Jump to content

Βοήθεια με φυτα

Recommended Posts

Γεια σας; Έχω ένα ενυδρείο φυτεμενο με γκαπυ. Αυτή την στιγμή έχει μόνο 4 θηλυκά μέσα. Λόγω κάποιου ατυχήματος παλιότερα έχασα αρκετά ψάρια και το ξαναεστυσα από την αρχή. Τελως πάντων από φυτά έχω 2 ανουμπιες,στην πλάτη υδροφυλλα και στη μέση δεξια αριστερά microsorum. Θα ήθελα να βγάλω όλα τα υδροφυλλα και να βάλω κάποια άλλα φυτά πίσω. Καμιά ιδέα. Το θέμα μου είναι ότι σαπίζουν πολλά φύλα και δεν είναι σε καλή κατάσταση γενικότερα.

Θα ήθελα την βοήθεια σας και τις οδηγίες σας για να το κάνω πιο όμορφο.

Όποιος έχει διάθεση μου λέει.

Θα βάλω και άλλες φωτο8637ac73d1a9d65ac77e93d8c0f5257f.jpgaaf9334a73d4a011a10f8ba0eda6db7f.jpg66d5ec3d24a4185c854a5520ea4f482d.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Καλησπέρα και από εμένα.

Για να προτείνουμε κάποια φυτά, πρέπει να ξέρουμε μερικές πληροφορίες για το ενυδρείο σου.

Τι φωτισμός υπάρχει, πόσα λίτρα είναι, τι φίλτρανση υπάρχει.

Από τη φωτογραφία που βλέπω, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αλλά νομίζω πως δεν βλέπω microsorum στα πλάγια, αλλά κάποιο είδος (μάλλον) cryptocoryne.

Μια πολύ πρόχειρη άποψη είναι ότι τα πίσω φυτά που τα έχεις διάσπαρτα θα ήταν πιο όμορφα να τα έβαζες σε συστάδα, στη μια μεριά του ενυδρείου.:)

πριν 45 λεπτά, το μέλος SOTIRIS έγραψε:

Καλησπέρα και από εμένα.

Για να προτείνουμε κάποια φυτά, πρέπει να ξέρουμε μερικές πληροφορίες για το ενυδρείο σου.

Τι φωτισμός υπάρχει, πόσα λίτρα είναι, τι φίλτρανση υπάρχει.

Από τη φωτογραφία που βλέπω, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αλλά νομίζω πως δεν βλέπω microsorum στα πλάγια, αλλά κάποιο είδος (μάλλον) cryptocoryne.

Μια πολύ πρόχειρη άποψη είναι ότι τα πίσω φυτά που τα έχεις διάσπαρτα θα ήταν πιο όμορφα να τα έβαζες σε συστάδα, στη μια μεριά του ενυδρείου.:)

Στο προφιλ γραφει 60 λ , στην φωτο - Hailea , που εχει φωτησμο - PL Blue & White 24W. Απλα για φυτεμενο Blue- γιατι? Μηπος αυτο το ενυδρειο ειναι  για θαλασσα? Για φυτα κανονικα ειναι Plant(ροζ) και λευκο ......

Έγινε επεξεργασία - natateo
  • Like 1

πριν 13 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε:

Στο προφιλ γραφει 60 λ , στην φωτο - Hailea , που εχει φωτησμο - PL Blue & White 24W. Απλα για φυτεμενο Blue- γιατι? Μηπος αυτο το ενυδρειο ειναι  για θαλασσα? Για φυτα κανονικα ειναι Plant(ροζ) και λευκο ......

Ο φωτισμός πάντως έχει μια μπλε απόχρωση.:)

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Το ενυδρείο έχει τις λαμπες τις μάνας του. Μία μπλε μια λευκή. Τα φυτά βέβαια μπήκαν με αυτές τις λαμπες. Πήγαιναν πολύ καλα. Τον τελευταίο μήνα έχει σταματήσει η ανάπτυξη τους και έχω αρκετή τριχωηδης άλγη αν το λέω καλά. Λίπανση γίνεται με ταμπλέτες και υγρο
Ένα χαρέμι γκαπυ εχω7ad3f4806361332b7c99270342721153.jpgb0a90c18118df467853fec361ce41ed5.jpg6f1abba5529c2f645ec44e5d2c9478ae.jpga9182843e5f649ec41f76d0874ea1241.jpgc4c36645c04b305dc4115de739ff09bb.jpg

Τα φυτά όπως τα λες Sotiris. Φίλτρο έχω ένα εξωτερικό Astro 2208. Έχω χαμηλώσει λίγο την ροή καθώς είναι για περισσότερα λίτρα.

• 2 weeks later...

Δεν βλέπω την τριχοειδή στις φωτο που εβαλες...

Καλο θα ειναι να αλλαξεις την μπλε λαμπα και να βαλεις μια καταλληλη για φυτα.

Στα φυτεμενα οταν εχουμε 2 λαμπες,βαζουμε 1 με 6500κελβιν και 1 με 4500κελβιν.

Προσωπικη μου αποψη τωρα,μαζευεις ολα τα υδροφυλλα σε μια γωνια και φτιαχνεις μια ωραια συσταδα.

Μετα,μπορεις να βρεις και αλλα ευκολα φυτα να βαλεις,οπως κρυπτοκορινες (εχεις ηδη 2 μεσα),μικροσορουμ δεμενο πανω σε καποιο ξυλο,μοςς δενεμενη σε καποια πετρα,καποια βαλισνερια κ.α

Απο ρουτινες τι κανεις?Καθε ποτε αλλαζεις νερο και ποσο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...