Αλέξανδρος Κ 23 Δεκεμβρίου 2017 #1 Share 23 Δεκεμβρίου 2017 (edited) Καλησπέρα κι από εμένα. Πριν λίγες μέρες βρέθηκε στα χέρια μου μια ιδιοκατασκευή ενός θείου. Παλιό σεντούκι που το είχε κάνει ενυδρείο. Είχε μέσα τροπικά ψάρια αλλά το έχει άδειο τα τελευταία 4-5 χρόνια. Μου το έστειλε πακετάκι. Το καθάρισα, το γέμισα για να δω διαρροές, όλα μια χαρά. Δοκίμασα το φίλτρο του (εξωτερικό) και έτρεχε νερά από παντού, λόγω παλαιότητας είχαν σαπίσει οι τσιμούχες. Έτσι κι αλλιώς δε με βόλευε από θέμα χώρου οπότε έβαλα ένα εσωτερικό. Οι διαστάσεις το δοχείου είναι 85x47x40 οπότε πρόχειρα το υπολογίζω στα 160 λίτρα. Εδώ και 3 μέρες έχω βάλει λευκό χαλίκι, μια πέτρα lava, ενα ξύλο, 3 ανούμπιες και 1 φτέρη. Έβαλα αντιχλώριο της sera όπως και βακτήρια της ίδιας εταιρίας, τα οποία τάισα με λίγα flakes. Τώρα περιμένω να στρώσει σιγά σιγά. Η sera λέει πως 24 ώρες μετά μπορώ να βάλω ψάρια, είναι αυτό δυνατόν; Μετρήσεις που κάνω δείχνουν καθόλου νιτρώδη και ελάχιστα νιτρικά. Δυστυχώς δεν έχω τεστ για αμμωνία ακόμα. Στο ενυδρείο υπάρχει μια λάμπα 18 watt και το φίλτρο είναι eheim pickup 200 (εως 500 λίτρα λέει). Θα βάλω μέσα χρυσόψαρα σαν τελείως αρχάριος, διάβασα πως είναι τα πιο εύκολα και φοβάμαι να πάρω στο λαιμό μου τα ψαράκια. Όλα κι όλα 3 μιας και έμαθα πως θέλουν καμιά 40αριά λίτρα έκαστο. Παραθέτω και μια φωτό και αναμένω να μου πείτε τι λάθη μπορεί να έχω κάνει. Έγινε επεξεργασία 23 Δεκεμβρίου 2017 - Αλέξανδρος Κ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 23 Δεκεμβρίου 2017 #2 Share 23 Δεκεμβρίου 2017 (edited) Κατ'αρχήν καλά το πας, ρίχνεις διάβασμα και με κάποιες συμβουλές από τους παλιότερους μπορείς να κάνεις πολύ καλά πράγματα. 1) Το σεντούκι είναι πρωτότυπη ιδέα για ενυδρείο, δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα σε βολέψει στο μέλλον με τις αλλαγές νερού κλπ. Χρειάζεται οπωσδήποτε άλλη βάση, γιατί η υπάρχουσα δεν το στηρίζει καλά και μπορεί να ανοίξει/σπάσει κάποια στιγμή. Κοίταξε τι κυκλοφορεί στο εμπόριο για τις εξωτερικές διαστάσεις που έχει το σεντούκι. 2) Το ενυδρείο αφού είναι παλιό, σίγουρα θα έχουν ξεραθεί κάπως οι σιλικόνες. Στη θέση σου θα το άδειαζα και θα το πέρναγα από πάνω με ενυδρειακή σιλικόνη για ενίσχυση, γιατί αν μετά από πχ 6 μήνες αρχίσει να τρέχει μέσα στο σαλόνι σου, δεν θα είναι και ό,τι καλύτερο... Και να ξέρεις ότι οι "στραβές" γίνονται πάντα σε γιορτές, διακοπές κλπ Άρα πας Praktiker, παίρνεις ένα σωληνάριο διάφανη ενυδρειακή σιλικόνη της Bison (να τη ζητήσεις, γιατί δεν θα τη βρεις εύκολα), με κόστος 5€ (ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ). Τη δουλεύεις στο μπαλκόνι, γιατί είναι τοξική και βγάζει μυρωδιά. Την απλώνεις με βρεγμένο δάκτυλο πάνω στην υπάρχουσα, γιατί το γάντι που προτείνουν θα σου κολλάει. Μετά το στέγνωμα, ό,τι περισσέψει το κόβεις με ένα ξυραφάκι. Γεμίζεις το ενυδρείο με νερό, το αφήνεις 4-5 μέρες, αλλάζεις νερό για λίγες μέρες ακόμα και είσαι ΟΚ για χρήση. 3) Τα λίτρα σου είναι μόνο για fancy χρυσόψαρα, θα σου προτείνω ένα red cup oranda, ένα black moore και ένα calico (τα bubble eye έχουν ευαίσθητα μάτια, μην τα προτιμήσεις). Τα comon θέλουν μεγάλο μήκος ενυδρείου, τουλάχιστον 1,20m γιατί μεγαλώνουν πολύ. Επίσης μπορείς να βάλεις μέσα ένα Ancistrus Cf. Cirrhosus (SP3), αλγοφάγο ψαράκι, που θα σε βοηθήσει στον καθαρισμό. Μην βιαστείς ν'αγοράσεις ψαράκια, ψάξε να βρεις αυτά που σ'αρέσουν καλύτερα σε διάφορα μαγαζιά, πρόσεξε ιδιαίτερα τη συμπεριφορά τους και αν τρώνε, αν έχουν πληγές κλπ, ενώ αν δεις ψόφια ψάρια σε γυάλες, απέφυγε το συγκεκριμένο μαγαζί, γιατί δεν σέβεται τα ψάρια και τον πελάτη. 4) Εφόσον κατέληξες στα χρυσόψαρα, το καλύτερο γι'αυτά είναι μαύρο λεπτόκοκκο χαλίκι, γιατί τους αρέσει να το πιπιλάνε και να το φτύνουν. Εκτός αυτού, το μαύρο αναδεικνύει καλύτερα τα χρώματά τους. Τώρα για το black moore, θα το χάνεις στο μαύρο φόντο, αλλά μπορείς να πάρεις ένα όχι τελείως μαύρο, άσε που κάποια από αυτά όταν μεγαλώσουν αλλάζουν χρώμα και γίνονται πορτοκαλί! 5) Το φίλτρο eheim είναι πολύ καλό, αλλά με τα χρυσόψαρα ίσως σου βγάλει πρόβλημα, γιατί είναι ρυπογόνα ψάρια, με αποτέλεσμα να σου βουλώνει εύκολα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι κάθε 2 μήνες περίπου θα πρέπει να το ανοίγεις και να το καθαρίζεις, ενώ σε κανονικές συνθήκες θέλει κάθε 6-9 μήνες καθάρισμα. 6) Για αμμωνία και Ph μπορείς να πάρεις ειδικά τεστάκια με βεντούζα, που τα κολλάς στο τζάμι, κρατάνε 1 χρόνο και 6 μήνες αντίστοιχα και είναι πανεύκολα στη χρήση. Το βρίσκεις στο Pet Supermarket σε καλή τιμή (ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ). Επίσης εκεί θα βρεις καλά ψάρια/φυτά και το κυριότερο: παιδιά με αρκετές γνώσεις. Αν σε βολεύει η απόσταση έχει καλώς, αλλιώς παραγγείλεις μαζικά από το διαδίκτυο σε χαμηλότερες τιμές και πας μια φορά το χρόνο (λέμε τώρα...). 7) Για στρώσιμο ενυδρείου, είναι προτιμότερο να πάρεις μπόλι από κάποιο συνχομπίστα, θα μπορείς αμέσως να βάλεις ψάρια μέσα στο ενυδρείο σου. Επίσης μπορείς να δεις τις αγγελίες που υπάρχουν στο AZ, θα βρεις αρκετά πραγματάκια να σ'ενδιαφέρουν. Και μην ξεχνάς ότι οι βιαστικές κινήσεις κοστίζουν στην τσέπη μας, οπότε να έχεις ΥΠΟΜΟΝΗ και θα φτιάξεις κάτι πολύ καλό με χαμηλό κόστος. 8) Το ξύλο στο άλλο post είδα ότι το χιλιοκαθάρισες. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το περάσεις μ'ένα γυαλόχαρτο, ώστε να μην γδερνονται τα ψάρια πάνω του και μετά να το βράσεις σε κατσαρόλα με νερό και 2 κουταλιές σούπας αλάτι για ένα 2ωρο, ώστε να ψοφήσουν όλα τα μικρόβια. Αν δεν χωράει στην κατσαρόλα, το γυρίζεις μετά πάνω-κάτω και το ξαναβράζεις. Για τον ίδιο λόγο η πέτρα lava που έχεις μάλλον είναι επικίνδυνη για τα χρυσόψαρα, στη θέση σου θα την αντικαθιστούσα με κάποιες μη ασβεστολιθικές. Αυτά προς το παρόν, ελπίζω να σε φώτισα αρκετά. Ό,τι άλλο θες, ρωτάς. Έγινε επεξεργασία 23 Δεκεμβρίου 2017 - worldiver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αλέξανδρος Κ 23 Δεκεμβρίου 2017 Author #3 Share 23 Δεκεμβρίου 2017 1. Άλλη βάση είναι μέσα στο άμεσο πρόγραμμα. Αρχές του χρόνου δηλαδή θα πάρω άλλη. 2. Το ενυδρείο το ξαναπέρασε σιλικόνες ο θείος πριν το δώσει. Και 3 μέρες τώρα δεν έχει βγει σταγόνα. Ελπίζω να παραμείνει έτσι. 3. Bye bye comon 4. Δηλαδή το λευκό δεν κάνει με τίποτα; Γαμωτο μου άρεσε. 5. Δε με απασχολεί. Ας το κάνω ανά 2μηνο. Εγώ νόμιζα πως ήθελε καθάρισμα σε κάθε αλλαγή. 6. Πήγα πριν λίγο και πήρα υγρά τεστακια από το μαγαζί που λες. Γενικά από εκεί εξοπλιζομαι και με βολεύει μιας και μένω πολύ κοντά. 7. Τώρα έβαλα αυτά οπότε λέω να περιμένω βακτηριογεννητουρια, εκτός κι αν είναι κακό, τότε αλλάζει. 8. Το ξύλο το έχω βράσει όπως λες, αυτό εννοώ καθάρισμα. Την πέτρα την πήρα από το ίδιο μαγαζί και με βεβαίωσαν πως κάνει και δεν είναι ασβεστολιθική. Μπούρδες; Γενικά πάλι καλά που υπάρχει το φόρουμ και μου έκοψε να γκουγκλαρω μια πριν αρχίσω τα ψώνια. Κι ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αλέξανδρος Κ 23 Δεκεμβρίου 2017 Author #4 Share 23 Δεκεμβρίου 2017 Ξέχασα. Το ξύλο το τσεκαρα, δεν έχει κανένα κοφτερό σημείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 23 Δεκεμβρίου 2017 #5 Share 23 Δεκεμβρίου 2017 Μια χαρά σε βρίσκω, έχεις ρίξει πολύ διάβασμα Μια παρατήρηση μόνο: μήπως η σιλικόνη που χρησιμοποίησε ο θείος σου δεν είναι ενυδρειακή; Είναι πολύ τοξική και θα σκοτώσει τα ψαράκια σου Κάθε 2ο Σάββατο του μήνα βρισκόμαστε στο FloCafe του Φαλήρου (εκτός και αλλάξει κάτι από τη νέα χρονιά). Θα βγει ανακοίνωση για όλο το 2018, οπότε πέρνα να πιούμε καφέ με ψαροκουβέντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Δεκεμβρίου 2017 #6 Share 24 Δεκεμβρίου 2017 Φιλε καλησπερα, καλως ηρθες και καλες γιορτες! Το ενυδρειο ειναι πολυ πρωτοτυπο και τα σπαει. Στα χρυσοψαρα κατεληξες επειδη τα γουσταρεις η λογω απειριας; γιατι αν τα διαλεξς λογω απειριας, κανεις λαθος. Μην κολλας και διαλεξε τα ψαρια που γουσταρεις ( σε σχεση με τα λιτρα σου παντα ) . Μια χαρα κανει και η λευκη η αμμος. Απλα με την μαυρη ισως να φαινονται καλυτερα τα χρωματα. Διαφωνω σε καποια πραγματα με τον @worldiver ! Το εσωτερικο φιλτρο θα το καθαριζεις εκ των πραγματων σε καθε αλλαγη, το τεστ αυτο που σου προτεινει ειναι σκουπιδι, μονο τα υγρα ειναι ακριβη οσο το δυνατον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 25 Δεκεμβρίου 2017 #7 Share 25 Δεκεμβρίου 2017 (edited) πριν 14 ώρες, το μέλος Sturm έγραψε: Φιλε καλησπερα, καλως ηρθες και καλες γιορτες! Το ενυδρειο ειναι πολυ πρωτοτυπο και τα σπαει. Στα χρυσοψαρα κατεληξες επειδη τα γουσταρεις η λογω απειριας; γιατι αν τα διαλεξς λογω απειριας, κανεις λαθος. Μην κολλας και διαλεξε τα ψαρια που γουσταρεις ( σε σχεση με τα λιτρα σου παντα ) . Μια χαρα κανει και η λευκη η αμμος. Απλα με την μαυρη ισως να φαινονται καλυτερα τα χρωματα. Διαφωνω σε καποια πραγματα με τον @worldiver ! Το εσωτερικο φιλτρο θα το καθαριζεις εκ των πραγματων σε καθε αλλαγη, το τεστ αυτο που σου προτεινει ειναι σκουπιδι, μονο τα υγρα ειναι ακριβη οσο το δυνατον. Αγαπητέ @Sturm, ξέρω ότι μερικές φορές διαφωνούμε . Σχετικά με το φίλτρο, ότι έγραψα ισχύει για εξωτερικό φίλτρο eheim που διαθέτω ήδη και με έχει κουράσει/αγχώσει αρκετά με τις αλλαγές. Υποθέτω ότι κάτι αντίστοιχο είναι και το εσωτερικό φίλτρο, γιατί γενικά δεν έχω ακούσει στο FloCafe και τα καλύτερα λόγια γι'αυτά... Τώρα όσο για τα τεστάκια που λες σκουπίδια, τα πρότεινα για τα συγκεκριμένα ψάρια που θέλει ο φίλος @Αλέξανδρος Κ, γιατί όπως είπε από την αρχή θέλει εύκολα ψάρια και κατέληξε σε χρυσόψαρα, ενώ θα χρησιμοποιεί το νερό της Αθήνας, που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Αν είναι να πάει σε πιο "σοβαρά" ψάρια, με περισσότερες απαιτήσεις, τότε ναι, να πάει σε υγρά τεστ. Και εγώ τα ίδια χρησιμοποιώ, αφού το ενυδρείο είναι σε εργασιακό χώρο και δεν γίνεται να είμαι συνέχεια από πάνω, άσε που ασχολούνται και άλλοι άσχετοι, οπότε πρέπει να έχω κάτι "εύκολο", τόσο στο τάισμα, όσο και στη συντήρηση. Όσο για το χαλίκι, αν του αρέσει το λευκό, ΟΚ, απλώς να είναι λεπτόκοκκο. Σίγουρα όμως στο μαύρο θα αναδεικνύονται καλύτερα τα χρώματα. Και αν έχει τη διάθεση, μπορεί να βάλει μαζί με τα fancy χρυσόψαρα και ένα κόκκινο μονομάχο, με το μαύρο βυθό θα είναι τέλειος! Επίσης, υπενθυμίζω το ενυδρείο να πατάει καλά στη βάση, χωρίς ν'αφήνει κενά από το σεντούκι, και βέβαια να τσεκάρει τις σιλικόνες που έβαλε ο θείος του, αν είναι ενυδρειακές, ήτοι κατάλληλες για τα ψάρια. Έγινε επεξεργασία 25 Δεκεμβρίου 2017 - worldiver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Δεκεμβρίου 2017 #8 Share 25 Δεκεμβρίου 2017 Ε πριν 3 ώρες, το μέλος worldiver έγραψε: Αγαπητέ @Sturm, ξέρω ότι μερικές φορές διαφωνούμε . Σχετικά με το φίλτρο, ότι έγραψα ισχύει για εξωτερικό φίλτρο eheim που διαθέτω ήδη και με έχει κουράσει/αγχώσει αρκετά με τις αλλαγές. Υποθέτω ότι κάτι αντίστοιχο είναι και το εσωτερικό φίλτρο, γιατί γενικά δεν έχω ακούσει στο FloCafe και τα καλύτερα λόγια γι'αυτά... Τώρα όσο για τα τεστάκια που λες σκουπίδια, τα πρότεινα για τα συγκεκριμένα ψάρια που θέλει ο φίλος @Αλέξανδρος Κ, γιατί όπως είπε από την αρχή θέλει εύκολα ψάρια και κατέληξε σε χρυσόψαρα, ενώ θα χρησιμοποιεί το νερό της Αθήνας, που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Αν είναι να πάει σε πιο "σοβαρά" ψάρια, με περισσότερες απαιτήσεις, τότε ναι, να πάει σε υγρά τεστ. Και εγώ τα ίδια χρησιμοποιώ, αφού το ενυδρείο είναι σε εργασιακό χώρο και δεν γίνεται να είμαι συνέχεια από πάνω, άσε που ασχολούνται και άλλοι άσχετοι, οπότε πρέπει να έχω κάτι "εύκολο", τόσο στο τάισμα, όσο και στη συντήρηση. Όσο για το χαλίκι, αν του αρέσει το λευκό, ΟΚ, απλώς να είναι λεπτόκοκκο. Σίγουρα όμως στο μαύρο θα αναδεικνύονται καλύτερα τα χρώματα. Και αν έχει τη διάθεση, μπορεί να βάλει μαζί με τα fancy χρυσόψαρα και ένα κόκκινο μονομάχο, με το μαύρο βυθό θα είναι τέλειος! Επίσης, υπενθυμίζω το ενυδρείο να πατάει καλά στη βάση, χωρίς ν'αφήνει κενά από το σεντούκι, και βέβαια να τσεκάρει τις σιλικόνες που έβαλε ο θείος του, αν είναι ενυδρειακές, ήτοι κατάλληλες για τα ψάρια. Στον καθαρισμο του φιλτρου θα χρειαζεται πολυ περισσοτερο απο καθε δυο μηνες καθαρισμα. Τα τεστ αυτα ειναι οτι να ναι. Ουδεμια επαφη με την πραγματικοτητα. Οποτε δεν χρειαζεται να τα προτεινεις. Τωρα αν εσυ τα χεις στη δουλεια σου ειναι αλλο αλλα εδω μιλαμε για οικιακο ενυδρειο. Ασε που ειτε το χεις ειτε οχι το ιδιο και το αυτο ειναι. Μονομαχος με χρυσοψαρα για κανεναν λογο. Ειτε θες λογω ιδιοσυγκρασιας, ειτε θες λογω θερμοκρασιας, ειτε θες λογω παραμετρων νερου, ειτε ειτε ειτε! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 26 Δεκεμβρίου 2017 #9 Share 26 Δεκεμβρίου 2017 πριν 9 ώρες, το μέλος Sturm έγραψε: Ε Στον καθαρισμο του φιλτρου θα χρειαζεται πολυ περισσοτερο απο καθε δυο μηνες καθαρισμα. Τα τεστ αυτα ειναι οτι να ναι. Ουδεμια επαφη με την πραγματικοτητα. Οποτε δεν χρειαζεται να τα προτεινεις. Τωρα αν εσυ τα χεις στη δουλεια σου ειναι αλλο αλλα εδω μιλαμε για οικιακο ενυδρειο. Ασε που ειτε το χεις ειτε οχι το ιδιο και το αυτο ειναι. Μονομαχος με χρυσοψαρα για κανεναν λογο. Ειτε θες λογω ιδιοσυγκρασιας, ειτε θες λογω θερμοκρασιας, ειτε θες λογω παραμετρων νερου, ειτε ειτε ειτε! Ο μονομάχος ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του μπορεί να συνυπάρξει με τα χρυσόψαρα. Αν βγει επιθετικός, τον αλλάζει με άλλο. Γεγονός είναι ότι και οι 2 μονομάχοι που είχα ήταν μια χαρά, εύκολοι στη συμβίωση. Ο πρώτος μάλιστα θα ζούσε ακόμα, αν δεν του την έπεφτε ο pleco όταν μεγάλωσε και του'φαγε την ουρά... Το μυστικό στο φαγητό είναι να ταΐζεις πρώτα τα χρυσόψαρα και μετά το μονομάχο. Η θερμοκρασία ήταν από 21-27 και τα ψαράκια ήταν μια χαρά όλο το χρόνο. Τώρα αν εσύ θες τις super ειδικές παραμέτρους για μονομάχο, ΟΚ, μπορείς να το κάνεις επιστήμη και να φτιάξεις και ορυζώνες με λάσπη, για να του θυμήσεις λίγο την πατρίδα του. Αν και δεν θα πρωτοτυπήσεις, σ'έχει προλάβει κάποιος άλλος "παλαβός" και το'χει ποστάρει στο internet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Δεκεμβρίου 2017 #10 Share 26 Δεκεμβρίου 2017 Και τι ειναι ο μονομαχος για να τον αλλαξει, μπλουζακι; Παμε παλι. Ο μονομαχος δεν μπορει να συνυπαρξει με χρυσοψαρα. Γιατι θελει αλλη θερμοκρασια απο τα χρυσοψαρα, γιατι τρωει πιο αργα απ τα χρυσοψαρα, γιατι δεν ειναι καλος κολυμβητης οπως τα χρυσοψαρα και στρεσαρεται απο τα χρυσοψαρα, γιατι μπορει να του φανε την ουρα τα χρυσοψαρα κτλ κτλ. Δεν ειναι θεμα να το κανεις επιστημη. Τωρα αν εσυ ηθελες να κανεις πειραματα εις βαρος των ψαριων, ειναι αλλο θεμα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 26 Δεκεμβρίου 2017 #11 Share 26 Δεκεμβρίου 2017 Σεν βλεπω τον λογο να μπει μονομαχος με χρυσοψαρα.Ειναι εντελως off ο συνδυασμος, θεωρω αποτυχια το πειραμα πριν καν γινει, δεν καταλαβαινω γιατι να το κανει καποιος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 26 Δεκεμβρίου 2017 #12 Share 26 Δεκεμβρίου 2017 πριν 14 ώρες, το μέλος Sturm έγραψε: Και τι ειναι ο μονομαχος για να τον αλλαξει, μπλουζακι; Παμε παλι. Ο μονομαχος δεν μπορει να συνυπαρξει με χρυσοψαρα. Γιατι θελει αλλη θερμοκρασια απο τα χρυσοψαρα, γιατι τρωει πιο αργα απ τα χρυσοψαρα, γιατι δεν ειναι καλος κολυμβητης οπως τα χρυσοψαρα και στρεσαρεται απο τα χρυσοψαρα, γιατι μπορει να του φανε την ουρα τα χρυσοψαρα κτλ κτλ. Δεν ειναι θεμα να το κανεις επιστημη. Τωρα αν εσυ ηθελες να κανεις πειραματα εις βαρος των ψαριων, ειναι αλλο θεμα. Πολλά μαγαζιά σου αλλάζουν τα ψαράκια που παίρνεις, επειδή δεν ταιριάζουν με αυτά που έχεις, εξαρτάται βέβαια κατά πόσο σε ξέρει το μαγαζί. Νομίζω ότι η θερμοκρασία που προανέφερα, τα καλύπτει μια χαρά. Στρες δεν υπάρχει, συχνά κάνουν βόλτες μαζί. Όσο για το φαγητό, πρώτα ταΐζω τα χρυσόψαρα και μετά το μονομάχο, άσε που είναι φαγανός και δεν προλαβαίνει να πέσει η τροφή στο νερό και την έχει βουτήξει! Τα ψάρια, όπως και τα σκυλιά, παίρνουν από το χαρακτήρα του αφεντικού τους, εμένα είναι αγαπησιάρικα και άκρως χαδιάρικα. πριν 3 ώρες, το μέλος KostasGr έγραψε: Σεν βλεπω τον λογο να μπει μονομαχος με χρυσοψαρα. Ειναι εντελως off ο συνδυασμος, θεωρω αποτυχια το πειραμα πριν καν γινει, δεν καταλαβαινω γιατι να το κανει καποιος. Σε μένα το πείραμα έχει πετύχει δις, το προσόν είναι ότι ο μονομάχος έχει ένα 100λιτρο φυτεμένο ενυδρείο για τις βόλτες του και είναι άρχοντας. Εννοείται ότι όταν ξεκίνησα τη συμβίωση ήμουν από πάνω και παρακολουθούσα την κάθε τους κίνηση για αρκετό καιρό, μέχρι να σιγουρευτώ ότι όλα είναι ΟΚ. Έτσι τώρα απολαμβάνω τα ψαράκια μου χωρίς πρόβλημα. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει ο Κανόνας και υπάρχουν και οι Εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον Κανόνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 26 Δεκεμβρίου 2017 #13 Share 26 Δεκεμβρίου 2017 Εξακολουθω να επιμενω πως δεν υπαρχει κανενας λογος να κανει τετοιο πειραμα. Εντελως ασχετος συνδυασμος. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Δεκεμβρίου 2017 #14 Share 26 Δεκεμβρίου 2017 πριν 6 ώρες, το μέλος KostasGr έγραψε: Σεν βλεπω τον λογο να μπει μονομαχος με χρυσοψαρα. Ειναι εντελως off ο συνδυασμος, θεωρω αποτυχια το πειραμα πριν καν γινει, δεν καταλαβαινω γιατι να το κανει καποιος. Ακριβως. Δεν υπαρχει κανενας λογος. @worldiver ασκοπη η συζητηση η οποια καταληγει σε αντιπαραθεση. Αν θες να κανεις πειραματα κρατα για τον εαυτο σου και μην τα προτεινεις. Αν σου εχει πετυχει καλως αλλα δεν υπαρχει λογος να πειραματιστουν κι αλλοι με τις ζωες των ζωντανων. Επισης δεν πας να παρεις ενα ζωντανο που ξερεις οτι δεν ταιριαζει με καποια αλλα με την προοπτικη να το αλλαξεις. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 26 Δεκεμβρίου 2017 #15 Share 26 Δεκεμβρίου 2017 18 hours ago, Sturm said: Και τι ειναι ο μονομαχος για να τον αλλαξει, μπλουζακι; Παμε παλι. Ο μονομαχος δεν μπορει να συνυπαρξει με χρυσοψαρα. Γιατι θελει αλλη θερμοκρασια απο τα χρυσοψαρα, γιατι τρωει πιο αργα απ τα χρυσοψαρα, γιατι δεν ειναι καλος κολυμβητης οπως τα χρυσοψαρα και στρεσαρεται απο τα χρυσοψαρα, γιατι μπορει να του φανε την ουρα τα χρυσοψαρα κτλ κτλ. Δεν ειναι θεμα να το κανεις επιστημη. Τωρα αν εσυ ηθελες να κανεις πειραματα εις βαρος των ψαριων, ειναι αλλο θεμα. Για αυτούς ακριβώς και άλλους τόσους λόγους, το εγχείρημα μονομάχος+χρυσόψαρο είναι άστοχο και επικίνδυνο για τα ίδια τα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος