αυτα που διαβαζεις σε διαφορα sites χωρις να τα εχεις ελεγξει.

Καλημέρα στην παρέα, 

Αύριο θα κάνω ξανά μετρήσεις και θα γράψω τα αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή αρχίζω να σκέφτομαι όμως σιγά σιγά τι θα βάλω στο ενυδρείο.

Στην αρχή σκεφτόμουν για ζωότοκα αλλά ο χώρος είναι ήδη αρκετά περιορισμένος (ξύλο,θερμοστάτης,φίλτρο + φυτά) zebra danio έλεγα να βάλω 5 αλλά είναι κρίμα για τα ψαράκια να περιοριστούν και να μην είναι άνετα, tetra δεν βάζω λόγω σκληρού νερού και χώρου οπότε καταφεύγω στη λύση του μονομάχου. Μια καλή εναλλακτική θα είναι ένα ζευγάρι trichopsis pumila αλλά δεν βρίσκω πουθενα και λαμβανω υπ'όψιν την συμβουλή στο προφίλ του ψαριού ότι δεν συνίσταται για αρχάριους.

Για τον μονομάχο τώρα, είχα γράψει και στην αρχή του θέματος, θα μπορούσε να μπεί με κάποια ποσότητα nerite ή ακόμα καλύτερα με κάποιο είδος γαρίδας? Σε ξένα φόρουμ διαβάζω ότι έχουν κρατηθεί rcs και αμάνο σε ph κοντά στο 8 αλλά σίγουρα δεν έχουν γεννήσει ή δεν έχουν ζήσει το προσδόκιμο χρόνο ζωής. Τέλος ισχύει ότι είναι καθαρά στο χαρακτήρα του μονομάχου αν θα τις κάνει γεύμα ή θα τις ανεχτεί στο "παλάτι" του? Επίσης διαβάζω ότι θα είναι καλύτερο να μπουν πρώτα οι γαρίδες και μετά ο μονομάχος αν αυτό τις σώνει με κάποιο τρόπο...

Επίσης θα με ενδιέφερε η υποκατηγορία μονομάχου halfmoon και όχι ο κοινός (δεν ξέρω πως λέγεται)... Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ? 

Ευχαριστώ,

On 4/1/2018 at 4:29 ΜΜ, το μέλος stav έγραψε:

Δεν χρειαζομαι το google ,egeria και anubia κλαδεψα πολλες φορες χωρις κανενα προβλημα.Μην

αναμασας αυτα που διαβαζεις σε διαφορα sites χωρις να τα εχεις ελεγξει.

Σε 30 λ με γαριδες εχεις δοκιμασει;;;

Απλα ρωταω. Αλλο οταν εχεις 120λ και αλλο σε 30-35 να κλαδευεις egeria κ.α.

Δοκιμασε και μετα θα μας πεις το αποτελεσμα:rip_1:.

πριν 3 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

Σε 30 λ με γαριδες εχεις δοκιμασει;;;

Απλα ρωταω. Αλλο οταν εχεις 120λ και αλλο σε 30-35 να κλαδευεις egeria κ.α.

Δοκιμασε και μετα θα μας πεις το αποτελεσμα:rip_1:.

Εχω δοκιμασει γαριδες σαγανακι^_^

• Haha 1

Καλησπέρα,

Παρακαλώ μπορείτε να βοηθήσετε λίγο σε αυτά που γράφω πιο πάνω για τον μονομάχο επειδή σιγά σιγά το ενυδρείο στρώνεται και ψάχνω ιδανικούς κατοίκους. Έκανα μια έρευνα και γράφω παρακάτω κάποιες πιθανές επιλογές σε ψάρια-ασπόνδυλα (παρακαλώ πολύ συμπληρώστε εσείς τις ποσότητες που θα προτείνατε):

i) Μονομάχος,amano και nerite

ii) Γαριδάδικο και σαλιγκάρια

iii) ζωότοκα (guppy ή endlers, μόνο αρσενικά) μαζί με amano, nerite

iv) cpd?

v) άλλη επιλογή?

πριν 16 λεπτά, το μέλος PanosTetra έγραψε:

Καλησπέρα,

Παρακαλώ μπορείτε να βοηθήσετε λίγο σε αυτά που γράφω πιο πάνω για τον μονομάχο επειδή σιγά σιγά το ενυδρείο στρώνεται και ψάχνω ιδανικούς κατοίκους. Έκανα μια έρευνα και γράφω παρακάτω κάποιες πιθανές επιλογές σε ψάρια-ασπόνδυλα (παρακαλώ πολύ συμπληρώστε εσείς τις ποσότητες που θα προτείνατε):

iv) cpd?

v) άλλη επιλογή?

Να πω και εγώ την αποψή μου σχετικά με τις επιλογές σου.

Θεωρώ ότι μονομάχος και γαρίδες είναι μια πολύ καλή επιλογή. Βεβαίως θα ρωτήσεις ποιες γαρίδες. Με Amano σίγουρα δε θα έχεις πρόβλημα, εκτός αν πέσεις σε κανένα ψάρι killer  και συγχρόνως μικρού μεγέθους γαρίδα. Τώρα όσον αφορά τις red chery. Όπως σωστά διάβασες είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας ψαριού. Είχα στο παρελθόν μονομάχο και συγχρόνως έβλεπα και γόνο από γαρίδες. Δεν πείραζε τίποτα. Είχα όμως και μονομάχο που τσίμπαγε ακόμα και τα δακτυλά μου. Αρα κανείς δεν μπορεί να σου πει τι θα πετύχεις.

Γαριδάδικο σκέτο που είναι και η ποιο σωστή αντιμετώπιση για τις γαριδούλες θα μου άρεσε, απλά μπορεί να το βαρεθείς γρήγορα.

Τα cpd είναι πολύ όμορφα ψαράκια, αλλά σε φυτεμένο ενυδρείο δεν θα τα πολυβλέπεις.

Δεν θα έβαζα ζωοτόκα σε αυτά τα λίτρα και κυρίως μόνο αρσενικά.

Αυτά από εμένα για να σε βάλω σε περισσότερες σκέψεις.:D

• Like 1

Θα συμφωνήσω με τον Σωτήρη γενικος μια που ενα κοπαδακι με ζωοτοκα θα αρχισει να γεννα και τα λιτρα δεν σου δινουν και πολλα περιθωρια. Μια προταση οπου θα δοκιμαζα προσωπικα ειναι 2 με 3 Kilifish Aphyosemion striatum (1 αρσενικο με 2 θυλικα) με ενα κοπαδακι 10 με 12  white cloud minnows, 4 με 5  Amano shrimps και 3, 4  Planorbella duryi (Ramshorn Snail).

• 2 weeks later...

Καλησπερα ξανα,

Σημερα επειτα απο ενα μηνα που τρεχει το ενυδρειο μετρησα: 

Ph<7

Αμμωνια 1mg/l

No2: 0 mg/l

No3: 50+ mg/l

Οι μετρησεις εγιναν με υγρα τεστ sera. Συμφωνα με τις οδηγιες χρησης της αμμωνιας, ειναι ασφαλης η μετρηση για ph 7. Να υποθεσω δηλαδη οτι το ενυδρειο στρωθηκε η να το αφησω κ αλλο? 

Τα βακτηρια που εριχνα ομως μου εχουν τελειωσει. Θα υπαρξει προβλημα αν παρω αλλο σκευασμα αν και νομιζω οτι πανω κατω ολα την ιδια δουλεια κανουν. Για την ψαροσυνθεση αποφασισα σε 7 white cloud και 2-3 amano. Θελω να πιστευω πως τα φυτα και οι γαριδες θα αντεξουν στους 21 βαθμους που θελουν ομως τα ψαρια....

Θα το άφηνα να μηδενίσει η αμμωνία, και μετά θα έκανα μια μεγάλη αλλαγή νερού για να πέσουν τα νιτρικά.

Μια χαρά θα αντέξουν και τα ψάρια και οι γαρίδες και τα φυτά. Μην αγχώνεσαι τα cloud είναι ανθεκτικά και μπορείς να τα κρατάς και σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Εγώ τα δικά μου τα έχω σε 24,5C. Το καλοκαίρι η θερμοκρασία φτάνει και 27 χωρίς πρόβλημα. :)

Θα συμφωνησω με τον Σωτο.... δεν χρειαζετε να παρεις αλλα βακτηρια.... περιμενε να μηδενιση η αμμωνια. Αν δεις πως δεν μηδενιζει η αμμωνια ισως χρειαστεις  να συμπληρωσεις κεραμικο υλικο.

On 27/12/2017 at 5:20 ΜΜ, το μέλος natateo έγραψε:

Να ειμαστε σωστοι...

Αν θα "φυτεψεις" απο την αρχη - αλλαγες νερου πρεπει να κανεις καθε δευτερη μερα 50% τουλαχιστον για την πρωτη εβδομαδα. και 2 φορες απο 50% την 2η εβδομαδα.Αλλιως το μοςς σου θα γινει ενα με τα Brush Algae! Αν δεν θελεις να κανεις αλλαγες νερου- "φυτευεις" σε 3 εβδομαδες.

Και... Το υποστρωμα (οσο γινεται) πρεπει ολο να καλυφθει με φυτα, αλλιως παλι αλγες.

P.S. δεν χρεαζεται κολλα στο ξυλο. Αγοραζεις απο ειδη ραπτικης πετονια (καρουλι)για κουρτινες και δενεις μοςς και ανουμπιας.

Λιγο καθηστεριμενα θα απαντησω αλλα τωρα  διαβασα το θεμα.

Προσωπικα χρησιμοποιω fluval stratum και οταν εφτιαξα το ενυδρειο τηςυπογραφης μου δεν εκανα αλλαγες νερου ουτε καθε μερα ουτε μερα παρα μερα.

Εστησα το ενυδρειο,φυτεψα τα φυτα μου,μπολιασα και αλλαγες εκανα καθε εβδομαδα το 50% απο την αρχη του στησιματος

Επισης,το υποστρωμα δεν ηταν καλυμενο ολο με φυτα και ουτε χρειαζεται να ειναι.Εδω μιλαμε για χαλικι-υποστρωμα το οποιο ειναι εμπλουτισμενο με λιπασμα,αν μιλουσαμε για σκετο υποστρωμα που απο πανω βαζουμε εμεις χαλικι,τοτε ναι πρεπει να ειναι ολο καλυμενο με χαλικι γιατι θα εχουμε προβλημα με αλγες,με χαλικι ομως,οχι απαραιτητα με φυτα.

On 4/1/2018 at 9:47 ΠΜ, το μέλος natateo έγραψε:

Εδω τωρα,το μονο φυτο που μπορουμε να πουμε οτι ισως εχουμε προβλημα αν το κλαδεψουμε μεσα στο ενυδρειο,ειναι η ανουμπια.

Η κρυπτοκορινα ειναι αναλογα τι νερο εχουμε,αν εχουμε σκληρο τοτε δεν υπαρχει προβλημα,αν εχουμε μαλακο τοτε μπορει να εχουμε.

Εχω κλαδεψει ανουμπια σε 30 λιτρα γαριδαδικο και δεν εγινε τιποτα αλλα εχει κλαδεψει φιλος σε 60 λιτρα και τις εχασε ολες.

Για κρυπτοκορινα δεν το συζηταω,καθε εβδομαδα κλαδευω στο 30αρι γαριδαδικο και δεν ειχα ποτε θεμα, μεχρι που ξεφυτεψα και μια και παλι δεν ειχα θεμα.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Καλη σου μέρα φίλε @rastafarian

Για το stratum δεν έχω καμία εμπειρία απλά μου φάνηκε πιο "οικονομικό" να έχω χαλίκι-υπόστρωμα χωρίς βέβαια να έχω φυτέψει ακόμα και ούτε να ξέρω τις δυνατότητές του πέρα του ότι έμαθα από εδώ ότι από μόνο του βοήθησε στο στρώσιμο. Δεν έχω ρίξει την παραμικρή τροφή, ούτε έχω βάλει ψάρι μέσα και τις μετρήσεις μου τις γράφω πιο πάνω.

Με ανησυχεί βέβαια ότι επειδή σχεδιάζω να φυτέψω εύκολα φυτά μιας και ο φωτισμός μου είναι λίγος μήπως θα έχω πρόβλημα με άλγες που προέρχονται από το υπόστρωμα (αν αυτό μπορεί να γίνει βέβαια). Διοξείδιο δεν σχεδιάζω να βάλω, ίσως excel και άντε κάποιο σύστημα του εμπορίου με μπουκάλα που όμως όπως έχεις αναφέρει και εσύ σε άλλα θέματα δεν συμφέρει οικονομικά μακροπρόθεσμα και το κατανοώ.

Για τα φυτά που αναφέρεις είναι μερικά από αυτά που σχεδιάζω να βάλω (ανούμπιες, κρυπτοκορίνες, hygrophilla difformis, και άλλη μία ρίζα από κάτι άλλο εύκολο). Το νερό της βρύσης μου είναι σκληρό γύρω στο 7,8 αλλά με το καλό να φυτέψω και θα κάνω άλλο θέμα για το κλάδεμα...

πριν 21 λεπτά, το μέλος PanosTetra έγραψε:

Καλη σου μέρα φίλε @rastafarian

Για το stratum δεν έχω καμία εμπειρία απλά μου φάνηκε πιο "οικονομικό" να έχω χαλίκι-υπόστρωμα χωρίς βέβαια να έχω φυτέψει ακόμα και ούτε να ξέρω τις δυνατότητές του πέρα του ότι έμαθα από εδώ ότι από μόνο του βοήθησε στο στρώσιμο. Δεν έχω ρίξει την παραμικρή τροφή, ούτε έχω βάλει ψάρι μέσα και τις μετρήσεις μου τις γράφω πιο πάνω.

Με ανησυχεί βέβαια ότι επειδή σχεδιάζω να φυτέψω εύκολα φυτά μιας και ο φωτισμός μου είναι λίγος μήπως θα έχω πρόβλημα με άλγες που προέρχονται από το υπόστρωμα (αν αυτό μπορεί να γίνει βέβαια). Διοξείδιο δεν σχεδιάζω να βάλω, ίσως excel και άντε κάποιο σύστημα του εμπορίου με μπουκάλα που όμως όπως έχεις αναφέρει και εσύ σε άλλα θέματα δεν συμφέρει οικονομικά μακροπρόθεσμα και το κατανοώ.

Για τα φυτά που αναφέρεις είναι μερικά από αυτά που σχεδιάζω να βάλω (ανούμπιες, κρυπτοκορίνες, hygrophilla difformis, και άλλη μία ρίζα από κάτι άλλο εύκολο). Το νερό της βρύσης μου είναι σκληρό γύρω στο 7,8 αλλά με το καλό να φυτέψω και θα κάνω άλλο θέμα για το κλάδεμα...

Μια χαρα υποστρωμα ειναι το stratum,εγω το εχω χρησιμοποιησει και σε μετρια φυτα και γρασιδια και τα πηγε σουπερ.

Αν βαλεις αρκετα ευκολα φυτα δεν θα εχεις κανενα θεμα με αλγες,ειδικα να βαλεις γρηγορης αναπτυξης φυτα θα σε βοηθησουν παρα πολυ.

Τα ευκολα φυτα και με excel μια χαρα θα τα πανε.

Πανο σε τη φαση βρισκεσαι με τις μετρησεις. Σημερα νομιζω κλεινει μηνα το ενυδρειο που τρεχει.... ποιο φιλτρο εχεις;;;; μπορεις εαν θες τωρα να αρχισεις με τα φυτα. Με τον φωτισμο εκανες κατι;;; αν προσθεσης αλλα 6 watt σε φωτισμο στα 6500κ θα εισαι οκ.

Κωστη τα χαιρετισματα μου ;)

On 10.01.2018 at 3:53 ΜΜ, το μέλος PanosTetra έγραψε:

Καλησπέρα,

iv) cpd?

v) άλλη επιλογή?

Αποφασισές τελικα το τι θα κανεις; Γαριδαδικο η ψαραδικο;;;:)

Μην φοβασε τα Anubias k.a. απλα μην τα κοβεις μεσα στο ενυδρειο. Το ανουμπ θα χρεαστει να κοψεις μονο μια φορα το χρονο(μεγαλωνει πολυ αργα).

Τωρα δες τα φυτα ,που μεγαλωνουν χωρις CO2 και με φωτισμο 0.5 w/l και σκληρο νερο

Anubias

Vallisneria (πολυ γρηγορα θα απλωθει σε ολο τον  πατο του ενυδρειου)για την αρχη καλο ειναι- ουτε νιτρικα ουτε αμμωνια-τα "τρωει" ολα πολυ γρηγορα.

Rotala rotundifolia(εχει ωραιο χρωματακι-ροζ)

Ludwigia palustrus(κοκκινο) μην παρεις Glandulosa-εχει απαιτησεις.

Hygrophila

Bacopa

Sagittaria

Limnophila

Staurogin repens

Microsorum( ολα)

Moss( java, barberi,string,flame)

Cladophora aegagropila(μπορεις να κανεις ενα χαλακι μ΄αυτην- κοβεις μπαλα και απλωνεις πανω σε μια πετρα(flat) και δενεις με πετονια.Σε 2 εβδομαδες δεν θα βρεις που ηταν πετονια) η το ραβεις πανω στο πλεγματακι (πλαστικο) για σοβα παλι με πετονια.

Monosolenium tenerum

Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον :)

@rik το ενυδρείο έκλεισε μήνα το σάββατο. Το καλό είναι ότι μου μηδενίστηκαν τα νιτρώδη με τελευτάια μέτρηση την κυριακή. Νιτρικά στο θεό αλλα δυστυχώς αμμωνία μένει κολλημένη στο 1mg/l χτες που μέτρησα ξανά. Μπορεί να κάνω και λάθος και να είναι 0,50 αλλά σίγουρα δεν είναι 0. Το υπόστρωμα και το mopani μου έχουν ρίξει το ph κοντά στη 1 μονάδα σε σχέση με τη βρύση μου αν παίζει κάποιο ρόλο στην αμμωνία (7,8-8 βρύση, ~7 μέτρηση).

Για φίλτρανση έχω έναν κυκλοφορητή hqj500g με 350l/h που στη συνέχεια περνάει το νερό σε φίλτρο καπακιού (αν λέγεται έτσι, πλήρη φωτογραφία του ενυδρείου παρακάτω).

sunsun-hr380-enudreio-35l.jpg

Εχω αλλάξει το βαμβάκι που έχει με ένα της fluval και από κάτω έχω βάλει 3 σακουλάκια mini siporax που άνετα χωράει άλλο ένα. Για τον φωτισμό δεν έχω σκεφτεί ακόμα κάτι, από ότι έμαθα γίνεται μόνο πατέντα. Για την λάμπα ξέρω μόνο ότι είναι 4w και βγάζει ρόζ φως(δηλαδή 0,11w/l ????), καμία άλλη πληροφορία. Θα το κοιτάξω αν πάω για αναβάθμιση για τα φυτά που θα βάλουμε μιας και το ενυδρείο ήδη τρέχει και δεν μπορώ να το μεταφέρω.

@natateo είμαι πολύ αναποφάσιστος στο συγκεκριμένο. Δεν έχω πολλές επιλογές και φοβάμαι ότι θα το φορτώσω πολύ με τα 7 white cloud που λέω να βάλω και 3 γαρίδες αμάνο. Μάλλον θα το πάω σε μονομάχο με αμάνο για να τελειώνει η ιστορία... Θα δούμε όμως:hehe

Για τα φυτά σίγουρα θα δέσω 2 ρίζες από ανούμπιες και moss στο ξύλο που μου έχει πιάσει σχεδόν σε μήκος όλο το βυθό. Θα ανεβάσω φωτογραφία του ενυδρείου όμως όπως είναι τώρα για να έχετε μία ιδέα και να δούμε τι χωράει...

• Like 1

image.thumb.jpeg.06fafb1931b494b89c859bfa13851634.jpeg

image.thumb.jpeg.a08160c4cd7d7d28f85f53c0e0e9b85d.jpeg

image.thumb.jpeg.20998c76a63821d9bfd1e01130b0845c.jpeg

Αυτο το ενυδρειο που βλεπεις ειναι με white cloud και amano σε θερμοκρασια δωματιου χωρις θερμοστατη. Εχει υποστρωμα για κακτους και το νερο ειναι χρωματος τσαγακι και αρκετα οξινο. Οι γαριδες δεν εχουν προβλημα θερμοκρασιων απλα δεν τρωνε στο φουλ μια που ο μεταβολισμος τους πεφτει τον χειμωνα. Αναλογο ενυδρειο θα εκτιμουσε και μονομαχος με θερμοστατη φυσικα μια που η ροη φρεναρη απο τα φυτα επιφανιας και δεν θα ειχες προβλημα με τα υπολοιπα ζωντανα και φυτα pistia stratiotes. Οσο για το φιλτρο βαλε οσο παιρνει απο σιποραξ γιατι απο οτι φαινετε το στρατουμ ειναι δυνατο για την βιολογια που εχεις. Το συγκεκριμενο ενυδρειο εχει χαρακτηρα βιοτοπικο και ειναι στημενο για να διευκολινη την αναπαραγωγη....... θα δειξει ειναι υπο εξελιξη το ολο πειραμα. Την καλημερα μου.

Καλησπέρα ξανά,

Σας στέλνω φωτογραφία του ενυδρείου. Το υπόστρωμα έχει αλλοιωθεί λίγο από τότε που έβαλα το ξύλο, μιας και το έφερα δύο-τρεις βόλτες μέχρι να μου κάτσει καλά στο μάτι αλλά με την πρώτη αλλαγή θα το στρώσω καλύτερα.

Στη φωτογραφία σημειώνω ένα σχέδιο για το aquascape. Ακούω γνώμες, απόψεις...

20180124_221217.jpg

20180124_225926[1].jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...