Jump to content

Απορίες

Recommended Posts

Σιγά σιγά οσο ζεσταίνει ο καιρός αρχίζουν οι εργασίες για το στήσιμο της λιμνούλας. Πρέπει να φτιαχτεί ξανά το καταρακτάκι και να μπούνε νεα φυτά γιατι το χειμώνα είχε μείνει μέσα μόνο νουφαρο.

Επιτέλους κατάφερα να βρώ περιφεριακα υδρόφυτα και παρηγγειλα μερικά απο το ίντερνετ. Ομως λογω του σαβατοκύριακου, της αργίας της πρωτομαγιάς και του ταχυδρόμου που είναι καινούργιος, κατάφεραν να φτασουν σε μένα μια εβδομάδα μετά απο την αποστολή τους με αποτέλεσμα να είναι σε κακό χάλι .Τα φυτεψα αμέσως μόλις τα πήρα αφού τα καθάρισα απο τα σάπια φύλλα. Τα φύτεψα σε μπιλάκια αργιλου και έβαλα μαζι και λίγο tetra complete substate και απο μια ταμπλέτα tetra crypto σε κάθε καλαθάκι. Απο πάνω εβαλα χαλικάκι για τα συγκρατεί. Εκανα καλά; Μήπως πρεπει να κάνω και κάτι ακόμα; Ελπίζω να τα καταφέρουν.

Σημερα το πρωΐ διαπίστωσα οτι είχε δημιουργηθεί αφρός στο νερό. Μήπως φταίει ο άργιλος; Γιατι τα περιστέρια εριξαν τη μία γλάστρα που δεν είχε στερεωθει καλά και ξεφυγε λίγος στο νερό.

Επίσης μήπως είναι πολλά δυο νουφαρα για τα λίτρα μου;Να βγάλω το ένα;

post-1422-1178439845_thumb.jpg

post-1422-1178439899_thumb.jpg

post-1422-1178439935_thumb.jpg

post-1422-1178439972_thumb.jpg

Αν βγάλω το καινουργιο νουφαρο και το βάλω οπως είναι με το καλαθάκι του σε μια μεγάλη γλάστρα ή βαθειά λεκάνη γεμάτη με νερό και αλλάζω το νερο κάθε βδομάδα θα είναι καλύτερα;

Σιγά σιγά οσο ζεσταίνει ο καιρός αρχίζουν οι εργασίες για το στήσιμο της λιμνούλας. Πρέπει να φτιαχτεί ξανά το καταρακτάκι και να μπούνε νεα φυτά γιατι το χειμώνα είχε μείνει μέσα μόνο νουφαρο.

Επιτέλους κατάφερα να βρώ περιφεριακα υδρόφυτα και παρηγγειλα μερικά απο το ίντερνετ. Ομως λογω του σαβατοκύριακου, της αργίας της πρωτομαγιάς και του ταχυδρόμου που είναι καινούργιος, κατάφεραν να φτασουν σε μένα μια εβδομάδα μετά απο την αποστολή τους με αποτέλεσμα να είναι σε κακό χάλι .Τα φυτεψα αμέσως μόλις τα πήρα αφού τα καθάρισα απο τα σάπια φύλλα. Τα φύτεψα σε μπιλάκια αργιλου και έβαλα μαζι και λίγο tetra complete substate και απο μια ταμπλέτα tetra crypto σε κάθε καλαθάκι. Απο πάνω εβαλα χαλικάκι για τα συγκρατεί. Εκανα καλά; Μήπως πρεπει να κάνω και κάτι ακόμα; Ελπίζω να τα καταφέρουν.

Σημερα το πρωΐ διαπίστωσα οτι είχε δημιουργηθεί αφρός στο νερό. Μήπως φταίει ο άργιλος; Γιατι τα περιστέρια εριξαν τη μία γλάστρα που δεν είχε στερεωθει καλά και ξεφυγε λίγος στο νερό.

Επίσης μήπως είναι πολλά δυο νουφαρα για τα λίτρα μου;Να βγάλω το ένα;

Ένα νούφαρο,απαιτεί περισσότερη επιφάνεια του νερού απ' ότι έχεις εσύ στη λίμνη σου. Αν βάλεις και άλλη γλάστρα από νούραρα, τότε δεν θα μείνει χώρος για ψάρια. Υπάρχουν βέβαια και νούφαρα που μένουν μικρά ακόμα και σε μεγάλες λίμνες.

Αφού ρωτάς όμως, ναι νομίζω ότι δύο νούφαρα σε 240 λίτρα είναι πέρα από πολλά.

Έχω προσθέσει επίσης σε προηγούμενη τοποθέτηση μου ότι δεν χρειάζονται λιπάσματα από την περίπτωση που έχουμε ψάρια στη λίμνη.

Τα λιπασματα που εβαλα τα έχω και στο ενυδρείο.

Λέω να μη βγάλω τα ψάρια φετος στη λίμνη. Δεθηκα μαζι τους και φοβάμαι να μην πάθουν τίποτα. Στο ενυδρείο είναι πιο ευκολο να τα παρακολουθω και να τα φροντίζω. .

Θα βάλω κοϊ στην μεγάλη αργότερα. :)

Έγινε επεξεργασία - elle

Τα λιπασματα που εβαλα τα έχω και στο ενυδρείο.

Λέω να μη βγάλω τα ψάρια φετος στη λίμνη. Δεθηκα μαζι τους και φοβάμαι να μην πάθουν τίποτα. Στο ενυδρείο είναι πιο ευκολο να τα παρακολουθω και να τα φροντίζω. .

Θα βάλω κοϊ στην μεγάλη αργότερα. :)

Ξεκινώ από το πρώτο. Λίπασμα δεν χρειάζονται γιατί έχουν το κάθε φυτό τη δική του γλάστρα και το χώμα του. Επειδή όμως δεν θα βάλεις ψάρια αν θέλεις το κάνεις χωρίς βέβαια να είναι ανάγκη.

Συμφωνώ για τη δεύτερη σου παράγραφο ;) γιατί στο ξανά' πα ότι 240 λίτρα δεν μπορούμε βέβαια να την ονομάσουμε λίμνη καθώς δεν πληρεί τίποτε που να δημιουργήσει η φύση βιότοπο.Είναι λίγα τα λίτρα και πολύ εύκολα το καλοκαίρι μπορεί να αλλάξει την θερμοκρασία του νερού με όλα τα τραγιακά επακόλουθα.

Όταν με το καλό ξεκινήσεις την μεγάλη σου λίμνη, εδώ είμαστε για βοήθεια. Να ξέρεις όμως οτι τα ΚΟΙ θέλουν τουλάχιστον 4 κυβικά νερού με μεγάλη επιφάνεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...