Jump to content

Ενυδρείο Anubias - Αξίζει;

Recommended Posts

Μέχρι να προχωρήσω στην αγορά θα με φάει το ψάξιμο και θα αλλάξω 100 γνώμες. Ψάχνοντας ανακάλυψα μία καλή προσφορά σε ενυδρεία Anubias.

Το Α1500 με διαστάσεις 150Χ50Χ65 μαζί με έπιπλο βγαίνει 500,00€ και το Α1800 με διαστάσεις 180Χ60Χ65 βγαίνει χονδρικά 700,00€.

Αν κάνω το χειροποίητο που έλεγα διαστάσεων 150Χ50Χ60 (ή 65) θα μου κοστίσει 450,00€ αλλά θα πρέπει να βρω και βάση με την τελική τιμή να φτάνει αυτή του Α1800.

Τι θα με συμβουλεύετε να κάνω; Είναι καλά τα ενυδρεία αυτά ή θα ψάχνω τα ψάρια κάτω από τους καναπέδες καμιά μέρα και θα αντλώ νερά από τα πατώματα;; Από εξοπλισμό (φίλτρο - δε με νοιάζει τόσο) και λάμπες τι έχουν; Δε βρήκα λεπτομέριες δυστυχώς; Πού κατασκευάζονται τα παραπάνω ενυδρεία;

Τα φώτα σας κύριοι και κυρίες.

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis
  • Like 1

Για τις λάμπες είδα 2ΧΤ5 39W. Είναι οκ; Για φίλτρο δεν αναφέρεται κάτι.

Το 1800 το ειχα αρκετα χρονια με μηδεν προβληματα!!

Ακομα τρεχει σαν δισκαδικο σε φιλο μετα απο σχεδον 8 χρονια που εχει αγοραστει...

• Like 3

Για να είναι πιο εύκολη η σύγκριση:

1) Χειροποίητο 150Χ50Χ65 ΧΩΡΙΣ βάση τιμή: 450,00€

Anubias A1500 150Χ50Χ65 ΜΕ βάση τιμή: 500,00€

2) Χειροποίητο 180Χ50Χ65 ΧΩΡΙΣ βάση τιμή: 570,00€

Anubias A1800 180Χ60Χ65 ΜΕ βάση, τιμή: 700,00€

Στα "μικρά" η διαφορά είναι αισθητή, στα μεγάλα όχι τόσο.

Αυτό έχω το Anubias 1500 χοντρό τζάμι 4 λάμπες 2 λευκές 2 ροζ κόντρες κατά μήκος στον πάτο και στο πλάτος επάνω το καπάκι μου σπάει λίγο τα νεύρα για τι είναι σε κομμάτια

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το Α1800 αντί για 702lt που υπολογίζω με βάση τις διαστάσεις το δίνει 540lt! Τα υπόλοιπα τι είναι; Τόσο μεγάλα πλαίσια έχει και χάνει η γυάλα σε κάθε διάσταση περίπου 10cm; Δεν είναι αρκετά μεγάλη η απόκλιση των ονομαστικών από τα πραγματικά του λίτρα; Φίλτρο έχει;

πριν 3 λεπτά, το μέλος ataktoulis έγραψε:

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το Α1800 αντί για 702lt που υπολογίζω με βάση τις διαστάσεις το δίνει 540lt! Τα υπόλοιπα τι είναι; Τόσο μεγάλα πλαίσια έχει και χάνει η γυάλα σε κάθε διάσταση περίπου 10cm; Δεν είναι αρκετά μεγάλη η απόκλιση των ονομαστικών από τα πραγματικά του λίτρα; Φίλτρο έχει;

Πάντα δίνουν τα λίτρα στις εξωτερικές διαστάσεις ο δικός σου υπολογισμός είναι ο σωστός όχι δεν έχει φίλτρο και δεν έχει και Οδηγίες για το έπιπλο αλλά αν έχεις ξαναμονταρει έπιπλο σε κομμάτια θα το καταφέρεις

Έγινε επεξεργασία - Giannis_62518

Εσωτερικό φίλτρο υπάρχει; Οι λάμπες είναι εύκολο να αλλαχτούν με τύπου Led; Διάβασα ότι κάποιοι είχαν θέματα και λίγο τρόμαξα.

πριν 2 λεπτά, το μέλος Giannis_62518 έγραψε:

Πάντα δίνουν τα λίτρα στις εξωτερικές διαστάσεις ο δικός σου υπολογισμός είναι ο σωστός

Ο δικός μου είναι τα 702lt! :)

Μόλις τώρα, το μέλος ataktoulis έγραψε:

Ο δικός μου είναι τα 702lt! :)

Γράψε λάθος τότε.. πάντα υπολογίζουμε με εσωτερικές διαστάσεις οι λάμπες του είναι μια χαρά το πάτωμα σου είναι ίσιο, φλατ, επίπεδο;

πριν 17 λεπτά, το μέλος Giannis_62518 έγραψε:

Γράψε λάθος τότε.. πάντα υπολογίζουμε με εσωτερικές διαστάσεις οι λάμπες του είναι μια χαρά το πάτωμα σου είναι ίσιο, φλατ, επίπεδο;

Ναι, μέχρι και ο αφυγραντήρας στο σημείο που θα μπει το ενυδρείο δουλεύει άψογα, ενώ σε άλλα σημεία με ελάχιστα στραβό πάτωμα δουλεύει σαν τρακτέρ! :P

Και με εσωτερικές διαστάσεις να το πάω είναι πολύ μεγάλη η διαφορά, δεν ξέρω, πρώτη φορά παρατηρώ κάτι τέτοιο. Αν υποθέσω ότι τα τζάμια είναι 12mm, χάνω σε μήκος 2,4cm και σε πλάτος άλλο τόσο, συν 1,2cm από τον πάτο, δηλαδή οι καθαρές διαστάσεις είναι 177,60Χ57,6Χ63,8 = 652,66lt! Άντε αν έχει και φίλτρο να χάνω άλλα 4 λίτρα.. Σχεδόν 100lt διαφορά από αυτό που λέει ο κατασκευαστής.

Από αναζήτηση βρήκα ότι οι εσωτερικές του διαστάσεις είναι περίπου 176,50Χ57Χ57 περίπου 575lt δηλαδή, μείον 40lt για το χαλίκι (176,5Χ57Χ4) μας μένουν 530lt πάνω κάτω. Άρα τα 540lt που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι σχετικά κοντά. Πάνω κάτω 500lt καθαρά υπολογίζω δηλαδή. Καλούτσικα το λες.. Με τους υπολογισμούς αυτούς το Α1500 μάλλον δε θα με καλύψει.

Το ερώτημα όμως παραμένει, Anubias ή χειροποίητο;; Να ανοίξω ψηφοφορία; LOL

Άμα έχεις τον προϋπολογισμό, χώρο, ΚΑΙ πάτωμα που να αντέχει το Α1800 χτυπατο!

πριν 5 λεπτά, το μέλος Giannis_62518 έγραψε:

Άμα έχεις τον προϋπολογισμό, χώρο, ΚΑΙ πάτωμα που να αντέχει το Α1800 χτυπατο!

Στον προϋπολογισμό έρχομαι στα ίδια με το μικρό χειροποίητο περίπου αφού έχει 450,00€ (+150,00€ το έπιπλο στην καλύτερη που σιγά μη βρω τόσο φθηνό). Δηλαδή με +100,00€ πάω στο Α1800 κομπλέ με βάση.

Δες και τη λύση του μεταχειρισμένου. Υπάρχουν πολύ καλές προσφορές. Εγώ μεταχειρισμένο πήρα to A1500 μαζί με το έπιπλο και με εξωτερικό φίλτρο Fluval FX5 στα 260 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από Αθήνα. Πούλησα το φίλτρο και το ενυδρείο μου βγήκε ουσιαστικά στα 140 ευρώ. Οι κορνίζες γύρω γύρω φαίνονται λίγο ψεύτικες σε σχέση με το Aquatlantis που είχα αλλά κατά τα άλλα είναι στοιβαρή κατασκευή. Μέχρι στιγμής δεν το μετάνιωσα καθόλου. 

Ε, τότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν ψηφοφορία το ενυδρείο είναι όμορφο κολλημένο με μαύρη σιλικόνη.. Θα βάλεις φίλτρο το fx5; λογικά πρέπει να το χωράει στο ντουλάπι στο Anubias A1500 έχει χώρο 44,5 εκατοστά περίπου

πριν 3 λεπτά, το μέλος darius έγραψε:

Δες και τη λύση του μεταχειρισμένου. Υπάρχουν πολύ καλές προσφορές. Εγώ μεταχειρισμένο πήρα to A1500 μαζί με το έπιπλο και με εξωτερικό φίλτρο Fluval FX5 στα 260 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από Αθήνα. Πούλησα το φίλτρο και το ενυδρείο μου βγήκε ουσιαστικά στα 140 ευρώ. Οι κορνίζες γύρω γύρω φαίνονται λίγο ψεύτικες σε σχέση με το Aquatlantis που είχα αλλά κατά τα άλλα είναι στοιβαρή κατασκευή. Μέχρι στιγμής δεν το μετάνιωσα καθόλου. 

Έλα ντε! Στην Αθήνα έχει τρελές ευκαιρίες για μεταχειρισμένα ενυδρεία

πριν 8 λεπτά, το μέλος Giannis_62518 έγραψε:

Ε, τότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν ψηφοφορία το ενυδρείο είναι όμορφο κολλημένο με μαύρη σιλικόνη.. Θα βάλεις φίλτρο το fx5; λογικά πρέπει να το χωράει στο ντουλάπι στο Anubias A1500 έχει χώρο 44,5 εκατοστά περίπου

Το FX4 θα πάρω. FX5 δε βρήκα να πουλάει και κανένα μαγαζί.

πριν 1 λεπτό, το μέλος Giannis_62518 έγραψε:

Έλα ντε! Στην Αθήνα έχει τρελές ευκαιρίες για μεταχειρισμένα ενυδρεία

Η πλάκα είναι ότι το βρήκα στο car.gr ενώ έκανα αναζήτηση στο google για κάτι τελείως άσχετο και δεν είχα πρόθεση να πάρω καινούριο ενυδρείο. Έτυχε και ένας κολλητός να είναι Αθήνα, πήγε το είδε και το πήρε επί τόπου!!! Δεν ξέρω γιατί έχει βγει τέτοια βρώμα για τα Anubias, ίσως από ελαττωματική παρτίδα, ίσως δεν αντέχουν σε βάθος χρόνου.

πριν 6 λεπτά, το μέλος darius έγραψε:

Η πλάκα είναι ότι το βρήκα στο car.gr ενώ έκανα αναζήτηση στο google για κάτι τελείως άσχετο και δεν είχα πρόθεση να πάρω καινούριο ενυδρείο. Έτυχε και ένας κολλητός να είναι Αθήνα, πήγε το είδε και το πήρε επί τόπου!!! Δεν ξέρω γιατί έχει βγει τέτοια βρώμα για τα Anubias, ίσως από ελαττωματική παρτίδα, ίσως δεν αντέχουν σε βάθος χρόνου.

Τί βρώμα έχει βγει; Δεν έχω ακούσει κάτι.

Υ.Γ. όντως το car.gr έχει φοβερά ενυδρεία!

πριν 10 λεπτά, το μέλος Giannis_62518 έγραψε:

Τί βρώμα έχει βγει; Δεν έχω ακούσει κάτι.

Υ.Γ. όντως το car.gr έχει φοβερά ενυδρεία!

Πολλοί λένε ότι "σκάνε"......

πριν 1 ώρα, το μέλος ataktoulis έγραψε:

Εσωτερικό φίλτρο υπάρχει; Οι λάμπες είναι εύκολο να αλλαχτούν με τύπου Led;

Το φωτιστικό εγώ το έβαλα κατ' ευθείαν στην άκρη. Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις DIY φωτιστικό με τις προδιαγραφές που θέλεις και με σχετικά μικρό κόστος. Το ενυδρείο το προορίζεις για high tech φυτεμένο;

πριν 5 λεπτά, το μέλος darius έγραψε:

Το φωτιστικό εγώ το έβαλα κατ' ευθείαν στην άκρη. Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις DIY φωτιστικό με τις προδιαγραφές που θέλεις και με σχετικά μικρό κόστος. Το ενυδρείο το προορίζεις για high tech φυτεμένο;

Όχι, φυτά μικρών απαιτήσεων και μεγάλων αντοχών απέναντι στη λαιμαργία των χρυσόψαρων θα έχω. Ανούμπιες, Κρυπτοκορίνες, Βαλισνέριες και Εχινόδωρους. Μπορεί και λίγο χύμα κερατόφυλλο να τσιμπολογάνε τα ψαράκια από την επιφάνεια. Με 0,5W/lt θα είμαι καλά δηλαδή με βάση όσα διαβάζω.

πριν 4 λεπτά, το μέλος ataktoulis έγραψε:

Όχι, φυτά μικρών απαιτήσεων και μεγάλων αντοχών απέναντι στη λαιμαργία των χρυσόψαρων θα έχω. Ανούμπιες, Κρυπτοκορίνες, Βαλισνέριες και Εχινόδωρους. Μπορεί και λίγο χύμα κερατόφυλλο να τσιμπολογάνε τα ψαράκια από την επιφάνεια. Με 0,5W/lt θα είμαι καλά δηλαδή με βάση όσα διαβάζω.

Για μένα τότε δεν χρειάζεσαι led. Μπορεί σε πολύ βάθος χρόνου να σου κάνουν απόσβεση και να σου κοστίζουν λιγότερο από τις λάμπες αλλά δεν τα χρειάζεσαι. Μπορείς απλά να προσθέσεις μια λεντοταινία για moonlight. Εγώ στο φυτεμένο είχα 4Χ39Watt Τ5 στα 120Χ40Χ50

Έγινε επεξεργασία - darius
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...