thab 15 Οκτωβρίου 2018 Author #51 Share 15 Οκτωβρίου 2018 Περα απο την πλακα, οταν ερθει η ωρα του θα τον σκεφτω σοβαρα τον συνδυασμο kessil + t5.. Προς το παρον, το αποφασισα, παω με το kessil.. Αρα οταν μου ερθει ο ow-10 θα ειμαι ετοιμος να γεμισω.. Ως τοτε θα χρειαστει να αλλαξω o-ring στο eheim ecco pro 130, που θα χρησιμοποιησω για χημικη φιλτρανση, γιατι σε δοκιμη που του εκανα ειχε διαρροη.. Χρειαζομαι επισης μεμβρανη για την α/ο..θα παρω μια 100αρα και λεω να προσθεσω και di.. Σειρα θα εχει το σκιμμερακι.. Στη συνεχεια θα ασχοληθω με την αυτοματη αναπληρωση...η οποια δεν εχω αποφασισει αν θα ειναι κατι ετοιμο ή diy...θα δειξει..παντως εχω σκοπο να τη χρησιμοποιησω και αργοτερα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 20 Οκτωβρίου 2018 #52 Share 20 Οκτωβρίου 2018 Περιμενουμε φωτογραφίες! Από ψαράκια κλοουν να φανταστώ; Ποια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 20 Οκτωβρίου 2018 #53 Share 20 Οκτωβρίου 2018 (edited) On 15/10/2018 at 10:26 ΜΜ, το μέλος Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος έγραψε: η ΔΕΗ ιδίως! Αλλάζεις παροχο απλά. Έγινε επεξεργασία 20 Οκτωβρίου 2018 - niknik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thab 20 Οκτωβρίου 2018 Author #54 Share 20 Οκτωβρίου 2018 πριν 7 ώρες, το μέλος bbetta έγραψε: Περιμενουμε φωτογραφίες! Από ψαράκια κλοουν να φανταστώ; Ποια; Περιμενω 2-3 πραγματακια για να ξεκινησω.. Λεω για δυο κλοουνακια...occelaris Προεχει ομως ο βραχος...σκεφτομαι για 4-5 κιλα... Εδω θα χρειαστω τη βοηθεια σας...αν καποιος εχει να μου προτεινει μαγαζι ή ακομα αν πουλαει ας μου πει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος 22 Οκτωβρίου 2018 #55 Share 22 Οκτωβρίου 2018 On 10/20/2018 at 9:55 PM, thab said: Περιμενω 2-3 πραγματακια για να ξεκινησω.. Λεω για δυο κλοουνακια...occelaris Προεχει ομως ο βραχος...σκεφτομαι για 4-5 κιλα... Εδω θα χρειαστω τη βοηθεια σας...αν καποιος εχει να μου προτεινει μαγαζι ή ακομα αν πουλαει ας μου πει.. κοιτα εγώ πήρα ολο το βράχο ζωντανό τεχνητό όμως και δεν πέρασε τίποτα που δεν έπρεπε μεσα στο σύστημα. τα λιτρα μας ειναι λιγα και έχουμε αυτη τη πολυτέλεια να μπορούμε να βάλουμε φουλ ζωντανό να ξεμπερδεύουμε..... ουτε φωσφορικά ειδα καθόλου στο στρώσιμο. απλά τον πήγα χαλαρά με την αύξηση του φωτισμού πολύ σταδιακά οταν τον εβαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thab 22 Οκτωβρίου 2018 Author #56 Share 22 Οκτωβρίου 2018 Για το λογο αυτο θα παω κι εγω σε ζωντανο εξ ολοκληρου.. Τωρα για τη διαρκεια φωτισμου... Αν το πηγαινα κανονικα απο την αρχη, ωστε να βγει ο,τι ειναι να βγει απο αλγη και να ξεμπερδευω μια ωρα αρχιτερα, δεν ειναι μια λυση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 22 Οκτωβρίου 2018 #57 Share 22 Οκτωβρίου 2018 πριν 4 ώρες, το μέλος thab έγραψε: Για το λογο αυτο θα παω κι εγω σε ζωντανο εξ ολοκληρου.. Τωρα για τη διαρκεια φωτισμου... Αν το πηγαινα κανονικα απο την αρχη, ωστε να βγει ο,τι ειναι να βγει απο αλγη και να ξεμπερδευω μια ωρα αρχιτερα, δεν ειναι μια λυση? Και αυτό που λες είναι μια λύση. Εγώ θα αναβα μόνο τα μπλε από την αρχη. Τα βακτήρια βακτήρια και μάλιστα full. Μην ξεχάσεις ο βράχος που θα πάρεις να είναι κουραρισμενος . Link to comment Share on other sites More sharing options...
thab 4 Νοεμβρίου 2018 Author #58 Share 4 Νοεμβρίου 2018 Για βραχο εβαλα αγγελια και εχω βρει απο ενα παιδι...μολις τελειωσω με καποιες δουλιτσες και γεμισω θα μου τον στειλει... Σημερα εκανα μια μετατροπη στη βαση του ενυδρειου, ωστε να προσαρμοσω πανω της βαση για το φωτιστικο, φτιαγμενη απο χαλκοσωληνα σε σχημα "Γ".. Με την ευκαιρια, θα σας δειξω και τη βαση μου, η οποια ειναι φτιαγμενη απο κοιλοδοκο 30×30mm και γωνιες 30×30mm... το ραφακι ειναι φτιαγμενο απο γωνιες 20×20mm..στις βεντουζες καθεται ενα τζαμακι οπου τοποθετω το φιλτρο και διαφορα μικροπραγματα.. Μεσα στο πλαισιο ειναι τοποθετημενη μια λαμαρινα παχους 2mm, πανω στην οποια παταει το ενυδρειο... Σημερα, λοιπον, πηρα ενα ρεταλι απο κοιλοδοκο 20×30mm, το οποιο κλειστηκε πανω κατω με ροδελες που στη συνεχεια φαγωθηκαν.. Η πανω τρυπα ανοιχθηκε τοσο ωστε να χωραει ισα ισα χαλκοσωληνας φ15.. Επισης, στο πλαι εγιναν τρυπες ωστε με μια βιδα να σταθεροποιηθει ο χαλκοσωληνας και να μην περιστρεφεται (εχει τρυπηθει στο ιδιο υψος και ο χαλκοσωληνας)... Και, τελος, κολληθηκε στη βαση! Μενει να περαστει με δυο χερια μινιο και να φαβει.. Και μια ερωτηση ωστε να δω τι υψος θα εχει ο χαλκοσωληνας... Σε τι υψος θα πρεπει να τοποθετησω το kessil? Η στηλη του νερου θα ειναι περιπου 35-37cm.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 4 Νοεμβρίου 2018 #59 Share 4 Νοεμβρίου 2018 20 εκατοστά θεωρώ πως είσαι οκ. Ελπίζω να έχεις ενίσχυση την λαμαρίνα για τον φόβο των Ιουδαίων, μην ξεχνάς ότι το αλάτι τα τρώει όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thab 8 Νοεμβρίου 2018 Author #60 Share 8 Νοεμβρίου 2018 Χθες γεμισα το ενυδρειο και εσπασα το αλατι! Αλατοτητα 1.025 Το Σαββατο θα μου ερθουν γυρω στα 6 κιλα ζωντανου βραχου.. Το παιδι που θα μου τον στειλει θα μου βαλει και κανενα βραχακι με μανιταρι κ κανενα ευκολο κοραλακι...οπως και λιγο σπασμενο κοραλι, σαν μπολι για το βυθο.. Αυτο που με αγχωνει ειναι τα κοραλια.. Ευκολα μεν, αλλα μηπως ειναι καπως νωρις? Ειχα στο νου μου να το παω λιγο πιο συντηρητικα, η αληθεια ειναι... Να του πω να μην τα βαλει ή τζαμπα αγχωνομαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 8 Νοεμβρίου 2018 #61 Share 8 Νοεμβρίου 2018 Ακριβώς το ίδιο δίλλημα είχα και εγώ. Προχώρα, όταν μας τυχαίνουν κάτι τέτοια δεν λέμε όχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
thab 8 Νοεμβρίου 2018 Author #62 Share 8 Νοεμβρίου 2018 (edited) Χαχαχα οντως.. Επισης, εχω σκοπο να ντιπαρω ο.τι κοραλι θα μπαινει στο ενυδρειο...εδω υπαρχει νοημα για κατι τετοιο? Εννοω οτι ολα θα μου ερθουν μαζι σε εναν κουβα...ο,τι υπαρχει στα κοραλια δε θα υπαρχει και στο βραχο?? Έγινε επεξεργασία 8 Νοεμβρίου 2018 - thab Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 8 Νοεμβρίου 2018 #63 Share 8 Νοεμβρίου 2018 Ντιπαρεις, δεν έχεις να χάσεις κάτι. Εννοείται πως ότι κακό δεις με το ματι το αφαιρείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
revolution1925 8 Νοεμβρίου 2018 #64 Share 8 Νοεμβρίου 2018 (edited) Εγώ τα kessil τα έχω στα 25 εκατοστά απ την επιφάνεια του νερού. Βέβαια έχω τα 160 που είναι πιο μικρά. Πρόσεχε πολύ με τα kessil!! είναι πολύ δυνατά φωτιστικά και δεν φαίνονται στο μάτι! Ξεκίνα με πολύ λίγο intensity και αν χρειαστεί (που δεν θα χρειαστεί) ανεβάζεις. Όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο.! Γνώμη μου πάντα! Καλή αρχή! Έγινε επεξεργασία 8 Νοεμβρίου 2018 - revolution1925 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thab 9 Νοεμβρίου 2018 Author #65 Share 9 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστω για την πληροφορια! Θα δοκιμασω το υψος...σημερα-αυριο θα τελειωσω τη βαση του.. Ακομα δεν εχω ψαξει τις ρυθμισεις του (εχω και τον κοντρολλερ)...οταν καταπιαστω με το φωτιστικο, σιγουρα θα το συζητησουμε λεπτομερεστερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thab 22 Νοεμβρίου 2018 Author #66 Share 22 Νοεμβρίου 2018 Λογω ελλειψης χρονουεχω αφησει το θεμα χωρις ενημερωση... Το ενυδρειο γεμιστηκε στις 12/11, μπηκε ο βραχος και 5 μερες αργοτερα μπηκε κ αραγωνιτης, τον οποιο διατηρουσα σε νερο α/ο που αλλαζοταν καθημερινα... Καθημερινα προσθετω βακτηρια microbacter7 και καθε 3 μερες προσθετω πολυ λιγη τροφη... Απο ζωντανα, μεχρι στιγμης εχω δυο βραχακια με μανιταρια που μου χαρισε το παιδι που μου εδωσε το βραχο... Σκεφτομαι να μην προσθεσω τιποτα αλλο μεχρι να μου ερθει το σκιμμερακι που παραγγειλα (bubble magus qq1) και μεχρι να φτιαξω αυτοματη αναπληρωση, που τη θεωρω απαραιτητη και κακως δε φροντισα να την εχω απο την αρχη.. Ισως μερικα σαλιγκαρια ως τοτε... Μερικες φωτογραφιες.. Η βαση απο χαλκοσωληνα... Και μετα τη βαφη.. Τα μανιταρια... Και μια ερωτηση με το αν πρεπει να ανησυχησω για τη συγκεκριμενη αλγη... Με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω μια fts, καθως ο βραχος εχει διαμορφωθει, θα παρουσιασω τον εξοπλισμο και θα ποσταρω μετρησεις... Επισης, εδω και δυο μερες εκανε την εμφανιση της διατομικη (λογικα) που καθημερινα επεκτεινεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thab 22 Νοεμβρίου 2018 Author #67 Share 22 Νοεμβρίου 2018 (edited) ...και δυο φωτογραφιες που δειχνουν το σχηματισμο του βραχου.. Τα μικρα βραχακια ειναι προχειρα εκει...δεν ειναι η τελικη τους θεση.. Καθε προταση για βελτιωσεις δεκτη! Έγινε επεξεργασία 22 Νοεμβρίου 2018 - thab 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 22 Νοεμβρίου 2018 #68 Share 22 Νοεμβρίου 2018 Άστο όπως είναι. Μπράβο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio7 22 Νοεμβρίου 2018 #69 Share 22 Νοεμβρίου 2018 Μήπως είναι εχεις λιγο βράχο για βιολογία;Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarbel 22 Νοεμβρίου 2018 #70 Share 22 Νοεμβρίου 2018 ωραιο.... και τα βραχακια μια χαρά είναι ετσι καλο στοκάρισμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 22 Νοεμβρίου 2018 #71 Share 22 Νοεμβρίου 2018 Είναι μια χαρά!!! Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thab 23 Νοεμβρίου 2018 Author #72 Share 23 Νοεμβρίου 2018 Χαιρομαι που σας αρεσε! Το φωτιστικο ειναι το kessil A360WE και ο κυκλος που το δουλευω ειναι ο εξης: color intensity 09.00-11.00 0% 5% 11.00-12.00 20% 5% 12.00-18.00 35% 5% 18.00-20.00 25% 5% 20.00-21.00 0% 5% Οπου color 0%=μπλε και 100%=λευκο Η ρυθμιση εγινε στην τυχη, με το ματι...εχετε κατι να διορθωσετε/προτεινετε σχετικα με τις ωρες και τους χρωματισμους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 24 Νοεμβρίου 2018 #73 Share 24 Νοεμβρίου 2018 πριν 19 ώρες, το μέλος thab έγραψε: Χαιρομαι που σας αρεσε! Το φωτιστικο ειναι το kessil A360WE και ο κυκλος που το δουλευω ειναι ο εξης: color intensity 09.00-11.00 0% 5% 11.00-12.00 20% 5% 12.00-18.00 35% 5% 18.00-20.00 25% 5% 20.00-21.00 0% 5% Οπου color 0%=μπλε και 100%=λευκο Η ρυθμιση εγινε στην τυχη, με το ματι...εχετε κατι να διορθωσετε/προτεινετε σχετικα με τις ωρες και τους χρωματισμους? Intensity εννοείς την ένταση του φωτιστικό ? Στην κορύφωση θα αύξανα λίγο το λευκό στο 45%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thab 24 Νοεμβρίου 2018 Author #74 Share 24 Νοεμβρίου 2018 πριν 36 λεπτά, το μέλος fishbone! έγραψε: Intensity εννοείς την ένταση του φωτιστικό ? Στην κορύφωση θα αύξανα λίγο το λευκό στο 45%. Ναι η ενταση ειναι... Ακολουθησα τη συμβουλη του @revolution1925 , ο οποιος εχει το μικροτερο kessil.. Το φωτιστικο ειναι στους 25 ποντους απο το νερο... Η αυξηση του λευκου εχεξ να κανει με το αισθητικκ κομματι και μονο ή υπαρχει αλλος λογος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 24 Νοεμβρίου 2018 #75 Share 24 Νοεμβρίου 2018 πριν 1 ώρα, το μέλος thab έγραψε: Ναι η ενταση ειναι... Ακολουθησα τη συμβουλη του @revolution1925 , ο οποιος εχει το μικροτερο kessil.. Το φωτιστικο ειναι στους 25 ποντους απο το νερο... Η αυξηση του λευκου εχεξ να κανει με το αισθητικκ κομματι και μονο ή υπαρχει αλλος λογος? Όχι με αισθητικό. Απλά όταν ο ήλιος βρίσκεται στο ζενίθ τότε έχεις ένα πιο λευκό αποτέλεσμα τουλάχιστον για 2 ώρες. Οι υπόλοιπες ας είναι στο μπλε για να αποφευχθούν οι άλγες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος