Jump to content

βιολογικό υλικό

Recommended Posts

Γεια! Θα μπορούσατε να μου πείτε το βιολογικό υλικό (αν, και) τι συντήρηση χρειάζεται; Ευχαριστώ.:)

Καλό πλύσιμο πάντοτε με νερό ενυδρείου, και κατά διαστήματα σταδιακή αντικατάσταση των φθαρμένων υλικών.

Η προστασία των βιολογικών υλικών μέσα στο φίλτρο επιμυκήνει την ενεργή διάρκεια ζωής τους.:)

Ευχαριστώ, αλλά επειδή θέλω να αγοράσω για πρώτη φορά, (πιο πριν δυστυχώς δεν είχα καν ακουστά το βιολογικό υλικό:wacko:) τι ποσότητα να αγοράσω -ανάλογα με το πόσο συχνά χρειάζεται αλλαγή.; 

πριν 22 ώρες, το μέλος Γιώργος Ζαφ. έγραψε:

Ευχαριστώ, αλλά επειδή θέλω να αγοράσω για πρώτη φορά, (πιο πριν δυστυχώς δεν είχα καν ακουστά το βιολογικό υλικό:wacko:) τι ποσότητα να αγοράσω -ανάλογα με το πόσο συχνά χρειάζεται αλλαγή.; 

Πόσα λίτρα ενυδρείο θέλεις να καλύψεις?

Τι φίλτρο υπάρχει?

Έχω (από πάνω προς τα κάτω) υαλοβάμβακα, (προς το παρών) ενεργό άνθρακα, σφουγγάρι και JBL Clearmec plus. (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εξοπλισμό μου μπορείτε να μπείτε στο About Me στο προφίλ μου):D Τελικά αν αγοράσω βιολογικό υλικό και τύρφη, τι σειρά να τα βάλω από πάνω προς τα κάτω; Και κάτι άλλο: υγρό λίπασμα για λίγα φυτά με μικρές απαιτήσεις, πόσες φορές τη βδομάδα βάζω; Ευχαριστώ. 

πριν 5 ώρες, το μέλος Γιώργος Ζαφ. έγραψε:

Έχω (από πάνω προς τα κάτω) υαλοβάμβακα, (προς το παρών) ενεργό άνθρακα, σφουγγάρι και JBL Clearmec plus. (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εξοπλισμό μου μπορείτε να μπείτε στο About Me στο προφίλ μου):D Τελικά αν αγοράσω βιολογικό υλικό και τύρφη, τι σειρά να τα βάλω από πάνω προς τα κάτω; Και κάτι άλλο: υγρό λίπασμα για λίγα φυτά με μικρές απαιτήσεις, πόσες φορές τη βδομάδα βάζω; Ευχαριστώ. 

Στη θέση του άνθρακα τοποθετείς το βιολογικό υλικό και από πάνω ενυδρειακό βαμβάκι η σφουγγάρι.

Η χρήση της τύρφης (για να μαλακώνεις το νερό) είναι προτιμότερο να γίνεται σε ένα βοηθητικό δοχείο και όχι μέσα στο φίλτρο του ενυδρείου.

Ένα γενικό λίπασμα στο 1/3 της αναγραφόμενης δόσης θα ήταν αρκετό για αυτό που περιγράφεις.:)

• Like 1

Οπως ειπε και ο Σωτηρης,καλυτερα το νερο να το μαλακωνεις με τυρφη σε ενα βαρελι και οταν βρεις την ποσοτητα και τον χρονο που χρειαζεται για να πετυχεις τις σκληροτητες τοτε βαζεις το νερο στο ενυδρειο με σταδιακες αλλαγες στην αρχη.

Επισης να εχεις υποψην σου οτι η τυρφη βγαζει και αμμωνια,σε ενα ωριμο ενυδρειο η ποσοτητα ειναι μικρη και δεν ειναι προβλημμα,αν ομως το ενυδρειο σου ειναι σχετικα νεο και δεν ειχες μεχρι τωρα βιολογικο υλικο (αρα και αρκετη βιολογια) καλυτερα να εστρωνες πρωτα το βιολογικο υλικο και μετα απο λιγο καιρο να δοκιμασεις με την τυρφη.

Καμια φορα προσπαθουμε να βελτιωσουμε τις συνθηκες και κανουμε πολλα πραγματα μαζι ενω ειναι χειροτερα. :)

• Like 1

Ευχαριστώ:bigemo_harabe_net-64:. Χθες αγόρασα sera biopur filter medium. Κάνει την ίδια δουλειά με το siporax; Και κάτι ακόμα: Χρειάζεται να κάνω στρώσιμο του φίλτρου; (αν ναι, θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε τη διαδικασία;). Τα ψαράκια πάντως, που κουτσά στραβά μου έχουνε επιβιώσει εδώ και πάνω από 3 μήνες τα είχα χωρίς βιολογικό υλικό. (το λέω μήπως μετά από τόσο καιρό έχουν δημιουργηθεί ήδη τα απαραίτητα βακτήρια)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...