MarinaStar 22 Νοεμβρίου 2017 #1 Share 22 Νοεμβρίου 2017 (edited) Γεια σας!Έχω ένα χελωνακι εδώ και μια εβδομάδα περίπου.Αλλάζω το νερο του κάθε μέρα(με χλιαρό νερό) και το καθαριζω-τειβω μια φορά την βδομάδα.Απο οτι φαίνεται είναι θηλυκό.Εχω διαβάσει διάφορα άρθρα και ψάχνω για τον κατάλληλο εξοπλισμό.Εχω βρει θερμοστάτη και λάμπα uvb στο ebay εξαιρετικά οικονομικα-2,3€.Ομως θα ανοίξω άλλο θέμα για να βρω το κατάλληλο.Εχω παρατηρήσει ότι στο καβούκι στην "μύτη" έχει ανοίξει το χρώμα.Στην αρχή νόμιζα είναι από τον φωτισμό αλλά ήμουν λάθος.Διαβασα ένα παλιό άρθρο του '12 ότι αλλάζει η φλοιός. Επισης και οι πλάκες έχουν κενό μεταξύ τους.Εκτοσ από αυτό δεν τρώει και πολύ μόνο το Σάββατο έφαγε 2 γαριδουλες ενώ τις άλλες μέρες έτρωγε πολύ λίγο ίσα ίσα κάτι στον πάτο να έχει μια 'σκονη'. Ελπίζω να μην είναι κάτι σημαντικό. Ευχαριστώ πολύ Έγινε επεξεργασία 22 Νοεμβρίου 2017 - MarinaStar Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarinaStar 22 Νοεμβρίου 2017 Author #2 Share 22 Νοεμβρίου 2017 Αυτό το σημείο εννοώ ότι "ασπριζει". Είναι πολύ ζωηρό ειδικά τις πρώτες μέρες τώρα λίγο ηρεμησε και παρατηρώ ότι το βράδυ κλείνει τα μάτια του και χαλαρώνει(αν είμαι σωστή)αλλά λίγο αν το ακουμπησεις-μετακινησεις ξυπνάει.Επισης της αρέσει πολύ να περπαταει έξω από την χελωνιερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarinaStar 23 Νοεμβρίου 2017 Author #3 Share 23 Νοεμβρίου 2017 (edited) Να και μια πρωινή φωτό.Την έχω εκτεταμένη στον ήλιο λόγο ότι δεν έχω λάμπα uvb-uva.Με έχει συνηθίσει λίγο αλλά εξακολουθεί να με φοβάται και να τρομάζει. Έγινε επεξεργασία 23 Νοεμβρίου 2017 - MarinaStar Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarinaStar 28 Νοεμβρίου 2017 Author #4 Share 28 Νοεμβρίου 2017 Να και μια άλλη φωτό με το καβούκι σημερινή.υπαρχει περίπτωση να γίνεται όλο αυτό γιατί πέφτει σε χειμερία νάρκη? Ευχαριστώ.Ελπιζω να λάβω απάντησεις συντομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 28 Νοεμβρίου 2017 #5 Share 28 Νοεμβρίου 2017 Το καβουκι μεγαλωνοντας αλλαζει λεπια.... Αν το νερο ειναι κρυο πεφτει σε ναρκη και δεν τρωει...αν βαλεις θερμοστατη στο νερο θα το δεις ποιο ζωιρο και φαγανο....αλλαζε νερο καθημερινα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalaros 4 Δεκεμβρίου 2017 #6 Share 4 Δεκεμβρίου 2017 Οι συνθήκες διαβίωσης της χελώνας σου δεν είναι οι καλύτερες. Ρίξε μια ματιά εδώ https://www.aquazone.gr/forums/index.php?/topic/68453-Χελωνάκια και ότι χρειαστείς στην πορεία θα το δούμε. Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος