Sturm 19 Νοεμβρίου 2017 #76 Share 19 Νοεμβρίου 2017 Τωρα αρχιζει το ματς! Καλη σαν ιδεα ακουγεται. Απο τα να τα κρατησεις και να το κανεις αρενα. Απλα βεβαιωσου πως ειναι οντως ζευγαρι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiSe 19 Νοεμβρίου 2017 Author #77 Share 19 Νοεμβρίου 2017 (edited) Πραγματικο ματς. Μεχρι στιγμης ηταν ολοι πολυ ωραιοι συγκατοικοι. Δεν ανοιγε μυτη. Σημειωνω οτι τα σκαλαρια παραγγελθηκαν μεγαλα. Δεν ηταν τα μικρα που βλεπω στα πετσοπ γενικα οποτε θεωρω οτι ηταν ενηλικες μιας και το υψος μαζι με τα πτερυγια φτανει τα 13 εκατοστα σχεδον. Κοιταξε ελπιζω το αρσενικο να μην προσποιουνταν την γονιμοποιηση των αυγων οπως εχω διαβασει οτι υπαρχει τετοια περιπτωση. Παρακολουθω απο εχτες συνεχεια τη συμπεριφορα τους. Το θυλικο ειναι πανω απο τα αυγα συνεχεια κ το αρσενικο κραταει σκοπια κ απομακρυνει τα αλλα δυο. Δεν εχει αλλαξει τιποτα σε αυτη τη ρουτινα. Φυσικα καποια πολυ λιγα αυγα εχουν αρχισει κ ασπριζουν. Δεν περιμενα οτι με 9dKH σκληροτητα θα εβλεπα ουριτσες. Πως ειδατε την αλλαγη διακοσμησης του ενυδρειου? Εχετε να προτεινετε καποιους συγκατοικους? Απο κιχλιδες δεν εχω δει κατι που να με ενθουσιαζει μεχρι στιγμης ουτε κ γατοψαρα... Έγινε επεξεργασία 19 Νοεμβρίου 2017 - WiSe Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 23 Νοεμβρίου 2017 #78 Share 23 Νοεμβρίου 2017 On 19/11/2017 at 8:09 ΜΜ, το μέλος WiSe έγραψε: Πραγματικο ματς. Μεχρι στιγμης ηταν ολοι πολυ ωραιοι συγκατοικοι. Δεν ανοιγε μυτη. Σημειωνω οτι τα σκαλαρια παραγγελθηκαν μεγαλα. Δεν ηταν τα μικρα που βλεπω στα πετσοπ γενικα οποτε θεωρω οτι ηταν ενηλικες μιας και το υψος μαζι με τα πτερυγια φτανει τα 13 εκατοστα σχεδον. Κοιταξε ελπιζω το αρσενικο να μην προσποιουνταν την γονιμοποιηση των αυγων οπως εχω διαβασει οτι υπαρχει τετοια περιπτωση. Παρακολουθω απο εχτες συνεχεια τη συμπεριφορα τους. Το θυλικο ειναι πανω απο τα αυγα συνεχεια κ το αρσενικο κραταει σκοπια κ απομακρυνει τα αλλα δυο. Δεν εχει αλλαξει τιποτα σε αυτη τη ρουτινα. Φυσικα καποια πολυ λιγα αυγα εχουν αρχισει κ ασπριζουν. Δεν περιμενα οτι με 9dKH σκληροτητα θα εβλεπα ουριτσες. Πως ειδατε την αλλαγη διακοσμησης του ενυδρειου? Εχετε να προτεινετε καποιους συγκατοικους? Απο κιχλιδες δεν εχω δει κατι που να με ενθουσιαζει μεχρι στιγμης ουτε κ γατοψαρα... Πως πάμε εδώ? Τι έγινε με τα αυγά? Το πράσινο αλλάζει εντελώς την προηγούμενη εικόνα που είχε το ενυδρείο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiSe 24 Νοεμβρίου 2017 Author #79 Share 24 Νοεμβρίου 2017 On 11/23/2017 at 7:42 PM, SOTIRIS said: Πως πάμε εδώ? Τι έγινε με τα αυγά? Το πράσινο αλλάζει εντελώς την προηγούμενη εικόνα που είχε το ενυδρείο σου. Ενταξει δε περιμενα να δω γονους αλλα ηθελα να δω ποσο θα κρατησουν. Οι συμπεριφορες απο τους γονεις ηταν παραδειγματικες. Η θυλικια ηταν συνεχεια απο πανω τους κ τα αεριζε κ το αρσενικο κραταγε σκοπια. Τα αυγα κρατησαν περισσοτερο απο 24 ωρες με λιγα απο αυτα να εχουν γινει ασπρα. Στο 36ωρο κοντα ειχε ασπρισει το 80% κ στο 48ωρο ειχαν μεινει κατι κελυφη..... τωρα βγηκαν γονοι? τα εφαγαν οι γονεις? Δεν προλαβα να δω. Τα υπολοιπα δυο αρσενικα εφυγαν για πετσοπ φιλης για να βρουν νεα στεγη κ προστεθηκαν στο ενυδρειο 6 Cory Sterbai. Ελπιζω να μη φανε ξυλο.... Το ζευγαρακι εχει σαφως καλυτερη συμπεριφορα απο οτι καταλαβαινω. Το παρακολουθω στενα να δω τι θα γινει στη συνεχεια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 24 Νοεμβρίου 2017 #80 Share 24 Νοεμβρίου 2017 πριν 27 λεπτά, το μέλος WiSe έγραψε: Ενταξει δε περιμενα να δω γονους αλλα ηθελα να δω ποσο θα κρατησουν. Οι συμπεριφορες απο τους γονεις ηταν παραδειγματικες. Η θυλικια ηταν συνεχεια απο πανω τους κ τα αεριζε κ το αρσενικο κραταγε σκοπια. Τα αυγα κρατησαν περισσοτερο απο 24 ωρες με λιγα απο αυτα να εχουν γινει ασπρα. Στο 36ωρο κοντα ειχε ασπρισει το 80% κ στο 48ωρο ειχαν μεινει κατι κελυφη..... τωρα βγηκαν γονοι? τα εφαγαν οι γονεις? Δεν προλαβα να δω. Τα υπολοιπα δυο αρσενικα εφυγαν για πετσοπ φιλης για να βρουν νεα στεγη κ προστεθηκαν στο ενυδρειο 6 Cory Sterbai. Ελπιζω να μη φανε ξυλο.... Το ζευγαρακι εχει σαφως καλυτερη συμπεριφορα απο οτι καταλαβαινω. Το παρακολουθω στενα να δω τι θα γινει στη συνεχεια. Την επόμενη φορά θα είναι και αυτά πιο έτοιμα αλλά και εσύ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiSe 25 Νοεμβρίου 2017 Author #81 Share 25 Νοεμβρίου 2017 15 hours ago, SOTIRIS said: Την επόμενη φορά θα είναι και αυτά πιο έτοιμα αλλά και εσύ. Ετοιμαζονται για την επομενη μαλλον....... απορω πως γινεται τοσο γρηγορα να ξαναγεννησει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiSe 30 Νοεμβρίου 2017 Author #82 Share 30 Νοεμβρίου 2017 Υπαρχει καποιο "γκαζον" που να παραμενει σαν χαλακι οπως του Σωτηρη απο πανω αλλα να ειναι ευκολο φυτο χωρις πολλα πολλα? Δεν θα μπει CO2 μονο γενικο λιπασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Νοεμβρίου 2017 #83 Share 30 Νοεμβρίου 2017 Ολα τα γρασιδια ειναι δυσκολα φυτα,θελουν co2 και λιπασματα και καλο φωτισμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 30 Νοεμβρίου 2017 #84 Share 30 Νοεμβρίου 2017 Μπορεις να βαλεις μπολικη μος, βαζωντας απο πανω κανενα πετραδακι μεχρι να αγκιστρωθει καλα για γρασιδακι......τα φυτα κοκκινιζουν λογο φωτισμου.....δεν ειναι κατι κακο, ισα ισα.....καποια φυτα περιεχουν χρωστικες οπου με τον δυνατο φωτισμο κοκκινιζουν και ειναι κατι φυσιολογικο.....βγαλε τα γατοψαρα που εχεις μια φωτο γιατι κυνδυνευουν τα φυτα και τα σκαλαρια σου. Την καλημερα μου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiSe 30 Νοεμβρίου 2017 Author #85 Share 30 Νοεμβρίου 2017 22 minutes ago, Rik said: Μπορεις να βαλεις μπολικη μος, βαζωντας απο πανω κανενα πετραδακι μεχρι να αγκιστρωθει καλα για γρασιδακι......τα φυτα κοκκινιζουν λογο φωτισμου.....δεν ειναι κατι κακο, ισα ισα.....καποια φυτα περιεχουν χρωστικες οπου με τον δυνατο φωτισμο κοκκινιζουν και ειναι κατι φυσιολογικο.....βγαλε τα γατοψαρα που εχεις μια φωτο γιατι κυνδυνευουν τα φυτα και τα σκαλαρια σου. Την καλημερα μου!! Καλημερα Γιατι κινδυνευουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 30 Νοεμβρίου 2017 #86 Share 30 Νοεμβρίου 2017 πριν 3 λεπτά, το μέλος WiSe έγραψε: Καλημερα Γιατι κινδυνευουν? Αν ειναι αυτο το ψαρι θα χτυπησει καποια στιγμη καποιο σκαλαρι πολυ πιθανον........ οι τρυπες στα φυτα δεν μου κανουν για σκαλαρι αλλα για καποιο γατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiSe 30 Νοεμβρίου 2017 Author #87 Share 30 Νοεμβρίου 2017 (edited) 10 minutes ago, Rik said: Αν ειναι αυτο το ψαρι θα χτυπησει καποια στιγμη καποιο σκαλαρι πολυ πιθανον........ οι τρυπες στα φυτα δεν μου κανουν για σκαλαρι αλλα για καποιο γατο. Οι τρυπες στις λουντβιγιες εγιναν πριν μπουν τα κορι..... τωρα τα νεα φυλλα δεν εχουν. Ή τα τσιμπαγαν τα σκαλαρια ή εγιναν επειδη δεν ειχα οσες ωρες επρεπε φωτισμο μαλλον το δευτερο. Ναι ισχυει αυτο ειναι... Εχω δυο τετοια κ κανουν κατι σπριντ τρελα οποτε υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο που λες. Δεν ειχα σκεφτει οτι μπορει να τα χτυπησουν.... Σκεφτομαι οτι πρεπει να φυγει το σκαλαροζευγαρι.... Σκεφτομαι για 4 Microgeophagus altispinosa νομιζω ειναι καλα για τα λιτρα μου.... Έγινε επεξεργασία 30 Νοεμβρίου 2017 - WiSe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 30 Νοεμβρίου 2017 #88 Share 30 Νοεμβρίου 2017 Βαλε οταν μπορεις μια φωτο απο τα golden και θα σου πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiSe 30 Νοεμβρίου 2017 Author #89 Share 30 Νοεμβρίου 2017 3 minutes ago, Rik said: Βαλε οταν μπορεις μια φωτο απο τα golden και θα σου πω. Βρηκα κ των κορι που ειχα προχειρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 30 Νοεμβρίου 2017 #90 Share 30 Νοεμβρίου 2017 Οι golden οσο ειναι μικροι κανουν καλη δουλεια με τις αλγες αλλα οταν μεγαλωσουν δεν ασχολουνται και τοσο και εχουν την ικανοτητα να κολλανε πανω σε ψαρια ιδιως πλακε σχηματος τραβματιζωντας τα σοβαρα για να το πω ευγενικα. Τα κορυ δεν ενοχλουν σε καμια περιπτωση. Οσο για τα αltispinosa καλο ειναι να πας σε ζευγαρι και μπορεις να αφησεις καιτο ζευγαρι σκαλαριων μαζι αλλα να ξερεις οτι ειναι αρκετα ευαισθητα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiSe 30 Νοεμβρίου 2017 Author #91 Share 30 Νοεμβρίου 2017 (edited) 24 minutes ago, Rik said: Οι golden οσο ειναι μικροι κανουν καλη δουλεια με τις αλγες αλλα οταν μεγαλωσουν δεν ασχολουνται και τοσο και εχουν την ικανοτητα να κολλανε πανω σε ψαρια ιδιως πλακε σχηματος τραβματιζωντας τα σοβαρα για να το πω ευγενικα. Τα κορυ δεν ενοχλουν σε καμια περιπτωση. Οσο για τα αltispinosa καλο ειναι να πας σε ζευγαρι και μπορεις να αφησεις καιτο ζευγαρι σκαλαριων μαζι αλλα να ξερεις οτι ειναι αρκετα ευαισθητα. Μαλλον για αυτα θα παω. http://www.seriouslyfish.com/species/mikrogeophagus-ramirezi/ Τα σκαλαρια θα φυγουν το πηρα αποφαση...... πρεπει να γινει κατι σωστο. Εχω δει golden σε πληρες μεγεθος σε δισκοενυδρειο. Ηταν αραχτο κ δε πειραζε κανεναν. Κ οι δισκοι μια χαρα. Μπορει να ετυχε. Έγινε επεξεργασία 30 Νοεμβρίου 2017 - WiSe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 1 Δεκεμβρίου 2017 #92 Share 1 Δεκεμβρίου 2017 Για τις τρυπες στα φυτα και την επιτεθικοτητα εννοω πως υπευθυνει ειναι οι γκολντεν....για εμενα φιλε μου μπορεις να βαλεις αλλους 15 κινεζους γκολντεν μεσα.... απο εκει και περα εννοειτε πως προσωπικα εμενα δεν με αφορα, δικο σου ενυδρειο ειναι και ο σκοπος μου ειναι η προληψη. http://www.google.gr/search?rlz=1Y1ECZH_elGR568GR568&ei=K9AgWp7KH8iTU7y7oPAO&q=aymonieri+gold+attack&oq=aymonieri+gold+atta&gs_l=mobile-gws-serp.1.0.33i160k1.4215.9428.0.12062.5.5.0.0.0.0.552.1813.2-2j1j1j1.5.0....0...1c.1.64.mobile-gws-serp..0.3.1349...0i22i30k1.0.L9LppTOHaQk Οσο για τα ραμ υπολογισε περιπου 100 λιτρα ανα ζευγαρι πυκνοφυτεμενου και ωριμου ενυδρειου. Ειναι ψαρια που διεκδικουν την περιοχη τους και οι αρσενικοι μπορει να παιζουν σφαλιαρες μεταξυ τους.... απο εκει και περα εννοειτε παλι οτι στο τελος εσυ αποφασιζεις το τη θα κανεις και ποσα θα βαλεις....εγω ειμαι παντα εδω για να σε ενημερωσω για την καλυτερη συμβιωση του συνολου. Την καλημερα μου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiSe 1 Δεκεμβρίου 2017 Author #93 Share 1 Δεκεμβρίου 2017 Σε ευχαριστω πολυ για την ενημερωση θα το κοιταξω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiSe 4 Δεκεμβρίου 2017 Author #94 Share 4 Δεκεμβρίου 2017 (edited) On 12/1/2017 at 5:59 AM, Rik said: Για τις τρυπες στα φυτα και την επιτεθικοτητα εννοω πως υπευθυνει ειναι οι γκολντεν....για εμενα φιλε μου μπορεις να βαλεις αλλους 15 κινεζους γκολντεν μεσα.... απο εκει και περα εννοειτε πως προσωπικα εμενα δεν με αφορα, δικο σου ενυδρειο ειναι και ο σκοπος μου ειναι η προληψη. http://www.google.gr/search?rlz=1Y1ECZH_elGR568GR568&ei=K9AgWp7KH8iTU7y7oPAO&q=aymonieri+gold+attack&oq=aymonieri+gold+atta&gs_l=mobile-gws-serp.1.0.33i160k1.4215.9428.0.12062.5.5.0.0.0.0.552.1813.2-2j1j1j1.5.0....0...1c.1.64.mobile-gws-serp..0.3.1349...0i22i30k1.0.L9LppTOHaQk Οσο για τα ραμ υπολογισε περιπου 100 λιτρα ανα ζευγαρι πυκνοφυτεμενου και ωριμου ενυδρειου. Ειναι ψαρια που διεκδικουν την περιοχη τους και οι αρσενικοι μπορει να παιζουν σφαλιαρες μεταξυ τους.... απο εκει και περα εννοειτε παλι οτι στο τελος εσυ αποφασιζεις το τη θα κανεις και ποσα θα βαλεις....εγω ειμαι παντα εδω για να σε ενημερωσω για την καλυτερη συμβιωση του συνολου. Την καλημερα μου..... Ευχομουν να μην βγεις αληθινος... Σημερα ειδα με τα ματια μου τα γκολντεν να τρυπανε το καινουριο φυλλο της ανουμπιας... αν ειναι δυνατον. Εχω την εντυπωση οτι εχω διαβασει καπου οτι η ανουμπια ειναι τοξικο φυτο γιαυτο δε τη πειραζουν? .....κατι τετοιο δεν ειμαι σιγουρος. Σιγουρος ειμαι πως εφυγαν κυριολεκτικα απο το παραθυρο κ προσγειωθηκαν το απεναντι χωραφι. Αυτα προς το παρον. Το επομενο βημα ειναι σωστοτερη φιλτρανση μιας και εχω ενα πολυ μικρο φιλτρο που με αναγκαζει σε συχνοτερες αλλαγες νερου κ καθαρισμου των σφουγγαριων.... Οταν με το καλο τελειωσω με τη φιλτρανση και πανε τα σκαλαρια σε 400λιτρο ενυδρειο γνωστου μου που τα περιμενει πως και πως κοιταω τα κατωθι: http://www.seriouslyfish.com/species/melanotaenia-boesemani/ http://www.seriouslyfish.com/species/phenacogrammus-interruptus/ Ελπιζω να τα βρω σε καποιο μαγαζι οταν θα ειμαι ετοιμος. Περιμενω 2 πακετα με φυτα για να γεμισει κ αλλο το ενυδρειο μιας κ η τελευταια και τελικη ανακαινηση ναι μεν ομορφη αλλα "αδειασε" καπως. (το φυτεμενο εχει αλλη χαρη ρε παιδι μου) Έγινε επεξεργασία 4 Δεκεμβρίου 2017 - WiSe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 5 Δεκεμβρίου 2017 #95 Share 5 Δεκεμβρίου 2017 Αν ηταν σκαλαρι ο υπευθυνως τοτε θα ειχες καποιο σχησιμο στο φυλλο και οχι τρυπα.......δεν ξερω τη ακριβως θελεις να κανεις και σε ποια ψαρια θες να καταληξης....οπως και να εχει δωσε βαση στο προφιλ τους και εδω ειμαστε.......την καλημερα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiSe 5 Δεκεμβρίου 2017 Author #96 Share 5 Δεκεμβρίου 2017 (edited) 46 minutes ago, Rik said: δεν ξερω τη ακριβως θελεις να κανεις και σε ποια ψαρια θες να καταληξης....οπως και να εχει δωσε βαση στο προφιλ τους και εδω ειμαστε Αφου το γραφω στο τελετυταιο ποστ μου "Οταν με το καλο τελειωσω με τη φιλτρανση και πανε τα σκαλαρια σε 400λιτρο ενυδρειο γνωστου μου που τα περιμενει πως και πως κοιταω τα κατωθι: http://www.seriouslyfish.com/species/melanotaenia-boesemani/ http://www.seriouslyfish.com/species/phenacogrammus-interruptus/" Έγινε επεξεργασία 5 Δεκεμβρίου 2017 - WiSe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 5 Δεκεμβρίου 2017 #97 Share 5 Δεκεμβρίου 2017 Ναι αλλα παραπανω κοιτουσες αλλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiSe 5 Δεκεμβρίου 2017 Author #98 Share 5 Δεκεμβρίου 2017 (edited) 8 minutes ago, Rik said: Ναι αλλα παραπανω κοιτουσες αλλα Κοιτα, παω ψαχνοντας και χωρις βιασυνες. Ποσταρω γιατι χρειαζομαι τις γνωμες σας. Τα ραμ αποκλειστικανε γιατι ειναι ευαισθητα πολυ και απο μαρτυριες αλλων παιδιων που τα ειχαν δε μπορεσαν αρκετοι να τα κρατησουν για πολυ. Κ δυστυχως δεν μπορω να υποστηριξω τοσο επισταμένη συντήρηση.... Παντα ηθελα λιγα κ μεγαλα ψαρια αλλα δε κανουν τα λιτρα μου για τα γουστα μου Οποτε γιαυτο εχω σχεδον καταληξει σε "κοπαδοψαρα". Έγινε επεξεργασία 5 Δεκεμβρίου 2017 - WiSe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 5 Δεκεμβρίου 2017 #99 Share 5 Δεκεμβρίου 2017 Καλα το σκεφτεσαι..... και απο την στιγμη που σου αρεσουν τα ευκολα φυτα δωσε βαση στα αλγοφαγα ψαρια, σαλιγκαρια, γαριδες σαν ενα ωραιο κοινωνικο συνολο οπου θα βοηθανε και το ενυδρειο σου να συντηρητε ποιο ευκολα. Δυστηχως τωρα πρεπει να φυγω θα σου κανω και εγω μια προταση αργοτερα εαν σε ενδιαφερει και βλεπουμε.........cu Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiSe 5 Δεκεμβρίου 2017 Author #100 Share 5 Δεκεμβρίου 2017 22 minutes ago, Rik said: Καλα το σκεφτεσαι..... και απο την στιγμη που σου αρεσουν τα ευκολα φυτα δωσε βαση στα αλγοφαγα ψαρια, σαλιγκαρια, γαριδες σαν ενα ωραιο κοινωνικο συνολο οπου θα βοηθανε και το ενυδρειο σου να συντηρητε ποιο ευκολα. Δυστηχως τωρα πρεπει να φυγω θα σου κανω και εγω μια προταση αργοτερα εαν σε ενδιαφερει και βλεπουμε.........cu Θα μπει μαλλον ενα SAE νομιζω. Περιμενω τη προταση σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος