kalmichalis 29 Δεκεμβρίου 2017 Author #76 Share 29 Δεκεμβρίου 2017 Ποια η άποψη σας να βάλω ανακλαστήρες στο ενυδρείο? Λέτε να γεμίσω αλγες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 29 Δεκεμβρίου 2017 #77 Share 29 Δεκεμβρίου 2017 Πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν κάθησα να δω όλο το βίντεο/α . Το πρώτο ενυδρείο είναι ένα ενυδρείο με ελάχιστη ψυχοσύνθεση και με φουλ soft corals. Ένα ώριμο ενυδρείο μπορώ να πιστέψω ότι θα μπορούσε να συντηρηθεί με ελάχιστες αλλαγες νερού. Στο επόμενο βίντεο που το είδα μέχρι την μέση μου φάνηκε ότι γυρνάω την μόδα του ενυδρείου σε κάτι πιο προσοδοφόρο από της αλλαγές νερού δηλαδή το αλάτι. Με βρίσκει αντίθετο παρόλο που έχει κάποια πείστηκα στοιχεία το οποίο το θεωρ5ακομα πιο επικίνδυνο. ΘΑ το αναλύσω το σκεπτικό μου στο θέμα που είπε ότι θα ανοίξει ο @gante . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 29 Δεκεμβρίου 2017 #78 Share 29 Δεκεμβρίου 2017 πριν 1 ώρα, το μέλος kalmichalis έγραψε: Ποια η άποψη σας να βάλω ανακλαστήρες στο ενυδρείο? Λέτε να γεμίσω αλγες? Που να βάλεις ανακλαστήρες? Στο φωτιστικό? Αν έχεις T5 χωρίς ανακλαστηρες τοτε .....τσάμπα καεί η λάμπα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 29 Δεκεμβρίου 2017 Author #79 Share 29 Δεκεμβρίου 2017 (edited) πριν 20 λεπτά, το μέλος fishbone! έγραψε: Που να βάλεις ανακλαστήρες? Στο φωτιστικό? Αν έχεις T5 χωρίς ανακλαστηρες τοτε .....τσάμπα καεί η λάμπα !!! ναι τ5 εχω... τρεις και τις αναβω 8,5 ωρες καπου ειχα δει οτι υπηραχαν σε καταστημα κατι ανακλαστηρες pilux για τ5 αλλα δεν θυμαμαι, θα ψαξω να τους βρω και θα βαλω... ελπιζω να μην γινειχαμος απο αλγες... Έγινε επεξεργασία 29 Δεκεμβρίου 2017 - kalmichalis Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 29 Δεκεμβρίου 2017 #80 Share 29 Δεκεμβρίου 2017 πριν 2 λεπτά, το μέλος kalmichalis έγραψε: ναι τ5 εχω... τρεις και τις αναβω 8,5 ωρες καπου ειχα δει οτι υπηραχαν σε καταστημα κατι ανακλαστηρες hilux για τ5 αλλα δεν θυμαμαι, θα ψαξω να τους βρω και θα βαλω... ελπιζω να μην γινειχαμος απο αλγες... Χωρις ανακλαστηρες χανεις πάνω απο το 50% του φωτισμού! Δεν έχουν σχέση οι ανακλαστήρες με τις άλγες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 29 Δεκεμβρίου 2017 Author #81 Share 29 Δεκεμβρίου 2017 παλια στο φυτεμενο μη σου πω τι επαθα... αστο.... το κυανο εφτασε στο γκαραζ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 29 Δεκεμβρίου 2017 Author #82 Share 29 Δεκεμβρίου 2017 Kουβαρντάς φετος ο Αη Βασίλης...φαινεται ημουν καλο παιδι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 29 Δεκεμβρίου 2017 Author #83 Share 29 Δεκεμβρίου 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 29 Δεκεμβρίου 2017 #84 Share 29 Δεκεμβρίου 2017 Χρόνια πολλά φίλε.. Το ενυδρείο σου έχει προοπτικές .. Ποσα Anthias εχεις μεσα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 29 Δεκεμβρίου 2017 Author #85 Share 29 Δεκεμβρίου 2017 Έβαλα έξτρα Δύο ανθιας και δύο χρωμιδες, έναν γιατρο και ένα καρδιναλιο πτεραγκον Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 6 Ιανουαρίου 2018 Author #86 Share 6 Ιανουαρίου 2018 Έβαλα ανακλαστήρες pilux... Ταλαιπωρία βέβαια να τους βάλω γτ έχω κάνει πατέντα με τρεις λαμπες στο μαμά φωτιστικό του juwel... Απο μετρήσεις σταθερά και χωρίς καταναλώσεις έχω Νιτρικα 5 Φωσφορικά 0 CA 430 Akl 7. 7 Mg 1350 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 17 Ιανουαρίου 2018 Author #87 Share 17 Ιανουαρίου 2018 Κατά τη διάρκεια ταισματος κατεψυγμένης... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 19 Ιανουαρίου 2018 #88 Share 19 Ιανουαρίου 2018 On 6/1/2018 at 9:55 ΜΜ, το μέλος kalmichalis έγραψε: Έβαλα ανακλαστήρες pilux... Ταλαιπωρία βέβαια να τους βάλω γτ έχω κάνει πατέντα με τρεις λαμπες στο μαμά φωτιστικό του juwel... Απο μετρήσεις σταθερά και χωρίς καταναλώσεις έχω Νιτρικα 5 Φωσφορικά 0 CA 430 Akl 7. 7 Mg 1350 Πολυ καλά είσαι απο τιμές.. .Η διαφορά με τους ανακλαστήρες που έβαλες θα δεις οτι είναι σημαντική φίλε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 19 Ιανουαρίου 2018 #89 Share 19 Ιανουαρίου 2018 On 18/1/2018 at 1:53 ΠΜ, το μέλος kalmichalis έγραψε: Κατά τη διάρκεια ταισματος κατεψυγμένης... Παρτι κανονικό κάνουν τα ψάρια σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 19 Ιανουαρίου 2018 Author #90 Share 19 Ιανουαρίου 2018 Μείωσα και τη φωτοπεριοδο στις 6ωρες γτ σε πέντε μέρες είχε γίνει χάλια ο βυθός... Θα το αυξήσω σιγά σιγά Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 14 Απριλίου 2018 Author #91 Share 14 Απριλίου 2018 Έχω ένα θεματακι με τα νιτρικα είναι κοντά στο 20 καμία ιδέα πέραν των αλλαγών νερού? Για τα κοραλια πιο πολύ, βλέπω ότι έχουν φρενάρει την ανάπτυξη τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoti 14 Απριλίου 2018 #92 Share 14 Απριλίου 2018 Τα κοράλλια που έχεις μέσα με 20 νιτρικά δεν θα πρέπει να έχουν πρόβλημα στην ανάπτυξή τους.. Έχεις sps κοράλλια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 14 Απριλίου 2018 Author #93 Share 14 Απριλίου 2018 Όχι Lps και Soft μόνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoti 14 Απριλίου 2018 #94 Share 14 Απριλίου 2018 Αν όντως είναι 20 δεν θα πρεπε να χεις προβλήματα με αυτά τα κοράλλια..Τώρα αν θέλεις να τα μειώσεις , συχν.οτερες αλλαγές νερού με 100% νερό α/ο και φύσημα τα βράχια με έναν κυκλοφορητή για να τα ξεμπουκώσεις.. Αν δεν έχεις tang μέσα μπορείς να βάλεις και μια μακροάλγη σε ένα σημείο για να σου απορροφά κάποια νιτρικά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 14 Απριλίου 2018 Author #95 Share 14 Απριλίου 2018 Έχεις κανένα λινκ να δω τι είναι η κοραλοαλγη? Δεν έχω σαμπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 15 Απριλίου 2018 #96 Share 15 Απριλίου 2018 πριν 23 ώρες, το μέλος kalmichalis έγραψε: Έχεις κανένα λινκ να δω τι είναι η κοραλοαλγη? Δεν έχω σαμπ Μιλάει για χαετο.Βαλε αντιφωσφωρο και περιόρισε το τάισμα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 2 Ιουνίου 2018 Author #97 Share 2 Ιουνίου 2018 (edited) Παιδιά έχει χρησιμοποιήσει κάνεις το Zootonic tropic marine και το reef roids? Επισης είναι ζωοπλαγκτόν σωστά? Άλλη μια απορία το coral snow τι είναι? Και η απορία μου γεννήθηκε εξαιτίας αυτού που έπαθε η γονιοπορα. Δεν ρίχνω τπτ άλλο παρά μόνο reef plus και προφανώς δεν επαρκεί Έγινε επεξεργασία 2 Ιουνίου 2018 - kalmichalis Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 2 Ιουνίου 2018 #98 Share 2 Ιουνίου 2018 πριν 50 λεπτά, το μέλος kalmichalis έγραψε: Παιδιά έχει χρησιμοποιήσει κάνεις το Zootonic tropic marine και το reef roids? Επισης είναι ζωοπλαγκτόν σωστά? Άλλη μια απορία το coral snow τι είναι? Και η απορία μου γεννήθηκε εξαιτίας αυτού που έπαθε η γονιοπορα. Δεν ρίχνω τπτ άλλο παρά μόνο reef plus και προφανώς δεν επαρκεί Το reef plus δεν είναι τροφή.Το reef roids είναι πολύ καλή τροφή.Η γονιοπορα είναι δύσκολο κοραλι θέλει τροφή απάνω της και κλειστές ροές για να φάει.Ξεκινα μπας και την σώσεις διότι έχει πάρει την κατηφόρα.Επισεις θέλει καθαρό νερό και φως καλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 2 Ιουνίου 2018 Author #99 Share 2 Ιουνίου 2018 (edited) Την έχω βάλει κάτω από καλο φωτισμό και ταιζω ζωοπλαγκτόν... Αλλα έχει πάρει την κατιούσα δυστυχώς Το νερό είναι καλό δεν έχω πολλά νιτρικα Έγινε επεξεργασία 2 Ιουνίου 2018 - kalmichalis Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 2 Ιουνίου 2018 Author #100 Share 2 Ιουνίου 2018 Διάβασα σε ένα ξένο φόρουμ ότι η ροζ γονιοπορα που έχω δεν κρατιέται σε ενυδρεία δεν ξέρω αν ισχύει βέβαια... Λένε ότι μετά από 5-6 μήνες λιώνει... Και το συνδιασα κι εγώ ότι την έχω 6μηνες... Τα άλλα που σε ρώτησα μπορείς να με βοηθήσεις? Αν είναι το Zootonic το ίδιο με reef roids... Και τι είναι το coral snow...? Το reef roids είδα ότι είναι ζωοπλαγκτόν.. Υπαρχει κανένα καλό φυτοπλαγκτόν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος