Gio7 24 Οκτωβρίου 2018 Author #151 Share 24 Οκτωβρίου 2018 Από τα κοπιποδα; Ρουφάω με μια πιπετα και ρίχνω γιατί ταιζω και κοραλία και ψάρια με αυτό. Γίνεται βέβαια αχταρμας μετά μεσα.Δε ξέρω πόσα μλ. Αρκετά ας πούμε 5 και βαλεΣτάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 24 Οκτωβρίου 2018 #152 Share 24 Οκτωβρίου 2018 πριν 3 ώρες, το μέλος Gio7 έγραψε: Βάζω ναι. Έβαζα τα special blend αλλά είδα κυανοβακτήρια και άλλαξα στα brightwrll aquatics. Πολύ πιο καθαρό νερό οπτικα κι όλας. Πέρα από αυτό γνωρίζει κανείς τι ποσότητα κοπιποδα να ρίχνω; Έχω αυτα και δε λέει μέσα δοσολογία. Ρίχνω μια φορά την εβδομάδα και λέω να το κόψω για να μην επιβαρύνω το σύστημα. Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Υπομονή Τα κοπιποδα τις nyos τα σταματάς, τάισμα ελάχιστο και περιμενεις να ξαναπάρει μπροστά το σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio7 24 Οκτωβρίου 2018 Author #153 Share 24 Οκτωβρίου 2018 Υπομονή Τα κοπιποδα τις nyos τα σταματάς, τάισμα ελάχιστο και περιμενεις να ξαναπάρει μπροστά το σύστημα. Και ο μανταρίνος τι θα φάει; Να ρίχνω λίγη hufa;Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 24 Οκτωβρίου 2018 #154 Share 24 Οκτωβρίου 2018 (edited) πριν 2 λεπτά, το μέλος Gio7 έγραψε: Και ο μανταρίνος τι θα φάει; Να ρίχνω λίγη hufa; Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk To hufa τι είναι? Κοίτα βιάστηκες που τον έβαλες επισεις σε τόσα λίγα λίτρα δύσκολα θα ζήσει. Θα σου έλεγα δωστον για φιλοξενία κάπου μέχρι να στρώσει και τον ξαναπερνεις. Έγινε επεξεργασία 24 Οκτωβρίου 2018 - niknik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio7 24 Οκτωβρίου 2018 Author #155 Share 24 Οκτωβρίου 2018 Σαν mysis. Απλά λέγεται hufa. Δε θυμάμαι τι παραπάνω έχει. Πιο πλήρες νομίζω από mysis.Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio7 24 Οκτωβρίου 2018 Author #156 Share 24 Οκτωβρίου 2018 Να συνεχίσω αλλαγές κάθε εβδομάδα;Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 24 Οκτωβρίου 2018 #157 Share 24 Οκτωβρίου 2018 πριν 43 λεπτά, το μέλος Gio7 έγραψε: Να συνεχίσω αλλαγές κάθε εβδομάδα; Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Συνέχισε αλλά μετά την πρώτη βδομάδα. Βακτήρια κανονικά. Μην νομίζεις ότι θα πέσουν τα νιτρικά έτσι!!! Υπομονή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio7 24 Οκτωβρίου 2018 Author #158 Share 24 Οκτωβρίου 2018 Συνέχισε αλλά μετά την πρώτη βδομάδα. Βακτήρια κανονικά. Μην νομίζεις ότι θα πέσουν τα νιτρικά έτσι!!! Υπομονή Μπερδεύτηκα. Τι εννοείς μετά την πρώτη εβδομάδα?Εγώ κάνω αλλαγή κάθε Δευτέρα τώρα περίπου 20-30%.Βακτήρια ρίχνω σε κάθε αλλαγη.Να αλλαξω κάτι;Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 24 Οκτωβρίου 2018 #159 Share 24 Οκτωβρίου 2018 πριν 31 λεπτά, το μέλος Gio7 έγραψε: Μπερδεύτηκα. Τι εννοείς μετά την πρώτη εβδομάδα? Εγώ κάνω αλλαγή κάθε Δευτέρα τώρα περίπου 20-30%. Βακτήρια ρίχνω σε κάθε αλλαγη. Να αλλαξω κάτι; Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τωρα για μια βδομάδα δεν κάνεις αλλαγή την,δεύτερη βδομαδα ξεκινάς κανονικά. Το σκιμερ κλειστό για μια ώρα αν γίνετε μετά την πτώση των βακτηρίων. Σκιμερ ισχυρό εάν γίνετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio7 24 Οκτωβρίου 2018 Author #160 Share 24 Οκτωβρίου 2018 Τωρα για μια βδομάδα δεν κάνεις αλλαγή την,δεύτερη βδομαδα ξεκινάς κανονικά. Το σκιμερ κλειστό για μια ώρα αν γίνετε μετά την πτώση των βακτηρίων. Σκιμερ ισχυρό εάν γίνετε. Σευχαριστω πολύ ΝικΣτάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 24 Οκτωβρίου 2018 #161 Share 24 Οκτωβρίου 2018 Μπορείς να ρίχνεις 1/4 της ποσότητας των κωπηπόδων για να μην πεινάσει ο Μανδαρίνος. Το άλλο σταμάτα το προς το παρών. Ειναι γαρίδες(artemia) εμπλουτισμένες με λιπαρά οξέα τύπου ω3. Για τα αλλα με κάλυψε ο Νίκος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio7 24 Οκτωβρίου 2018 Author #162 Share 24 Οκτωβρίου 2018 Μπορείς να ρίχνεις 1/4 της ποσότητας των κωπηπόδων για να μην πεινάσει ο Μανδαρίνος. Το άλλο σταμάτα το προς το παρών. Ειναι γαρίδες(artemia) εμπλουτισμένες με λιπαρά οξέα τύπου ω3. Για τα αλλα με κάλυψε ο Νίκος. O Μανταρίνος τρώει και από τα 2. Flakes μόνο δεν τρώει. Τι θεωρείται πιο "ανώδυνο" για το σύστημα; hufa ή nyos goldpods;Και όταν λες το 1/4... Πέρα από αυτό που ρίχνω εγώ ήδη, τι ποσότητα θα πρεπει να ρίχνω κανονικά κια καθε πόσο από αυτά τα φαγητά; Έριχνα αρκετό γιατί τάιζα και κοραλια με αυτά. Πόσα ml goldpods;Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 24 Οκτωβρίου 2018 #163 Share 24 Οκτωβρίου 2018 Αν έτρωγε και απο τις 2, τοτε για να καλύψεις τις διατροφικές του ανάγκες βάλε και απο τις 2 αλλά με μέτρο. Π.χ αν έβαζες 5 ml απο την κάθε τροφή, τώρα βάλε 1 ml απο την κάθε μια. Δηλαδή σύνολο 2 ml απο την κάθε τροφή (απο 10 που έριχνες παλιά) Απο τις 2 η ποιό ανώδυνη ειναι τα κωπήποδα. Η HUFA εχει αρτέμια , που ειναι μεγαλύτερη σε μέγεθος απο τα κωπήποδα, και ενδεχομένως να σου αυξήσει περισσότερο ΝΟ3/ΡΟ4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio7 24 Οκτωβρίου 2018 Author #164 Share 24 Οκτωβρίου 2018 Ευχαριστώ και πάλι παιδιά. Είστε πολύ γρήγοροι στις απαντήσεις σας. Πράγμα που για κάποιον που χρειάζεται βοήθεια είναι ότι ακριβώς χρειάζεται. Επόμενο βήμα είναι να έρθετε σπίτι μου να μου πείτε πού να χωρέσω ένα μεγαλύτερο ενυδρείο που θα ήθελα να αποκτήσω [emoji3]Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 24 Οκτωβρίου 2018 #165 Share 24 Οκτωβρίου 2018 πριν 16 λεπτά, το μέλος Gio7 έγραψε: Ευχαριστώ και πάλι παιδιά. Είστε πολύ γρήγοροι στις απαντήσεις σας. Πράγμα που για κάποιον που χρειάζεται βοήθεια είναι ότι ακριβώς χρειάζεται. Επόμενο βήμα είναι να έρθετε σπίτι μου να μου πείτε πού να χωρέσω ένα μεγαλύτερο ενυδρείο που θα ήθελα να αποκτήσω Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Εύκολο αυτό σφύρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio7 28 Οκτωβρίου 2018 Author #166 Share 28 Οκτωβρίου 2018 Έχω αυτό το κοραλί κάποιους μήνες τώρα. Για ζοανθους το είχα πάρει.. αλλά δε φαίνεται να μεγαλώνουν καθόλου τα "λουλουδάκια". Παραμενει στάσιμο αλλά πάντα ανοιχτό. Παίζει να είναι κάτι άλλο; Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 29 Οκτωβρίου 2018 #167 Share 29 Οκτωβρίου 2018 Σαν alveopora μου μοιάζει. Αν ειναι όντως θέλει χαλαρό φωτισμό, και χαμηλή ροή. Την δικιά μου την έχω τέρμα δεξιά και στον πάτο γιαυτόν τον λόγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio7 29 Οκτωβρίου 2018 Author #168 Share 29 Οκτωβρίου 2018 Όχι ζοανθους πνατως έτσι; Μου τα θύμιζε πολύ και αρχικά όταν το είχα πάρει σκέφτηκα ότι είναι ζοανθους αλλά μικροσκοπικα. Τώρα μπλεχτηκαΣτάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
revolution1925 30 Οκτωβρίου 2018 #169 Share 30 Οκτωβρίου 2018 Ζωανθους φαίνονται. Μπορείς να βγάλεις μια φώτο με άσπρα φώτα για σιγουριά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thediscusman 30 Οκτωβρίου 2018 #170 Share 30 Οκτωβρίου 2018 (edited) Κατά 99% ζοανθίδες είναι και μάλιστα ωραίο και σπάνιο χρώμα. Αφήνω μια μικρή πιθανότητα να είναι κάτι άλλο και να ξεγελά η φωτογραφία. Alveopora σε καμιά περίπτωση δεν είναι, ούτε κάποιο άλλο lps. πιστεύω. Εκτός του ότι δεν έχουν το σχήμα της αλβεοπόρας οι πολύποδες, αν ήταν alveopora θα είχε σκληρό σκελετό και επίσης σε καμιά περίπτωση δε θα είχε κάποιους πολύποδες εντελώς ανοιχτούς και κάποιος άλλους εντελώς κελιστούς. Οι πολύποδες δε μεγαλώνουν προς τα πάνω γιατί προφανώς τα έχεις σε σημείο με ισχυρό φωτισμό, αυτό δεν είναι κακό. Προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο έτσι, παρά να ψηλώνουν προς τα πάνω στην προσπάθειά τους να βρουν περισσότερο φως. Βλέπω ότι κάποιοι πολύποδες είναι κλειστοί. Αν είναι μονίμως έτσι κοίταξε μήπως έχεις κάτι που τα ενοχλεί π.χ. nudis. Πάντως αυτοί που είναι ανοιχτοί φαίνονται πολύ υγιείς. Έγινε επεξεργασία 30 Οκτωβρίου 2018 - thediscusman Link to comment Share on other sites More sharing options...
thediscusman 30 Οκτωβρίου 2018 #171 Share 30 Οκτωβρίου 2018 (edited) Τώρα που το παρατηρώ καλύτερα είναι 100% ζωανθίδες. Πρόσεξε το σημείο που έβαλα σε κόκκινο κύκλο όπου φαίνονται ανοικτός και 2 κλειστοί πολύποδες. Είναι ξακάθαρα ζωανθίδες. Επείδή υπάρχουν αρκετοί κλειστοί στο πάνω μέρος, αν είναι μονίμως έτσι, πρόσεξε αυτό που σου είπα πιο πάνω για κάποιο pest. Έγινε επεξεργασία 30 Οκτωβρίου 2018 - thediscusman Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 30 Οκτωβρίου 2018 #172 Share 30 Οκτωβρίου 2018 Τωρα που τα ξανακοίταξα φέρνουν όντως ποιό πολύ προς ζωανθούς. Το χρώμα όντως ειναι φοβερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio7 30 Οκτωβρίου 2018 Author #173 Share 30 Οκτωβρίου 2018 Ανοιχτά είναι όλα επί μονίμου βάσεως. Απλά καμιά φορά κλείνουν αν παει καμιά γαρίδα όπως και σε άλλα κοράκια. Το πετυχασ ε τέτοια φάση προφανώς.Επίσης κατά καιρούς εεπιδη βγαίνουν κάτι μανιτάρια απο πάνω και το ενοχλούν τα τραβάω.Και εγώ για ζοανθους το εκανα γιατί το κεφάλι του και κλειστο τα ζοα μου θυμιζει, απλά λόγω ανάπτυξης μου έκανε εντυπωσηΣτάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio7 1 Νοεμβρίου 2018 Author #174 Share 1 Νοεμβρίου 2018 Ρε παιδιά;ίδια ζητάω και τη βοήθεια των πιο έμπειρων. Στο ενυδρείο μου είχα βάλει έναν μανταρίνο και ένα bluetang. Όλα που τέλεια. Τρώγαμε μια χαρά και ρολλαρε το σύστημα. Το μόνο θέμα που είχα ήταν με τα νιτρικά μου λόγω του βράχου που είχα ξησει. Μην τα πολυλογω, με σκοπό να πέσουν τα νιτρικά κάνω μια 20αρα λίτρα αλλαγή την εβδομάδα. Την Κυριακή που μας πέρασε έκανα αλλαγή με καινούργιο αλάτι. Από το tropical marine proreef πήγα στης red sea το απλό.οχι το pro.Οι τιμές του νερού μου και μετά την αλλαγή ειναι ίδιες. 1-2 μέρες μετά την αλλαγή βλέπω πεθαμένο το bluetang και σήμερα και τον μανταρίνο.Γιατί;Το μόνο που έκανα πέρα από το νέο αλάτι είχα ελατωσει πολύ το φαγητό στο ενυδρειο. Δηλαδή άφησα 3 μέρες κενό. Δε νομίζω ότι είναι κάτι κακοΣτάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 2 Νοεμβρίου 2018 #175 Share 2 Νοεμβρίου 2018 πριν 5 ώρες, το μέλος Gio7 έγραψε: Ρε παιδιά;ίδια ζητάω και τη βοήθεια των πιο έμπειρων. Στο ενυδρείο μου είχα βάλει έναν μανταρίνο και ένα bluetang. Όλα που τέλεια. Τρώγαμε μια χαρά και ρολλαρε το σύστημα. Το μόνο θέμα που είχα ήταν με τα νιτρικά μου λόγω του βράχου που είχα ξησει. Μην τα πολυλογω, με σκοπό να πέσουν τα νιτρικά κάνω μια 20αρα λίτρα αλλαγή την εβδομάδα. Την Κυριακή που μας πέρασε έκανα αλλαγή με καινούργιο αλάτι. Από το tropical marine proreef πήγα στης red sea το απλό.οχι το pro. Οι τιμές του νερού μου και μετά την αλλαγή ειναι ίδιες. 1-2 μέρες μετά την αλλαγή βλέπω πεθαμένο το bluetang και σήμερα και τον μανταρίνο. Γιατί; Το μόνο που έκανα πέρα από το νέο αλάτι είχα ελατωσει πολύ το φαγητό στο ενυδρειο. Δηλαδή άφησα 3 μέρες κενό. Δε νομίζω ότι είναι κάτι κακο Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Με το ξύσιμο του βράχου έγινε ζημιά που θέλει χρόνο. Θεωρώ ότι ψωφησαν από την πείνα. Ο βράχος δεν είχε κάτι, εσύ κάθε τρεις.... έγινε η ζημιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος