lonewolf47 15 Οκτωβρίου 2017 #26 Share 15 Οκτωβρίου 2017 Εγώ δεν ανάβω καν όλα τα φώτα (ανουμπιες και μικροσορουμ) και όταν καούν θα σουτάρω όλο το καπάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 15 Οκτωβρίου 2017 #27 Share 15 Οκτωβρίου 2017 (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος ataktoulis έγραψε: Για να είναι πιο εύκολη η σύγκριση: 1) Χειροποίητο 150Χ50Χ65 ΧΩΡΙΣ βάση τιμή: 450,00€ Anubias A1500 150Χ50Χ65 ΜΕ βάση τιμή: 500,00€ 2) Χειροποίητο 180Χ50Χ65 ΧΩΡΙΣ βάση τιμή: 570,00€ Anubias A1800 180Χ60Χ65 ΜΕ βάση, τιμή: 700,00€ Στα "μικρά" η διαφορά είναι αισθητή, στα μεγάλα όχι τόσο. Προσωπικώς θα πήγαινα στο Α1800, είναι το συμφερότερο απ'όλα, αρκεί να αντέχει το πάτωμά σου... Βέβαια, υπολόγισε ότι θα έχεις ένα θέμα με το ύψος, ιδίως όταν κάνεις σκούπα βυθού ή γενικές καθαριότητες ή φύτεμα... Και εγώ με χρυσόψαρα κινούμαι και ξέρω, άσε που θα'χεις πρόβλημα με τα φυτά, ιδίως αν πέσεις σε χρυσόψαρα-πιράνας Αυτό που δεν κατάλαβα, είναι γιατί το θες τόσο μεγάλο για χρυσόψαρα, τη στιγμή που μπορείς να βάλεις σχεδόν τα πάντα μέσα σ'αυτά τα λίτρα, από δίσκους μέχρι κοπαδάκια ολόκληρα! Έγινε επεξεργασία 15 Οκτωβρίου 2017 - worldiver Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 15 Οκτωβρίου 2017 Author #28 Share 15 Οκτωβρίου 2017 (edited) πριν 14 λεπτά, το μέλος worldiver έγραψε: Προσωπικώς θα πήγαινα στο Α1800, είναι το συμφερότερο απ'όλα, αρκεί να αντέχει το πάτωμά σου... Βέβαια, υπολόγισε ότι θα έχεις ένα θέμα με το ύψος, ιδίως όταν κάνεις σκούπα βυθού ή γενικές καθαριότητες ή φύτεμα... Και εγώ με χρυσόψαρα κινούμαι και ξέρω, άσε που θα'χεις πρόβλημα με τα φυτά, ιδίως αν πέσεις σε χρυσόψαρα-πιράνας Αυτό που δεν κατάλαβα, είναι γιατί το θες τόσο μεγάλο για χρυσόψαρα, τη στιγμή που μπορείς να βάλεις σχεδόν τα πάντα μέσα σ'αυτά τα λίτρα, από δίσκους μέχρι κοπαδάκια ολόκληρα! Αυτό με τη σκούπα θα είναι όντως θέμα για αυτό και δεν ήθελα να είναι πιο ψηλό από 60-65cm (με το καπάκι) αλλά και γιατί δε μου αρέσει στο μάτι να είναι τόσο ψηλό. Θέλω να είναι άνετα τα χρυσοψαράκια μου γι'αυτό και από τα 112lt θα πάω σε τόσο περισσότερα λίτρα. Θέλω οπωσδήποτε Comet και σε μικρότερο ενυδρείο δε θα ήταν χαρούμενα. Φίλτρο τα Anubias έχουν;;;;;;; Έγινε επεξεργασία 15 Οκτωβρίου 2017 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 15 Οκτωβρίου 2017 #29 Share 15 Οκτωβρίου 2017 (edited) πριν 5 λεπτά, το μέλος ataktoulis έγραψε: Αυτό με τη σκούπα θα είναι όντως θέμα για αυτό και δεν ήθελα να είναι πιο ψηλό από 60-65cm (με το καπάκι) αλλά και γιατί δε μου αρέσει στο μάτι να είναι τόσο ψηλό. Θέλω να είναι άνετα τα χρυσοψαράκια μου γι'αυτό και από τα 112lt θα πάω σε τόσο περισσότερα λίτρα. Θέλω οπωσδήποτε Comet και σε μικρότερο ενυδρείο δε θα ήταν χαρούμενο. Φίλτρο τα Anubias έχουν;;;;;;; Τα μαμίσια φίλτρα δεν λένε πολλά πράγματα. Αξίζει να επενδύσεις σε μεγάλα Eheim ή Fluval, εξωτερικά πάντα, θα σε απαλλάξουν από πολλά προβλήματα. Αφού θες comet, τότε είναι μονόδρομος τα Anubias. Άσε που θα έχεις εγγύηση, και βέβαια στήσιμο χωρίς κόπο φτιαξίματος. Μπορείς μετά να πουλήσεις το παλιό ενυδρείο σου και να μειώσεις το κόστος κτήσης του νέου. Έγινε επεξεργασία 15 Οκτωβρίου 2017 - worldiver Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 15 Οκτωβρίου 2017 Author #30 Share 15 Οκτωβρίου 2017 Μόλις τώρα, το μέλος worldiver έγραψε: Τα μαμίσια φίλτρα δεν λένε πολλά πράγματα. Αξίζει να επενδύσεις σε μεγάλα Eheim ή Fluval, εξωτερικά πάντα, θα σε απαλλάξουν από πολλά προβλήματα. Αφού θες comet, τότε είναι μονόδρομος τα Anubias. Άσε που θα έχεις εγγύηση, και βέβαια στήσιμο χωρίς κόπο φτιαξίματος. Μπορείς μετά να πουλήσεις το παλιό ενυδρείο σου και να μειώσεις το κόστος κτήσης του νέου. Ρωτάω καθαρά για θέμα χώρου, γιατί θα χρησιμοποιήσω 2 εξωτερικά φίλτρα (Fluval 206 + Fluval FX4) οπότε εάν έχει εσωτερικό θα πάει για ξήλωμα ή απλά για έξτρα κυκλοφορία αν δεν το βγάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 15 Οκτωβρίου 2017 #31 Share 15 Οκτωβρίου 2017 Δεν εχει εσωτερικο φιλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 15 Οκτωβρίου 2017 #32 Share 15 Οκτωβρίου 2017 πριν 7 λεπτά, το μέλος ataktoulis έγραψε: Ρωτάω καθαρά για θέμα χώρου, γιατί θα χρησιμοποιήσω 2 εξωτερικά φίλτρα (Fluval 206 + Fluval FX4) οπότε εάν έχει εσωτερικό θα πάει για ξήλωμα ή απλά για έξτρα κυκλοφορία αν δεν το βγάλω. Ποτέ μου δεν συμπάθησα τα εσωτερικά κολλημένα φίλτρα, ήταν άβολα και έπιαναν ωφέλιμο χώρο. Στο εξωτερικό φίλτρο μπορείς να επέμβεις άμεσα, χωρίς προβλήματα στα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 15 Οκτωβρίου 2017 Author #33 Share 15 Οκτωβρίου 2017 πριν 10 λεπτά, το μέλος worldiver έγραψε: Ποτέ μου δεν συμπάθησα τα εσωτερικά κολλημένα φίλτρα, ήταν άβολα και έπιαναν ωφέλιμο χώρο. Στο εξωτερικό φίλτρο μπορείς να επέμβεις άμεσα, χωρίς προβλήματα στα ψάρια. Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο έλεγα να το αφαιρέσω αν είχε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 15 Οκτωβρίου 2017 #34 Share 15 Οκτωβρίου 2017 (edited) Έχουν περάσει 2 ενυδρεία Anubia από τα χέρια μου και δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα κανένα από τα 2, ο αριθμός από τις λάμπες που έχει είναι μια χαρά σε watt μπορούν να καλύψουν ένα φυτεμένο ενυδρείο, ίσως όχι με υψηλών απαιτήσεων φυτά, θα πρέπει να βάλεις άλλη ποιότητα λάμπας εάν θέλεις να βάλεις φυτά όμως και να δεις ανάπτυξη Έγινε επεξεργασία 15 Οκτωβρίου 2017 - Force Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corbil 15 Οκτωβρίου 2017 #35 Share 15 Οκτωβρίου 2017 Αρκετά τίμια για τα λεφτά τους σε σχέση με τα πιο επώνυμα που κυκλοφορούν. Πάω σε 3ο χρόνο μαζί του χωρις κανενα θέμα ως τώρα. Οι σιλικόνες του φαίνονται υγειής σαν την 1η μέρα που αγοράστηκε. Το επιπλο του με είχε ανησυχήσει γιατι φαινόταν ψεύτικο και καθώς γέμιζα τη γυαλα είχε μικρομετακινήσεις και στρεψη όταν το κούναγες.Το ενίσχυσα με μεταλλικές γωνιές και επιπρόσθετη πλάτη και έγινε πιο rigid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 16 Οκτωβρίου 2017 #36 Share 16 Οκτωβρίου 2017 Τα τελευταία χρόνια έχω στην κατοχή ενυδρεία της συγκεκριμένης εταιρείας. Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι πρόκειται για πολύ καλό προιόν, και σε καλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Θα ήθελα λίγη καλύτερη ποιότητα στα πλαστικά, αλλά όχι ότι δημιουργούν πρόβλημα. Φωτισμός μια χαρά για εργοστασιακό. Το επιπλό του όπως ακριβώς το περιγράφει ο φίλος corbil από πάνω. Με λίγα λόγια θα ξαναγόραζα το συγκεκριμένο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος