Jump to content

250 λίτρα φυτεμένο

Fred13

Recommended Posts

Θα μπορουσες να βαλεις μια φωτο??

πριν 6 ώρες, το μέλος Fred13 έγραψε:

Πόσο διαρκεί γενικότερα ένα βακτηριακό μπλουμ ;

Το αντιμετωπίζω 2 με 3 ημέρες. Οι αλλαγές νερού δεν το συνεφέρουν.

Χτες πήρα και μπόλι από το ενυδρείο του avraamp για να αποφύγω τυχόν αμμωνία κατά των θάνατο των βακτηρίων

Αν θολωνε το νερο , εκανα μια μεγαλη αλλαγή νερου, και μετα μπολιαζα (εσφιγγα με σφουγγαρι ) μεσα στην στηλη του νερου.

Την επομενη ημερα ηταν πεντακαθαρο..

Αν και νομιζω μια ή δυο φορες ετυχε στο 180λιτρο , υστερα απο χρηση excel ή οξυζενε...

Έγινε επεξεργασία - nicpapa

πριν 42 λεπτά, το μέλος nicpapa έγραψε:

Αν θολωνε το νερο , εκανα μια μεγαλη αλλαγή νερου, και μετα μπολιαζα (εσφιγγα με σφουγγαρι ) μεσα στην στηλη του νερου.

Αν και νομιζω μια ή δυο φορες ετυχε στο 180λιτρο , υστερα απο χρηση excel ή οξυζενε...

Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό στο bacteria bloom θα λειτουργούσε ..

Θα φοβόμουν πως τα cory ανακατεύουν το υπόστρωμα αλλά αυτά δεν σκάβουν καθόλου.

Μάλλον ταίσα παραπάνω και μάζεψα παραπάνω οργανικά στο νερό.

Να βάλω λέτε κανένα clarity ή μακριά ; Δεν τα συμπαθώ αυτά.

πριν 44 λεπτά, το μέλος nicpapa έγραψε:

Όσον αφορά τα διάτομα που έχουν ηχηρή πλέον παρουσία , εκτός της υπομονής προτείνεις κάτι άλλο:

Κατα 99% τα ραμακια στην καναν την δουλεια..... αλλαγη νερου....φουλ αναταραξη και ξεπλενεις την μηχανικη φιλτρανση.

πριν 40 λεπτά, το μέλος Fred13 έγραψε:

Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό στο bacteria bloom θα λειτουργούσε ..

Θα φοβόμουν πως τα cory ανακατεύουν το υπόστρωμα αλλά αυτά δεν σκάβουν καθόλου.

Μάλλον ταίσα παραπάνω και μάζεψα παραπάνω οργανικά στο νερό.

Να βάλω λέτε κανένα clarity ή μακριά ; Δεν τα συμπαθώ αυτά.

τα cory δεν σκαβουν?

Τι να σου πω εστησα προσφατα γαριδαδικα,τρεχουν ενα μηνα και κατι...

σκεψου οτι τρεχουν μονο με ενα αεροφιλτρο , και το μονο που εκανα ητανε να στυψω ενα μπολιασμενο αεροφιλτρο μεσα στο νερο.

δεν αντιμετωπισα ουτε bacteria bloom ουτε διατομικη...

αυτα τα τρια ενυδρεια τρεχουν ενα μηνα κ κατι.

εγω θα προτεινα αλλαγες νερου μεγαλες και συχνες, και μπολιασμα...

πριν 15 λεπτά, το μέλος nicpapa έγραψε:

τα cory δεν σκαβουν?

Τι να σου πω εστησα προσφατα γαριδαδικα,τρεχουν ενα μηνα και κατι...

σκεψου οτι τρεχουν μονο με ενα αεροφιλτρο , και το μονο που εκανα ητανε να στυψω ενα μπολιασμενο αεροφιλτρο μεσα στο νερο.

δεν αντιμετωπισα ουτε bacteria bloom ουτε διατομικη...

αυτα τα τρια ενυδρεια τρεχουν ενα μηνα κ κατι.

εγω θα προτεινα αλλαγες νερου μεγαλες και συχνες, και μπολιασμα...

Mπόλιασα Νίκο και σκέψου μπόλιασα και μετά από 1 μήνα λειτουργίας που έτρεχα μόνο με βακτήρια εμπορίου.

Μπορεί να φταίει και το νερό εδώ δεν ξέρω.

Σκάβουν ναι αλλά δεν σκάβουν 4 -5 πόντους κάτω για να φτάσουν στο τρόπικα το υπόστρωμα. Είναι πολύ επιφανειακό αυτό που κάνουν.

Αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε το πρόβληματακι πριν την εισαγωγή τους..

Λοιπόν επειδή τα συνδιάζω λίγο στο μυαλό μου ξέρω μάλλον γιατί έγινε αυτό..

Είχα επιχειρήσει να βάλω αμάνο , 7 στον αριθμό μέσα.

Αυτές χαιρέτησαν μέσα σε ένα βράδυ και το εγχείρημα απέτυχε. Πεθαίνοντας αυξήθηκαν τα οργανικά στο νερό και τα βακτήρια άρχιζαν να πολλαπλασιάζονται λόγω της ανάγκης που προέκυψε.

Μετά από αυτό το βράδυ ξεκίνησε το θέμα.

Θα μου πεις ότι είναι πολύ μικρή η επιβάρυνση που προκαλεί η νεκρή γαρίδα αλλά αμά αναλογιστούμε το ανώριμο φίλτρο ίσως αυτό βγάζει νόημα.

πριν 7 λεπτά, το μέλος Fred13 έγραψε:

Λοιπόν επειδή τα συνδιάζω λίγο στο μυαλό μου ξέρω μάλλον γιατί έγινε αυτό..

Είχα επιχειρήσει να βάλω αμάνο , 7 στον αριθμό μέσα.

Αυτές χαιρέτησαν μέσα σε ένα βράδυ και το εγχείρημα απέτυχε. Πεθαίνοντας αυξήθηκαν τα οργανικά στο νερό και τα βακτήρια άρχιζαν να πολλαπλασιάζονται λόγω της ανάγκης που προέκυψε.

Μετά από αυτό το βράδυ ξεκίνησε το θέμα.

Θα μου πεις ότι είναι πολύ μικρή η επιβάρυνση που προκαλεί η νεκρή γαρίδα αλλά αμά αναλογιστούμε το ανώριμο φίλτρο ίσως αυτό βγάζει νόημα.

οι αμανο οσο παραξενο και αν σου φαινεται ειναι πολυ ευαισθητες στο co2.. δεν ξερω τι προσαρμογη εκανες... αλλα ειμαι σιγουρος οτι εφταιγε αυτο..

πολλοι κλεινουν το co2 ,πριν βαλουν τι γαριδες αυτες.

πριν 4 λεπτά, το μέλος nicpapa έγραψε:

οι αμανο οσο παραξενο και αν σου φαινεται ειναι πολυ ευαισθητες στο co2.. δεν ξερω τι προσαρμογη εκανες... αλλα ειμαι σιγουρος οτι εφταιγε αυτο..

πολλοι κλεινουν το co2 ,πριν βαλουν τι γαριδες αυτες.

Όχι όχι!!

Είχανε προσαρμογή σταγόνας και μπήκαν με κλειστά φώτα και κλειστό co2!

O ramirezos τις έφαγε ! Όλες...και ήταν large σχετικά σε μέγεθος.

Το είδα με τα μάτια μου ..η θυληκιά δεν κυνήγησε αλλά ο αρσενικός πίστεψε πως πέταξα φαγητό. 24 ώρες μετά δεν υπήρχε καμία ζωντανή.

Είμαι πολύ πολύ προσεχτικός στις προσαρμογές...

Παιδια ειστε σε λαθος δρομο..... εαν ειχατε εμπειρια με τα ραμ θα ξερατε οτι ειναι μεγαλοι σκαφτιαδες και οτι σηκωσαν ολη την αναεροβια βιολογια δημιουργωντας το μπλουμ. αποτελεσμα ειναι να υπαρξει μεγαλη καταναλωση οξυγωνου και μπορει και απελευθερωση θειουχων αεριων. Οι γαριδες ειναι τα πρωτα θυματα μια που ειναι ποιο ευαλωτες. Τα κορυ μπορει να χτενιζουν τον βυθο αλλα δεν μπορουν να κανουν ζημια σε αυτο τον βαθμο.

• Like 1
  • Confused 1

πριν 19 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

Παιδια ειστε σε λαθος δρομο..... εαν ειχατε εμπειρια με τα ραμ θα ξερατε οτι ειναι μεγαλοι σκαφτιαδες και οτι σηκωσαν ολη την αναεροβια βιολογια δημιουργωντας το μπλουμ. αποτελεσμα ειναι να υπαρξει μεγαλη καταναλωση οξυγωνου και μπορει και απελευθερωση θειουχων αεριων. Οι γαριδες ειναι τα πρωτα θυματα μια που ειναι ποιο ευαλωτες. Τα κορυ μπορει να χτενιζουν τον βυθο αλλα δεν μπορουν να κανουν ζημια σε αυτο τον βαθμο.

Eυχαριστώ Ρικ για την πολύ σημαντική σου πληροφορία.

Είμαι παντελώς αρχάριος στο κομμάτι ραμιρέζι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα έχω κάνει σκυλάκια χεχε , έρχονται και τρώνε κατευθείαν από το χέρι μου !

Επειδή όπως είδα φτιάξανε φωλιά και αυτός έσκαψε κάμποσο απ'ότι είδα νομίζω πως το σενάριο αυτό έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες.

Τι μπορώ να κάνω εκτός από καμία αλλαγή νερού και υπομονή ;

Aπότι είδα το μπλουμ απλά φεύγει μόνο του χωρίς να μπορείς να κάνεις πολλά.

Αφού μπόλιασες μην κάνεις τίποτε άλλο περαν της υπομονής και της προγραμματισμένης αλλαγής νερού.Το επόμενο 24ωρο θα δεις μεγαλη διαφορα

πριν 8 ώρες, το μέλος Fred13 έγραψε:

Eυχαριστώ Ρικ για την πολύ σημαντική σου πληροφορία.

Είμαι παντελώς αρχάριος στο κομμάτι ραμιρέζι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα έχω κάνει σκυλάκια χεχε , έρχονται και τρώνε κατευθείαν από το χέρι μου !

Επειδή όπως είδα φτιάξανε φωλιά και αυτός έσκαψε κάμποσο απ'ότι είδα νομίζω πως το σενάριο αυτό έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες.

Τι μπορώ να κάνω εκτός από καμία αλλαγή νερού και υπομονή ;

Aπότι είδα το μπλουμ απλά φεύγει μόνο του χωρίς να μπορείς να κάνεις πολλά.

Καλημερα Fred....η αληθεια ειναι οτι ειναι πανεμορφα ψαρακια αλλα δυστηχως δεν μπορεις να τα εχεις σε αυτο το setup μια που καθε φορα που θα αποφασιζουν να σκαψουν θα εχεις προβληματα και ισως και θυματα.

Ο βυθος σου δεν ειναι απλο χαλικακι για να μην ανυσηχεις αλλα οργανικο υποστρωμα. Σε αυτη την περιπτωση δεν μπορεις να εχεις ραμακια η ανκιστρους και γενικος ψαρια που οργωνουν βαθεια το υποστρωμα γιατι ειναι πλουσιο σε θρεπτικα, αεροβια και αναεροβια βακτηρια και δημιουργουνται θυλακες υδροθειου. Αυτα τα αερια εαν βγαινουν σιγα σιγα και σταδιακα δεν εχουμε προβληματα μια που με το οξυγωνο που περιεχει το νερο στην στηλη μετατρεπωνται σε θειικο αλας....αλλα εαν βγουν αποτομα τοτε την πατησαμε.....

Σου επισυναπτω ενα βιντεο οπου το παλικαρι αναλυει το θεμα πολυ ωραια.

πριν 1 ώρα, το μέλος Rik έγραψε:

Καλημερα Fred....η αληθεια ειναι οτι ειναι πανεμορφα ψαρακια αλλα δυστηχως δεν μπορεις να τα εχεις σε αυτο το setup μια που καθε φορα που θα αποφασιζουν να σκαψουν θα εχεις προβληματα και ισως και θυματα.

Ο βυθος σου δεν ειναι απλο χαλικακι για να μην ανυσηχεις αλλα οργανικο υποστρωμα. Σε αυτη την περιπτωση δεν μπορεις να εχεις ραμακια η ανκιστρους και γενικος ψαρια που οργωνουν βαθεια το υποστρωμα γιατι ειναι πλουσιο σε θρεπτικα, αεροβια και αναεροβια βακτηρια και δημιουργουνται θυλακες υδροθειου. Αυτα τα αερια εαν βγαινουν σιγα σιγα και σταδιακα δεν εχουμε προβληματα μια που με το οξυγωνο που περιεχει το νερο στην στηλη μετατρεπωνται σε θειικο αλας....αλλα εαν βγουν αποτομα τοτε την πατησαμε.....

Σου επισυναπτω ενα βιντεο οπου το παλικαρι αναλυει το θεμα πολυ ωραια.

Kαλημέρα Ρικ,

Το υπόστρωμα βρίσκεται κάτω από ουδέτερο χαλικάκι ψιλόκκοκο.

Είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν τόσο κάτω ώστε να βγει το υπόστρωμα πάνω.

Πρέπει να σκάψουν 5 , ίσως και παραπάνω πόντους κάτω προκειμένου να το συναντήσουν.

Εκεί που έσκαψαν πχ είναι 7 με 8 εκατοστά κάτω για να το βρουν και αυτά δεν έσκαψαν τόσο, σκάψανε 2-3 πόντους.

Επειδή είχα κριμπένσις τα οποία στο σκάψιμο ήταν ιδιαίτερα επιθετικά μπορώ να πω πως αυτά είναι ''κυρίες'' μπροστα τους.

Πιστεύω πως το πρόβλημα έγινε με τον θάνατο των γαρίδων, καθώς τα πτώματα σάπιζαν μέσα και ο αριθμός βακτηρίων πολλαπλασιάστηκε υπερβολικά γρήγορα λόγω των πολλών οργανικών.

Έχω την αίσθηση πως από το προχτεσινό μπόλιασμα η κατάσταση βελτιώνεται. Αργά αλλά βελτιώνεται.

Χωρίς αλλαγή νερού.

Νομίζω δεν μένει παρά να δούμε..

πριν 6 ώρες, το μέλος Fred13 έγραψε:

Kαλημέρα Ρικ,

Το υπόστρωμα βρίσκεται κάτω από ουδέτερο χαλικάκι ψιλόκκοκο.

Είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν τόσο κάτω ώστε να βγει το υπόστρωμα πάνω.

Πρέπει να σκάψουν 5 , ίσως και παραπάνω πόντους κάτω προκειμένου να το συναντήσουν.

Εκεί που έσκαψαν πχ είναι 7 με 8 εκατοστά κάτω για να το βρουν και αυτά δεν έσκαψαν τόσο, σκάψανε 2-3 πόντους.

Επειδή είχα κριμπένσις τα οποία στο σκάψιμο ήταν ιδιαίτερα επιθετικά μπορώ να πω πως αυτά είναι ''κυρίες'' μπροστα τους.

Πιστεύω πως το πρόβλημα έγινε με τον θάνατο των γαρίδων, καθώς τα πτώματα σάπιζαν μέσα και ο αριθμός βακτηρίων πολλαπλασιάστηκε υπερβολικά γρήγορα λόγω των πολλών οργανικών.

Έχω την αίσθηση πως από το προχτεσινό μπόλιασμα η κατάσταση βελτιώνεται. Αργά αλλά βελτιώνεται.

Χωρίς αλλαγή νερού.

Νομίζω δεν μένει παρά να δούμε..

Καλησπερα Fred..... βακτηριακο bloom δεν παιζει απο τις γαριδες. Το πολυ πολυ να ειχες μυκητες και κάμποση αμμωνια αλλα οχι μπλουμ. Οπως και να εχει θα το δεις στην πορεια..... απλα εχε το νου σου μην θρηνήσεις και αλλα ζωντανα. Η φουλ οξυγωνωση βοηθα σε αυτες τις περιπτωσεις να επανελθει σε μια ισορροπια το ολο συστημα. ;) 

Tώρα γύρισα πίσω από δουλειά, το ενυδρείο έχει πολλή πολλή μεγάλη βελτίωση μετά το προχτεσινό μπόλιασμα. Μιλάω για την μισή θολούρα από προχτες. 

Νομίζω επανέρχεται.

Δεν εχω καταλαβει κατι...λες οτι τις γαριδες τις εφαγε το ραμ,τοτε τι πτωματα σαπιζαν μεσα στο ενυδρειο?

Δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις μπλουμ απο γαριδες

πριν 5 λεπτά, το μέλος rastafarian έγραψε:

Δεν εχω καταλαβει κατι...λες οτι τις γαριδες τις εφαγε το ραμ,τοτε τι πτωματα σαπιζαν μεσα στο ενυδρειο?

Δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις μπλουμ απο γαριδες

Ήθελα να το διευκρινίσω αυτό.

Τις γαρίδες τις χτύπησε , τα κουφάρια τα τσίμπησε και τα άφησε.

Και εγώ προσωπικά πιστεύω πως από τις γαρίδες δύσκολο.. Απτην στιγμή που συνέρχεται είμαστε σε καλό δρόμο ευτυχώς..

Σχετικά με τα διάτομα , τι κύκλο κάνουν περίπου γνωρίζετε ;

Μου φαινεται λιγο δυσκολο να τις σκοτωσε το ραμακι. Πιθανοτατα αυτα τα κουφαρια που ειδες ειναι το υποκαμισο τους και καπου ειναι κρυμενες ολοζωντανες. Οσο για την διατομικη... τη λσμπες εχεις... κελβιν βατ τελικα. Απο μετρησεις....gh ...kh... ph.

πριν 4 ώρες, το μέλος Rik έγραψε:

Μου φαινεται λιγο δυσκολο να τις σκοτωσε το ραμακι. Πιθανοτατα αυτα τα κουφαρια που ειδες ειναι το υποκαμισο τους και καπου ειναι κρυμενες ολοζωντανες. Οσο για την διατομικη... τη λσμπες εχεις... κελβιν βατ τελικα. Απο μετρησεις....gh ...kh... ph.

Έχοντας κάνει συντήρηση προχτες μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι δεν ζει καμία..

Οι λάμπες είναι κομπλε, 6500 , 4000 κ, ph με co2 πάω γύρω στο 6,6 , τα άλλα δεν τα μετράω .

Κύκλο κάνει πιστεύω , θα περάσει μόνη της.

Άντε να τριμάρω λίγο για να βοηθήσω.

Το ραμ σου φίλε τι συμπεριφορά είχε ; Έχω πάθει πλάκα με τον αρσενικό μου. Δεν τρώει μόνο από το χέρι μου , κάθεται ακόμα και να τον χαιδέψω. Το αποφεύγω για λόγους ασφαλείας αλλά μιλάμε για οικιότητα φοβερή.

Η διατομικη κανει την εμφανιση της σε νεα ενυδρεια συνηθως.....στα δικα μου ενυδρεια στο Βολο που εχουμε σκληρο νερο δεν ειχα ποτε αλλα στην Αθηνα στα ενυδρεια συγγενων μου ειχαν συχνα θεμα. Εχω παρατηρηση οτι σε μ****α νερα αργη λιγο να φυγει και συνηθως με την αυξηση του φωτισμου φευγει ποιο γρηγορα.

Οσο για τα ραμακια μου ηταν σαν κιχλιδες εξυπνα ψαρακια αν και λιγο κανίς σαν χαρακτηρα μια που λογο μεγεθους πρεπει καπως να επιβληθουν για να προστατεψουν την περιοχη τους απο τα μεγαλυτερα ψαρια. Προσεχε ομως γιατι ειναι και αρκετα ευαισθητα  και εκει που δεν το περιμενεις να εχεις θεμα....φυσικα σου ευχομε τα καλυτερα φτου φτου.

Μετά τις 3 ημέρες που μπόλιασα το ενυδρείο έγινε γυαλί.

Όσον αφορά την διατομική άλγη είναι μία άλγη που κάνει κύκλο απλά μερικές φορές αργεί.

Εμένα μέχρι χτες είχε κατακλύσει τα πάντα μέσα. Πέτρες, φυτά , τζάμια. Την είχα αφήσει επίτηδες επί μια εβδομάδα να δω τι ξέσπασμα κάνει.

Χτες μετά από αλλαγή νερού 70% και σχολαστικό καθάρισμα το ενυδρείο είναι πάλι στα κανονικά του. Εκτός από τα φυτά που έχουν πάνω.

Την Τετάρτη έχω προγραμματίσει μικρή αλλαγή νερού και πλύσιμο στο φίλτρο ελαφρύ για να τελειώνω με αυτή σιγά σιγά.

• Like 1

Eξελίσσεται..IMG_0067.thumb.JPG.3538067d6811197aa628579d3b4ccce8.JPG

• Like 3

Μπράβο άνθρωπε!!

Πολύ όμορφο με έντονο χρώμα!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...