Νίκος_62558 17 Οκτωβρίου 2017 #1 Share 17 Οκτωβρίου 2017 (edited) Καλησπερα μετα απο πολυ καιρο! Το ενυδρειο μου αισιως (;) εχει κλεισει πλεον 1 χρονο και τρεις δυο μηνες λειτουργιας. Οσοι με διαβαζατε κατα καιρους που ανεβαζα θρεντς κλπ ορισμενα απο τα ψαρακια μου (η ψαροσυνθεση αυτη την στιγμη ειναι platies, congos tetras, rasboras, guppies και τα λιτρα 125) παρουσιαζαν συχνα πυκνα προβληματα. Τον τελευταιο καιρο ειχε φτιαξει η κατασταση και ολα πηγαιναν καλα και σκεφτηκα ''επιτελους τα καταφερα και εστρωσε το ενυδρειο''. Παρ'ολα αυτα εχθες ειχα ενα platy νεκρο παλι και μη εχοντας τεστ για no3 (τελειωσε και καλυτερα μαλλον γιατι οτι να ναι εδειχνε) πηγα να μου κανουν ελεγχο το νερο οπου διαπιστωθηκαν πολλα και διαφορα... κατ'αρχας το ph με τα δικα μου τεστ βγαινει γυρω στο 10, αλλα και αυτο ειναι απο εταιρια με καψες (το εμαθα στην πορεια) οποτε δεν το πολυ εμπιστευομαι, ξεχασα να ρωτησω εκει το ph για αυτο το αναφερω. σκληροτητα : 21 no3: 80-90 (!) no2: 0 αμμωνια: σε πολυ μικρες ποσοτητες αλλα υπαρκτη. Εκανα μια μεγαλη αλλαγη νερου (85%), μετρησα σημερα αμμωνια και no2 και ειναι μηδενικα. Πως θεωρειται οτι πρεπει να κινηθω απο εδω και περα; Για την ωρα κανω θεραπεια για ich που εμφανισαν μερικα platy και σκεφτομαι να κανω μεγαλυτερες αλλαγες νερου ανα βδομαδα (απο 20% που εκανα να παω στο 50%). Οσο αναφορα το νερο της περιοχης μου μενω στον δημο θερμαικου και η υδρευση εδω δεν εχει αναρτημενες δημοσια πληροφοριες οσο αναφορα την ποιοτητα του νερου, αυτο που ξερω ομως σιγουρα ειναι οτι χρησιμοποιειται νερο απο γεωτρησεις ειδικα το καλοκαιρι που υπαρχει θεμα υπερπληθυσμου στην περιοχη. Ευχαριστω εκ των πρωτερων. Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2017 - Νίκος_62558 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 17 Οκτωβρίου 2017 #2 Share 17 Οκτωβρίου 2017 Φυτά έχει καθόλου το ενυδρείο; Άλγη δεν είχες με τόσα νιτρικά; Με τι τεστ μετρούσες και με τι μέτρησες τώρα;Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_62558 17 Οκτωβρίου 2017 Author #3 Share 17 Οκτωβρίου 2017 (edited) 8 minutes ago, ataktoulis said: Φυτά έχει καθόλου το ενυδρείο; Άλγη δεν είχες με τόσα νιτρικά; Με τι τεστ μετρούσες και με τι μέτρησες τώρα; Sent from my iPhone using Tapatalk Υπαρχει αρκετη καφε αλγη που καθαριζω καθε φορα που αλλαζω νερο. Απο φυτα εχει java moss, μια μεγαλη Anubia και ρηκια νηχομενη. Τα τεστ για το no3 ηταν κατι κινεζικα χαρτακια (αναθεμα την αφραγκια), το τεστ ph ειναι υγρο της aquoss και για αμμωνια και no2 εχω τα υγρα τεστ της σερα. Οι μετρησεις εχθες εγιναν με υγρα τεστ της API. Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2017 - Νίκος_62558 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Malissovas 17 Οκτωβρίου 2017 #4 Share 17 Οκτωβρίου 2017 καλησπερα φιλε μου και απο μενα..δεν χρειαζετε πανικος.δυστηχως καποια εξοδα χρειαζοντε σε ενα ενυδρειο..οπως τα τεστακια..βεβαια η πιο συχνη επιλυση του προβληματος ερχετε με τις συχνες αλλαγες νερου...νομιζω οτι ειναι λιγο φορτωμενο απο ψαρακια το συστημα σου..προταση μου βαλε μερικες βαλισνεριες..και καποια φυτα επιφανειας..θα σε βοηθησουν κ με τα νιτρικα.οταν κανεις αλλαγη νερου τα κανεις προβλεπωμενα??νερο στην ιδια θερμοκρασια ενυδρειου με αντιχλωριο??(προτεινω prime γτ ειναι το πιο δυνατο σε αυτα τα λεφτα).αν εχεις αμφιβολιες για την ποιοτητα του νερου βαλε διπλη δωση αντιχλωριο στον κουβα..μην κανεις τοσο μεγαλες αλλαγες γτ διαταρασετε η βιολογια και στρεσαρωντε περισσοτερο κ τα ψαρια..επισης στις αλλαγες σου χρησημοποιησε σκουπα κοντα στον βυθο(στον πατο συσωρευοντε τα νιτρικα κιριος) και χωρις να ανακατεψεις την αμμο..ελπιζω να βοηθησα..οτι χρειαστεις εδω ειμαστε κ αν σου ειναι ευκολο βαλε μια φωτο το ενυδρειο κ το φιλτρο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_62558 17 Οκτωβρίου 2017 Author #5 Share 17 Οκτωβρίου 2017 Σε ευχαριστω παρα πολυ συνονοματε! Η αληθεια ειναι οτι παντα χρησιμοποιω σκουπα βυθου οταν κανω αλλαγες νερου και ναι φυσικα κανω ολα τα προβλεπομενα. Εχω εναν κουβα 15-20 λιτρων τον οποιο γεμιζω με νερακι, τον βαζω ειτε κατω απο τον ηλιο ειτε μεσα καπου ζεστα (τον χειμωνα) και με το χερι συγκρινω την αισθηση. Στην συνεχεια κανω την αλλαγη σιγα σιγα παρακολουθοντας το θερμομετρο. Το αντιχλωριο που προτιμω προσωπικα ειναι aquatan της sera γιατι ειναι πιο συμπυκνωμενο (5 ml για 20 λιτρα). Τωρα οσο αναφορα την ιχθυοφορτωση τα ψαρια στο συνολο ειναι 16. Ειναι πολλα για 125 λιτρα; Το φιλτρο ειναι για ενυδρειο 300ων λιτρων (max). Tην ρηκια την εχω σαν φυτο επιφανειας! Την πηρα προσφατα βεβαια οποτε δεν εχει μεγαλωσει πολυ, για το αλλο φυτο που μου λες θα το κοιταξω αμεσως! Φωτογραφιες για την ωρα δεν μπορω να ανεβασω γιατι δεν μου το επιτρεπει το tapatalk για καποιον περιεργο λογο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_62558 17 Οκτωβρίου 2017 Author #6 Share 17 Οκτωβρίου 2017 Ορίστε και το ενυδρείακι ! Συγγνώμη για το double post Link to comment Share on other sites More sharing options...
gifil 17 Οκτωβρίου 2017 #7 Share 17 Οκτωβρίου 2017 (edited) καλησπέρα και απο μενα. για το ικ τι θεραπεια κανεις στα πλατυ; αμμωνια ειχες και πριν απο τον θανατο του πλατυ; Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2017 - gifil Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 17 Οκτωβρίου 2017 #8 Share 17 Οκτωβρίου 2017 16 ψαράκια αυτού του είδους για τα λίτρα σου δεν είναι υπερβολή. Φυσικά παίζει τεράστιο ρόλο και το φίλτρο που έχεις. Τι μοντέλο είναι και με τι υλικά;Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_62558 17 Οκτωβρίου 2017 Author #9 Share 17 Οκτωβρίου 2017 (edited) Το φίλτρο είναι το aquoss maxxxima 1000 το οποίο λέει ότι είναι για ενυδρεία μέχρι 350 λίτρων. Έχει τέσσερα καλαθάκια μέσα και είναι εξωτερικό. Μέσα έχω ένα καλαθάκι με σιποραξ ένα με μπαλάκια ένα με βαμβάκι και κενό τώρα λόγω θεραπείας που μπαίνει κανονικά ο άνθρακας. Το ψαράκι βρέθηκε νεκρό την ημέρα που βρέθηκε η αμμωνία. Αλλά ήταν σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα. Για το Ich ξεκίνησα θεραπεία εχθές το απόγευμα όταν γύρισα με αλάτι ενυδρείου και το exit Για τα νιτρικά υποπτεύομαι κάτι σαλιγκαρακια που μάλλον πήρε το ενυδρείο από το Java mοss ...... αλλά μου φαίνονται παρά πολύ υψηλά τα νιτρικα ... τα βγάζω λίγα λίγα κάθε φορά όσα μπορώ. Με την σκληρότητα τι μπορώ να κάνω ; Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2017 - Νίκος_62558 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 17 Οκτωβρίου 2017 #10 Share 17 Οκτωβρίου 2017 Οπότε από ιχθυοφόρτιση φαίνεσαι καλυμμένος, οριακά ίσως αλλά οκ. Θα πρότεινα να βάλεις περισσότερο βιολογικό υλικό ακόμη μισό ή ένα καλαθάκι για να ενισχύσεις τη βιολογία σου. Όσο για το νεκρό ψαράκι μπορεί να έτυχε. Ήταν από γέννα ή παλιό ψαράκι;Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_62558 17 Οκτωβρίου 2017 Author #11 Share 17 Οκτωβρίου 2017 Just now, ataktoulis said: Οπότε από ιχθυοφόρτιση φαίνεσαι καλυμμένος, οριακά ίσως αλλά οκ. Θα πρότεινα να βάλεις περισσότερο βιολογικό υλικό ακόμη μισό ή ένα καλαθάκι για να ενισχύσεις τη βιολογία σου. Όσο για το νεκρό ψαράκι μπορεί να έτυχε. Ήταν από γέννα ή παλιό ψαράκι; Sent from my iPhone using Tapatalk Ήταν ψαράκι αγορασμένο από τον Ιούνιο. Γενικότερα οι γέννες που είχα με τα ζωοτοκα είναι μετρημένες στα δάχτυλα .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gallos 17 Οκτωβρίου 2017 #12 Share 17 Οκτωβρίου 2017 πριν 49 λεπτά, το μέλος Νίκος_62558 έγραψε: Ήταν ψαράκι αγορασμένο από τον Ιούνιο. Γενικότερα οι γέννες που είχα με τα ζωοτοκα είναι μετρημένες στα δάχτυλα .... Πιστεύω ότι μάλλον έτυχε για το ψαράκι...Βάλε μερικές Βαλινσέριες, κάνα κερατόφυλλο και θα κάνουν τρελή δουλειά με τα νιτρικά...Επειδή είχα παλιά ζωοτόκα να ξέρεις οτι το κάνουν αυτό καμιά φορά, χωρίς λόγο χάνεις κάποιο ψαράκι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 17 Οκτωβρίου 2017 #13 Share 17 Οκτωβρίου 2017 Επειδή είχα παλιά ζωοτόκα να ξέρεις οτι το κάνουν αυτό καμιά φορά, χωρίς λόγο χάνεις κάποιο ψαράκι...+1Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_62558 17 Οκτωβρίου 2017 Author #14 Share 17 Οκτωβρίου 2017 2 minutes ago, gallos said: Πιστεύω ότι μάλλον έτυχε για το ψαράκι...Βάλε μερικές Βαλινσέριες, κάνα κερατόφυλλο και θα κάνουν τρελή δουλειά με τα νιτρικά...Επειδή είχα παλιά ζωοτόκα να ξέρεις οτι το κάνουν αυτό καμιά φορά, χωρίς λόγο χάνεις κάποιο ψαράκι... Σε ευχαριστω πολυ, το ελπιζω γιατι σημερα ολα τους φαινονται πολυ καλα, ολα τα πτερυγια ειναι τεντα, τα ταισα λιγη πρασσιναδα και πεσανε με τα μουτρα να την φανε, κολυμπανε απο δω απο κει. Μονο που μερικα γδερνονται πανω στα φυτα και στα σωληνακια λογω του ικ... Το κερατοφυλλο χρειαζεται φυτεμα; Γιατι υποστρωμα χωματος δεν εχω για την ωρα. Οποτε εν κατακλειδι να μην ανησυχω για την σκληροτητα του νερου και να παρω μερικα ακομα φυτα για να πεσουν τα νιτρικα; Εντωμεταξυ αυτα που εχω ηδη, εκτος της ανουβιας δεν μεγαλωνουν ιδαιτερα (το java moss το εχω καμια 7 μηνες και ειναι μια σταλια περιμενα να γινει κανα τερας αλλα τιποτα), μηπως παιζει τιποτα πιο σοβαρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Malissovas 17 Οκτωβρίου 2017 #15 Share 17 Οκτωβρίου 2017 πριν 2 ώρες, το μέλος Νίκος_62558 έγραψε: Σε ευχαριστω παρα πολυ συνονοματε! Η αληθεια ειναι οτι παντα χρησιμοποιω σκουπα βυθου οταν κανω αλλαγες νερου και ναι φυσικα κανω ολα τα προβλεπομενα. Εχω εναν κουβα 15-20 λιτρων τον οποιο γεμιζω με νερακι, τον βαζω ειτε κατω απο τον ηλιο ειτε μεσα καπου ζεστα (τον χειμωνα) και με το χερι συγκρινω την αισθηση. Στην συνεχεια κανω την αλλαγη σιγα σιγα παρακολουθοντας το θερμομετρο. Το αντιχλωριο που προτιμω προσωπικα ειναι aquatan της sera γιατι ειναι πιο συμπυκνωμενο (5 ml για 20 λιτρα). Τωρα οσο αναφορα την ιχθυοφορτωση τα ψαρια στο συνολο ειναι 16. Ειναι πολλα για 125 λιτρα; Το φιλτρο ειναι για ενυδρειο 300ων λιτρων (max). Tην ρηκια την εχω σαν φυτο επιφανειας! Την πηρα προσφατα βεβαια οποτε δεν εχει μεγαλωσει πολυ, για το αλλο φυτο που μου λες θα το κοιταξω αμεσως! Φωτογραφιες για την ωρα δεν μπορω να ανεβασω γιατι δεν μου το επιτρεπει το tapatalk για καποιον περιεργο λογο! μπορεις να κανεις την ζωη σου πολυ ευκολοτερη..με εναν θερμοστατη μεσα στο κουβα σου και ξερεις ακριβως τι σου γινετε..πιστεψε με,το χερι μπορει να εχει μεγαλη αποκληση..τους 3-4 βαθμους εσυ δεν τους καταλαβαινεις..τα ψαρακια ομως την ακουνε καλα..δεν στο εξηγω επιστημονικα γτ βαριεμε (πλακα κανω).οσο για το αντιχλωριο να σου πω οτι το prime ειναι 5 ml στα 200 λιτρα..οποτε καταλαβαινεις οτι υπαρχει χαοτικη διαφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_62558 17 Οκτωβρίου 2017 Author #16 Share 17 Οκτωβρίου 2017 (edited) 8 minutes ago, Nikos Malissovas said: μπορεις να κανεις την ζωη σου πολυ ευκολοτερη..με εναν θερμοστατη μεσα στο κουβα σου και ξερεις ακριβως τι σου γινετε..πιστεψε με,το χερι μπορει να εχει μεγαλη αποκληση..τους 3-4 βαθμους εσυ δεν τους καταλαβαινεις..τα ψαρακια ομως την ακουνε καλα..δεν στο εξηγω επιστημονικα γτ βαριεμε (πλακα κανω).οσο για το αντιχλωριο να σου πω οτι το prime ειναι 5 ml στα 200 λιτρα..οποτε καταλαβαινεις οτι υπαρχει χαοτικη διαφορα χαχαχαχαχ Ε ενταξει 3-4 βαθμους αποκλειση το νερο ειχε οταν η θερμοκρασια ηταν -17! Στους 24ις βαθμους εχω το νερο στο ενυδρειο Τωρα εαν αυξηθουν οι αλλαγες νερου λογω νιτρικων θα χρειαστει φανταζομαι και ενας θερμοστατης προκειμενου να επιταχυνει την διαδικασια... το prime ειναι εξαντλημενο σε ολα τα petshop εδω γυρω που ξερω btw! Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2017 - Νίκος_62558 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 17 Οκτωβρίου 2017 #17 Share 17 Οκτωβρίου 2017 Πολύ γρήγορα μερικές απαντήσεις στα ερώτημά τα σου. Το κερατόφυλλο δεν χρειάζεται να το φυτέψεις. Μια χαρά είναι και στην επιφάνεια. Τις περισσότερες φορές που το φυτεύουμε σαπίζει. Η moss σαν φυτό αναπτύσσεται αργά οπότε μην ανησυχείς. Για τα νιτρικά δεν φταίνε τα σαλιγκάρια. Προσπάθησε με συχνές αλλαγές νερού να τα κρατάς χαμηλά. Κάνε οπωσδήποτε θεραπεία στα ψάρια σου εάν έχουν προσβληθεί από ick. Αν δεν είσαι σίγουρος για την ασθένεια άνοιξε ένα καινούργιο θέμα με κοντινή φωτογραφία και συμπλήρωσε τη φόρμα διάγνωσης ασθενειών γα να μπορέσουν να σε βοηθήσουν οι φίλοι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_62558 17 Οκτωβρίου 2017 Author #18 Share 17 Οκτωβρίου 2017 18 minutes ago, SOTIRIS said: Πολύ γρήγορα μερικές απαντήσεις στα ερώτημά τα σου. Το κερατόφυλλο δεν χρειάζεται να το φυτέψεις. Μια χαρά είναι και στην επιφάνεια. Τις περισσότερες φορές που το φυτεύουμε σαπίζει. Η moss σαν φυτό αναπτύσσεται αργά οπότε μην ανησυχείς. Για τα νιτρικά δεν φταίνε τα σαλιγκάρια. Προσπάθησε με συχνές αλλαγές νερού να τα κρατάς χαμηλά. Κάνε οπωσδήποτε θεραπεία στα ψάρια σου εάν έχουν προσβληθεί από ick. Αν δεν είσαι σίγουρος για την ασθένεια άνοιξε ένα καινούργιο θέμα με κοντινή φωτογραφία και συμπλήρωσε τη φόρμα διάγνωσης ασθενειών γα να μπορέσουν να σε βοηθήσουν οι φίλοι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Ευχαριστω πολυ για ολες τις συμβουλες! Θα παρω αν ειναι και ενα κερατοφυλλο να βαλω στην επιφανεια μιας που μ'αρεσουν πολυ τετοια φυτα που δινουν αυτο το ''εφε'' της σκιας στον βυθο! Οσο για την ασθενεια σιγουρα μιλαμε για ικ καθως α) ξυνοντουσαν σαν τρελα και β) βρεθηκε μεσα απο τα τεστ εχθες ο μικροργανισμος στο νερο σε ποσοτητα πολυ κοντα στο οριο. Θα προμηθευτω ολα τα απαραιτητα την αλλη εβδομαδα και ελπιζω να το ευχαριστηθουν τα ψαρακια! Μονο ενα τελευταιο ερωτημα θα ηθελα να κανω (για την ωρα) που δεν μου απαντησε κανενας. Με το Gh που ειναι στο 21 να μην ανησυχω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 18 Οκτωβρίου 2017 #19 Share 18 Οκτωβρίου 2017 Να υποθέσω οτι το Gh το μετράς και αυτό με χαρτάκια ?? Αν το ph σου είναι πράγματικά στο 10 τότε θα πρέπει να τσεκάρεις και την άμμο που έχεις στον βυθό σου μήπως είναι ασβεστολιθική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 18 Οκτωβρίου 2017 #20 Share 18 Οκτωβρίου 2017 (edited) πριν 20 ώρες, το μέλος Νίκος_62558 έγραψε: β) βρεθηκε μεσα απο τα τεστ εχθες ο μικροργανισμος στο νερο σε ποσοτητα πολυ κοντα στο οριο. Τι εννοείς? Έγινε επεξεργασία 18 Οκτωβρίου 2017 - SOTIRIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_62558 18 Οκτωβρίου 2017 Author #21 Share 18 Οκτωβρίου 2017 (edited) 2 hours ago, rastaman said: Να υποθέσω οτι το Gh το μετράς και αυτό με χαρτάκια ?? Αν το ph σου είναι πράγματικά στο 10 τότε θα πρέπει να τσεκάρεις και την άμμο που έχεις στον βυθό σου μήπως είναι ασβεστολιθική. Δεν εχει να κανει με την αμμο, μετρησα και νερο απευθειας απο την βρυση και το ph ηταν το ιδιο. Τα τεστ για το ph ηταν υγρα. Το Gh μετρηθηκε με υγρο τεστ της API. Αλλωστε ειχα παρει ενα μικρο μερος της οταν εστηνα το ενυδρειο, το επλυνα, το στεγνωσα και το ψεξασα με ξυδι για να δω αν αφριζει, δεν αφρισε. Υποπτευομουν οτι το νερο ειναι σκληρο, αλλα δεν περιμενα ΤΟΣΟ σκληρο, αμα δειτε τα ρουχα μετα που βγαινουν απο το πλυντηριο χωρις μαλακτικο θα καταλαβετε... ειδικα κατι πετσετες προσωπου ειναι σκληρες σαν σανιδες... Επισης οταν εξατμιζεται το νερο απο το ενυδρειο αφηνει αλατα στο γυαλι. 2 hours ago, SOTIRIS said: Τι εννοείς? Μαζι με ολους τους υπολοιπους ελεγχους, ο ανθρωπος ειχε ενα τεστ που ελεγχε τα επιπεδα του ich στο νερο. Έγινε επεξεργασία 18 Οκτωβρίου 2017 - Νίκος_62558 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 19 Οκτωβρίου 2017 #22 Share 19 Οκτωβρίου 2017 (edited) On 18.10.2017 at 0:39 ΠΜ, το μέλος Νίκος_62558 έγραψε: Ευχαριστω πολυ για ολες τις συμβουλες! Θα παρω αν ειναι και ενα κερατοφυλλο να βαλω στην επιφανεια μιας που μ'αρεσουν πολυ τετοια φυτα που δινουν αυτο το ''εφε'' της σκιας στον βυθο! Οσο για την ασθενεια σιγουρα μιλαμε για ικ καθως α) ξυνοντουσαν σαν τρελα και β) βρεθηκε μεσα απο τα τεστ εχθες ο μικροργανισμος στο νερο σε ποσοτητα πολυ κοντα στο οριο. Θα προμηθευτω ολα τα απαραιτητα την αλλη εβδομαδα και ελπιζω να το ευχαριστηθουν τα ψαρακια! Μονο ενα τελευταιο ερωτημα θα ηθελα να κανω (για την ωρα) που δεν μου απαντησε κανενας. Με το Gh που ειναι στο 21 να μην ανησυχω; Για σου φιλε! η απαντηση για Gh - ΝΑΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ! Τις περισσοτερες φoρες Kh me Gh πανε χερι-χερι - δηλαδη - Kh πρεπει να εχεις γυρο στα 10 με 12. Αυτο που οντος πρεπει να σε ανησηχει ειναι το Ph !!!! Με ανοδο Ph (πανω απο 7.6 ) - και λιγη αμμονια προκαλει μεγαλη ζημια! Ρωτα αυτους , που εχουν θαλασσα. Η μονη λυση ειναι να παρεις ενα φιλτρο αντιστροφης οσμοσης σαν https://www.aquavivere.gr/eksoplismos/diakosmisi-axesouar-enudreiwn/aquili-osmosis-with-flushing-valve Μονο 60 ευρο.Το εχω 2 χρονια, ομως με τοσο σκληρο νερο ,που εχεις θα χρεαστει καθε χρονο αλλαγη μεμβρανης(δυστυχως ). Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2017 - natateo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_62558 19 Οκτωβρίου 2017 Author #23 Share 19 Οκτωβρίου 2017 25 minutes ago, natateo said: Για σου φιλε! η απαντηση για Gh - ΝΑΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ! Τις περισσοτερες φoρες Kh me Gh πανε χερι-χερι - δηλαδη - Kh πρεπει να εχεις γυρο στα 10 με 12. Αυτο που οντος πρεπει να σε ανησηχει ειναι το Ph !!!! Με ανοδο Ph (πανω απο 7.6 ) - και λιγη αμμονια προκαλει μεγαλη ζημια! Ρωτα αυτους , που εχουν θαλασσα. Η μονη λυση ειναι να παρεις ενα φιλτρο αντιστροφης οσμοσης σαν https://www.aquavivere.gr/eksoplismos/diakosmisi-axesouar-enudreiwn/aquili-osmosis-with-flushing-valve Μονο 60 ευρο.Το εχω 2 χρονια, ομως με τοσο σκληρο νερο ,που εχεις θα χρεαστει καθε χρονο αλλαγη μεμβρανης(δυστυχως ). καταλαβα... αυτο πως το συνδεω ακριβως στην βρυση; και ποσο ποσοτητα τετοιου νερου βαζω στο ενυδρειο σε σχεση με κανονικο βρυσης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 20 Οκτωβρίου 2017 #24 Share 20 Οκτωβρίου 2017 πριν 11 ώρες, το μέλος Νίκος_62558 έγραψε: καταλαβα... αυτο πως το συνδεω ακριβως στην βρυση; και ποσο ποσοτητα τετοιου νερου βαζω στο ενυδρειο σε σχεση με κανονικο βρυσης; αυτο βιδωνουν στην βρυση(σαν το λαστιχο για το ποτισμα). Πρεπει να αραιωνεις 1:4 , για 1λ απο την βρυση βαζεις 4λ οσμωτικο, τοτε το νερο σου πρεπει να γινει με Ph γιρο στα 7-7.2. Κανε μετα τεστ(δοκιμαζοντασ και κανοντας) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_62558 20 Οκτωβρίου 2017 Author #25 Share 20 Οκτωβρίου 2017 4 hours ago, natateo said: αυτο βιδωνουν στην βρυση(σαν το λαστιχο για το ποτισμα). Πρεπει να αραιωνεις 1:4 , για 1λ απο την βρυση βαζεις 4λ οσμωτικο, τοτε το νερο σου πρεπει να γινει με Ph γιρο στα 7-7.2. Κανε μετα τεστ(δοκιμαζοντασ και κανοντας) Αυτο θα γινει απευθειας; Δεν θα στρεσσαριστουν τρομερα τα ψαρια;; Σταδιακα πχ μπορω να ξεκινησω με τον αντιθετο τροπο (για 4 λ νερου απο την βρυση 1 λιτρο οσμωτικο) και σιγα σιγα να το αντιστρεψω;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος