Δίας 19 Οκτωβρίου 2017 #26 Share 19 Οκτωβρίου 2017 Εδω κανουν ψαροντουφεκο κι απ την αλλη μιλανε για καταθλιψη στα ψαρια.Φ ο β ε ρ ο ενδιαφερον. Γελανε και τα ψαρια τα ιδια. Γενικα μιλαω ετσι;Μην παρεξηγηθω χαχαχαχα 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 19 Οκτωβρίου 2017 #27 Share 19 Οκτωβρίου 2017 2 minutes ago, Δίας said: Μιχαλαρα μουυυυυυ.Οντως μη χανεσαι φιλε Στραταρε ξερεις αδερφε 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Οκτωβρίου 2017 #28 Share 19 Οκτωβρίου 2017 πριν 2 λεπτά, το μέλος mad23 έγραψε: Στραταρε ξερεις αδερφε Αδερφε μου.Να σαι καλα παντα.Μονο αυτο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 19 Οκτωβρίου 2017 #29 Share 19 Οκτωβρίου 2017 πριν 10 λεπτά, το μέλος Δίας έγραψε: Μιχαλαρα μουυυυυυ.Οντως μη χανεσαι φιλε Μιχάλη είσαι από τα άτομα έμπνευση για πολλά άτομα που ξεκίνησαν το reef Και γενικά ένα πολύ δίκαιο άτομο που έχεις πρόσφερει εδώ μέσα. Εδώ κάνανε το come back εμείς. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Οκτωβρίου 2017 #30 Share 19 Οκτωβρίου 2017 Και κατι τελευταιο απο μενα για να κλεισω. Δεν ξερω για καταθλιψη,αλλα τα ψαρια εχουν οντως ''ηθικη''. Ακομα κι οταν τρωνε το ενα το αλλο το κανουν στα ισα.Οχι πλαγιως. Γενικα μιλαω ετσι; Kαλη συνεχεια 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lonewolf47 19 Οκτωβρίου 2017 #31 Share 19 Οκτωβρίου 2017 πριν 4 λεπτά, το μέλος Δίας έγραψε: Και κατι τελευταιο απο μενα για να κλεισω. Δεν ξερω για καταθλιψη,αλλα τα ψαρια εχουν οντως ''ηθικη''. Ακομα κι οταν τρωνε το ενα το αλλο το κανουν στα ισα.Οχι πλαγιως. Γενικα μιλαω ετσι; Kαλη συνεχεια Νομίζω ότι η λέξη που εννοείς είναι "ευθύτητα" Η ανηθικότητα είναι ανθρώπινη εφεύρεση δηλ. Έχουμε χάσει εμείς οι άνθρωποι την ηθική και την ψάχνουμε αλλού μάλλον επειδή μας λείπει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 19 Οκτωβρίου 2017 #32 Share 19 Οκτωβρίου 2017 1 hour ago, south said: Θα ήταν "ευχής έργο" να καταθέσει ο καθένας προσωπικές εμπειρίες τέτοιου είδους! Για την ιστορία το Keyhole ζούσε σε 100l φυτεμένο ενυδρείο με το ταίρι του και ένα κοπάδι τέτρα. Ήταν κινητικότατο και με πολλές γέννες στο ενεργητικό του. Όταν πέθανε η θηλυκία στην προσπάθειά της να γεννήσει ξανά, ο αρσενικός στην αρχή την έψαξε σε όλο το ενυδρείο και στην συνέχεια εκάτσε στην φωλιά τους δεν έφευγε πάρα μόνο για φαΐ και δεν άφηνε να πλησιάσει τίποτα. Σιγά σιγά έσβησε ... Δεν είχε κάποια αρρώστια, δεν δέχτηκε άλλο ψάρι, η συμπεριφορά του δεν άλλαξε με αλλαγή του στησίματος του ενυδρείου,απλώς παραιτήθηκε... Εμενα παρα τα παραπανω,μου αρεσει πολυ το θεμα χρησταρα μου και ειδικα μετα το ποστ σου! Το θεμα ειναι αυτη η συμπεριφορα που ειδες ειναι σημαδι στρες,αγχους,βαρεμαρας η' απλα αλλαξε ο τροπος λειτουργιας του ψαριου με βαση την κοινωνικη του συμπεριφορα? Γιατι εγω(χωρις να ειμαι επιστημονας η' κατι αλλο φυσικα) θεωρω απο αυτα που εχω δει απο τα ψαρακια οτι δεν εχουν ικανοτητα συναισθηματικης νοημοσυνης. Οτι δηλαδη ολες οι αντιδρασεις τους βασιζονται στο ενστικτο,σε οτι και να αφορα αυτο(φαγητο,αναπαραγωγη κτλ) Σιγουρα αναγνωριζουν προσωπα ,ακομα και κινησεις αλλα αυτο θεωρω πως εχει σχεση με μια καθημερινη ρουτινα/συνηθεια και γενικα κατι που επαναλαμβανεται οποτε υπαρχει το αναμενωμενο. Απο γλυκο δεν εχω ιδεα,οποτε δεν μπορω να πω κατι στο παραδειγμα σου,απλα μονο κατι παρομοιο στα θαλασσινο. Καποια στιγμη που επρεπε να φυγω απο ελλαδα, επρεπε να δωσω τα κοραλια μου. Το κλοουνακι(νεμο για εσας τους αναλατους) που ειχα χοσταρε μια εφυλια(κοραλι που μοιαζει με ανεμωνη) την οποια θα εδινα.Την ημερα την εβγαζα απο το ενυδρειο,το κλοουνακι φιλε την ακολουθουσε,εξακολουθωντας να κολυμπαει μεσα της μεχρι κυριολεκτικα να βγει τελειως απο το νερο.Μετα καθοταν στο σημειο κοντα στην επιφανεια για κανενα 10λεπτο...σου λεω ματωσε η καρδια μου,τι να σου πρωτοπω Δυο κοπελες που ηταν παρουσες,οταν κατεβηκε και κολυμπουσε στο ενυδρειο σαν χαμενο(ουτως η' αλλως εχει πολυ περιεργο τροπο κολυμβησης) βουρκωσαν φιλε.Πηγαινε συνεχεια δεξια αριστερα απο τη μια ακρη του ενυδρειου στην αλλη.Τελικα οπως φανηκε δεν στεναχωριοταν,απλα εψαχνε τι να χοσταρει μετα απο αυτο το κοραλι.Τελικα για την επομενη εβδομαδα μεχρι να κλεισω το ενυδρειο πηγε σε ενα αλλο κοραλι(fungia).Αλλα ετσι ζει αυτο το ψαρακι και οφειλεται σε πολλους λογους,να μη σε ζαλιζω τωρα. Καποια στιγμη ειχα ενα λευκοστερνο για πολλα χρονια.Μετα το χρονο,που ετρωγε και απο το χερι,ο τυπος τριβωταν στο χερι μου.Εγω νομιζα πως μου δειχνει τρυφεροτητα αλλα τελικα απλα τριβωταν στο χερι μου για να ανανεωσει τη βλεννα που περιβαλει τα tang(δεν εχουν λεπια).Μου ραγισε τη καρδια ο εκμεταλευτης Ενα ακομα παραδειγμα ηταν με ενα κοπαδι χρωμις οπου οταν ηταν καμια δεκαρια κρυβοντουσαν μεσα σε μια μιλλεπορα(κοραλι) οπως κανουν στη φυση.Αυτα εχουν μια κακη συνηθεια(τουλαχιστον στο δικο μου ενυδρειο παντα) να πλακωνονται μεχρι να μεινει ενα.Οταν οντως εμεινε ενα σταματησε πια να ζει στο κοραλι και βγηκε στα ''ανοιχτα'' μαζι με ολα τα ψαρια. Εχω πολλα παραδειγματα,μια διαφορετικα ψαρια και διαφορετικες συμπεριφορες αλλα θα κουρασω παραπανω και δεν θελω. Θελω να πω στην ουσια πως αυτα που βλεπουμε και ισως να εχουν στη θεωρια μια συναισθηματικη διασταση με βαση την οπτικη παρατηρηση και μελετη, να ειναι απλα το ενστικτο του καθε ειδους. Και πραγματικα οχι μονο καθε ειδος...αλλα και καθε ψαρακι μεμονωμενα ,του καθε ειδους να εχει αλλο μοτιβο συμπεριφορας. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 19 Οκτωβρίου 2017 #33 Share 19 Οκτωβρίου 2017 28 minutes ago, manos23 said: Μιχάλη είσαι από τα άτομα έμπνευση για πολλά άτομα που ξεκίνησαν το reef Και γενικά ένα πολύ δίκαιο άτομο που έχεις πρόσφερει εδώ μέσα. Εδώ κάνανε το come back εμείς. Οχι βρε μανο μου,σιγα την εμπνευση.Εμπνευση αποτελουν ολα τα παιδια που μοιραζονται τα ενυδρεια τους και τις καλες και κακες στιγμες που εχουν. Επισης δεν εχω προσφερει τιποτα και το εννοω φιλε.Ολοι εδω εχουν δωσει παρα παρα παρα πολλα πραγματα! Το ειδα πως ξεκινησατε παλι και εσυ και ο στρατος,οπως και αλλα παιδια και ειναι μονο ευχαριστο αυτο ρε φιλε σε πολλους τομεις 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 19 Οκτωβρίου 2017 #34 Share 19 Οκτωβρίου 2017 Εγω θα πως το εξης, γιατι το ακουσα να αναφερεται συχνα πιο πανω. Αν αλλαζεις συνεχεια το στησιμο η βαζεις συνεχεια τα χερια μεσα θα εχεις ψαρια φοβισμενα και επιθετικα. Ειδικα για ψαρια που φτιαχνουν φωλιες και μεγαλωνουν μικρα! Τα ψαρια οριοθετουν ενα μερος το οποιο ειναι η φωλια τους. Το διαμορφωνουν οπως θελουν και εν κατακλειδι αν υπαρχει ζευγαρι γεννανε. Σε καποιοα ειδη, αυτο που εχει την καλυτερη φωλια ειναι και αυτο που θα ζευγαρωσει. Αν τους αλλαξεις τις φωλιες τους και γενικα το περιβαλλον τους, χανουν την μπαλα. Αλλαζουν οι ιεραρχιες και πεφτει ξυλο για το ποιος θα παρει την καλυτερη φωλια. Για μενα τα ψαρια που εχουν κατι να κανουν μεσα στο ενυδρειο δεν βαριουνται ποτε. Εν αντιθεση, τα ψαρια που τους εχουν στερησει βασικες αναγκες, οπως το κολυμπι, το κοπαδιασμα, την αναπαραγωγη κτλ κτλ αυτα ειναι με καταθλιψη! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 19 Οκτωβρίου 2017 #35 Share 19 Οκτωβρίου 2017 (edited) Ναι σε αυτο δεν διαφωνω και στο θαλασσινο οταν γεννανε για παραδειγμα τα κλοουνακια δεν ειναι και πολυ καλο να μεταφερεις το βραχο η' την ανεμωνη τους.Οπως και σε αλλες περιπτωσεις ψαριων αν κανεις κατι αλλο. Νομιζω πως το καθε ειδος ψαριου εχει τα δικα του ''να κανεις'' και να ''μην κανεις'' για να τα ιντριγκαρεις.Οποτε σου δινουν ενα μπουσουλα ποιες ειναι οι υπερβολες και τι το φυσιολογικο. Παντως τα ψαρια που εχω για 3+ χρονια οποτε βαζω χερι μεσα,αν δεν εχω τροφη ερχονται διπλα και παρατηρουν τι κανω.Ο αυτοκρατορας ερχοταν και τσιμπουσε τις τριχες στο χερι μου.Φυσικα ανεξαρτητα απο το διαστημα που εχεις τα ψαρια,υπαρχουν ψαρια που ειναι πιο ντροπαλα η' λιγοτερο θαραλλεα απο τη φυση τους. Εγω παντως τωρα καταλαβα πως το θεμα ειναι μονο στο γλυκο και νοιωθω λιγο ''ανοστος'' ....χιουμορακι θαλασσινο Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2017 - mad23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 19 Οκτωβρίου 2017 #36 Share 19 Οκτωβρίου 2017 πριν 1 ώρα, το μέλος mad23 έγραψε: Ναι σε αυτο δεν διαφωνω και στο θαλασσινο οταν γεννανε για παραδειγμα τα κλοουνακια δεν ειναι και πολυ καλο να μεταφερεις το βραχο η' την ανεμωνη τους.Οπως και σε αλλες περιπτωσεις ψαριων αν κανεις κατι αλλο. Νομιζω πως το καθε ειδος ψαριου εχει τα δικα του ''να κανεις'' και να ''μην κανεις'' για να τα ιντριγκαρεις.Οποτε σου δινουν ενα μπουσουλα ποιες ειναι οι υπερβολες και τι το φυσιολογικο. Παντως τα ψαρια που εχω για 3+ χρονια οποτε βαζω χερι μεσα,αν δεν εχω τροφη ερχονται διπλα και παρατηρουν τι κανω.Ο αυτοκρατορας ερχοταν και τσιμπουσε τις τριχες στο χερι μου.Φυσικα ανεξαρτητα απο το διαστημα που εχεις τα ψαρια,υπαρχουν ψαρια που ειναι πιο ντροπαλα η' λιγοτερο θαραλλεα απο τη φυση τους. Εγω παντως τωρα καταλαβα πως το θεμα ειναι μονο στο γλυκο και νοιωθω λιγο ''ανοστος'' ....χιουμορακι θαλασσινο Εισαι ανοστος και δεν τρωγεσαι με τιποτα. Αλλα εχεις κοψει και να μας επισκεπτεσαι να στα πουμε κι απο κοντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 20 Οκτωβρίου 2017 #37 Share 20 Οκτωβρίου 2017 Χαχαχα,δεν έχεις κ άδικο τεο! Πλάκα πλάκα στην τελευταία στο τσακ δεν ήρθα. Δεν πειράζει,στην επομενη Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 20 Οκτωβρίου 2017 #38 Share 20 Οκτωβρίου 2017 τα ψαρια δε γινεται να παθαινουν καταθλιψη. δε χρειαζονται ουτε κοπαδια, ουτε συντροφους, ουτε τπτ. αλλα παθαινουν βαρεμαρα και μπορει κανενα βραδυ να θελουν να βγουν, να παιξουν ενα χαρτακι, οποτε ειναι δυσκολο να βρεις τεταρτο για πρεφα οταν δεν εχεις καν δευτερο για ξερη. και γι'αυτο τα βαζουμε σε ζευγαρια ή κοπαδια (συνηθως αυτα που θελουν 10 ψαρακια ειναι αυτα που παιζουν ομαδικα παιχνιδια οπως ποδοσφαιρο 5x5). τα λιτρα ειναι θεμα αστειο γτ μπορουν να χωρεσουν απο ποτηρι μεχρι σε ωκεανο. οποτε βαζει ο καθενας οτι θελει. απλα θελουν, συμφωνα με τα διαφορα fora, ορισμενες διαστασεις και λιτρα ενυδρειων για να μπορει να μεγαλωσει το συκωτι τους, κατα το μου πρηζεις τα συκωτια. επειδη τους τα πρηζουμε λοιπον, γι'αυτο τα θελουν. επισης δεν ξεχναμε οτι το καθενα εχει το δικο του χαρακτηρα, αρα υπαρχει καθε καρυδιας καρυδι. μη νομιζετε οτι το ψαρι σας εχει κατι επειδη ειναι νωχελικο. μπορει να εχει προβληματα με τη γυναικα, μπορει να εχει τις κλειστες του η να περναει κριση μεσης ηλικιας. ποτε δε θα μαθουμε γτ δε μπορουν να μας μιλησουν για οσα σκεφτονται everything is in the eye of the beholder σε τελικη αναλυση. ας κανει ο καθενας οτι νομιζει. πληροφοριες υπαρχουν, γνωμες υπαρχουν, ανθρωποι ειμαστε λαθη κανουμε αλλα προσεξτε το δις εξαμαρτειν εχει και τρις εξαμαρτειν... για μενα δεν ειναι απιθανο το ενδεχομενο να παθαινουν καταθλιψη (η εστω το αντιστοιχο της ανθρωπινης καταθλιψης για οργανισμους κατωτερους απο τον ανθρωπο...χμ χμ) και αναρωτιεμαι αν αυτο θα μπορουσε να εξηγησει συμπεριφορες που εχω δει κ εγω στο παρελθον στα ψαρια μου. ισως, ισως οχι. εφοσον το θεμα που ανεβασε ο νικος ειναι αρθρο εφημεριδας, μπορουμε να πουμε οτι δεν εχει κυρος, αξιοπιστια μπλα μπλα. μπορουμε ομως να ψαξουμε απο κει και περα... σωστα? τροφη για σκεψη και αφορμη για αναζητηση μας εδωσε ο νικος, οπως ξερω πως συνηθιζει, και προσωπικα τον ευχαριστω! ειναι πολυ ενδιαφερον θεμα 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 20 Οκτωβρίου 2017 Author #39 Share 20 Οκτωβρίου 2017 On 19/10/2017 at 9:09 ΜΜ, το μέλος mad23 έγραψε: Καλυτερα χαμενος και χαλαρος γιωργαρε μου και ουτε θα εγραφα κατι αλλα ο λογος που ανοιχτηκε το θεμα αλλα και κατι τραχαναδες απο εκει που πηρε το θεμα ο νικος,ειχαν πλακα Ο ενας του ελεγε να πει απο που πηρε αυτο το θεμα....σε λιγο θα διεκδικησουν κ πνευματικα δικαιωματα...για γελια...Που να το εγραφαν κιολας...η' να το μετεφερε εδω καποιος που γραφει μονο εδω!Με μηνυσεις το εβλεπα το θεμα... Και ο αλλος(ο κοκκινος) του ελεγε να αναφερει εδω απο που πηρε την ενημερωση και μαλιστα τη σωστη,οπως παντα Τωρα για το σωστη....αλλο γελιο εκει....σωστη ενημερωση σε μερος που δεν μιλησε ψυχη προχθες, οταν μελος(γνωστο τρολλ με διπλους λογαρισμους) παροτρυνε τους χομπυστες να ριχνουν λιθιο στο ενυδρειο για να ξεφορτωθουν την bryopsis(επικινδυνο και αναποτελεσματικο φυσικα).Κατα τ'αλλα η μεκκα της σωστης πληροφορησης... Φυσικα οταν ειπα την αποψη μου,διαγραφηκαν και τα δικα μου ποστ αλλα και η τοποθετηση του τρολλ.Οι λογοι ευνοητοι... Τελικα οπως λενε πρωτα φευγει η ψυχη και μετα τα χουγια/κομπλεξ... Αντωνη μου δεν ειναι επιστροφη φιλε μου καθως ο χρονος ειναι ελαχιστος και οι κακοτοπιες πολλες Και εγω αυτη την αποψη σχηματισα μετα απο αυτο το θεμα φιλε και νομιζω πως θα το εφαρμοζω,αυτη τη φορα εσκεμμενα και ισως με μεγαλυτερη συχνοτητα.Ο στοχος του θεματος ηταν αλλος αλλα τελικα κατι βγηκε,τουλαχιστον εγω εμαθα κατι. Και εγω αυτο καταλαβαινω μεγαλωνοντας, πως αυτα που σε κρατανε ''ζωντανο'' ειναι τα καινουργια πραγματα και οι νεες εμπειριες.Εχει τελικα εφαρμογη και στα ψαρακια μας 1. Θα σε παρακαλούσα να ΜΗΝ με εμπλέκεις, σε πιθανές προσωπικές διενέξεις... που ΔΕΝ με αφορούν. Προσωπικά ΔΕΝ τρέφω καμία φιλία... σε ίντριγκες και λοιπές αηδίες... ΔΕΝ συνάδει με τον χαρακτήρα μου. 2. Καλό το σεντονάκι αλλά... "Όσα ΔΕΝ φτάνει η αλεπού... τα κάνει κρεμαστάρια". Ούτε εγώ παρεμπιπτόντως είμαι εξειδικευμένος επιστήμων, ιχθυολόγος, ιχθυοπαθολός κλπ. διευκρινίζω, απλά διαθέτω μακρόχρονη εμπειρία στο χόμπυ του ενυδρείου (ΑΝ αυτό "λέει" κάτι). 3. Στα θαλασσινά ενυδρεία... θα δεις εγκλήματα, μεγαλύτερα από αυτά στων δίσκων. 4. ΜΗ έχοντας διάθεση αντιπαράθεσης... λέω πως... βρήκα ενδιαφέρον το κείμενο και θεώρησα καλό να το διαδώσω. 5. Φωτεινή... σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, για τα καλά σου λόγια.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 20 Οκτωβρίου 2017 #40 Share 20 Οκτωβρίου 2017 24 minutes ago, diskus fan said: 1. Θα σε παρακαλούσα να ΜΗΝ με εμπλέκεις, σε πιθανές προσωπικές διενέξεις... που ΔΕΝ με αφορούν. Προσωπικά ΔΕΝ τρέφω καμία φιλία... σε ίντριγκες και λοιπές αηδίες... ΔΕΝ συνάδει με τον χαρακτήρα μου. 2. Καλό το σεντονάκι αλλά... "Όσα ΔΕΝ φτάνει η αλεπού... τα κάνει κρεμαστάρια". Ούτε εγώ παρεμπιπτόντως είμαι εξειδικευμένος επιστήμων, ιχθυολόγος, ιχθυοπαθολός κλπ. διευκρινίζω, απλά διαθέτω μακρόχρονη εμπειρία στο χόμπυ του ενυδρείου (ΑΝ αυτό "λέει" κάτι). 3. Στα θαλασσινά ενυδρεία... θα δεις εγκλήματα, μεγαλύτερα από αυτά στων δίσκων. 4. ΜΗ έχοντας διάθεση αντιπαράθεσης... λέω πως... βρήκα ενδιαφέρον το κείμενο και θεώρησα καλό να το διαδώσω. 5. Φωτεινή... σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, για τα καλά σου λόγια.- Οπως ειπα μου αρεσει να ειμαι ειλικρινης...οποτε θα σου πω οτι θα μου αρεσε το περιεχομενο του ποστ σου να ηταν ενυδρειακο και να συμμετασχεις στη συζητηση κ οχι αυτο που προτιμησες.Φυσικα εισαι ελευθερος να γραφεις οτι επιθυμεις,δεν το λεω για να σου κανω υποδειξη. Χαιρομαι που αριθμεις τις τοποθετησεις σου γιατι γινεται ευκολο να απαντησω. Οποτε... 1.Στη διενεξη δεν σε εμπλεξα εγω...εμπλεξες μονος σου...οταν ειδες ενα θεμα στους τραχαναδες και θεωρησες οτι θα αποτελουσε απτο επιχειρημα στην αντιπαραθεση που ειχες εδω...μη μου λες οτι απλα ηθελες να το διαδωσεις.Μαλιστα το θεωρησες τυχη και τους ευχαριστησες κιολας(εκτος αν προλαβαν να σβησουν και σε εκεινο θεμα τα ποστ).Και φιλικα(με την ευρεια εννοια) στο λεω...επρεπε να το περιμενεις οτι θα σε μπλεξουν,αφου ψαχνουν τη παραμικρη ευκαιρια να βγαλουν τα κομπλεξ τους...ειδικα ο ''κοκκινος'' που δεν μπορει να κρατησει το στομα του κλειστο με τιποτα και ειναι ο μεγαλυτερος υπαιτιος που η φωτια αυτης της κοντρας θα καιει παντα,αφου θα βρει παντα απο το πουθενα μια σπιθα για να ''ασχοληθει'' και να πεταξει την εξυπναδα(μονο εξυπναδα δεν ειναι) του.Παρολαυτα τα σεβη μου που υπερασπιστηκες εκει τον εαυτο σου...σε παρακαλω μη το παρεις ειρωνικα,το εννοω.Δεν θελω να μιλησω αλλο για τους ''αλλους''...που λενε μονο σωστα 2.Μου δινεις ωραιοτατο δικαιωμα με την παροιμια και τον τονο σου ,να σου μιλησω και εγω αναλογα αλλα εχω μεγαλωσει πλεον για τετοια ,οποτε θα μεινω στην ενυδρειακη αποψη την οποια εξεφρασα και δεν θα το κανω προσωπικο το θεμα.Δεν εκανα κρεμασταρι τιποτα και απλα ειπα την ενυδρειακη αποψη μου...χωρις να θελω να την επιβαλω πουθενα και χωρις να βγαλω καποιον αλλο λαθος. 3.Λαθη εχουμε κανει ολοι και θα συνεχισουμε να κανουμε...παρολαυτα τα εγκληματα δεν ειναι αρμοδιος κανενας εδω για να τα τιμωρει...η αρμοδιοτητα του καθενος ειναι να πει την ενυδρειακη αποψη του...να την τεκμηριωσει(ιδανικο σεναριο) με σεβασμο/ταπεινοτητα....και καπου εκει τελειωνουν οι αρμοδιοτητες και τα ορια ενος μελους(νεου η' παλιου)...αλλιως θα ειχαμε ενυδρειακη αστυνομια που θα εμπαινε σε σπιτια να κανει κατασχεσεις και συλληψεις κ δικαστηρια ενυδρειακα να επιβαλουν ποινες. Δεν διαφωνω με αυτο που λες και εχω κανει και εγω τα δικα μου εγκληματα στη προσπαθεια μου να ανακαλυψω τον κοσμο του θαλασσινου ενυδρειου.Ουδεις αναμαρτητος...και η ουρα μου μεσα.. Νομιζω μετα απο τοσα χρονια ομως οτι τα ''εγκληματα'' ειναι σε μεγαλο η' μικρο βαθμο κομματι της ενασχολησης με το χομπυ,στο τελος της ημερας. Το θεμα ''εγκληματα'' ειναι χαωτικο....και οσο θα υπαρχουν στα πετ σοπ τα ''θυματα'' θα συνεχισουν να γινονται,απο τους χομπυστες.Δεν θα πω ομως στα μαγαζια τι να φερνουν και τι οχι η' να πηγαινουν στα σπιτια να ελεγχουν λιτρα. Πλεον αν δω ενα εγκλημα με βαση τις εμπειριες μου,θα εκφρασω την αποψη μου και τους λογους και θα αφησω τον αλλο να κανει οτι θελει.Στο κατω κατω εκεινος αποφασιζει.Ησυχος με την οποια συνειδηση μου και ηρεμος με τα νευρα μου 4.Οπως ειπα εαν δεν το εκανες για να την πεις σε καποιους θα σου εβγαζα και το καπελο.Αλλωστε αναγνωρισα πολλες φορες οτι ειναι πολυ ωραιο το θεμα.Τωρα για την διαθεση αντιπαραθεσης,αν ειχες αφησει την παροιμια εκτος αλλα κ ο σκοπος του θεματος ηταν αλλος,τοτε θα το δεχομουν.Παρολαυτα δεν εχω κανενα προβλημα αφου εχουμε γνωριστει,εχουμε ριξει πολυ γελιο κτλ οποτε ειναι ευκολο να μη συνεχισω κατι. Δεν θα απαντησω σε κατι που δεν θα εχει ενυδρειακο χαρακτηρα.Νομιζω ειναι κουραστικο και οτιδηποτε περισσοτερο μετα απο αυτο το ποστ με αναλογο υφος θα χαλασει αυτο το πολυ ενδιαφερον θεμα. ΥΣ Μολις ξεκινησαν τα σαγονια 3 στο σταρ και παω να το δω...αληθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος