diskus fan 18 Οκτωβρίου 2017 #1 Share 18 Οκτωβρίου 2017 Παρακαλώ κάποιος mod, να το μεταφέρει... ΑΝ ΔΕΝ είναι στην σωστή κατηγορία. Επίσης επειδή ΔΕΝ τα πάω καλά με τις ετικέτες... ας τις προσθέσει ανάλογα. Μετά την πρόσφατη έντονη "ανταλλαγή απόψεων" περί σχεδίου για εγκατάσταση δίσκων σε μικρό ενυδρείο, από μέλος του forum... σας παραθέτω το παρακάτω ενδιαφέρον (κατά την άποψη μου) κείμενο των "The New York Times" που νομίζω μας αφορά όλους και αναφέρεται γενικότερα στα ψάρια και τον χώρο όπου φιλοξενούνται. Μεταξύ άλλων γράφει... "If you own fish, you might want to consider where Dr. Brown keeps his: an extensively-landscaped six-foot tank. He recommends a “two foot tank with lots of plants and stuff” for your average betta." https://mobile.nytimes.com/2017/10/16/science/depressed-fish.html ΚΑΛΗ ανάγνωση.- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 18 Οκτωβρίου 2017 #2 Share 18 Οκτωβρίου 2017 Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, που σηκώνει άπειρη συζήτηση γιατί πολύ απλά δεν έχει ξεκάθαρη επιστημονική απάντηση. Ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει ανάλογα με την αντίληψη που έχει πάνω σε "αμφιλεγόμενα" θέματα όπως η κατάθλιψη. Το άρθρο δεν μας δίνει μία ξεκάθαρη πηγή όπου έγινε μελέτη πάνω στα ψάρια για τις αλλαγές των νευροδιαβιβαστών και γενικά των ορμονών και προιόντων που παράγονται όταν το ψάρι στρεσάρεται σε σχέση με όταν το ψάρι δεν στρεσάρεται, αν και πάνω κάτω αυτά έχουν μελετηθεί και σε άλλα ζώα οπότε τα ξέρουμε. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως το ότι παράγονται παρόμοια προϊόντα όταν στρεσάρεται ένα ψάρι και όταν στρεσάρεται ένας άνθρωπος δεν είναι κάτι καινούριο που μαθαίνουμε, γιατί στην ουσία αυτό μας λέει το κείμενο, απλά αντί για τη λέξη στρεςς χρησιμοποιεί κατάθλιψη! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 18 Οκτωβρίου 2017 Author #3 Share 18 Οκτωβρίου 2017 ΑΝ κι ο Dr. Brown ΔΕΝ διαθέτει επιστημονική άποψη... τι να προσθέσω εγώ.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 18 Οκτωβρίου 2017 #4 Share 18 Οκτωβρίου 2017 5 minutes ago, diskus fan said: ΑΝ κι ο Dr. Brown ΔΕΝ διαθέτει επιστημονική άποψη... τι να προσθέσω εγώ.- Το άρθρο που παραθέσατε δεν γράφτηκε από τον Dr. Brown αν δεν απατώμαι. Αυτό που είπα είναι πως θα ήταν καλύτερα αν μας παρατιθόταν και μία εργασία του σαν πηγή ή κάτι ανάλογο, μιας και το πεδίο που ασχολείται φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 18 Οκτωβρίου 2017 Author #5 Share 18 Οκτωβρίου 2017 Όχι ΔΕΝ γράφτηκε απ'αυτόν... απλά διατηρεί τους μονομάχους σε 60-70 εκατοστών ενυδρεία (όπως αναφέρεται στο κείμενο) αντί των 10-20 λίτρων που συνήθως προτείνεται (πλέον... γιατί παλιά το ποτήρι... πήγαινε "σύννεφο"). Υπάρχει κάτι... με το οποίο διαφωνείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 18 Οκτωβρίου 2017 #6 Share 18 Οκτωβρίου 2017 πριν 8 λεπτά, το μέλος diskus fan έγραψε: Όχι ΔΕΝ γράφτηκε απ'αυτόν... απλά διατηρεί τους μονομάχους σε 60-70 εκατοστών ενυδρεία (όπως αναφέρεται στο κείμενο) αντί των 10-20 λίτρων που συνήθως προτείνεται (πλέον... γιατί παλιά το ποτήρι... πήγαινε "σύννεφο"). Υπάρχει κάτι... με το οποίο διαφωνείς; Νικο σε καποια pet shop ακομα παει σύννεφο δυστυχώς... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 18 Οκτωβρίου 2017 Author #7 Share 18 Οκτωβρίου 2017 Το γνωρίζω Ηρακλή... ΔΥΣΤΥΧΩΣ.- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 18 Οκτωβρίου 2017 #8 Share 18 Οκτωβρίου 2017 3 minutes ago, diskus fan said: Όχι ΔΕΝ γράφτηκε απ'αυτόν... απλά διατηρεί τους μονομάχους σε 60-70 εκατοστών ενυδρεία (όπως αναφέρεται στο κείμενο) αντί των 10-20 λίτρων που συνήθως προτείνεται (πλέον... γιατί παλιά το ποτήρι... πήγαινε "σύννεφο"). Υπάρχει κάτι... με το οποίο διαφωνείς; Όχι Δεν διαφωνώ και εξ' αρχής δεν σχολίασα αυτό όπως και να 'χει. Αυτό που σχολίασα είναι το άρθρο σαν ολότητα. Θα μου άρεσε να δω τα πειράματα που έκανε ο κύριος και τα αποτελέσματα που πήρε. Δεν προσπαθώ να πω ότι το να βάλεις τα ψαράκια σε μεγαλύτερο ενυδρείο είναι κακό και λάθος, αν αυτό σας έδωσα να καταλάβετε. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 18 Οκτωβρίου 2017 Author #9 Share 18 Οκτωβρίου 2017 Νομίζω ότι τα 2 video... μάλλον κάτι τέτοιο προσπαθούν να "πουν"... αν και αντιλαμβάνομαι ότι, το θες πολύ πιο "ανεπτυγμένο".- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 19 Οκτωβρίου 2017 #10 Share 19 Οκτωβρίου 2017 Νίκο πολύ ενδιαφέρον θέμα άνοιξες. Έχω πρόσφατο παράδειγμα , έχασα πριν λίγες ημέρες αρσενικό keyhole cichlid το οποίο όταν πέθανε η θηλυκιά σύντροφός του επί σειρά ετών (από πρόβλημα στην γέννα) αρχικά έψαχνε να την βρεί και μετά 'αφέθηκε' ... Ήταν τόσο χαρακτηριστικό που όλοι μου έλεγαν ότι έχει κατάθλιψη! Δεν έχω ξαναδεί τόσο έντονα τέτοια συμπεριφορά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 19 Οκτωβρίου 2017 #11 Share 19 Οκτωβρίου 2017 Καταθλιψη θα παθουμε εμεις που διαβαζουμε ξανα και ξανα τα ιδια θεματα σε ολα τα forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsin 19 Οκτωβρίου 2017 #12 Share 19 Οκτωβρίου 2017 4 minutes ago, kosmas said: Καταθλιψη θα παθουμε εμεις που διαβαζουμε ξανα και ξανα τα ιδια θεματα σε ολα τα forum. XAXAXAXAXA.....!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 19 Οκτωβρίου 2017 #13 Share 19 Οκτωβρίου 2017 δε μπαινουμε ολοι σε ολα τα fora. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 19 Οκτωβρίου 2017 #14 Share 19 Οκτωβρίου 2017 πριν 5 ώρες, το μέλος south έγραψε: Νίκο πολύ ενδιαφέρον θέμα άνοιξες. Έχω πρόσφατο παράδειγμα , έχασα πριν λίγες ημέρες αρσενικό keyhole cichlid το οποίο όταν πέθανε η θηλυκιά σύντροφός του επί σειρά ετών (από πρόβλημα στην γέννα) αρχικά έψαχνε να την βρεί και μετά 'αφέθηκε' ... Ήταν τόσο χαρακτηριστικό που όλοι μου έλεγαν ότι έχει κατάθλιψη! Δεν έχω ξαναδεί τόσο έντονα τέτοια συμπεριφορά! Το εχω παθει με ραμιρεζι Χριστο! Ενα αρσενικο keyhole που ειχα παρολο που η θυληκια χαθηκε εδω και μηνες εξακολουθει να ζει και να βασιλευει και μαλιστα σε ξεχωριστα ενυδρεια.. πριν 10 λεπτά, το μέλος kosmas έγραψε: Καταθλιψη θα παθουμε εμεις που διαβαζουμε ξανα και ξανα τα ιδια θεματα σε ολα τα forum. Διαβασες ακριβως ιδιο θεμα Κωσμα μου; πριν 3 λεπτά, το μέλος fwtini έγραψε: δε μπαινουμε ολοι σε ολα τα fora. Ετσι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 19 Οκτωβρίου 2017 #15 Share 19 Οκτωβρίου 2017 πριν 17 λεπτά, το μέλος fwtini έγραψε: δε μπαινουμε ολοι σε ολα τα fora. δεν χρειαζεται,το ιδιο ειναι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 19 Οκτωβρίου 2017 #16 Share 19 Οκτωβρίου 2017 (edited) πριν 34 λεπτά, το μέλος kosmas έγραψε: Καταθλιψη θα παθουμε εμεις που διαβαζουμε ξανα και ξανα τα ιδια θεματα σε ολα τα forum. Θα είχες την καλοσύνη να μας ενημερώσεις πότε στο forum άνοιξε θέμα σχετικό με κατάθλιψη ψαριών? ΠΑΡΑΚΑΛΩ αφήστε το θέμα καθαρό για όσους τους ενδιαφέρει. Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2017 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 19 Οκτωβρίου 2017 #17 Share 19 Οκτωβρίου 2017 Καλα! Διαβασες μια σειρα παραπανω και ταραχτηκες? Συγνωμη σταματαω εδω. σε αυτο το forum δεν εχει ανοιχτει τετοιο θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 19 Οκτωβρίου 2017 #18 Share 19 Οκτωβρίου 2017 Τι γινεται αυτον τον καιρο και ολο βλεπω θεματα να προκαλει ο ενας τον αλλον.... Δεν εχω σκοπο να θυξω κανεναν αλλα θελω να δω συζητηση πανω στο θεμα και οχι κατι ασχετο..... το θεμα ειναι οτι τα ψαρια μπορουν να παθουν καταθλιψη και δεν με νοιαζει αν εχει ξανα αναφερθει σε αλλο φορουμ και δεν μας αφορα τι γινεται στα αλλα φορουμ..... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 19 Οκτωβρίου 2017 #19 Share 19 Οκτωβρίου 2017 Επισης οποιος ειχε περιστατικο τετοιο θα ηταν πολυ καλο να το αναφερει εδω σε αυτο το πολυ ωραιο και σημαντικο θεμα που ανοιξε ο @diskus fan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 19 Οκτωβρίου 2017 #20 Share 19 Οκτωβρίου 2017 (edited) Σεντον alert... Εμενα μου αρεσει να ειμαι ειλικρινης γενικοτερα,οποτε θα πω πως δεν μου αρεσει το οτι αυτο το θεμα εχει σκοπο εμεσα,να την πει σε δυο παιδια που θελουν να δοκιμασουν να βαλουν δισκους σε κυβο και σε καποια λιτρα.Εαν γινοταν εκ των προτερων και οχι εκ των υστερων,θα το εβρισκα πολυ πιο σωστο.Ενδιαφερον ειναι ουτως η' αλλως. Τωρα οσον αφορα στο θεμα. Το λινκ οδηγει σε ενα θεμα το οποιο εκανε ενας απλος δημοσιογραφος και στο οποιο στο μεγαλυτερο μερος του αναφερει την προσωπικη του αποψη,βαζωντας καποιες πινελιες μερικων ντοκτωρ για να της δωσει καποια βαση. Αρα κατα την ταπεινη μου αποψη δεν ειναι καποιο επαναστατικο αρθρο/διατριβη/θεση/εργασια/μελετη/ανακαλυψη. Ετσι κ αλλιως δημοσιογραφος ειναι,κανει ο ανθρωπος ενα θεμα λεγωντας κατι καινουργιο για να διαβαστει/πουλησει.Και στο κατω κατω εφημεριδα ειναι δεν ειναι καποιο ιντιτουτο/οργανισμος,αρα δεν εχει το απαραιτητο κυρος και βαση για να με πεισει(προσωπικα) για κατι και μαλιστα μεσα σε μολις15-20 παραγραφους. Θελω να πω πως σαν μιχαλης θελω να μαθω οτι τα αναψυκτικα κανουν κακο απο απο καποια μελετη γιατρων/επιστημονων και οχι επειδη θα το διαβασω απο τον τριανταφυλλοπουλο(που τον θυμηθηκα). Οσον αφορα στο ενυδρειακο κομματι,που ειναι το πιο ενδιαφερον... Εγω δεν ειδα καπου να μιλαει σε καποιο σημειο για λιτρα,διαστασεις κτλ....επιστημονικα/ιχθυολογικα και τι επιπτωσεις εχουν στην γενικοτερη υγεια του ψαριου. Η μονη αναφορα σε λιτρα και διαστασεις εγινε μεσω των αποψεων του δημοσιογραφου(ο οποιος δεν ξερω καν αν ειναι στο χομπυ),ο οποιος μιλησε για το που κραταει ο dr.Brown τα δικα του ψαρια και οτι γενικοτερα προτεινει για ενα συγκεριμενο ψαρι,τα betta, να μπαινουν σε 60 εκατοστα ενυδρειο με πολλα φυτα και πραγματακια. Δεν ειδα να κανει αναφορα στα λιτρα και επιπτωσεις γενικοτερα και η εντυπωση που εχω ειναι πως το αρθρο δεν εχει κεντρικο θεμα οτι τα λιγα λιτρα μπορουν να προκαλεσουν καταθλιψη. Αυτο που ισως να φαινεται απο το δημοσιευμα ειναι πως ισως τα ψαρια να μπορουν να παθουν καταθλιψη. Τονιζω το ισως γιατι εγω καταλαβα πως τα ψαρια μπορουν να παθουν βαρεμαρα και οχι καταθλιψη. Και αυτη η οποια κατασταση...βαρεμαρα,στρες,αγχος,αδιαφορια,παθητικοτητα κτλ...ερχεται κυριως απο την ελλειψη ερεθισματων στο ψαρι και αυτο γιατι τα ψαρια ειναι απο τη φυση τους περιεργα. Οποτε το συμπερασμα το δικο μου ειναι πως ενα ενυδρειο....ανεξαρτητα απο τα λιτρα του...πρεπει να δινει σε ενα ψαρι ερεθισματα ωστε να το κραταει σε εγρηγορση και να ικανοποιει την περιεργεια και τη δραστηριοτητα του.Αυτο γινεται κανωντας το ενυδρειο ''ενδιαφερον'' για το ψαρι.Διαβασα πως αυτο γινεται με πολλα φυτα,κρυψωνες,διαδρομους,σπηλιες,ισως αλλαγες στο ''στησιμο'' του ενυδρειου και προσθηκες νεων αντικειμενων κτλ. Και φυσικα καλη ποιοτητα νερου οσον αφορα στην υγεια τους. Οποτε εαν βαλουμε ενα χρυσοψαρο σε ενα ΓΥΜΝΟ ενυδρειο ακομα και 5 τονων μαλλον θα βαρεθει.Σιγουρα οσο πιο μεγαλο τοσο πιο πολυ μπορεις να παιξεις με διακοσμηση κτλ αλλα τελικα ισως τα λιτρα να μην ειναι τοσο πρωτευων(τουλαχιστον οχι στο βαθμο να γινομαστε μπιλιες) παραγοντας και να μπορεις να ''κλεψεις'' κανοντας το ενδιαφερον για το ψαρι. Σε καποιο σημειο λεει κιολας οτι γενικοτερα στην ιχθυολογικη ερευνητικη κοινοτητα υπαρχει μια μεγαλη διαφωνια για το αν για τα ψαρια τα οποια επιδεικνυουν μια παθητικη/στασιμη συμπεριφορα,θα πρεπει να χρησιμοποιειται σωστοτερα ο ορος αγχος και οχι η θλιψη. Αναφερωντας την αποψη του dr Pizzagalli,ο οποιος λεει πως υπαρχει το προφανες ζητημα οτι δεν μπορουμε να ρωτησουμε τα ψαρια πως νοιωθουν και πως ενω αυτα ,οπως και τα ποντικια, μπορουν να επιδειξουν ομοιοτητες στις μεταβολες στα επιπεδα σεροτονινης και ντοπαμινης,σιγουρα δεν μπορουν να αντιληφθουν/επιδειξουν το ολο φασμα της θλιψης οπως το γνωριζουμε εμεις. Εγω αυτο που δεν καταλαβα ηταν τα δυο βιντεακια ,αφου αυτο που εδειξε(στα δικα μου ματια) ειναι πως εαν δωσεις σε ενα ψαρι αντικαταθλιπτικα θα γινει πιο δραστηριο.Αρα αυτο που δειχνει στην ουσια ειναι πως το αντικαταθλιπτικο που χρησιμοποιησαν ειχε επιδραση αλλα οχι πως το ψαρι ειχε καταθλιψη πριν. Επισης το ψαρι στο οποιο χορηγησαν αντικαταθλιπτικα,οχι μονο δεν ηταν σε φυσιολογικο/συνηθισμενο/ενδιαφερον για το ψαρι ενυδρειο αλλα κυριοτερα και σημαντικοτερα,πριν απο αυτο το ειχαν υπο την επιρεια αιθανολης. Θεωρω πως εαν του εκαναν ενεση αδρεναλινης η' red bull η' ελληνικου καφε ' η' και εγω δεν ξερω τι παρομοιο με τις βλακειες που ειπα,το ψαρι θα εδειχνε τον ιδιο ''ενθουσιασμο''. Αλλωστε το λεει και ο ιδιος οτι με αυτο το πειραμα τεσταρει τις επιδρασεις των αντικαταθλιπτικων. Εγω παντως αυτα τα χρονια εχω καταλαβει για τα ψαρια οτι το καθενα εχει τον δικο του τροπο συμπεριφορας,εχει διαφορετικο χαρακτηρα,αλλες αντιδρασεις,γουστα και συνηθειες και μιλαω παντα για το ιδιο ειδος.Οποτε δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα για το αν ειναι χαρουμενο καποιο ψαρι με βαση το που θα κολυμπησει κτλ....εννοειται χωρις την επιρρεια η' τη χορηγηση ουσιων. Αρα το δικο μου συμπερασμα ειναι πως τα ψαρια βαριουνται εαν δεν εχουμε ενα ενδιαφερον(με οοοοτι αυτο συνεπαγεται/προυποθετει) περιβαλλον γι'αυτα που ακομα και αυτο ειναι σχετικο αφου το ''ενδιαφερον'' ειναι ξεχωριστο για καθε ειδος/κατηγορια ψαριου. Οτι ενα ψαρι μπορει να αγχωθει και να στρεσαριστει. Δεν εκανε λογο για λιτρα και ευτυχια(το λεω αυτο γιατι πιστευω πως με αυτο το σκοπο τελικα ανοιχτηκε το θεμα). Αυτο δεν σημαινει οτι μπορω να δεχτω ενα παρου(ρε παιδια δεν ξερω απο γλυκο και νομιζω πως ηταν παρου) των 45 εκατοστων σε ενυδρειο 60 εκατοστων επι 30 εκατοστων σε ξενοδοχειο στη καστορια.Ε αυτο ειναι απαραδεκτο,το ψαρακι ουτε να κανει στροφη δεν μπορουσε,απλα κουνουσε τα πτερυγια του.Το λεω γιατι πραγματικα ηταν στεναχωρο. Συζητηση για τα καταλληλα λιτρα η' τυπου και διαστασεις ενυδρειου,δεν θα ηθελα να κανω γιατι για καθε ψαρακι ειναι τελειως μα τελειως διαφορετικο,οποτε μια τετοια συζητηση μπορει να γινει χαωτικη. Εαν παντως θελαμε ολοι να εχουμε ψαρια τα οποια θα ευδοκιμουν στα ενυδρεια μας και θα τους προσφεραμε το ΙΔΑΝΙΚΟ περιβαλλον,θα εμεναν στο χομπυ μονο το 5% απο τους χομπυστες και τα μαγαζια θα ειχαν σιγουρα μονο το 10%(και μπορει να ειμαι και αισιοδοξος) απο τα ειδη και τον αριθμο που εχουν σημερα.....και μιλαω παντα σε παγκοσμιο επιπεδο. Θα ηθελα να πω πως τα παραπανω ειναι η προσωπικη μου αποψη,η οποια δεν σημαινει πως ειναι σωστη....και φυσικα δεν θελω να την επιβαλω σε κανενα. Απλα ηθελα να γραψω κατι γιατι ειναι οντως ενδιαφερων θεμα(αλλαζα που αλλαζα πραγματα στο ενυδρειο τωρα θα εχω και διακαιολογια) και γιατι βαραγα. Δεν ειμαι ουτε ιχθυολογος,ουτε επιστημονας...απλα ασχολουμαι καποια χρονια με τα ψαρακια και αυτο μου δινει τις βασεις να διαμορφωσω μια αποψη(χωρις να σημαινει πως ειναι σωστη) και να τη μοιραστω.Και το κανω οχι για να βγει καποιος λαθος,ουτε για να βγω εγω σωστος...απλα το αναφερω... Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2017 - mad23 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoti 19 Οκτωβρίου 2017 #21 Share 19 Οκτωβρίου 2017 @mad23 Μη ξαναχαθείς... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 19 Οκτωβρίου 2017 #22 Share 19 Οκτωβρίου 2017 (edited) πριν 3 ώρες, το μέλος billaus έγραψε: Επισης οποιος ειχε περιστατικο τετοιο θα ηταν πολυ καλο να το αναφερει εδω σε αυτο το πολυ ωραιο και σημαντικο θεμα που ανοιξε ο @diskus fan Θα ήταν "ευχής έργο" να καταθέσει ο καθένας προσωπικές εμπειρίες τέτοιου είδους! Για την ιστορία το Keyhole ζούσε σε 100l φυτεμένο ενυδρείο με το ταίρι του και ένα κοπάδι τέτρα. Ήταν κινητικότατο και με πολλές γέννες στο ενεργητικό του. Όταν πέθανε η θηλυκία στην προσπάθειά της να γεννήσει ξανά, ο αρσενικός στην αρχή την έψαξε σε όλο το ενυδρείο και στην συνέχεια εκάτσε στην φωλιά τους δεν έφευγε πάρα μόνο για φαΐ και δεν άφηνε να πλησιάσει τίποτα. Σιγά σιγά έσβησε ... Δεν είχε κάποια αρρώστια, δεν δέχτηκε άλλο ψάρι, η συμπεριφορά του δεν άλλαξε με αλλαγή του στησίματος του ενυδρείου,απλώς παραιτήθηκε... Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2017 - south 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarbel 19 Οκτωβρίου 2017 #23 Share 19 Οκτωβρίου 2017 @mad23 έγραψες... δυναμικό cameback.. τα ίδια σκεφτόμουνα και εγω το πρωί που πρωτοδιάβασα το θέμα... Να συμπληρώσω οτι, αλλαγές στο στήσιμο και γενικά εμπλουτισμό του περιβάλλοντος για να καταπολεμηθεί η ανοία/ βαρεμάρα, για να εξυπηρετηθεί η περιέργεια και για να μην πάθουν ''κατάθληψη'' δεν θέλουν μόνο τα ψάρια.. και σε μας κάνει καλό και προσδοκούμε στο ίδιο όφελος... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 19 Οκτωβρίου 2017 #24 Share 19 Οκτωβρίου 2017 (edited) 1 hour ago, gmarbel said: @mad23 έγραψες... δυναμικό cameback.. τα ίδια σκεφτόμουνα και εγω το πρωί που πρωτοδιάβασα το θέμα... Να συμπληρώσω οτι, αλλαγές στο στήσιμο και γενικά εμπλουτισμό του περιβάλλοντος για να καταπολεμηθεί η ανοία/ βαρεμάρα, για να εξυπηρετηθεί η περιέργεια και για να μην πάθουν ''κατάθληψη'' δεν θέλουν μόνο τα ψάρια.. και σε μας κάνει καλό και προσδοκούμε στο ίδιο όφελος... 1 hour ago, Skoti said: @mad23 Μη ξαναχαθείς... Καλυτερα χαμενος και χαλαρος γιωργαρε μου και ουτε θα εγραφα κατι αλλα ο λογος που ανοιχτηκε το θεμα αλλα και κατι τραχαναδες απο εκει που πηρε το θεμα ο νικος,ειχαν πλακα Ο ενας του ελεγε να πει απο που πηρε αυτο το θεμα....σε λιγο θα διεκδικησουν κ πνευματικα δικαιωματα...για γελια...Που να το εγραφαν κιολας...η' να το μετεφερε εδω καποιος που γραφει μονο εδω!Με μηνυσεις το εβλεπα το θεμα... Και ο αλλος(ο κοκκινος) του ελεγε να αναφερει εδω απο που πηρε την ενημερωση και μαλιστα τη σωστη,οπως παντα Τωρα για το σωστη....αλλο γελιο εκει....σωστη ενημερωση σε μερος που δεν μιλησε ψυχη προχθες, οταν μελος(γνωστο τρολλ με διπλους λογαρισμους) παροτρυνε τους χομπυστες να ριχνουν λιθιο στο ενυδρειο για να ξεφορτωθουν την bryopsis(επικινδυνο και αναποτελεσματικο φυσικα).Κατα τ'αλλα η μεκκα της σωστης πληροφορησης... Φυσικα οταν ειπα την αποψη μου,διαγραφηκαν και τα δικα μου ποστ αλλα και η τοποθετηση του τρολλ.Οι λογοι ευνοητοι... Τελικα οπως λενε πρωτα φευγει η ψυχη και μετα τα χουγια/κομπλεξ... Αντωνη μου δεν ειναι επιστροφη φιλε μου καθως ο χρονος ειναι ελαχιστος και οι κακοτοπιες πολλες Και εγω αυτη την αποψη σχηματισα μετα απο αυτο το θεμα φιλε και νομιζω πως θα το εφαρμοζω,αυτη τη φορα εσκεμμενα και ισως με μεγαλυτερη συχνοτητα.Ο στοχος του θεματος ηταν αλλος αλλα τελικα κατι βγηκε,τουλαχιστον εγω εμαθα κατι. Και εγω αυτο καταλαβαινω μεγαλωνοντας, πως αυτα που σε κρατανε ''ζωντανο'' ειναι τα καινουργια πραγματα και οι νεες εμπειριες.Εχει τελικα εφαρμογη και στα ψαρακια μας Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2017 - mad23 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Οκτωβρίου 2017 #25 Share 19 Οκτωβρίου 2017 Μιχαλαρα μουυυυυυ.Οντως μη χανεσαι φιλε 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος